Dodaj do ulubionych

CHEMAR w Łebie-polecacie?

11.05.09, 22:59
Witam serdecznie.Czy ktoś z Was wypoczywał w tym ośrodku i podzieli się
opinią?Kto korzystał z wyżywienia,czy na miejscu można wypożyczać rowery czy
są urządzane dla dzieci i dla wczasowiczów jakieś ogniska albo zabawy?Będę
bardzo wdzięczna za każdą inf.
Obserwuj wątek
    • andy810 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 17.05.09, 07:52
      Proszę o opinie
      • agathea Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 17.05.09, 17:41
        Byłam w ubiegłym roku w Chemar 2. Ośrodek ma swoje plusy i minusy:
        - kuchnia wydawała się bardzo dobra ale moja córeczka i mąż zatruli
        się salmonellą (nie jadaliśmy poza stołówką).
        - mają kilka budynków - niektóre mają niezły standard inne
        tragiczny, do tego są domki (nie byłam w środku, więc nie wiem jaki
        mają standard)
        - plac zabaw bogato wyposażony ale zabawki stare i w niezbyt dobrym
        stanie
        Jeśli masz jakieś konkretne pytania, pytaj.
        • andy810 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 17.05.09, 21:56
          Agathea dziękuję że się odezwałaś,bardzo zmartwiło mnie to co piszesz o zatruciu
          salmonellą bo wykupiłam wyżywienie całodzienne.Będziemy mieszkać w pawilonie S
          nad kawiarnią czy to dobry wybór?Czy w ośrodku odbywają się jakieś imprezy dla
          wczasowiczów-ogniska itp.Wydawało mi się że to ośrodek o dobrym standardzie
          pawilon S jest najtańszy obawiam się że to ten najgorszy bardzo się martwię bo
          wpłaciłam już zaliczkę.Opinie z ubiegłych lat były bardzo dobre.
          • andy810 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 21.05.09, 16:20
            Agathea ....?Proszę o opinie
            • andy810 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 27.05.09, 22:25
              Może w tym roku ktoś jedzie
              • christoph33 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 31.05.09, 21:35
                Witaj. Byliśmy w ubiegłym roku z naszym ROCZNIAKIEM w Chemarze. Tak
                jak poporzedniczka pisała - ma plusy i minusy. Ale z jedzeniem się
                nie zgodzę - zawsze świeże i smaczne. I jeszcze nigdy (byliśmy 10
                razy na południu Europy) nie mieliśmy tak obfitego bufetu
                szwedzkiego na śniadanie! Kolejny plus to najlepsze dojście na plażę
                w Łebie -mogliśmy do samego piachu dojechać bez przeszkód wózkiem.
                Co czwartek ognisko z darmową kiełbaską i pieczywem. Co do placu
                zabaw to się zgadzam -stary. Minus to odległość do centrum - 1,5 km.
                No i Twój pawilon, hm faktycznie najgorszy z kiepskim widokiem z
                balkonu. Zobacz na stronce chemaru jest mapka hybrydowa. No ale
                generalnie ośrodek ok. Pozdrawiam
                • andy810 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 31.05.09, 22:07
                  Chris bardzo Ci dziękuję za opinię.Na tej mapce właśnie nie mogę odszukać
                  pawilonu S nie jest zaznaczony napisz proszę dlaczego najgorszy czy blisko ulicy
                  czy tam może być głośno ,czy w tej kawiarni odbywają się jakieś
                  imprezy?Przepraszam że zasypałam Cię pytaniami ale jedziemy z 3 letnim dzieckiem
                  i wolałabym wiedziec jak najwięcej.Pozdrawiam.
                  • christoph33 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 31.05.09, 22:22
                    W zasadzie to pokoje są nad stołowką - na mapie największy budynek
                    od ulicy - na mapie nr1. Jest to budynek recepcji, stołówki,
                    kawiarni i ...pokoi w jednym. Widok na budynek nr 2. Pawilon C widok
                    na śmietnik. Jeżeli możesz to zmień na D. Najlepszy widok - las, pod
                    oknem możesz zaparkować samochód, no i z ogniska najbliżej smileTam
                    byliśmysmile
                    • magdula12 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 01.06.09, 07:12
                      My wybiermay sie do Chemara w tym roku. I wlasnie do budynku C,
                      troche podłamałam sie tym widokiem na śmietnik.....
                      My równiez wybiaramy sie z trzylatka i w sumie te 1,5 km od centrum
                      mi nie przeszkadza. Bedzie troche zmeczona jak dojdzie
                      do "atrakcji" smile
                      pozdr i równiez dziekuje za infosmile
                      • christoph33 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 01.06.09, 08:47
                        Z tym widokiem na śmietnik trochę przesadziłem, tylko prawa strona
                        pawilonu smile
                        • magdula12 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 01.06.09, 08:56
                          ciekawe po ktorej stronie bedzie nasz pokoj.
                          troche niepewnosciwink
                          • andy810 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 01.06.09, 09:12
                            Chris jeszcze raz bardzo Ci dziękuję wreszcie wiem coś konkretniej,cóż muszę
                            przyznać że skusiłam się ceną ,pawilon S jest najtańszy.
                            Madziu a kiedy jedziesz bo my w sierpniu,może jedziesz wcześniej i coś jeszcze z
                            najświeższych inf zdążysz mi przekazać?
                            Pozdrawiam wszystkich serdecznie-mnie też nie przeszkadza że jest dalej do
                            centrum ważne że do plaży blisko.
                            • magdula12 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 01.06.09, 09:26
                              my bedziemy w drugiej połowie lipca. Po poworcie postaram sie
                              przekazac swieże informacje.
                              • andy810 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 01.06.09, 09:44
                                Madziu będę czekać na info,mamy przydzielony pokój nr 5 może będziesz wiedziała
                                czy ten śmietnik będzie naszym krajobrazem.Jestem jednak dobrej myśli
                                ,najważniejsze żeby pogoda była czego Tobie i sobie życzę.
                                • agathea Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 01.06.09, 15:18
                                  My byliśmy w pawilonie tuż obok S (przy samej ulicy). Okna się nie domykały (stare wypaczone) i jak był silniejszy wiatr to nie mogliśmy spać, bo cały czas stukały drzwi i był przeciąg przez te okna.
                                  Kuchnia wysmienita. Myślę, że moi zatruli się jajecznicą (przyrządzają ją każdemu w osobnym rondelku - mąż poczęstował córeczkę ze swojego i oboje się zatruli. Nikt inny nie, dlatego myślę że trafili na felerne jajko).
                                  Ani restauracja ani kawiarnia nam nie przeszkadzała, ale nie mieszkaliśmy w tym budynku. Natomiast bardzo głośno jest od ulicy - jeżdżą bardzo głośne skutery i wszelkiej maści hałaśliwy sprzęt. Dodatkowo co chwilę jeżdżą dźwiękowe reklamy różnych atrakcji Łeby .
                                  Ale to jest kurort namdmorski, więc trzeba się z tym liczyć.
                                  Ja napewno już drugi raz tam nie pojadę.
                                  • andy810 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 01.06.09, 19:42
                                    Agathea dziękuję że dołączyłaś do wypowiedzi.Cóż zobaczymy jak to będzie
                                    pocieszenie że wyżywienie chociaż dobre.Agathea masz na myśli że już nie
                                    pojedziesz do Łeby czy to że już nigdy do Chemara?Ja z reguły też co roku jeżdżę
                                    w inne miejsce do Łeby jedziemy po raz pierwszy.Pozdrawiam wszystkich.
                                    • andy810 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 01.06.09, 22:01
                                      Agat tzn że miałaś balkon od strony ulicy?
                                      • agathea Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 04.06.09, 13:37
                                        Balkon nie był od strony ulicy ale nasz pawilon nie miał klatki wewnętrznej tylko wchodziło się do pokoju od razu z dworu. Napewno nie pojadę do Chemara a co do Łeby to nie wykluczam.
                                        W tym roku jadę do Krynicy Morskiej (po raz pierwszy)
                                        Życzę powodzenia i udanego urlopu.
                                        • andy810 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 05.06.09, 21:55
                                          Agatko Tobie również udanego wypoczynku i słonecznej pogody.Odwiedziliśmy
                                          Krynicę na pewno będziecie zadowoleni.
                                          • andy810 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 11.07.09, 09:22
                                            Podnoszę bo może ktoś wrócił i coś dopisze
                                            • andy810 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 18.07.09, 14:42
                                              Podnoszę...
    • dunia34 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 18.07.09, 16:53
      Nie mieszkałam w tym ośrodku tylko widziałam go z zewnątrz i średnio mnie się
      podobał. Budynki są częściowo w lesie więc chyba trochę ciemno w pokojach, plac
      zabaw też niezaciekawy. Plusem jest że jest blisko plaży i to tej mniej
      zaludnionej ale za to dalej od centrum. Brałam ten ośrodek pod uwagę ale
      ostatecznie mieszkałam w OW Star i jestem zadowolona. Trochę dalej od plaży ale
      cena była korzystniejsza (porównywałam apartament w Chemarze i pokój 3 os. superior)
      • andy810 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 18.07.09, 22:04
        Dunia dziękuję za spostrzeżenia-pozdrawiam wakacyjnie
      • agamamaoli Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 19.07.09, 01:05
        Moi rodzice z córka i bratankami tam są właśnie teraz i są zachwyceni ośrodkiem.
        Jak wrócą w niedzielę, postaram się coś od nich napisać
        • andy810 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 19.07.09, 08:52
          Aga będę bardzo wdzięczna za każdą opinię-pozdrawiam
          • andy810 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 24.07.09, 22:36
            Aga rodzinka wróciła z Chemara?
            • andy810 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 30.07.09, 22:42
              Podnoszę po raz kolejny
              • magdula12 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 04.08.09, 11:28
                Ja juz po pobycie w Chemarze i moge powiedziec ze jestem zadowolona
                (nie naleze do super wymagajacych klientów)
                Osrodek faktycznie jest w lesie i mozliwe ze w pokojach jest
                ciemnije bo zdarzalo mi sie zapalac w ciagu dnia swaitlo w pokoju,
                ale nie odbieram tego jako mankament.
                Pokoj w porzadku, jakis czas temu odnowiony, nie bylo pajeczyn itdsmile
                Bardzo spodobala mi sie lazienka bo zamiast okropnej zasłonki przy
                prysznicum była normalnie zamykana kabina i dzieki temu nie zalewało
                sie łazienki. Dodatkowo byl elektryczny kaloryferek i nie bylo
                poroblemu z suszeniem rzeczy.
                W pokoju TV (pare programow, czajnik elektyrczny, parwan (duzy plus)
                i lezak. jedno co mozna uznac za minus to kazdy sobie pokoj sprzata
                samsmile jest miotła, szmata i mozna brac z recepcji worki na smieci.
                Ale za to nikt nie wchodzi obcy do pokoju.. Ja bym osobiscie wolała
                zeby Pani wyniosla smieci i popsprzatała pokojsmile
                Plac zabaw jest starej daty, mozna byloby odmalwoac rurki ale nie ma
                np połamanych rzeczy czy uszkodzonych urzadzen.
                Zdecydowany plus to wewnetrzna sala zabaw z domkami, zjezdzalnia i
                zabawkiami. Oczywiscie czesciowo sa one zniszczone ale moje dziecko
                obowiazkowo sie tam chodzilo bawic.
                Teraz posiłki siadania w formie bufetu w porzadku, mozna sie
                najesc "po korek"smile swieze, smaczne apetyczne.
                Obiady podawane na telerzu, nie odczuwalisc ze porcje male, czasem
                tylko nie trafiano w nasz gust ale to nie znaczy ze jedzenie bylo
                zlesmile
                Na drzwiach duza karta ze nie wolno wynosic kanape ze stlowki i
                kazda wyniesiona kosztuje 12 zlsmile tu troche ze wzgledu na dziecko mi
                to nie pasowało. I faktycznie pilnuja. Kazdy a karte ktora odbija
                przy wchodzeniu na posiłek. A i zdarzaja sie kolejkismile zwlaszcza na
                sniadaniasmile mozna sobie postac......
                I rzeczywiscie miała widok na smietniesmile kotre w ogole nie rzucał
                sie w oczy bo jast zasłoniety jakims powoje. A co do bud S to z tego
                co widziałam to pokoje sa po przeciwnej stronie w stosunku do
                kawiarni wiec chyba glosno nie jest. ale to moje przypuszczenia.
                Pytaj co jeszcze Cie interesujesmile
                pozdr
                • ines44 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 05.08.09, 12:30
                  A jaka jest faktyczna odległośc do morza?
                  • magdula12 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 05.08.09, 13:14
                    Bardzo blisko
                    trzeba przejsc przez lasek po drugie stornie ulicy. Nie potrafie
                    okreslisc ile to metrow. Pewnie tyle ile podaje na stronie Chemara.
                    Pozdr
                    • andy810 Re: CHEMAR w Łebie-polecacie? 09.08.09, 10:03
                      My też już wróciliśmy,jestem zadowolona,budynek S nie był taki straszny,pokoje
                      znajdują się nad kuchnią,rano słychać wentylatory ale po 2 dniach przywykliśmy
                      do tego i nam nie przeszkadzało.
                      Na śniadania i obiady faktycznie najlepiej chodzić na 8 i 15 bo potem są spore
                      kolejki,śniadanka bardzo różnorodne,obiady trochę małe porcje ziemniaki na
                      wagę-100 gram,trochę to śmieszne bo ziemniaki to przecież latem grosze
                      kosztują.Jednego dnia były frytki,każdemu przypadło kilka na talerz no i raz
                      okropny deser z białka,poza tym smacznie.
                      Obsługa miła,w recepcji młody chłopak i 2 dziewczyny,na stołowce ogólnie miłe
                      kelnerki,jedna niosąc nam na stół marchewkę włożyła w nią tipsa-facet z wąsem
                      pilnujący przy wyjściu zachowuje się trochę jak strażnik[nie wiem czy to jest
                      właściciel]?
                      We wtorki dyskoteka dla dzieci w czwartek ognisko z kiełbaską przy muzyce na żywo.
                      Pokój czysty,meble nowe,okna wymienione,plac zabaw do użytku tylko pod opieką
                      dorosłych.
                      Mieliśmy piękną pogodę więc z pobytu jestem bardzo zadowolona-pozdrawiam i
                      dziękuję Madziu że się odezwałaś.
                      • agamamaoli CHEMAR w Łebie-polecacie? 09.08.09, 13:21
                        Przepraszam, wpisałam się do wątku i o nim zapomniałam.
                        Dziadkowie z wnukami wrócili zadowoleni. W zasadzie nie mieli zastrzeżeń.
                        Podobało im się położenie blisko plaży i zalesienie ośrodka. Nie narzekali na
                        posiłki. Plac zabaw mógłby być lepszy, ale nie stanowiło to problemu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka