melani80 10.06.07, 21:06 Witam moja córka miała wyrabiany paszport mając 15 m-cy i ma go od 2004 do 2014 i na zdjęciu jest jeszcze malutka bez włosków, a teraz już pannica mała. Czy ja musze wymieniać jej paszport. Z góry dzięki za odpo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
winiolka Re: Paszport dziecko 11.06.07, 19:46 my mielismy ten sam problem ale koniecznie musisz wymienić. Pamiętaj tylko ze od okresu pozostałego ważnosci paszportu, odlicza sie 1/10 za kazdy wazny rok. Opłata dla dziecka to 30 zł wiec my mielismy paszport wazny do 2012 roku i Pani w biurze paszportowym wyliczyła nam ze nie musimy nic płacić. Nie każdy o tym wie a 30 zł piechota nie chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
melani80 Re: Paszport dziecko 12.06.07, 10:09 Dzięki wcozraj udało mi się zadzwonić do biura paszportowego i dowiedziałam się o tym że powinna wymienić ale nie muszę, i powiedziała że nie zdarzyło się żeby celnicy nie przepuścili dziecka ale cóż może się tak stać, i powiedziała o tych wyliczeniach że mam nie płacić 30 zł tylko jakieś tam 10 zł Dzięki jeszcze raz wymieniam oczywiście paszport Odpowiedz Link Zgłoś