ikser 05.10.07, 22:58 Cześć Jego Pamięci!!! (*) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Der Reisende Re: Zmarł W. Kopaliński!!! IP: *.centertel.pl 05.10.07, 23:41 No i co z tego? Wszyscy kiedyś umrzemy. A czy ty masz w domowej biblioteczce dajmy na to jakiś jego słownik? A jeśli masz, czy korzystasz zeń? Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: Zmarł W. Kopaliński!!! 06.10.07, 00:06 Der Reisende na słownikach Kopalińskiego wychowało się co najmniej jedno pokolenie Polaków. Mam w biblioteczce kilka wydań Kopalińskiego. Kiedyś pomagał mnie, później moim dzieciom, teraz wnukom.! To był i jest WIELKI POLAK!!!! Nie polityczna hiena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Der Reisende Re: Zmarł W. Kopaliński!!! IP: *.centertel.pl 06.10.07, 11:49 ikser napisał: > Mam w biblioteczce kilka wydań Kopalińskiego. To świetnie! Ja mam zdaje się jeden słownik. Nie pytałem przez zaczepność. (Notabene, dołem nie Silnica, lecz Wisła płynie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frau Fiona Der Reisende IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 11:56 Oto przykład na to, jak można poważną sytuację rozmienić na drobne. Der Reisende - nie przeszkadzaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ango Re: Zmarł W. Kopaliński!!! IP: *.klc.vectranet.pl 06.10.07, 13:28 Dobrze,że był.Jego "Słownik mitów i tradycji kultury","Koty w worku" były dla mnie podstawową lekturą do poduszki.Były i są kopalnią/nomen omen/ wiedzy humanistycznej.Niech ich autor spoczywa w spokoju po pięknym i pracowitym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś