tututka 21.04.08, 10:28 Tak jak w temacie - czy w Skalmym Miescie w Czechach da się jeżdzić wózkiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arkac123 Re: Skalne Miasto w Czechach - da się z wózkeim? 21.04.08, 10:35 Byliśmy w 2 lata temu ze znajomymi z wózkiem w Ardspraskich Skałach (łatwiejsza trasa) - da się, ale łatwo nie jest (są momenty, kiedy trzeba wózek przenosić po skalnych schodach). O wiele bardziej polecam chustę - w zeszłym roku byłam w Skalnym Mieście, w Teplickich Skałach z 3-miesięczną córeczką, chusta rewelacyjnie się sprawdziła, z wózkiem się nie przejedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Skalne Miasto w Czechach - da się z wózkeim? 21.04.08, 12:22 My tam byliśmy z roczniakiem i uważam, że z wózkiem byłby tam tylko kłopot. Mąż nosił malucha w nosidełku. Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: Skalne Miasto w Czechach - da się z wózkeim? 21.04.08, 17:42 Skalne miastą są dwa: w Teplicach nad Metują oraz w Adrszpachu. W adrszpachu da się bez problemu jeździć wózkiem, ale tylko do pewnego momentu , wejście w górne partie są po schodkach, nieraz b. wąskich więc z wózkiem byłoby kłopotliwie. W pierwszej, dolnej części wózków widziałam całkiem sporo, nawet głębokie jeździły. W Teplicach wózka sobie raczej nie wyobrażam, choć jest mniej wejść po schodach, jednak trasa pnie się cały czas po górę leśną dróżką, nieprzyjazną dla wózków. Może pomyśl o nosidełku, u nas świetnie się sprawdziło. Odpowiedz Link Zgłoś
tututka Re: Skalne Miasto w Czechach - da się z wózkeim? 21.04.08, 20:33 dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_tata Re: Skalne Miasto w Czechach - da się z wózkeim? 21.04.08, 22:26 lena99 napisała: > W pierwszej, dolnej części wózków widziałam całkiem sporo Oto co nam się udało zobaczyć w tej części Skalnego Miasta podczas wózkowej wyprawy 2007: www.album.com.pl/album.php?id=17650 Poza 3 zdjęciami (trzeba było troszkę podejść bez pojazdu) wszystkie zrobione z wyprawy spacerówką. Odpowiedz Link Zgłoś
andy810 Re: Skalne Miasto w Czechach - da się z wózkeim? 22.04.08, 15:19 A 2,5 roczne dziecko dałoby radę chodzić po Skalnym Mieście,przepraszam tututkę że doczepiłam moje pytanie ale po co zakładać taki podobny wątek Odpowiedz Link Zgłoś
arkac123 Re: Skalne Miasto w Czechach - da się z wózkeim? 22.04.08, 16:27 Z chodzeniem nie będzie problemu - co do wózka, to niektóre przejścia są tak wąskie, że wózek nie przejedzie, poza tym są korzenie, nierówności. Jednak kilka lat temu mojemu 2-latkowi o wiele bardziej podobały się Błędne Skały (wąziutkie przejścia, czasami trzeba się przeciskać, można się łatwo schować)- i trasa jest dużo krótsza (około 1,5 h), na Skalne Miasto trzeba przeznaczyć kilka godzin. Z 2-letnią córeczką byłam jeszcze na Szczelińcu - tutaj atrakcją były dla niej schody. z Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 andy 22.04.08, 16:54 Przeczytaj mój stary wątek na ten temat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=61706772&v=2&s=0 Myślę, że dałby radę, ale lepiej/wygodniej/bezpieczniej wziąć nosidełko. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: andy 22.04.08, 21:11 Jeśli dziecko jest dobrym piechurem to może dać radę na nogach i ewentualnie na barana, jak się zmęczy. Oczywiście z częstymi przystankami. Skałki są b. urozmaicone i jeśli dziecko się zainteresuje, to ma szanse zapomnieć o zmęczeniu. Ale sama chyba zabrałabym chustę... Odpowiedz Link Zgłoś
andy810 Re: andy 22.04.08, 23:19 Lena za ten link-wielkie dzięki,teraz znam wszystkie za i przeciw Odpowiedz Link Zgłoś