juwelis 12.06.06, 07:13 czy ktoś z Was wie,czy z 6 miesięcznym dzieckiem można wejść do basenów termalnych?chcemy jechać na Słowację i doszły nas takie słuchy,ze niby nie za bardzo jest to możliwe.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jusytka Re: baseny termalne 12.06.06, 10:07 Niby dlaczego? mój synek miał 4 miesiące odkąd zaczął bywać w różnych parkach wodnych, a zaczęliśmy od czeskiego Babilonu w Libercu. Starszemu, dwuletniemu wtedy alergiokówi tez takie kąpiele słuzyły ... Odpowiedz Link Zgłoś
mast1 Re: baseny termalne 14.06.06, 12:48 Na niektórych basenach są wyraźne oznaczenia, że do danego basenu nie można wejść z dzieckiem. Podobno niektóre solanki są szkodliwe dla maluchów. Jak byłam na Węgrzech, to widziałam takie znaki, a w Niemczech na nieoznakowanym basenie obsługa zwróciła mi uwagę, że maluchom nie wolno. Myślałam, że chodzi o ewentualne "zanieczyszczenie" basenu, ale lekarz potwierdził, że chodzi o zdrowie. Jednak na wszystkich kompleksach, nawet tych ze źródłami termalnymi, są specjalne baseniki dla najmłodszych, więc możecie bez obaw jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: baseny termalne 16.06.06, 00:17 Przypomniało mi sie jeszcze, że wody termalne mogą mieć rózną temperaturę od bardzo zimnych po bardzo gorące. Zanim sie tam wybierzecie lepiej sprawdżcie, czy jest "przyjazna" dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś