rybitwa888 06.05.09, 19:26 Czy był ktoś w OW Słowianka w Darłówku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rania30 Re: Słowianka Darłówko 26.05.09, 01:44 Ja tez jestem ciekawa opini o tym osrodku i samym miasteczku. Jade z 2 dzieci 4 i 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonek_m Re: Słowianka Darłówko 03.02.10, 20:42 Witam, podnoszę wątek, bo może ktoś przedstawi opinię ze swojego pobytu. Mam zamiar jechać tam z dziećmi w tym roku w drugiej połowie sierpnia.Ciekawa jestem, czy się nie rozczaruję.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jonaska Re: Słowianka Darłówko 04.02.10, 13:13 Nie byłam w środku,jednak zwiedziłam teren, jako że byliśmy w tamtym roku w Darłówku. Jest to mój numer 1 jeżeli wrócę do Darłówka, bardzo ładny teren, zadbany, przy samym basenie Jan praktycznie. Ta tęść Darłówka jest według mnie o wiele fajniejsza, bardziej praktyczna dla rodzin z dziećmi. Piękna piaszczysta plaża, długo jest płytko, gastronomia, tereny ok, naprawdę. Po drugiej stronie Darłówka, gdzie bylismy (w ośrodku Jantar), plaża z małych kamieni, niemiła dla stóp, szybko bardzo głęboko, trzeba było bardzo uważać na dzieci, mniej sympatyczna i klimatyczna część. Ja naprawdę polecam, bardzo mi się ta część i sam ośrodek podobały, dużo zieleni, naprawdę fajnie wyglądało z zewnątrz. Sporo dzieci widziałam. Niestety więcej nie pomogę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonek_m Re: Słowianka Darłówko 04.02.10, 18:31 To i tak bardzo wiele, ciężko znaleźc jakieś praktyczne informacje o tym ośrodku. Każda opinia jest cenna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmkinder Re: Słowianka Darłówko 01.11.10, 19:27 Byliśmy tam t.j. w Słowiance w tym roku. Położona w prawobrzeżnym Darłówku, który jest idealny dla rodzin z dziećmi. Cisza i spokój o ile nie trafi się na ostatni weekend czerwca t.j na Zlot Pojazdów Wojskowych, który jest 300m od ośrodka. Owszem do centrum jest jakieś 800m ale spacerki to przyjemność. Plaża czysta, szeroka, piaszczysta z długim zejściem do wody i co ciekawe niezatłoczona, do plaży od bramy ośrodka jakieś 100-150m, Ośrodek ma dwie bramy od ul. Północnej i od nowowyremontowanej promenady. Goście głownie są lokowani od ul. Północnej w 2 wyremontowanych budynkach, pozostałe budynki to kolonie ale nie przeszkadzają. Zalecałbym wybrać pokoje od strony południowej a nie od strony morza gdyż może w tych pierwszych w ciągu dnia jest duszno ale wieczorem da się funkcjonować za to my dostaliśmy od strony morza i wieczorem można się było udusić w upale, otwarcie okien ani odsłonięcie zasłon nie wchodziło w grę, nie dało się spać. Ośrodek zadbany, wyposażenie pokoi to raczej początek lat 90-tych ale jest czysto. Boisko piaszczyste do siatkówki i dość spory plac zabaw, dwa stoły do ping-ponga i jeden do bilarda oraz wypożyczalnia rowerów. Na miejscu jest mała kawiarenka albo raczej sklepik. Śniadania, obiady i kolacje w dwóch turach. My trafiliśmy na jedzenie średnio smaczne t.j. powtarzalne np. zupa mleczna w kilku odmianach na śniadanie codziennie przez parę dni (rok wcześniej byliśmy w "Horyzoncie" w Dąbkach i tam jedzenie było wyśmienite), podawane przez kelnerki do stolików. Jeżeli ktoś nie za bardzo chce współtowarzyszy przy posiłkach lepiej wybrać stolik na tyle osób w ile jedziecie gdyż obsługa dokoptowuje do stolików, a potem jest problem bo jedni kończą wcześniej inni jedzą wolniej i trzeba się przepychać (jedzenie podawane na wspólnych półmiskach i wazach) . Plusy ośrodka: 1. bardzo blisko do Aquaparku Jan jakieś 200-250m (warto w recepcji zapytać o zniżki w aquaparku bo ośrodki mają podpisaną umowę ze sobą i są spore zniżki) 2. blisko morza i super wejście na niezatłoczoną plażę 3, ścieżki rowerowe dookoła obiektu 4. położenie w miłej i spokojnej okolicy 5. No i cena 2400,00 z wszystkimi opłatami lokalnymi dla 4 osób z pełnym wyżywieniem to ciężko gdzieś znaleźć. Minusy: to dość stara baza i trochę mało atrakcji na miejscu oraz dość monotonne i średnio smaczne wyżywienie (ale to już kwestia gusty i smaku) Ogólnie polecam bo za tą cenę nie jest źle, naprawdę warto a w samym Darłowku w okolicach portu atrakcji zwłaszcza dla dzieci nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: Słowianka Darłówko 10.07.11, 18:03 Zainteresowała mnie cena o której piszesz, zajrzałam na ich stronę, ale to raczej nierealne. W sezonie za osobę dorosłą za 14 dni trzeba zapłacić co najmniej 1600 zł. Więc dla 3 osób to już jest 4800 ! A ośrodek nie wygląda aż tak zachęcająco. Odpowiedz Link Zgłoś
dan-ka6 Re: Słowianka Darłówko 10.07.11, 16:29 Witam! proszę o relację z wyjazdu do Słowianki . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
andre20 Re: Słowianka Darłówko 11.07.11, 10:58 Właśnie stamtąd wróciłam po dwóch tygodniach pobytu i z rezerwacją na przyszły rok Byłam w pawilonie C, studio dwupokojowe, wyposażenie nie jest super nowe, ale porządne i jest czyściutko, łazienka mała. Plus to wyposażenie pokoju: lodówka, czajnik, sztućce, filiżanki, leżaki, parawan plażowy, składana suszarka, na balkonach stoliki i fotele. Teren ośrodka bardzo zadbany, obsługa miła, wszystko bez łaski i z uśmiechem. Duży plus za solidne i smaczne jedzenie, sąsiedztwo parku wodnego Jan (dla wczasowiczów ze Słowianki mają prawie 50% upustu), internet bezprzewodowy, niezły plac zabaw i możliwość wypożyczenia rowerów. Odnośnie cen, rzeczywiście w szczycie sezonu nie jest tanio, ale opłaca się korzystać z pakietów dla matki z dzieckiem na początku lipca i pod koniec sierpnia, wtedy relacja ceny do jakości jest naprawdę ok. Odpowiedz Link Zgłoś
annaisbridal Re: Słowianka Darłówko 12.03.10, 11:25 Jestem również ciekawa opinii o tym obiekcie. Proszę o wszelkie uwagi, opinie, sugestie. -- Suknie ślubne Odpowiedz Link Zgłoś
profundal Re: Słowianka Darłówko 29.05.10, 00:24 Witam Byłem w tym ośrodku na wczasach w 2008 i w 2009 roku. W tym roku również się wybieram z żoną i 6 letnią córką. Idalka uwielbia tam jeździć. Wcześniej eksperymentowaliśmy z różnymi miejscami i kwaterami nad morzem,w 2008 zjawiliśmy się w Słowiance i tak zostało, nawet żonie się podoba, a muszę przyznać że jest bardzo wybredna. Pokoje proponuje zamawiać w budynku A, jest po remoncie, i ma najlepszy standard, pozostałe też mogą być, ale zalatuje tam komuną. Ośrodek ma dwóch właścicieli fabryke maszyn rolniczych i Urząd Wojewódzki w Lublinie. Budynek A należy do fabryki maszyn rolniczych (mieli się połączyć z Sipmą, więc teraz to może być Sipma) W razie pytań jestem do dyspozycji, generalnie dla rodzin z dziećmi nie ma lepszego miejsca nad morzem (miasteczko, ośrodek, plaża) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.markiewicz Re: Słowianka Darłówko 14.06.10, 10:07 byłam tam raz ale chyba w tej starej części , pełna komuna, chociaż nie wykluczone , ze to było przed remontem , my z mężem i dzieciakami jeździmy do Plazy w Darłówku, bo jest nad samymy morzem, ma kryty basen, plac i sale zabaw i doskonałe SPA rybitwa888 napisała: > Czy był ktoś w OW Słowianka w Darłówku? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodo45 Re: Słowianka Darłówko 01.08.11, 09:40 Właśnie wróciłem x-plusy bliskość plaży (piaszczysta) płytka woda (żywioł dla dzieci) dobre jedzonko plac zabaw dla dzieci upusty dla wczasowiczów (rejsy , baseny) teren zadbany x -minusy część nie wyremontowana to taka późna komuna ,ale może być skrzypiące i głośne sufity(mieszkałem na dole w paw.B (wieczorem bieganie dzieci ,a nawet chodzenie dokuczało) radzę rezerwować górny poziom Odpowiedz Link Zgłoś