Dodaj do ulubionych

Echo Dnia kradnie zdjęcia z netu :D

25.01.10, 02:16
Czy łamanie praw autorskich to nie zwykła kradzież ?
Prosze jakim kompocikiem swój super wazny tekst zilustrowali:
www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100124/POWIAT0109/989963735
A oto kompocik na stronie producenta :
www.apa-alfafood.com.pl/kompoty.html
Aleee wstyd :D
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Echo Dnia kradnie zdjęcia z netu :D IP: 213.77.117.* 25.01.10, 18:29
      Po pierwsze foto ilustracyjne a nie artystyczne czy wydarzeniowe jest
      informacją, skoro wrzucono ją do rozpowszechnienia nie ma kradzieży. Po drugie
      zamieszczenie foto w Echu z etykietą producenta jest formą reklamy, za którą
      normalnie trzeba słono płacić, a tu jest za friko.A po trzecie taki
      kwestionujący wpis też jest reklama i dla foto i dla Echa, w myśl gebelsowskiej
      zasady żle czy dobrze, byleby pisali..
      • Gość: Idiota Re: Echo Dnia kradnie zdjęcia z netu :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 09:27
        Jak odróżniasz foto artystyczne od nieartystycznego ?
        • Gość: fotek Re: Echo Dnia kradnie zdjęcia z netu :D IP: *.kielce.vectranet.pl 26.01.10, 11:02
          >Po pierwsze foto ilustracyjne a nie artystyczne czy wydarzeniowe
          >jest informacją, skoro wrzucono ją do rozpowszechnienia nie ma
          >kradzieży.
          Kompletna bzdura, każde foto ma autora czy właściciela praw do niego
          i rozpowszechnianie go nie jest legalne bez jego zgody, nie ma
          znaczenia czy jest artystyczne czy nie, zresztą kto niby miałby
          orzekać o jego charakterze. Nie wrzucono go też do
          rozpowszechniania tylko jako ilustrację.
          Idąc twoim tokiem rozumowania każdy mógłby sobie w dowolny sposób
          używać dowolnego zdjęcia znalezionego w necie.

>zamieszczenie foto w Echu z etykietą producenta jest formą reklamy,
          >za którą normalnie trzeba słono płacić
          Tylko po pierwsze tej etykiety nie widac, po drugie do firmy należy
          eczja gdzie chce rekamowac swoje produkty, nie musza być zadowoleni
          z każdej publikacji, np. na stronie dla sadomasochistów.

>A po trzecie taki kwestionujący wpis też jest reklama i dla foto i
          >dla Echa, w myśl gebelsowskiej zasady żle czy dobrze, byleby
          >pisali..
          A co to za reklama, jakby kto nie wiedział na tym forum co o jest
          Echo Dnia.
          • Gość: pulicer Re: Echo Dnia kradnie zdjęcia z netu :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 00:05
            ja tam nie widze żadnego zdjęcia
            • Gość: gustaw Re: Echo Dnia kradnie zdjęcia z netu :D IP: *.kielce.vectranet.pl 27.01.10, 00:31
              >ja tam nie widze żadnego zdjęcia
              Ciekawe dlaczego? :D
              No cóż, sledzą forum konkurencji :D
              • Gość: PolicjantBezhonoru Re: Echo Dnia kradnie zdjęcia z netu :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 01:19
                pierdoła jestes koleś że nie udokumentowałeś zgłosiłbym samna
                policje przestępstwa wróbla jeśli takowe były bo niestetynie widze
                ale cos musiało być na rzeczy
                • Gość: JagaK Wyborcza kradnie recenzje, i to ma znamiona plagia IP: 213.77.117.* 27.01.10, 10:55
                  Echo Dnia, Lidia Cichocka 24.I. 2010 r.: „Postacie są rysowane grubą kreską,
                  gesty zamaszyste, subtelność zastępuje rubaszność. Na dobre wychodzi to niani
                  (Ewelina Gronowska-Ośka), Grzegorzowi (Artur Słaboń). Pani Kapuleti (Joanna
                  Kasperek-Artman) ma dwie twarze: jednocześnie czułej i chłodnej matki oraz
                  ognistej żony i kochanki zdradzającej męża z narzeczonym córki”.

Gazeta Wyborcza, Monika Rosmanowska 25.I. 2010r.: „Natomiast ulubieńcami
                  publiczności bez wątpienia będą kreślone grubą kreską postaci Merkucja, w
                  którego wciela się Wojciech Niemczyk, Benwoljo (Michał Węgrzyński) i Niani -
                  Ewelina Gronowska. Interesująca jest też Joanna Kasperek-Artman jako pani
                  Kapuleti o wielu twarzach. Raz jest namiętna, czuła, innym razem zimna i
                  niedostępna”.
                  • Gość: prawnik Re: Wyborcza kradnie recenzje, i to ma znamiona p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 12:59
                    To nie jest plagiat, a Ty jak będziesz pomawiał dziennikarzy
                    Agory to sprawą trzeba będzie skierować do sądu.
                    • Gość: JagaK Co w takim razie jest plagiatem? IP: 213.77.117.* 27.01.10, 16:19
                      Możesz Prawniku grozić, ale jeśli masz do czynienia z dobrym dziennikarstwem o
                      bogatym języku, to przyznasz, że zauważalna jest zbieżność zwrotów (Lidia
                      Cichocka : „Postacie są rysowane grubą kreską", a Monika Rosmanowska: "będą
                      kreślone grubą kreską postaci")wyrażających zbieżne opinie, (L. Cichocka: "Pani
                      Kapuleti (Joanna Kasperek-Artman) ma dwie twarze: jednocześnie czułej i chłodnej
                      matki oraz ognistej żony i kochanki" i M.Rosmanowska "Joanna Kasperek-Artman
                      jako pani Kapuleti o wielu twarzach. Raz jest namiętna, czuła, innym razem zimna
                      i niedostępna”) Zastanawiająca tym bardziej, gdy recenzja dotyczy tego samego
                      przedstawienia i jest publikowana dzień po poprzedniej autorce. Wiem, w
                      świętokrzyskim środowisku dziennikarskim bywają przykłady o wiele gorsze, ale
                      akurat krajowa Wyborcza trzyma klasę, więc i lokalnej by się to przydało.
                    • Gość: pffyhihi haaaaaaa Re: Wyborcza kradnie recenzje, i to ma znamiona p IP: *.kielce.vectranet.pl 27.01.10, 19:18
                      Pfff obśmiałam się jak norka prawniku . Oczywiście Wyborcza w osobie jakiegoś
                      admina od razu dała na główną wątek forum z gnojeniem konkurenta! Brawo Gazeto
                      Wyborcza pełna profesjonalistów na miarę Ziemowita Nowaka i innych wybornych
                      dziennikarzy. Co do Echa też gazeta wiadomo czego warta, dodam tylko że zaczyna
                      się na "g". Jest to moja prywatna opinia, bez tego zdania ostatniego by się nie
                      obeszło;) Jeszcze by mnie ktoś pozwał.
                      • agenttomekcba Re: Wyborcza kradnie recenzje, i to ma znamiona p 28.01.10, 12:13
                        pierdoła jestes koleś że nie udokumentowałeś zgłosiłbym samna
                        policje przestępstwa wróbla jeśli takowe były bo niestetynie widze
                        ale cos musiało być na rzeczy

A właśnie, że nie jestem :P
                        Proszę:
                        img29.imageshack.us/img29/2972/kompoty.jpg
                        • Gość: uczciwy Re: Wyborcza kradnie recenzje, i to ma znamiona p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 12:51
                          masz wyższą jakość ? czy taka niska tylko ?
                          • Gość: kwoka Re: Wyborcza kradnie recenzje, i to ma znamiona p IP: 83.1.89.* 28.01.10, 18:24
                            Ja jestem wyższą jakością. :) Jestem wiarygodnym świadkiem, że redakcja "Echa
                            Dnia" - we współpracy z Policją Państwową - ukradło wyżej cytowane zdjęcie
                            kompotów i innych przetworów owocowo-warzywnych i opublikowało je w swojej
                            nędznej gazecie pt. "Echo Dnia".
                    • Gość: menores sprawe rozpatrzy Rabin ! IP: *.kielce.vectranet.pl 29.01.10, 12:33
                      naczelny Rabbi ksiestwa Pejsamacalandu
                • Gość: kocham wróbla wiewiórka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 18:15
                  gemini.net.pl/~ar/k_obrazki/1009.html
                  Tutaj śliczna fotografia wiewiórki jest autorstwa Pana Tadeusza Przybył'a.
                  • Gość: kocham wróbla wiewiórka cd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 18:16
                    www.echodXXXnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100607/POWIAT0104/584057033

Ta sama wiewiórka.
                    • Gość: kocham wróbla Re: wiewiórka cd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 18:17
                      trzeba xxx skasować
    • Gość: ala Re: Echo Dnia kradnie zdjęcia z netu :D IP: *.kielce.vectranet.pl 05.02.10, 20:06
      Przynajmniej dbają o różnorodność. To lepiej niż powielać to samo
      zdjęcie, jak robią to w Gazecie Wyborczej:

poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,7529966,_Tak__kupilismy_Weronike__Nie_odbierajcie_nam_jej_.html

kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,7497593,Zlikwidowano_dom_dziecka_w_Rakowie.html
    • Gość: Ja Wojewoda i cudze teksty IP: 213.77.117.* 23.02.10, 08:59
      Z komentarza na blogu Anny Krawieckiej, na stronie internetowej Echa Dnia: "Nie
      ściągać z wojewody!
      Czyli stronniczy przegląd prasy (urzędowej)
      Przed tygodniem w tym miejscu wypomniałem wojewodzie Bożentynie Pałce-Korubie,
      że zachwyciła się “Kordianem” Słowackiego. A równocześnie i to, że lekturę tego
      dzieła ograniczyła do tytułu, bo – jak sama zresztą napisała w styczniowym
      “Wędrowcu Świętokrzyskim” – tytuł ją “najbardziej pociąga”, a na dodatek “z
      kuchni dało się wyczuć dobiegający zapach szykowanego na święta bigosu”.
      W lutowym numerze miesięcznika urzędu wojewódzkiego pani wojewoda pisze już nie
      tylko o tytule. Cytuje nawet fragmenty wiersza Juliana Przybosia, bo tym razem
      przekonuje, że “warto przeczytać” jego utwory. Przyboś, podobnie jak Słowacki,
      wielkim poetą był. No może trochę mniejszym, ale za to awangardowym i jego
      poezja zachwyca, bo nie może nie zachwycać. Panią wojewodę do tego stopnia, że
      pokusiła się o taką fachową ocenę: “Poezja awangardowa nie bez powodu nazywana
      była poezją wyobraźni wyzwolonej. Poezja nie miała odtwarzać rzeczywistości,
      miała ją kreować. Twórca to kreator, który stwarza świat według własnych zasad,
      a nowa koncepcja metafory, która stała się bardzo ważnym obrazem, była
      kondensacją myśli, uczuć i słów”.

“Wędrowiec” z takim wywodem zaledwie od kilku dni leży w holu urzędu
      wojewódzkiego, a już jest znany w świecie. Zwłaszcza ten wywód. Kto nie wierzy,
      niech zajrzy na stronę przybos.wyklady.org, gdzie przeczyta: “Poezja awangardowa
      nazywana była poezją wyobraźni wyzwolonej. Poezja nie miała odtwarzać
      rzeczywistości, miała kreować. Twórca to kreator, który kreuje świat według
      własnych zasad. Nowa koncepcja metafory, która stała się bardzo ważnym obrazem,
      była kondensacją myśli, uczuć i słowa”.

Toczka w toczkę to samo, bez wątpienia ktoś tu dopuścił się plagiatu. Nie
      podejrzewam, że to pani wojewoda. Proszę ją zatem, by z całą mocą chroniła swoją
      twórczość i z całą powagą swojego urzędu przeciwstawiła się oburzającym faktom
      kradzieży intelektualnej!
      Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce

(Pani cytat)

Jestem w stanie wymienić nazwisko, które nie przynosi mi chluby."
      • kielcovia.prostituta Co z tym Echem ? 23.02.10, 21:59
        • Gość: JagaK Re: Co z tym Echem? Lepiej niż z Wyborcza. IP: 213.77.117.* 28.02.10, 10:56
          Świętokrzyskie (N=750) procent respondentów
          Echo Dnia 42,60%
          Anonse (wyd. świętokrzyskie) 12,77%
          Fakt 12,53%
          Gazeta Wyborcza 11,25%
          Rzeczpospolita 2,99%
          Super Express 2,52%
          Metro (dziennik bezpłatny) 2,04%
          Przegląd Sportowy 1,94%
          Dziennik Gazeta Prawna * 1,00%
          Sport 0,88%
          Anonse (wyd. podkarpackie) 0,51%
          Gazeta Podatkowa 0,28%
          Echo Miasta (dziennik bezpłatny) 0,20%

• Gość: Ja Re: Co z tym Echem? Lepiej niż z Wyborcza. IP: *.kielce.net.pl 02.03.10, 10:00
            jw
            • Gość: adaś Re: Co z tym Echem? Lepiej niż z Wyborcza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 00:08
              no i coz tym echem
              • Gość: ad Re: Co z tym Echem? Lepiej niż z Wyborcza. IP: *.chello.pl 25.04.10, 10:36
                zacznijcie straszyc pozwami cywilnymi to zoabczymy.
                Martwi wysoka pozycja faktu.. zle to swiadczy o ludziach.
                • Gość: asasas Re: Co z tym Echem? Lepiej niż z Wyborcza. IP: *.chello.pl 07.06.10, 18:22
                  Rzeczpospolita powinna postawić na wydania regionalne, zaraz by skoczyli przed GW
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka