09.08.02, 22:14
Witam, dopiero co wrocilem z Zakopanego, mialem Was stamtad pozdrowic, ale jak znalazlem kafejke (na samym szczycie Krupowek) to okazalo sie ze za godz dranie chca 5 zl...Sprawdzenie poczty niby bylo po 1 zl, ale jak powiedzialem gosciowi ze mam 7 kont to mi podziekowal :) W zwiazku z w/w faktem poszedlem na piwo do Mini-szalasu, troche nizej, a pozdrawiam teraz :)
Obserwuj wątek
    • Gość: nube Re: Zakopane IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 15:59
      Kurczę, jak ja dawno nie byłam w Zakopanym. Weszłabym sobie jeszcze raz na
      Świnicę, albo chociaż doszłabym do Murowańca... Ech, te wspomnienia...
      A Ty, Wyrwiząb, zdobyłeś jakieś tatrzańskie szczyty? A tak w ogóle, dużo ludzi
      na Krupówkach?
      nube
      • wyrwizab Re: Zakopane 11.08.02, 20:42
        Gość portalu: nube napisał(a):

> Kurczę, jak ja dawno nie byłam w Zakopanym. Weszłabym sobie jeszcze raz na
        > Świnicę, albo chociaż doszłabym do Murowańca... Ech, te wspomnienia...
        > A Ty, Wyrwiząb, zdobyłeś jakieś tatrzańskie szczyty?

Bylem tylko 3 dni wiec tylko Nosal, Gubalowka, Kasprowy

>A tak w ogóle, dużo ludzi
        > na Krupówkach?

Sporo, ale na Sienkiewce i tak jest wiecej do ogladania :)
        • Gość: nube Re: Zakopane IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 22:00
          Faktycznie, tu i ówdzie rozkopane, jest co oglądać... ;o)
          nube
          • wyrwizab Re: Zakopane 11.08.02, 22:48

> Faktycznie, tu i ówdzie rozkopane, jest co oglądać... ;o)
            > nube

A ja zupelnie nie o tym :)
            • Gość: nube Re: Zakopane IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 00:48
              Pozwolę sobie naiwnie zapytać: w takim razie o czym? ;o)
              nube
              • wyrwizab Re: Zakopane 12.08.02, 10:17

> Pozwolę sobie naiwnie zapytać: w takim razie o czym? ;o)
                > nube

Juz mialem zaczac wyjasniac, ale zobaczylem usmieszek na koncu :)
                • Gość: nube Re: Zakopane IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 10:51
                  Ależ nie krępuj się, ten uśmieszek tak mi się przylepił do ust, ;o), o proszę
                  bardzo, już widać, ;o), kurczę znowu...
                  nube
                  • wyrwizab Re: Zakopane 12.08.02, 13:50

> Ależ nie krępuj się, ten uśmieszek tak mi się przylepił do ust, ;o), o proszę
                    > bardzo, już widać, ;o), kurczę znowu...
                    > nube
                    Ok wobec takiego obrotu sprawy proponuje osobiscie i organoleptycznie stwierdzic - czyli wyjsc na sienkiewke, rozejrzec sie i ocenic, na co tez tu tak warto patrzec :)
                    • Gość: nube Re: Zakopane IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 15:42
                      Oj, Wyrwiząb, do czego ty mnie zachęcasz? Czy to legalne ;-)
                      nube
                      • wyrwizab Re: Zakopane 12.08.02, 22:26

> Oj, Wyrwiząb, do czego ty mnie zachęcasz? Czy to legalne ;-)

legalne z tego co wiem :)
                        • Gość: nube Re: Zakopane IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.08.02, 13:39
                          Skoro tak mnie zachęcasz, to chyba się wybiorę. :o)
                          nube
                          • wyrwizab Re: Zakopane 13.08.02, 22:49

> Skoro tak mnie zachęcasz, to chyba się wybiorę. :o)
                            > nube

Po powrocie prosze zamiescic relacje :)
                            • Gość: nube Re: Zakopane IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.08.02, 21:44
                              No więc (wiem, że nie zaczyna się zdania od "no więc", no, ale nie mogłam się
                              powstrzymać), byłam dzisiaj (14.08.2002) na ulicy Henryka Sienkiewicza (tu już
                              chyba bardziej poprawnie) między godziną 13 i 15. Co zauważyłam:
                              1) padał deszcz,
                              2) właściwie to deszcz mżył,
                              3) w związku z czym było mokro,
                              4) i wilgotno,
                              5) i w ogóle chlapa,
                              6) a w związku z rozkopami na w/w ulicy moje możliwości manewrów, np.:
                              wyprzedzania, omijania, wymijania, wyprzedzania itd. były mocno ograniczone,
                              7) do tego jeszcze rozłożone parasolki (w tym również i moja) ograniczały moje
                              pole widzenia,
                              8) ograniczały je nawet bardzo.
                              9) Ale są też plusy,
                              10) kupiłam sobie fajną bluzkę Z PRZECENY!!! (jest to warte podkreślenia, bo
                              taka rzecz rzadko mi się udaje).

Cóż, przyznaję, moje obserwacje nie są porywające. I jeszcze jedno cóż: liczę
                              na Twoją wyrozumiałość pod tym względem.

I jeszcze jedno, mam prośbę do Ciebie. Gdybyś mógł mnie oświecić w jednym
                              względzie i napisać, co obecnie znajduje się na miejscu przesławnego Coctail
                              Baru przy Krupówkach. Kiedy ja ostatnio byłam w Zakopanym, właśnie na ul. K.,
                              panowały prawie egipskie ciemności, a poza tym to coś było w stanie budowy,
                              odgrodzone płotem, dlatego nie mogłam stwierdzić, co to w ogóle jest.

Pozdrowienia i gratulacje (jeśli uda Ci się przebrnąć przez te moje
                              pseudorozważania na temat naszej wspaniałej rzeczywistości).
                              ;o)

nube
                              • wyrwizab Re: Zakopane 14.08.02, 21:56
                                Kurcze oswiec mnie gdzie byl ten bar, bo ja akurat na nazwy malo zwracam uwage, a pewnie przechodzilem a moze nawet bylem tam .
                                • Gość: nube Re: Zakopane IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.08.02, 23:26
                                  Jakby Ci to wyjaśnić? Jeśli idziesz od Krokwi w kierunku Gubałówki, to mijasz
                                  po drodze mały placyk (skrzyżowanie), na którym jest "zaimprowizowany" całkiem
                                  przyjemny mały mostek z szumiącym potokiem, lampionami, ławeczkami i tym
                                  podobnymi rzeczami. Właśnie zaraz za nim mieścił się Coctail Bar i jego
                                  przesławny ogródek z parasolkami. Jeśli to Ci coś pomoże, to prawie
                                  naprzeciwko mieści(ła) się grecka restauracja (nazwy nie pomnę). A czy
                                  przypadkiem w tej właśnie okolicy nie mieści się jakiś nowy hotel zakopiański?
                                  Być może właśnie o to pytam.
                                  nube
                                  • wyrwizab Re: Zakopane 15.08.02, 10:25
                                    Na ile kojarze to tak na 80 % ten bar jeszcze jest.
                              • wyrwizab Re: Zakopane 14.08.02, 21:57
                                Ajajaj zapomnialbym - gratuluje "wyrwania' bluzki z przeceny, prosze zamiescic foto w w/w bluzeczce :)
                                • Gość: nube Re: Zakopane IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.08.02, 23:12
                                  Ha, ha, chciałoby się...
                                  nube
    • Gość: Dracula Re: Zakopane IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 08:00

Witam :)
      W jakim czasie mozna się wspiąc na Kasprowy Wierch ? I czy tam jest zawsze pod
      górke ? :)

• wyrwizab Re: Zakopane 16.08.02, 10:21
        Gość portalu: Dracula napisał(a):

>
        > Witam :)
        > W jakim czasie mozna się wspiąc na Kasprowy Wierch ? I czy tam jest zawsze pod
        > górke ? :)
        >
        >

Nie, kurde nie...Mlody tutaj.. No tak mozna sie bylo spodziewac ze jak im pokaze to zaczna sie wbijac....Pewnie juz cala moja siec na gazecie siedzi :) Ale zanim sie naucza logowac i jakies posty tworzyc to troche zejdzie :) Dracula ty to nie p.. tylko system koncz przeinstalowywac :)
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        • Gość: nube Re: Zakopane IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 10:33
          Rany Boskie! Jak wy się MUSICIE lubić... ;-)
          nube
          • wyrwizab Re: Zakopane 16.08.02, 16:59

> Rany Boskie! Jak wy się MUSICIE lubić... ;-)
            > nube

No MUSIMY sie lubic, oni musza mnie lubic przez caly miesiac, bo jak nie to serwer padnie i nie wstanie albo mi sie reka omsknie i jakis port wytne, a ja ich musze lubic pod koniec miesiaca - czas pielgrzymek i koledowania :) Na szczescie od koledowania mam ludzi :))) A wogole to w sieci niezle jaja sa, male wojny czasem i takie tam :)
            • Gość: nube Re: Zakopane IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 22:11
              Też jestem w sieci (cztery komputery w bloku), ale w porównaniu z wami u nas
              jest pełny Wersal. Na początku każdego miesiąca wszyscy znoszą grzecznie
              pieniążki, a jedna, wydelegowana, osoba idzie do odpowiedniej instancji i
              płaci ten haracz.
              Ale najważniejsze, że ten internet mamy, prawda?
              nube
              • wyrwizab Re: Zakopane 16.08.02, 22:54

> Też jestem w sieci (cztery komputery w bloku), ale w porównaniu z wami u nas
                > jest pełny Wersal. Na początku każdego miesiąca wszyscy znoszą grzecznie
                > pieniążki, a jedna, wydelegowana, osoba idzie do odpowiedniej instancji i
                > płaci ten haracz.

No a ja jak pisalem - mam od tego ludzi, a konkretnie jednego czlowieka zwanego z angelska menegerem sieci, ktory zajmuje sie zbieraniem kasy oraz pozyskiwaniem (do niedawna) nowych osob do sieci oraz konfigurowaniem kompow userow a takze doraznymi naprawami, coby userzy pierdolami adminowi glowy nie zawracali :)

> Ale najważniejsze, że ten internet mamy, prawda?
                > nube

No o to w tym wszystkim wlasnie chodzi :)
    • dm_ Re: Zakopane 16.08.02, 22:50
      wyrwizab napisał:

> Witam, dopiero co wrocilem z Zakopanego, mialem Was stamtad pozdrowic, ale
      >jak znalazlem kafejke (na samym szczycie Krupowek) to okazalo sie ze za godz
      >dranie chca 5 zl...Sprawdzenie poczty niby bylo po 1 zl, ale jak powiedzialem
      >gosciow

5 zł? taniocha..we wsi pobierowo chca 7 zl za 1h, 5 zl, za 30 min, 3 zl, za 15
      min.
      nagranie plyty !!!!!!!!! - 10 zł!!!!!!
      ale coz...
      • wyrwizab Re: Zakopane 16.08.02, 22:56
        dm_ napisała:
        >
        > 5 zł? taniocha..

Ale to w cenie browara, czyli ze relatywny koszt zakupu byl dosc wysoki :)

>we wsi pobierowo chca 7 zl za 1h, 5 zl, za 30 min, 3 zl, za 15
        > min.
        > nagranie plyty !!!!!!!!! - 10 zł!!!!!!
        > ale coz...
        >

Fiuuu ale ceny..

>
        >
        >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka