Dodaj do ulubionych

Problem nocnikowo wyjazdowy

18.08.15, 21:02
Może któraś coś podpowie - otóż za 2 tygodnie wyjeżdżamy z dzieciięciem w ciepłe kraje na tydzień. Dziecie ma 2 lata i ostatnim czasem udało sie mi je odpieluchować z tym że w użyciu jest nocnik a kibelek ( z nakładką oczywiście ) już nie bardzo. I teraz nie wiem co w związku z wyjazdem-zabierać nocnik?uczyć na ten kibelek jednak? Jakieś inne pomysły?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Problem nocnikowo wyjazdowy 18.08.15, 21:36
      potette nocnik przenosny moze?
      • betka1984 Re: Problem nocnikowo wyjazdowy 18.08.15, 21:58
        My zabieralismy nocnik. Wszedzie, bo córka przez pierwszy miesiąc po odpieluchowaniu nie tolerowala nawet siku na trawkę smile
    • toya666 Re: Problem nocnikowo wyjazdowy 19.08.15, 00:54
      Ja brałam nocnik.
    • ela.dzi Re: Problem nocnikowo wyjazdowy 19.08.15, 07:20
      Zaopatrz się w nocnik turystyczny, który można przerobić na nakładkę :

mamygadzety.pl/potette-plus-2w1-nocnik-turystyczny/
      www.smyk.com/potette-plus-skladany-nocnik-turystyczny-2w1,p1049574992,swiat-niemowlaka-p
    • kasik-wroc Re: Problem nocnikowo wyjazdowy 19.08.15, 09:33
      Pottete polecam. Toaleta niewiele ci da, bo w publicznych miejscach i tak będzie na tyle brudno, że i tak byś tam młodej nie sadzała. Zresztą pottete to nocnik i nakładka 2 w 1 gdyby ci się udało jednak znaleźć czystą toaletę a córka by współpracowała. Możesz dokupić wielorazowy wkład silikonowy, wtedy z powodzeniem może robić za normalny nocnik w łazience hotelowej, a na wyjścia zabierzesz wkłady jednorazowe.
    • carmelita81 Re: Problem nocnikowo wyjazdowy 19.08.15, 12:21
      Normalnego nocnika to raczej nie zabiorę bo i tak bagaż będzie spory. Turystyczny to dobry pomysł szkoda tylko że to cudo tyle kosztuje... Trudno trzeba bedzie odżałować i tyle. Dzięki za radysmile
      • toya666 Re: Problem nocnikowo wyjazdowy 19.08.15, 20:07
        Tylko polecam kupić ten nocnik wcześniej i przyzwyczaić małą do niego. Różnie dzieci reagują na nowości. A już nowość w postaci odpieluchowania + nowe miejsce + nowy nocnik = może okazać się, że tych nowości jest za wiele.
        • jomi81 Re: Problem nocnikowo wyjazdowy 19.08.15, 20:55
          Też polecam potette. My jesteśmy właśnie na wyjeździe i sprawdza się super. W toaletach stawiam nocnik młodej na podłodze i sikamy synchronicznie wink Poza tym jest też super na plaży, na spacerach. Naprawdę świetny wynalazek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka