deszczowa.dziewczyna 29.08.07, 11:48 Jak myślicie, czy to dobry pomysł? Może ktoś podzieli się doświadczeniem. Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam. P.s. Wyjazd planowany jest na połowę października Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga_36 Re: Teneryfa z roczniakiem? 29.08.07, 16:10 Niestety nie byłam na Teneryfie z dzieckiem, byłam tam 2 razy z mężem w czerwcu. Jak dla mnie ten kierunek wakacyjny ma 2 wady - długi lot (należy także mieć wzgląd na współpasażerów), oraz zimną wodę oceanu (tj. dla mnie subiektywnie była za zimna). Najpopularniejsze miejscowości turystyczne też nie za bardzo nadają sie na spacery z wózkiem (hałas, tłok). Polecam Teneryfę dla starszych dzieci - wspaniały Loro Park, parki wodne, Teide. My na pewno się tam za kilka lat wybierzemy z synkiem. Z dzieckiem (1,5 lat) byłam na Krecie we wrześniu, teraz też tam lecimy. Na październik chyba raczej polecałabym Cypr (ale tam nie byłam). Podkreślam, że to moje osobiste odczucia)) Odpowiedz Link Zgłoś
jaque Re: Teneryfa z roczniakiem? 30.08.07, 10:17 Moim zdaniem pomysł świetny . My co prawda jeździmy na Gran Canarię, ale klimat jest bardzo podobny. Pierwszy raz lecieliśmy, kiedy młodsza miała 8 miesięcy - było super. Kąpała się w brodziku, moczyła w oceanie - a był to styczeń, nie październik. Lot jest do przeżycia, w tym wieku i tak maluch większość czasu prześpi. Warto na pewno starannie wybrać hotel (brodzik, plac zabaw, łóżeczko bezpłatne, ogród, spokojna okolica, ale zarazem blisko sklepów i plaży). Na Krecie byliśmy, jak Mała miała właśnie rok. Też było fajnie, ale na Kanarach zdecydowanie lepiej (m.in. dostęp do pieluch, słoiczków itd.). Odpowiedz Link Zgłoś
cwiatooschec Re: Teneryfa z roczniakiem? 01.09.07, 22:36 Pomysł bardzo dobry! Byliśmy na Teneryfie gdy syn miał rok i dwa miesiące, objechalismy całą wyspę, wspominam ten pobyt jako cudowne wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
mopek1 Re: Teneryfa z roczniakiem? 02.09.07, 12:23 My byliśmy jak Basia miała 5,5 m-ca było super! Odpowiedz Link Zgłoś
gokis Re: Teneryfa z roczniakiem? 16.09.07, 11:17 Świetny pomysł! My byliśmy jak nasza córka miała 15 miesięcy. Byliśmy tam z biura Neckermann! Polecam! Dostaliśmy hotel przystosowany dla maluchów w pokoju łóżeczko, na jadalni krzesełka do karmienia, jedzenie i napoje dla dzieci. Było tam mnóstwo małych dzieci i nie krępowaliśmy się tym że nasze dziecko ma gorszy dzień i marudzi! Objechaliśmy całą wyspę i zwiedziliśmy wszystko to co zaplanowaliśmy! Pomysł wspaniały! Ale radze zabrać duzo zabawek i przekąsek do samolotu to jednak 5,5godź lotu! Nasza mała spowrotem dała nam popalić! My byliśmy w tym samym czasie na Teneryfie w ubiegłym roku!pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
matanka Re: Teneryfa z roczniakiem? 16.09.07, 13:59 A w jakim hoteku byliście? My właśnie zastanawiamy się nad hotelem Iberostar Grand Anthelia w Playa de Las Americas. Odpowiedz Link Zgłoś
grimmil Re: Teneryfa z roczniakiem? 20.09.07, 12:22 witam moja siostra tez sie wybiera w listopadzie z Alfa Star i ma takie same obawę, bo dzieciaczek jest mniej więcej w wieku twojej pociechy , no a jednak lot jest dość długi, ale postanowili że wezmą sporo zabaweczek żeby dzieciaka zabawiać mam nadzieje ze będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
karmoon Re: Teneryfa z roczniakiem? 28.09.07, 13:16 witam my też wybieramy sie w listopadzie na teneryfę z tym samym biurem...z naszym maluszkiem bylismy w zeszłym roku tylko ze z innym biurem i było super a Natalka była jeszcze młodsza wiec myślę ze będzie ok udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Teneryfa z roczniakiem? 31.10.07, 09:51 Myślę, że to dobry pomysł, choćby dlatego, że będzie tam ciepło (właściwie w październiku juz tylko tam i w Egipcie, więc wybór masz ograniczony). Byliśmy na Teneryfie z 3-latkiem we wrześniu i byłu super! Oczywiście trochę szkoda, bo roczniak nie zapamięta nic z Loro Parku a to cudowne miejsce (zwłaszcza pokazy delfinów!!!), ale woda w oceanie jest cudowna (uważajcie, bo fale są baaardzo zdradliwe, woda w kilka sekund może podejść o kilka metrów dalej w stronę plaży, fale są silne i wysokie, czasem przerwacają dorosłych - po prostu nie puszczajcie dziecka samego do wody, nawet nad sam brzeg. Lecieliśmy z Ecco Holidays do hotelu Fanabe Costa Sur przy Costa Adeje - bardzo fajny hotelik. Po drugiej stronie ulicy duży, kolorowy figloraj, w samym hotelu na piętrze -1 mini figloraj. Oczywiście basen, brodzik itd. Polecam czarną plażę w Puerto de La Cruz - na przeciw Loro Parku oraz Playa de Las Terresitas - można się choć troszkę poczuć jak na rajskiej plaży. Niestety w wypożyczalniach samochodów dają FATALNE foteliki. Nie chodzi tylko o to, że brudne i poniszczone, ale w ogóle są to foteliki no name bez atestów, takie jak u nas w marketach za 20- 50zł. No ale objazd całej wyspy to dosłownie chwila, więc można przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś