Dodaj do ulubionych

Thassos z 2-latkiem

02.01.06, 14:54
Czesc dziewczyny,
pierwszy raz chcemy wraz z mezem i naszym synkiem, ktory bedzie w lipcu mial
2 latka na wyspe Thassos.
Czy macie moze jakies uwagi, spostrzezenia, na co uwazac przy wyjezdzie na
takie wczasy? co z wyzywieniem dla malego?
Obserwuj wątek
    • mmsol Re: Thassos z 2-latkiem 03.01.06, 08:10
      Nie masz się o co martwić ...zabrać tak jak zwykle do ciepłych krajów kremy z
      wysokim filtrem, na miejscu kupić parasol jeśli będziecie przesiadywać na plaży
      jest on niezbędny.Standardowo nigdy nie zapominać o nakryciu głowy i zabieraniu
      napojów do picia. Co do jedzenia to były tam osoby które gotowały w pokojach
      ale ja do nich nienależałam,w restauracyjkach też coś można znajdziesz typu
      spagetti, wieczorami w mieście stoją panowie którzy robią pyszne naleśniki.
      Jeśli macie wyżywienie wykupione- bo my mieliśmy śniadania -to muszę przyznać
      że były kiepskie. Wszystko ma tam nieco inny smak niż u nas , więc moje dziecko
      ( 5 lat) nie chciało jeść ani sera bo był kozi (taki kwaskowaty posmak), ani
      dżemu , więc rano skubneła trochę płatków z mlekiem ,a po jakimś czasie
      zaczeliśmy się zaopatrzać w sklepie i znosić na śniadanko nutelle, zielony
      ogórek czy coś innego. Jedyne co to odradzam kupowanie drobiu , ja zamówiłam w
      restauracji udko z kurczaka co potem musiałam odchorować. Jeżowce którymi tak
      straszą są tylko na kamieniach lub plażach gdzie takie kamienie są przy brzegu.
      Zabraliśmy obuwie specjalne do wody ,ale właściwie to przeleżało w kącie.
      Jest tam przychodnia więc to nie taki koniec świata.....
      pozdrawiam.... jeśli miałabyś pytania dodatkowe to pisz mmsol@gazeta.pl
      • annak07 Re: Thassos z 2-latkiem 03.01.06, 14:19
        Dziekuje,
        wlasnie napisalam na privat.
        Z pozdrowieniami
        A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka