gaj33 14.09.06, 16:15 Wybieram sie z dzieckiem do Karpacza do pensjonatu Apollo czy ktoś tam byl? Bardzo prosilabym o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bestiaa Re: karpacz- pensjonat Apollo 18.09.06, 20:20 byliśmy tam dwa razy, zimą i latem. Jest rewelacyjnie. Blisko jest do Kopy i do centrum też. Warunki w pensjonacie bardzo dobre, jest tak jak na zdjęciach. Jedzenie bardzo pyszne, bardzo duże porcję jedzenia. Na śniadanie jest bufet z bardzo dużą ilością rozmaitych rzeczy, a na kolację zupa, drugie danie i deser. Jak masz jakieś pytania to służę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaj33 Re: karpacz- pensjonat Apollo 19.09.06, 11:12 Bardzo dziekuje za opinie i cieszę sie ze jest ona bardzo pozytywna. Jadac z 4 latkiem zalezy mi na tym aby wszystko bylo o key. Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: karpacz- pensjonat Apollo 19.09.06, 13:29 A kiedy jedziesz do Karpacza? Właśnie się zaczęłam zastanawiać nad wyjazdem z 5 latkiem. Tez myślę o Apollo. Odpowiedz Link Zgłoś
gaj33 Re: karpacz- pensjonat Apollo 19.09.06, 14:57 Wyjeżdżamy w czwartek 21 września i wracamy 24 wrzesnia w niedziele. Podobno ma być wtedy dosyc ładna pogoda na spacery a pózniej to już zaczyna sie prawdziwa jesień z deszczem i małolat zanudził by się na śmierć i nas tez nie wychodząc na spacery a okolica jest fajna i duzo do oglądnięcia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaa Re: karpacz- pensjonat Apollo 19.09.06, 18:33 gaj33 napisz po powrocie, czy Tyn podobnie jak my byłaś też zadowolona, My już mamy rezerwację na Wigilię (zrobiliśmy ją rok temu jak wyjeżdzaliśmy z pobytu Świątecznego). Pokój zabaw jest na I piętrze i dla maluchów jest wystarczający. Zapomniałam Tobie napisać, że jest też barek, gdzie można napić się kawy, soków i mocniejszych trunków. Na koniec pobytu rachunki z baru dopisywane są do ogólnej kwoty za pobyt i wtedy płacisz za cały pobyt. Aha, trzeba też zapłacić opłatę klimatyczną, ale to jakieś grosze. W pokoju jest telewizor, sejf. Ręczników nie musisz brać, ani mydła do mycia rąk (jest mydło w płynie). życzę miłego wypoczynku P.S. Jeśli macie notebooka, a chcecie mieć kontakt to polecam, bo jest tam net. Odpowiedz Link Zgłoś
gaj33 Re: karpacz- pensjonat Apollo 20.09.06, 10:41 Dziekuję za opis, bo zastanawiałam się nad zabraniem ręczników, ale widzę ze problem sam sie rozwiazał. Ucieszylo mnie również to ,ze jest tam barek i mozna napić sie kawy a ja jestem " kawoszem " i aby normalnie funkcjonowac musze wlac w siebie hektolitry tego boskiego napoju. Odpowiedz Link Zgłoś
gaj33 Re: karpacz- pensjonat Apollo 25.09.06, 12:37 Witajcie! Wrócilam wczoraj z Karpacza. Bylam w pensjonacie Apollo. Pensjonat fajny, dobre jedzenie, na obiadokolacje braliśmy porcje dzieciece bo normalna porcja jak dla nas byla zbyt duża. Dla dzieci jest huśtawka i piaskownica. Jest tez pokój zabaw ale tam nie bylam bo wracaliśmy z dzieckiem póżno, zmęczeni i po zjedzeniu kolacji to moja córka nie miała już sil iść sie bawić. Ogólnie polecam ten pensjonat bo jest wszystko bardzo fajne, smaczne a panie w recepcji przesympatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaa Re: karpacz- pensjonat Apollo 25.09.06, 17:49 gaj33 cieszę się, że się Tobie podobało Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: karpacz- pensjonat Apollo 02.10.06, 16:04 a macie jakieś namiary na ten pensjonat? www? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1302 Re: karpacz- pensjonat Apollo 02.10.06, 20:48 A ja nawet wiem ile kosztuje tam turnus sykwestrowy (7 dni) w pokoju 2 osobowym. Cena 3490PLN. Bagatela. Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaa Re: karpacz- pensjonat Apollo do kasia1302 03.10.06, 18:17 a wybierasz się może na Swięta, bo jeśli tak to byśmy się poznały Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia2711 Re: karpacz- pensjonat Apollo 11.10.06, 10:19 A ja odradzam to miejsce szczególnie z małym dzieckiem drożyzna i miejsce nie warte polecenia. Poza tym sam Karpacz jest głośny i brudny byłam zdegustowana tym miejscem zero atrakcji jedyne to wyruszyc na szlak bo poza tym okropne miejsce nie ma nawet gdzie iśc na spacer pozostają tylko szlaki a zmałym dzieckiem trzeba odpuścic. To były moje najgorsze wakacje wróciliśmy wcześniej nie ma to jak nasze TATRY mówię z ręką na sercu tam przynajmniej jest klimat i na pewno jest taniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaa Re: karpacz- pensjonat Apollo 11.10.06, 18:28 jak to nie ma gdzie iść z małym dzieckiem na spacer, tyle wokół terenu...a na szlakach ludzie chodzą z małymi dziećmi (my też) i nawet ze spraliżowanymi!! Wystarczy trochę chęci. A poza tym zależy wszystko od tego czego Ty oczekujesz. A jeśli chodzi o Apollo to na stronce są ceny i wiadomo w jakie miejsce się jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia2711 Re: karpacz- pensjonat Apollo 12.10.06, 09:58 Musiałabym byc nienormalna żeby iśc na szlak z 5-miesięcznym maleństwem to troszkę niebezpieczne nieuważasz tymbardziej jak jest 35 stopni więc uszanuj proszę moją wypowiedź przeczytaj uważnie nim skrytykujesz. Poza tym nie ma gdzie iśc na spacer nawet nie ma żadnej ławki i brudno wszędzie wstyd i ceny z kosmosu nie adekwatne do warunków. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaa Re: karpacz- pensjonat Apollo 12.10.06, 18:35 nie napisałaś, że dziecko ma 5 m-cy. A swoją drogą to z takimi maluchami też chodzili na szlaku. I jeszcze jedno krytykę zaczęłaś Ty Odpowiedz Link Zgłoś
pp1211 Re: karpacz- pensjonat Apollo 12.10.06, 15:16 hej zgadzam się z opinią poprzedniczki Karpacz jako miejsce turystyczne mało ciekawe i mało malownicze. Z dzieciakiem tymbardziej małym naprawdę nie ma co robic kupa knajpek- nieciekawych zresztą i faktycznie syf. Tor saneczkowy który można znalejśc wszędzie, miasteczko kowbojskie które straszy i tyle atrakcji. Ceny pensjonatów faktycznie wygórowane nie polecam, jestem rozczarowana tym miejscem, nie ja sama. Odpowiedz Link Zgłoś
gaj33 Re: karpacz- pensjonat Apollo 12.10.06, 17:29 Kochani! Moje pytanie na poście dotyczyło pensjonatu Apollo a nie Karpacza. Przed wyjazdem do Karpacza mialam plan pobytu i zwiedzania okolic a nie siedzenia w pensjonacie i Karpaczu. Z rodzinką wracalam wieczorem żeby zjeść posiłek w pensjonacie i iść spać. Córka ma 4 lata i jest ciekawa świata. Wjechaliśmy na Kopę, poszliśmy na piechotę do Samotni, zwiedziliśmy świątynie Wang, bylismy zobaczyć wodospad Kamieńczyk i wodospad Szklarki i naprawde można sobie zorganizować milo czas.Zgadzam się z opinią że miasteczko kowbojskie jest do bani bo nam też sie nie podobało ale nie mozna powiedzieć ze wszystko jest tam okropne. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia2711 Re: karpacz- pensjonat Apollo 12.10.06, 19:52 faktycznie atrakcje)) szczególnie wodospad, zapraszam do Chorzowskiego parku tu jest więcej atrakcji zapewniam i piękny skansen i mnóstwo zieleni) Odpowiedz Link Zgłoś
gaj33 Re: karpacz- pensjonat Apollo 12.10.06, 22:24 Dla dziecka 4 letniego wodospad to duza atrakcja. Tak sie sklada ze mieszkam w Bytomiu i Chorzowski park oraz Zoo i wesole miasteczko moja córka i ja znamy jak własną kieszeń. Pozdrawiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś