Dodaj do ulubionych

Halinów...

19.06.07, 12:52
W lipcu przeprowadzam sie na wieś i to dosłowną wieś, wprawdzie niedaleko
Warszawy w gminie Halinów ale to zawsze wieś. Czy są jakieś dziewczyny na
forum z tej gminy ? Jeśli tak to napiszcie gdzie są jakieś fajne miejsca,
sklepy , kosmetyczka , fryzjer. Będę wdzięczna
Obserwuj wątek
    • rita75 Re: Halinów... 19.06.07, 12:55
      slyszalam, ze jest tam opera
      • mathiola Re: Halinów... 19.06.07, 13:02
        nie, opera nie, ale operetka tak ;-)
        • rita75 Re: Halinów... 19.06.07, 13:17

> nie, opera nie, ale operetka tak ;-)

;-) i jeszcze salon masażu dla panów
          • basiulek22 Re: Halinów... 19.06.07, 13:19
            Chodziło mi o coś bardziej życiowego !!!
            • mathiola Re: Halinów... 19.06.07, 15:49
              No tak, opera to takie nieżyciowe :-) Ale pewnie jak się bliżej rozejrzysz, to
              znajdziesz kilka salonów kosmetycznych, siłownię, solarium, saunę.... Jak to w
              Halinowie :-)
    • ania.silenter mój kolega z pracy od kilku lat mieszka 19.06.07, 13:21
      w Halinowie (z dwójką dzieci) i żyje. Dzieci chodzą do szkoły w Wa-wie (jeżdżą z
      ojcem).
    • edycia_s Re: Halinów... 19.06.07, 13:59
      Ja mam z tamtejszej hodowli psa.
      Suke znaczy :)
      • basiulek22 Re: Halinów... 19.06.07, 17:14
        A jaka tam jest chodowla ? I gdzie
        • edycia_s Re: Halinów... 22.06.07, 10:12
          Teraz to ja juz nie podam adresu, bo Nokia ma lat 8 i tam ja kupilam. Owczarek
          niemiecki.
    • rita75 Jeszcze się zastanów nad tym Halinowem 19.06.07, 18:04
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4229711.html
    • doris48 Re: Halinów... 22.06.07, 10:11
      Mieszkam w gminie Halinów a konkretnie w miejscowości Okuniew. Mieszkam tu od
      urodzenia i mogę Ci bardzo wiele poopowiadać o tej miejscowości. Z Twoich
      postów zorientowałam się że będziesz się przeprowadzać właśnie do Okuniewa.
      Nie jest to atrakcyjna miejscowość, na dodatek traktowana przez władze gminne
      po macoszemu. Wszystko tu idzie strasznie ciężko, wszelkie nowości bombardowane
      są przez starych zasiedziałych mieszkańców. Ludziom się nie chce pracować,
      mnustwo tu pijaństwa i lenistwa. Dużo kradną, szczególnie na budowach. Ale
      ostatnio główny złodziej Okuniewa wyjechał za granicę (teraz tam kradnie) to
      przez ostatnie pół roku nie było włamań.
      To tyle żeby cię przestraszyć, ale poza tym to jest fajnie. Cicho, dużo lasu,
      sielankowo, w weekend zapomina się o mieście, pogoni za karierą i wyścigu
      szczurów.
      Dzieci z pewnością sa mniej narażone na zagrożenia (narkotyki itd) niż w
      Warszawie. Ale nie ma tu nic dla dzieci (oprócz mini placu zabaw przy ośrodku
      zdrowia), trzeba jechać do Wesołej czy do Rembertowa (basen, itd). Przedszkoe
      jest bardzo kiepskie, przechowalania dzieci. Jest jedna grupa 26 dzieci, w
      wieku 3-5 lat. Pani tylko się z nimi bawi, czasami pouczy piosenki albo
      porysuje. O szkole trudno mi jeszcze coś powiedzieć, ale chyba jest lepsza,
      słyszy się czasami o różnych konkursach, organizują festyny, loterie, jest
      jakieś kółko muzyczne itd. Poziom przeciętny, ja skończyłam, do liceum się
      dostałam i studia też skończyłam, więc chyba nie jest najgorzej, gimnazjum też
      jest.
      Sklepy są tragiczne, drogo i towar bardzo monotonny. Jak się uprą na szynkę z
      indyka to we wszystkich sklepach. W soboty i środy jest mały bazar, ale też tam
      nic nie ma. Ja robię zakupy w Sulejówku w supermarkecie. A teraz blisko
      Okuniewa budują Tesco, to też będzie można tam zrobić zakupy. Sklep który mogę
      polecić to tzw. "u Artura" (przy głównej ulicy) towar zawsze świeży.
      Fryzjerów jest dwóch ale wyspecjalizowani w trwałych ondulacjach dla babć.
      Okuniew to takie małe miasteczko (oglądałaś ranczo na TVP? bardzo podobnie)
      żyjące swoim tempem.
      Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania to pisz.
      • basiulek22 Re: Halinów... 22.06.07, 15:39
        Witam
        czy ta szkoła o której piszesz jest w Okuniewie ? Pewnie mieszkasz gdzies
        bliżej "centrum". Ja na granicy Sulejówka i Okuniewa, więc najbliżej mam do
        Sulejówka. W jakim wieku masz dzieci. ja mam 2,2 letnią córkę !!
        • doris48 Re: Halinów... 25.06.07, 09:25
          Cześć
          Tak właśnie ja mieszkam w samym centrum Okuniewa. Szkoła i przedszkole jest w
          Okuniewie. Jeśli będziesz mieszkała bliżej Sulejówka to rzeczywiście pewnie
          lepiej do Sulejówka do szkoły. Jednak wiem że w Sulejówku szkoły i przedszkola
          (szczególnie przedszkola)są przepełnione i w pierwszej kolejności
          przyjmujądzieci, które mieszkają w Sulejówku. Podobnie jest w Okuniewie,
          mieszkańcy Sulejówka próbują zapisywać dzieci do przedszkola w Okuniewie, bo w
          Sulejówku brak miejsc ale niestety nie udaje się bo w Okuniewie też
          przepełnienie.
          Ja mam 2 chłopców: 3,2 i 9 miesięcy.
          A Twój domek to gdzieś przy stadninie?
      • Gość: Lew Re: Halinów... IP: *.centertel.pl 01.09.18, 08:19
        Od 2011 roku wszystko się zmieniło. Obecnie to jest atrakcyjna miejscowość z dużym potencjałem rozwojowym. Solidnie doinwestowana przez obecne władze gminy Halinów i Burmistrza Adama Ciszkowskiego. Młodzież jest pracowita często z wyższym wykształceniem , powstają nowe domy .Rozbudowuje się nowoczesny plac zabaw dla dzieci i mieszkańców ale zależy to od przeznaczanych funduszy sołeckich. Kolejna szansa w 2018 r. W ciągu całego roku odbywają liczne uroczystości kulturalno-oświatowe i patriotyczne jak Brzechwiada ,Bieg Rycerza Okunia czy Gminne Święto Niepodległości .Prężnie działa GCK w Okuniewie ,OSP Okuniew obchodząca jubleusz 100 lecia - we współpracy z Sołectwem. Wszystkie potrzebne sklepy ,apteka ,służba zdrowia są w centrum Okuniewa. Tu znajduje się piękny zabytkowy kościół. To dobrze rozwijająca się miejscowość z kanalizacją ,nowymi chodnikami i ulicami,, modernizacją drogi wojewódzkiej 637 i remontem mostu oraz z perspektywą nowoczesnego ośrodka służby zdrowia.Taka jest prawda o Okuniewie choć jeszcze jest wiele spraw do realizacji. Sołtys Okuniewa Krzysztof Mościcki
      • Gość: Lew Re: Halinów... IP: *.centertel.pl 01.09.18, 08:30
        Od 2011 roku wszystko się zmieniło. Obecnie to jest atrakcyjna miejscowość z dużym potencjałem rozwojowym. Solidnie doinwestowana przez obecne władze gminy Halinów i Burmistrza Adama Ciszkowskiego. Młodzież jest pracowita często z wyższym wykształceniem , powstają nowe domy .Rozbudowuje się nowoczesny plac zabaw dla dzieci i mieszkańców ale zależy to od przeznaczanych funduszy sołeckich. Kolejna szansa w 2018 r. W ciągu całego roku odbywają liczne uroczystości kulturalno-oświatowe i patriotyczne jak Brzechwiada ,Bieg Rycerza Okunia czy Gminne Święto Niepodległości .Prężnie działa GCK w Okuniewie ,OSP Okuniew obchodząca jubleusz 100 lecia - we współpracy z Sołectwem. Wszystkie potrzebne sklepy ,apteka ,służba zdrowia są w centrum Okuniewa. Tu znajduje się piękny zabytkowy kościół. To dobrze rozwijająca się miejscowość z kanalizacją ,nowymi chodnikami i ulicami,, modernizacją drogi wojewódzkiej 637 i remontem mostu oraz z perspektywą nowoczesnego ośrodka służby zdrowia.Taka jest prawda o Okuniewie choć jeszcze jest wiele spraw do realizacji. Sołtys Okuniewa Krzysztof Mościcki
    • doris48 Jestem z Okuniewa 22.06.07, 10:14
      A i jeszcze jeden pozytyw, to jest to , że wszystko jest w jednej "kupie" nie
      trzeba jechać 3 kilometry do kościoła, szkoły czy sklepu. Tak jest np. w
      Długiej kościelnej, czy Kazimierowie, gdzie do sklepu czy szkoły trzeba jechać
      do Halinowa.
    • katrio_na Re: Halinów... 22.06.07, 15:09
      Bardziej obawialabym sie odleglosci od planowanej obwodnicy. Ale moze nikt sie
      nie ujmie za chrzaszczami :)

Wiem ze w Sulejowku na Okuniewskiej :) jest bardzo dobra szkola.

Sami bylismy od krok od kupna domu w Jozefinie - ale ta obwodnica sen nam z
      powiem spedziala. Bylybysmy sasiadkami...

• doris48 Re: Halinów... 25.06.07, 09:32
        Z tego co wyczytałam w piątek w internecie to obwodnica ma iść przez Wesołą,
        całe szczęście.
      • doris48 Re: Halinów... 25.06.07, 09:38
        Wstawiam link do artykułu o obwodnicy, pierwszy raz to robię , więc nie wiem
        czy mi się uda.
        miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34864,4240332.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka