delcia 18.06.05, 14:15 Zastanawiamy się czy bezpiecznie udać się na spływ Dunajcem z 1,5 rocznym dzieckiem. Wybieramy się do Szczawnicy w sierpniu, nigdy tam nie byliśmy. Czy coś wiecie na ten temat? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anma6 Re: Spływ Dunajcem 18.06.05, 18:55 witam do szcawnicy jeżdze od kiulkunastu lat , na splywie bylam 3 razy.na 100% odradzam!!!! zreszta jak zobaczycie tratwy , plytkie to sami zobczycie.nie da rady z takim maluszkiem .aha i jeszce podczas splywu często " rzuca " tratwą --nie nie odpada na pewno pozdrawiam ania a szczawnica jest PRZEPIĘKNA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
delcia Re: Spływ Dunajcem 18.06.05, 22:13 Dziękuję za odpowiedź, też tak mi się wydaje, że strach, ale chciałam zapytać kogoś kto tam był . Chociaż moja siostra tam była i twierdzi, że bez problemu można z takim dzieckiem , a ja wg niej jestem łamaga, no ale Twoje 100% mnie utwierdziło w przekonaniu, że nie można dziecka narażać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qchara Re: Spływ Dunajcem 19.06.05, 13:37 potwierdzam dla takiego malego dzieciaczka to troche niebezpieczne, poza tym sie wymeczy splyw trwa w zaleznosci od stanu wody i tego gdzie chcecie plynac (czy Szczawnica czy Kroscienko) od ok. 2 do 3 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaoli1 Re: Spływ Dunajcem 21.06.05, 08:47 My byliśmy z nasza Olą na spływie trzy lata temu. Ola miała wtedy rok i trzy miesiące i mimo tego, że była bardzo ruchliwym dzieckiem - zaryzykowaliśmy, po uzgodnieniu z flisakiem, że jakby co, to dobijemy gdzieś do Brzegu i po prostu wysiadziemy na zielonej trawce. Ola wytrzymała przwie do końca - tzn. do Szczawnicy. (Ostatnie 10 minut już jej się ewidentnie nudziło), ale przez wiekszość trasy była zafascynowana krajobrazem, ludźmi wokół...no i panem flisakiem w ludowym stroju z kapeluszem. Nikogo nie namawiam, bo to jednak żywioł (woda w sensie, nie dziecko, chociaż czasem i to i to ), ale nam się podobało. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś