Dodaj do ulubionych

Dzieci na plaży...

20.07.05, 15:43
W czym biegają po plaży dzieci "pieluchowe"? Mam takiego 20-miesięczniaka, bez
pieluchy ani rusz i zastanawiam się co z nim zrobić (tzn. w co ubrać ) na
plaży...Dużo się na ten temat naczytałam na innych forach, ale nadal nic nie
wiem. Jakie są Wasze obserwacje i doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • mamaquby Re: Dzieci na plaży... 20.07.05, 17:25
      my bylismy nad morzem, moj synek ma 1,5 roku i biegal na golasa -podobnie inne
      dzieci. oczywiscie jak bylo na tyle cieplo i nie wialo, wtedy w pieluszce i w
      spodenkach.
      • sy_su_nia Re: Dzieci na plaży... 20.07.05, 18:13
        nasz biegał po prostu w pieluszcze - rok temu miał 7 miesięcy
        w tym roku też. Jak nie w pieluszce to może być...
        kłopocik wink))
        Lepsze są chyba pieluchomajtki, ale to chyba zależy jak leżą
        Podrawiam.
        • beata985 kąpieluszki n/t 20.07.05, 21:34

• mal.go.sia Re: Dzieci na plaży... 23.07.05, 15:01
      nasze 15-mczne male biegalo na golasa. Nawet przydarzyl sie wypadek (widac bylo
      po pupie), ale nie znalazlam pozostalosci, choc szukalismy ich we trojke... Jak
      sie zrobilo chlodniej, zalozylam mu dluzsza koszulke - piach byl nadal cieply,
      a jak maluch szaleje po plazy, to i tak trzeba go natychmiast wykapac, bo
      piasek ma doslownie wszedzie...
      • adrianka00 Re: Dzieci na plaży... 23.07.05, 16:08
        Nie chciałabym żeby moje dziecko natrafiło na ten wasz wypadek. Nie chciałabym
        żeby żadne dziecko na coś podobnego trafiło, dlatego nasze dzieci sa w
        pieluszkach na plaży. Poza tym, to na pewno nie jest przyjemne, gdy między
        fałdkami w okolicach intymnych trze piasek. Warto też zwrócić uwagę, czy nikt
        porozbieranym dzieciom nie przygląda się, co przytrafiło się znajomym...
        Pozdrawiam.
        • agniecha281 Re: Dzieci na plaży... 23.07.05, 17:34
          Ala ma 2 latka i jeszcze jest na pieluchach.Ale na plazy biega w stroju
          kapielowym...nawet jak sie cos przydazy to nie zgubi...poprostu zawijam w
          woreczek i wywalam do kosza...mam w zapasie drugi struj i zmieniam...
    • mamajakuba Re: Dzieci na plaży... 24.07.05, 12:14
      w kapieluszce. Zawsze się zastanawiałam czemu ma służyć rozbieranie dzieci do golaska na plaży. Ani to wygodne (przytoczony wyżej "wypadek")ani higieniczne. Opalanie też ponoć nie zdrowe.
      • monika9920 Re: Dzieci na plaży... 25.07.05, 10:26
        Witam,

Tez sie borykałam z podobnym problem. Na plaży widuje czasem dwu- a nawet
        trzylatki bez majtek, ale moim zdaniem nie powinno sie puszczac takich dzieci
        na golasa. Pominawszy zasady higieny, to jednak ludzie sa różni..... nie
        puszczam mojego synka na golasa na plażę, ani nie puszczam do netu jego zdjęć
        bez ubranek (nawet jak był malutki).
        Kiedy mały był juz w wieku twojej pociechy miał normalne majtki zakladane na
        plaze - kupilam po prostu kilka par takich cieniutkich majteczek, ktore szybko
        schna i tyle.......
        Pozdrawiam
        Monika
        • pebe30 Re: Dzieci na plaży... 25.07.05, 10:44
          nie no jak ktoś nie ma innych problemów to i takie są dobre

w gołej pupie malucha nie ma nic złego
          a w majtkach czy bez i tak trzeba je mieć non stop na oku
          • ba_warka Re: Dzieci na plaży... 25.07.05, 10:51
            Mój synek biegał w pieluszce ale zamoczył w morzu wiec zmieniłam na
            majteczki-zwykłe,bawełniane,cienkie-w których (po chwili)nosił piasek zmieszany
            z wodą.Bieganie na golaska okazało się najlepszym wyjściem i zabawą.
            Zabierz ze sobą zwykłą wodę w butelce-żeby na koniec umyć pupę i woreczki na
            "wypadki".
            Miłego urlopowania.
            Pozdrawiam.
    • mama-talki Re: Dzieci na plaży... 26.07.05, 15:40
      Moja córka ma już dwa i pół roku. Pieluchowana tylko do spania i dluzszej jazdy
      autem.
      Założenia przed urlopem - strój kąpielowy, ew. bawełniane majteczki. Kupiłam
      takich pięknych majteczek 10 par i miałam zmieniać mokre na suche.
      Realia: córka nie chciała stroju za żadne skarby świata założyc, majteczki
      ściągała i śmigała z gołą pupa. Higiena? Koleżanki córka w stroju miała
      przyklejone większe ilości piachu niz moja naguska.
      A że min nie lubię nosiliśmy nocnik na plaże.
    • ana_mama_patrycji Re: Dzieci na plaży... 10.08.05, 13:33
      20 m-cy najwyższy czas skończyć z pieluchą. Poprostu ją sciąg i pilnuj, pytaj
      czy chce siku, przyuważ co ile dziecko sika. Warto wszystko inne zaniedbać i
      pilnować tylko tej jednej sprawy. Zawsze rób wielkie hura jak zrobi siku - nie
      do pieluchy!! Życzę powodzenia!
    • tentata Re: Dzieci na plaży... 16.08.05, 23:51
      Moje chlopaki biegaly na golasa, bo szybciutko zdarzyli zamoczyc to co mieli na
      sobie, starszy majtusie i a mlodszy pieluche. Zreszta wszystko zalezy czy
      dzieciaki biegaja po brzegu czy wchodza do morza, bo moim zdaniem zadna to
      przyjemnosc ta dzieciaczka ktory bedzie gonic z mokrymi majtasami czy mokra
      pielucha ( w dodatku zimna ). A po powrocie do domciu trzeba porzadnie ich
      "wyplukac".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka