Dodaj do ulubionych

szukam dobrej podstawówki-także niepaństwowej

04.11.06, 09:57
Polećcie szkoły podstawowe, gdzie szanuje się indywidualizm, są nauczyciele z
pasją, dba się także o rozwój fizyczny dziecka i naukę języków obcych. Mam
nadzieje, że to nie utopia. Mieszkamy na retkini, ale w grę wchodzi też
centrum i ew. szkoła europejska na tuszyńskiej (moze ktoś ma tam dziecko?).
Piszcie także o złych stronach. Bardzo czekam na opinie i z góry dziękuję.
marta
Obserwuj wątek
    • forumadegie Re: szukam dobrej podstawówki-także niepaństwowej 04.11.06, 12:50
      podpinam się pod pytanie, choć mamy jeszcze trochę czasu. poproszę o opinie
      głównie o Bałutach, może być prywatna
    • franticho Re: szukam dobrej podstawówki-także niepaństwowej 07.11.06, 22:45
      dziewczyny!nie macie dzieci w podstawówkach?
      proszę o odzew!!!
    • 1970agat re: szkoły państwowe i prywatne - dobre 08.11.06, 18:35
      Nas też to dotknie dopiero za rok. Ale zebrać opinie bardzo bym chciała.
      Otwiera się na Demokratycznej szkoła Meridian _ ma dobre opinie w W-wie. U nas
      niestety dopiero startuje - ni i dla mnie wozić dziecko około 20km to sazkoły
      to przesada.
      Interseują mnie Bałuty.
      • akaja Re: re: szkoły państwowe i prywatne - dobre 08.11.06, 19:51
        172 na Jaskrowej, chcę tam posłać synka za rok. Teraz uczy się tam kliku jego
        kolegów, i dzieciaki i rodzice są bardzo zadowoleni. Ja tam tez kiedyś dawno
        chodziłam i bardzo miło szkołę wspominam.
    • nekokoneko Re: szukam dobrej podstawówki-także niepaństwowej 15.11.06, 09:51
      ja chodziłam( dawno temu, gdy powstała ta szkoła) do Sp nr 3 ŁSSO na babickiego
      15. teraz jest tam też gimnazjum. większość nauczycieli się już niestety
      zmieniło,a le został pan od polskiego- pan Płocki, oraz pani od geografii- nei
      pamiętam nazwiska i pani od plastyki.
    • osimek Re: szukam dobrej podstawówki-także niepaństwowej 19.11.06, 14:44
      Na Bałutach SP58 na Młynarskiej, miła sympatyczna kadra, zajecia poza lekcyjne
      dzieci i rodizce zadowoleni
    • ulla1231 Re: szukam dobrej podstawówki-także niepaństwowej 04.02.07, 19:50
      Całkiem dobra, wiem to bo chodzi tam moje dziecko jest prywatna na Deotymy.
      Obawiam się tylko, ze może już nie być miejsc-my zapisaliśmy tam dziecko prawie
      rok wcześniej. Nauczyciele z pasją, sporo zajęć dodatkowych
      • 1970agat Prywatna na Sterlinga 01.03.07, 08:40
        Czy ktos ma dziecko w tej szkole. Międzynarodowa Szkola Postawowa. jeśli tak
        prosze o opinie.
    • sayyes Re: szukam dobrej podstawówki-także niepaństwowej 01.03.07, 16:18
      Pracowalam dlugo w Europejskiej na tuszynskiej, ale niewiele wiem o
      podstawowce, bo dopiero zaczyna dzialac- za moich, niedawnych, czasow to bylo
      gimn-liceum. Jakbys chciala jakies info mimo wszystko to pisz na priv- tu jakos
      glupio, co innego, gdyby to byly superlatywy...
    • franticho Re: szukam dobrej podstawówki-także niepaństwowej 10.04.07, 16:38
      up, up!!!
      • 1970agat Re: szukam dobrej podstawówki-także niepaństwowej 20.07.07, 12:06
        podnoszę watek bo decyzja coraz blizej a ja nadal nie moge sie zdecydowac.
    • franticho Re: szukam dobrej podstawówki-także niepaństwowej 02.08.07, 18:22
      up. up!!!
      • rysa9 a co to znaczy "dobra podstawówka"? 02.08.07, 19:33
        Czy chodzi o nauczycieli? O wyposażenie szkoły? O zajęcia dodatkowe? O
        lokalizację szkoły? O średnią wyników z egzaminu w szóstej klasie?

Ja bym była ostrożna, jeśli chodzi o takie opinie. Owszem ważny jest rekonesans
        ale ja już nie raz spotkałam się z sytuacją, gdy o tej samej placówce słyszałam
        sprzeczne opinie. Tak naprawdę wszystko zależy od tego na jakiego nauczyciela
        dziecko trafi i jakie są nasze, rodziców, oczekiwania względem szkoły.

Mnie zawsze radzono, żeby nie szukać szkoły lecz nauczyciela. Takiego
        nauczyciela, dzięki któremu dziecko będzie się chętnie uczyło i z przyjemnością
        do szkoły chodziło.

Osobiście na pewno odradzam SP 64 (Dąbrowa), gdyż paru pracowników i dyrekcja
        tej szkoły zachowała się wobec nas i naszego dziecka wręcz nieetycznie.
        Ale być może znajdą się rodzice, którzy są zadowoleni z tej placówki.
        • olawlodarczyk1 Re: Jaskrowa 06.08.07, 11:19
          Ktoś już tu polecał, ja się podpisuję. Mam zamiar puścić tam dziecko za rok,
          jedyna "wada" o której słyszałam, że jest trochę snobistycznie, poza tym same
          superlatywy, zarówno z ust pań przedszkolanek, jak i rodziców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka