gonia0012 02.05.05, 16:36 Witam Mam zamiar zarezerwować miejce na wakację w willi Sarad,czy ktoś może mi coś podpowiedzieć o warunkach tam ponujących i o okolicy.Będę wdzięczna za każdą informację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_o_k_o Re: Władysławowo 02.05.05, 18:02 Hwj Willi SARAD nie znam i w ogóle nie kojarze nazwy i miejsca gdzie ona jest. Co do okolicy to, ja również będe we Władku od połowy lipca. Władek jest miejscem dość tłocznym(zatłoczonym) to trasa przelotowa na Hel, więc korki na ulicach są niezłe. Okolica piekna, dużo atrakcji jest dla dzieci, oj bardzo duzo. W sumei jesli cchesz więcej danych wstukaj w google -Władek i poczytaj o nim Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Władysławowo 04.05.05, 19:53 a jakie tam sa atrakcje dla dzieci? My byliśmy 2 lata temu, i juz więcej nie pojade ani tam, ani w podobne miejsce, w lipcu ani sierpniu! Jejku, człowiek na człowieku! Samochód jeden za drugim! Zamiast świeżego powietrza, smród jeszcze gorszy niz u mnie w centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
m_o_k_o Re: Władysławowo 04.05.05, 21:22 Atrakcje: - lunapark !!!(wesołe miasteczko) - osrodek sportowy( wielkie boisko, plac zabaw) - prawie przy większości knajp są różnego rodzaju karuzele, automaty z zabawkiami, do gier.itp. - zatoka( port- statki) - na plazy sa poduchy do skakania, zjeżdzalnie, skoczki itp - blisko (jesli jesteś zmotoryzowana) jest nad jezioro Żarnowieckie, na Hel (fokarium) p.s Władek jest bardzo zatłoczonym miejscem -miejsce przelotowe na Hel......... - pisałam o tym w pierwszym poście.Mimo wszystko jest wiele atrakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Władysławowo 06.05.05, 16:30 no tak, masz pewnie racje, ja byłam z 6 miesięczna córcią, więc na takie atrakcje nie zwracałam pewnie uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
abbra Re: Władysławowo 05.05.05, 15:02 czy chodzi Ci o willę SARD ? Jeżeli tak , to jest ona położona kawałek od morza ( to chyba ul.Wyzwolenia ) - zaraz za torami trzeba skręcić w lewo ( obok jest "supermarket" ) , a potem w lewo - tak mi się kojarzy . Byłam kilka razy we Władysławowie , w tym raz na tej ulicy . Wtedy mieliśmy trochę pechowe "towarzystwo" - naprzeciwko był lunapark i wieczorami było tam dosyć głośno , dopiero po interwencjach o godz.22 wyłączano głośną muzykę i błyskały tylko światełka... Co prawda rok później już tam lunaparku nie było , więc możliwe , że nie dostali zgody na takie atrakcje... Do morza będzie jakieś 800 m ( i to w prostej linii ) . Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
mariazofia Re: Władysławowo 09.05.05, 21:43 Do Władka z dzieckiem bym nie pojechała, bo za dużo ludzi, tłok i raczej zaśmiecona, wąska plaża. Uważam że są ładniejsze miejsca na polskim Wybrzeżu. Odpowiedz Link Zgłoś
nesti87 Re: Władysławowo 09.05.05, 21:57 we Władku jest szeroka plaża...a my najbardziej lubiliśmy chodzić na plaże w połowie drogi do Chałup..zero tłoku. Mi się b. podoba we Władku, no ale byłam tam ostatnio w 2001 roku, więc może od tego czasu dużo się zmieniło..Mamy zamiar jednak wybrać się tam w tym sezonie, bo się stęskniłam za tym miejscem strasznie. A jakie miejscowości Ty polecasz? W których Ci się najbardziej podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1302 Re: Władysławowo 10.05.05, 08:41 Władysławowo - nigdy w zyciu. Miejsce na plazy trzeba rezerwować chyba dzień wcześniej. Hałas, tłok, komercja.Spędiliśmy tydzień dwa lata temu w Wilii Dominik. Hotel ładny, ale co z tego. Codziennie spałam ze stoperami w uszach (czynne całą noc kanjpy z bardzo głośną muzyką). Na plaże nie wybraliśmy się nigdy we Władysławowie. Jeździlismy parę kilometrów. A ten pobyt to tylko dlatego, że czekaliśmy aż zwolni się miejsce w naszej ukochanej mieścince obok. Jedyny plus to tylko Cetniewo. Odpowiedz Link Zgłoś
zazulaula Re: Władysławowo 14.05.05, 16:45 otóż to, też zaliczyłam Władysławowo latem, dlatego poszukuję czegoś w cichszej okolicy, ale nie za daleko od cywilizacji ) myślę o Gdańsku, Gdyni, Odpowiedz Link Zgłoś