Dodaj do ulubionych

Facet wypadł z kajaka

25.06.22, 12:32
Byłam wczoraj nad rzeką popływać. Akurat na tej plaży jest miejsce gdzie kończą się spływy kajakowe. I właśnie wczoraj przybili do brzegu faceci w kajakach. I jeden facet na brzegu po prostu wypadł z tego kajaku, rozbił sobie głowę. Okazało się, że jest tak pijany, że nie był w stanie sam się podnieść. Koledzy go posadzili ale też nie dał rady siedzieć. Był oczywiście bez kapoka. A potem piszą, że ludzie się topią. To wczoraj był taki przykład niefrasobliwości. Jeszcze dodam, że facet to nie jakiś młokos tylko stary koń około 60 -70 lat.
Obserwuj wątek
    • mondaymorning1987 Re: Facet wypadł z kajaka 25.06.22, 12:45
      Głowa siwieje, duda szaleje.
    • borsuczyca.klusek Re: Facet wypadł z kajaka 25.06.22, 12:48
      W czerwcu do tej pory utopiło się już 50 osób. Na każdego topielca przypadka kilku czy kilkunastu takich którzy mieli więcej szczęście niż rozumu, więc nie dziwi nic.
    • ritual2019 Re: Facet wypadł z kajaka 25.06.22, 13:04
      No to wypadl, w czym problem?
      • kachaa17 Re: Facet wypadł z kajaka 25.06.22, 13:52
        Problemem to jest, że był pijany na kajaku. Miał dużo szczęścia, że nie wypadł na rzece.
        Ja wiem, że to jego problem ale te z dodatkowo służb, które by były ewentualnie narażone na koszty. Po prostu pierwszy raz widziałam taką sytuację i jakoś mnie to ruszyło. Potem jeszcze jego koledzy to postanowili, żeby się wysikał, na plaży. Nikt nie zważał na moje protesty.
        • ritual2019 Re: Facet wypadł z kajaka 25.06.22, 14:00
          No to by sie utopil. Picie alkoholu nie jest zabronione, topia sie tez trzezwi a sluzby ratunkowe sa od ratowania.
          • kachaa17 Re: Facet wypadł z kajaka 25.06.22, 14:09
            Aha
          • jasnozielona_roslinka Re: Facet wypadł z kajaka 26.06.22, 09:18
            często na ratunek tonącemu rzucają się ludzie... i ci też toną. Nikt nie jest samotną wyspą i konsekwencje decyzji jednostki dotykają innych. Moze w twoim swiecie to nie problem że ktoś naraża życie innych ludzi
            • eliszka25 Re: Facet wypadł z kajaka 26.06.22, 09:42
              W akcjach ratunkowych giną też czasem ratownicy. Teoretycznie taka praca i „od tego są”, jednak mimo wszystko rusza mnie, że ktoś z głupoty czy dla zabawy naraża życie innych ludzi.
              • kachaa17 Re: Facet wypadł z kajaka 26.06.22, 10:25
                Właśnie o to chodzi, o dodatkowe narażanie ludzi
            • ritual2019 Re: Facet wypadł z kajaka 26.06.22, 13:46
              jasnozielona_roslinka napisała:

> często na ratunek tonącemu rzucają się ludzie... i ci też toną.

Zdarza sie tyle ze nic sie nie da z tym zrobic. Zawsze byli sa i beda ludzie ktorzy narazajacy innych na niebezpieczenstwo.
              • iwles Re: Facet wypadł z kajaka 27.06.22, 13:00
                ritual2019 napisał(a):

> Zdarza sie tyle ze nic sie nie da z tym zrobic. Zawsze byli sa i beda ludzie k
                > torzy narazajacy innych na niebezpieczenstwo.

więc może warto piętnować zachowania narażające innych, zamiast lekceważąco wzruszać ramionami: no cóż, zdarza się.

• ritual2019 Re: Facet wypadł z kajaka 27.06.22, 13:27
                  iwles napisała:

> więc może warto piętnować zachowania narażające innych, zamiast lekceważąco wzr
                  > uszać ramionami: no cóż, zdarza się.
                  >
                  >
                  Pisanie na forum to jest pietnowanie? Co niby chcesz zrobic?
                  • iwles Re: Facet wypadł z kajaka 27.06.22, 13:31
                    ritual2019 napisał(a):

> Pisanie na forum to jest pietnowanie? Co niby chcesz zrobic?

Pisanie na forum odzwierciedla twoje podejście do tematu.
                    Rozumiem, że gdyby przy tobie ktoś z twoich znajomych wsiadał pijany do kajaku, motorówki, czy za kierownicę samochodu, tez wtylko wzruszyłabyś ramionami.
                    • ritual2019 Re: Facet wypadł z kajaka 28.06.22, 08:49
                      iwles napisała:

> Pisanie na forum odzwierciedla twoje podejście do tematu.

Twoje tez, czyli popiszmy sobie na forum bo w realu niczego nie zmienimy.

> Rozumiem, że gdyby przy tobie ktoś z twoich znajomych wsiadał pijany do kajaku,
                      > motorówki, czy za kierownicę samochodu, tez wtylko wzruszyłabyś ramionami.
                      >
                      >
                      A to byli znajomi autorki watku? Oczywiscie mozna sprobowac (jesli to oosby ktore sie zna) przeszkodzic ale nie znaczy ze odniesie sis sukces. Jesli ktos chce zrobic cos idiotycznego to zrobi. W przypadku obcych osob co niby chcesz zrobic?
                      • iwles Re: Facet wypadł z kajaka 28.06.22, 09:00
                        ritual2019 napisał(a):

> Twoje tez, czyli popiszmy sobie na forum bo w realu niczego nie zmienimy.
                        >

Dlaczego wg ciebie jedno wyklucza drugie?

> W przypadku obcych osob co niby chcesz zrobić?

Czyli, widzisz jak pijany wsiada za kierownicę, i co? Wzruszasz ramionami: luziiik, to nie mój znajomy?
                        • ritual2019 Re: Facet wypadł z kajaka 28.06.22, 09:28
                          iwles napisała:

>
                          > Dlaczego wg ciebie jedno wyklucza drugie?
                          >

To napisz co takiego sie zmienia, bo jak co roku w sezonie ludzie sie topia, dzieci umieraja w nagrzanych autach...

> Czyli, widzisz jak pijany wsiada za kierownicę, i co? Wzruszasz ramionami: luzi
                          > iik, to nie mój znajomy?
                          >
                          >
                          Co ty robisz? Ja moge zadzwonic na policje w przypadku pijanego kierowcy, glownie dlatego ze moze skrzywdzic niewinne osoby.
                          Co ty zrobilabys w przypadku pijanego na kajaku?
          • 35wcieniu Re: Facet wypadł z kajaka 26.06.22, 12:42
            Picie alkoholu nie jest zabronione,

W kajaku? Jest.
            • ritual2019 Re: Facet wypadł z kajaka 26.06.22, 13:47
              35wcieniu napisał(a):

> Picie alkoholu nie jest zabronione,
              >
              > W kajaku? Jest.
              >
              Watpie,.chyba ze w Polsce tak jest
              • little_fish Re: Facet wypadł z kajaka 27.06.22, 13:40
                To nie wątp.
                "W 2015 roku w życie weszły nowe przepisy dotyczące bezpieczeństwa osób przebywających na obszarach wodnych. Wynika z nich jednoznacznie, że osoby pływające kajakiem, rowerem wodnym czy żaglówką czyli pojazdem bez silnika, nie mogą być pod wpływem alkoholu. Za osiągnięcie pułapu 0,5 promila alkoholu grozi zaś kara grzywny od 20 do 500 zł. "
                • ritual2019 Re: Facet wypadł z kajaka 28.06.22, 08:50
                  little_fish napisała:

> To nie wątp.
                  > "W 2015 roku w życie weszły nowe przepisy dotyczące bezpieczeństwa osób przebyw
                  > ających na obszarach wodnych. Wynika z nich jednoznacznie, że osoby pływające k
                  > ajakiem, rowerem wodnym czy żaglówką czyli pojazdem bez silnika, nie mogą być p
                  > od wpływem alkoholu. Za osiągnięcie pułapu 0,5 promila alkoholu grozi zaś kara
                  > grzywny od 20 do 500 zł. "

No I? Jak widzisz byli na kajakach.
                  • little_fish Re: Facet wypadł z kajaka 28.06.22, 09:20
                    To była odpowiedź na twoje zwątpienie, że picie w kajaku jest zabronione. Jest zabronione, a że debile mają to gdzieś, to inna kategoria.
                    • ritual2019 Re: Facet wypadł z kajaka 28.06.22, 09:29
                      little_fish napisała:

> To była odpowiedź na twoje zwątpienie, że picie w kajaku jest zabronione. Jest
                      > zabronione, a że debile mają to gdzieś, to inna kategoria.

Calkowicie zabronione nie jest skoro jest wyznaczony limit.
                      • little_fish Re: Facet wypadł z kajaka 28.06.22, 10:58
                        No. Tak jak w samochodzie. Za dwa łyki piwa prawka nie odbierają, ale prowadzić pod wpływem nie można
                        • ritual2019 Re: Facet wypadł z kajaka 28.06.22, 13:15
                          little_fish napisała:

> No. Tak jak w samochodzie. Za dwa łyki piwa prawka nie odbierają, ale prowadzić
                          > pod wpływem nie można

Jesli jest okreslony limit a nie 0.0 to mozna.
                          • little_fish Re: Facet wypadł z kajaka 28.06.22, 13:37
                            Tak, można wypić małe piwo, a nie być na.ebanym, że się wypada z kajaka lub auta.
                            • ritual2019 Re: Facet wypadł z kajaka 28.06.22, 14:23
                              little_fish napisała:

> Tak, można wypić małe piwo, a nie być na.ebanym, że się wypada z kajaka lub aut
                              > a.

To nie pisz ze picie alkoholu jest zabronione bo to nieprawda. A to ze ktos wypije wiecej niz limit i jest na tym kajaku to inna sprawa. Zawsze mozesz interweniowac.
        • nenia1 Re: Facet wypadł z kajaka 26.06.22, 13:17
          kachaa17 napisała:

> Po prostu pierwszy raz widziałam taką sytuację i jakoś mni
          > e to ruszyło. Potem jeszcze jego koledzy to postanowili, żeby się wysikał, na p
          > laży. Nikt nie zważał na moje protesty.

My dość często wyjeżdżamy gdzieś na kajaki, i niestety latem to jest dość powszechny widok,
          szczególnie jak ludzie płyną w większej grupie. W zeszłym roku, mieszana grupa płynąc po Wieprzu
          (nazwa zobowiązuje) tak się spiła na brzegu, że jak wsiadali to się niektórzy przewracali, jeden drugiego podtrzymywał, ubaw mieli po pachy sad
          Serio się zastanawiam czy po prostu nie prościej upijać się w knajpie zamiast na kajakach.
          • taki-sobie-nick Re: Facet wypadł z kajaka 27.06.22, 23:49
            Prościej było w zasadzie dopić resztę na brzegu.
          • kachaa17 Re: Facet wypadł z kajaka 28.06.22, 07:34
            To jest straszne. Ciekawa jestem czy można coś z tym zrobić. Tzn. Jak ja widzę taką sytuację to czy mogę to zgłosić na policję albo coś.
            Parę dni temu była z kolei inna sytuacja. Nad rzekę przyjechał facet samochodem. Wysiadł z piwem w ręku, włączył muzę, otworzył drzwi i zaczął pić piwo. No i tak sobie myślę. Widzę, że facet przyjechał samochodem to pewnie i nie odjedzie. Czy mam mu zwracać uwagę? Zależy ile będzie siedział.
            Ja za chwilę pojechałam ale kolega mówił, że jak wracał rowerem do domu to ten gość co minął. Czyli facet wypił piwo i od razu pojechał. No nie wiem. Mnie to zgrzyta, choć wiem, że ludzie, że tak robią.
            • ritual2019 Re: Facet wypadł z kajaka 28.06.22, 09:30
              I to jest idealne podejscie ludzi - iwles 😂😂😂
    • trudneslowa Re: Facet wypadł z kajaka 25.06.22, 13:08
      Standard. "Młokosy" raczej łamią sobie karki przy skoku do wody, mężczyzni po andropauzie przeceniają stan swojej głowy w kontekście picie+woda.
      • kachaa17 Re: Facet wypadł z kajaka 25.06.22, 13:53
        Tu jeszcze pewnie upał dołożył swoje.
    • eriu Re: Facet wypadł z kajaka 25.06.22, 13:10
      Bo ludzie traktują kajaki/ łódki / pontony itp jako miejsce do picia. Siedzą na słońcu i piją. I jak to ma się skończyć dobrze? Nie dość, że słońce teraz świeci bardzo intensywnie to alkohol uderza do głowy, odwadnia.
    • jammer1974 Re: Facet wypadł z kajaka 25.06.22, 13:27
      W Holandii topia sie glownie Polacy. Co roku wydaja specjalne broszury w jezyku polskim co wolno a czego nie.
    • taki-sobie-nick Re: Facet wypadł z kajaka 26.06.22, 00:59
      Za to grozi mandat, niestety tylko 500 zł.

Za to pływanie jednostkami z silnikiem pod wpływem to już 10 razy tyle.
      • kk345 Re: Facet wypadł z kajaka 26.06.22, 01:05
        Ale płaci, jak rozumiem, ten silnik pod wpływem?
        • taki-sobie-nick Re: Facet wypadł z kajaka 26.06.22, 01:06
          Jak ty to robisz, że zawsze jesteś taka wredna?
          • fornita111 Re: Facet wypadł z kajaka 26.06.22, 07:08
            big_grin nie jest wredna, tylko ceni poprawna polszczyzne. Akurat ty masz z tym problem? Ojoj
            • taki-sobie-nick Re: Facet wypadł z kajaka 26.06.22, 21:50
              A przy tym jest wredna, ojoj.

Jedno drugiemu nie przeszkadza.
          • kk345 Re: Facet wypadł z kajaka 26.06.22, 12:38
            W zasadzie 99% twoich wpisów na forum, to wytykanie innym błędów stylistycznych, czy ortograficznych. Sadząc takie byki stylistyczne, jak powyżej, zdecydowanie udowadniasz brak jakichkolwiek uprawnień do pouczania innych.
    • krwawy.lolo Re: Facet wypadł z kajaka 26.06.22, 13:24
      Jak w wodzie, to stary okoń.
    • konsta-is-me Re: Facet wypadł z kajaka 26.06.22, 13:40
      A niech się te stare "konie" wreszcie potopią i będzie spokój.
      Mam wrażenie że z większości polskich mężczyzn po 60-tce obecnie społeczeństwo nie ma żadnego pożytku.Nie wiadomo po co są właściwie.
      Takie trutnie.
      Glownie chleja i jak w tym przypadku narażają wszystkich na koszty ratownicze.
    • afro.ninja Re: Facet wypadł z kajaka 27.06.22, 12:32
      Życie mu niemiłe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka