Dodaj do ulubionych

Niemowle a samolot

10.10.06, 08:51
Witam. Mam pytanko do mam które latały z maluchami. W grudniu lece do Irlandii za swoją 5 miesięczną córą i niemam pojęcia co i jak zabrać. Niewiem czy wózek mogę zabrać?, czy moja mała będzie siedzieć u mnie na kolanach czy w foteliku? Dodam, że lece rayainerem więc są to tanie linie. Proszę o odp. I serdecznie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • iwona298 Re: Niemowle a samolot 10.10.06, 09:04
      ja lecialam w kwietniu z 3 miesiecznym szkrabem, siedzial w swoim foteliku przy
      oknie zapiety pasami, ja mialam fotelik na kolkach i przy samym wejsciu do
      samolotu kolka oddalam na bagaz, z wozkiem jest tak samo. Teraz bede leciec w
      listopadzie, maly bedzie mial 10 miesiecy i juz bedzie musial siedziec mi na
      kolanach. Wszystko zalezy od zalogi.
      • tartulina Re: Niemowle a samolot 10.10.06, 09:29
        Ja leciałam we wrześniu(moja mała jeszcze samodzielnie nie siedziała).Wykupiłam bilet tak jak dla starszego dziecka i córcia leciała w foteliku samochodowym na swoim miejscu(obok mnie). Pozdrawiam i życzę miłego lotu.
      • olimpia_b81 Re: Niemowle a samolot 10.10.06, 09:55
        latalam z moja corka jak miala 3 i 5 m-cy.zasada jest taka ze dzieci do 2 lat podrozuja na kolanach rodzicow,ale mozna czasami przemyscic fotelik do samolotu i jak jest wolne miejsce tam usadowic dziecko,ja osobiscie fotelika nie bralam bo za duzo majdanu dla mniesmile
        wozkiem mozesz podjechac az pod sam samolot i tam oddajesz zalodze.mozesz rowniez normalnie nadac na bagaz jesli uzywasz nosidelka.z dzieckeim masz o0wszedie pierwszenstw-odprawy, wejscie do samolotu itp.
        dobrze siadac z przodu bo tam przewaznie jest wiecej miejsca a i blizej do toalety, w ktorych sa blaty do przewijania(przynajmniej easyjet je ma).
        na pokladzie bez problemu podgrzeja ci mleko czy dadza goraca wode.
        dobrze maluchowi dac pic przy starcie i ladowaniu aby mu sie uszka nie zatykaly.
        • olimpia_b81 Re: Niemowle a samolot 10.10.06, 09:57
          taniej jest nie wykupywac biletu dla takiego malego dziecka.przeciez to tylko pare godzin(zalezy gdzie lecisz) a ono i tak nie przesiedzi calego lotu w foteliku.
          • paytay Re: Niemowle a samolot 10.10.06, 11:09
            Bardzo dziękuje za rady smile Mam nadzieje, że jakoś to będzie bo jestem strasznie zestresowana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka