mysz_ka85 12.08.10, 13:41 Chcę rodzić w tym szpitalu. Myślę o wynajęciu położnej aby ochraniała krocze. To mój pierwszy poród. Możecie mi kogoś polecić? Jak to się załatwia i ile kosztuje? Z góry dziękuję za wszystkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tyska_edziecko Re: Położna - Raciborska 12.08.10, 17:14 Na ten temat jest na forum mnóstwo informacji, wystarczy wpisac "polozna". Odpowiedz Link Zgłoś
viki.christina7 Re: Położna - Raciborska 13.08.10, 11:13 Ja miałam mieć z polecenia lekarza, do którego chodziłam w czasie ciąży. Niezdążyłam sie umówić, bo zaczełam rodzic, ale i tak trafiłam na ta, która polecił lekarz. Nazywała się Małgorzata Polok. Nie wiem ile taki luksus kosztuje. A może zapytaj swojego ginekologa, jak z jest z tego szpitala, to na pewno kogos Ci poleci. Ja w każdym razie miałam do p. Małgorzaty zadzwonić, na oddział szpitalny i się z nia wtedy umówić. Może właśnie tak spróbuj. Odpowiedz Link Zgłoś
polinetka Re: Położna - Raciborska 15.08.10, 21:19 Ja rodziłam tam w czerwcu, ale miałam planowaną od dawna cesarkę, dziewczyny rodzące naturalnie płaciły za położną 810 zł i załatwia się to oficjalnie przez szpital (wcześniej się po prostu idzie na rozmowę z położną i ona już mówi co i jak załatwić). -- Odpowiedz Link Zgłoś
golden-cherry Re: Położna - Raciborska 20.08.10, 09:23 Przyszedł czas kiedy gro moich koleżanek zostaje mamami. Obecnie na Raciborskiej jest bardzo ciasno. Jeżeli urodzisz w nocy to najprawdopodobniej poleżysz na porodówce do wypisów czyli gdzieś do godziny 11. Kobieta z najdłuższym stażem zostanie wypisana abyś mogła dostać łóżko na położnictwie -to dotyczy również Ciebie, wypiszą Cię już w 2 dobie, bo kolejka czeka. Problem jest z porodem rodzinnym -mojego brata wyproszono, problem jest z odwiedzinami -NIE WOLNO!!! Ja rodziłam w Ligocie w Kolejowym, towarzyszył mi mąż, leżałam aż za długo, nikt nie robił problemu z odwiedzin. Poród odbierała wspaniała położna Lucyna i dzięki jej profesjonalizmowi moje krocze nie wymagało dodatkowego wsparcia Odpowiedz Link Zgłoś
anawoj Re: Położna - Raciborska 28.08.10, 11:58 Rodziłam na Raciborskiej dokładnie rok temu. Jeśli wszystko po porodzie było w porządku : i zmamą i z dzieckiem to faktycznie wypisywali po 2 dobach. Ja siedziałam niestety 10 dni - ale taka była potrzeba. Co do położnej, to ja trafiłam na rewelacyjną - akurat była na zmianie jak rodziłam. Ma na imię Ewa i jest naprawdę przemiła! Niestety nie wiem ile kosztuje taka przyjemność, jeśli chce się ją "zamówić". Mogę podać numer telefonu na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
2.9.ania Re: Położna - Raciborska 01.09.10, 16:47 Witam, rodziłam na Raciborskiej 2 lata temu i nie płaciłam położnej .Wszystkie położne są świetne, przy mnie były dwie i nie miałam nacinanego krocza. Moje dwie znajome też tam rodziły beż żadnych opłat za położną i były bardzo zadowolone. Zastanawiam się czemu kobiety idąc rodzić zakładają z góry że jak niezapłacą to będą gorzej potraktowane. W czasi kiedy ja rodziłam rodziły też jeszcze dwie dziewczyny i też się nimi należycie opiekowano.Ogólnie szpital polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_ka85 Re: Położna - Raciborska 14.09.10, 19:52 Zaczynam trochę to wszystko przeżywać, mój lekarz nie pracuje w tym szpitalu i nie wiem po prostu czy jak zacznę rodzić to mnie przyjmą w tym szpitalu? Czy przyjmują tylko tych co mieli lekarzy w tym szpitalu? Chcę rodzić z mężem. I ze znieczuleniem - chcę mieć przynajmniej taką możliwość. Proszę piszcie co wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
viki.christina7 Re: Położna - Raciborska 15.09.10, 11:16 Słuchaj nie panikuj. Co prawda mój lekarz pracuje w tym szpitalu, ale nie było go jak zaczełam rodzic, nawet mojego porodu nie odebrał. Odeszły mi wody, pojechałam na oddział, zbadali mnie, zrobili wywiad, kazali się przebrac i na porodówke. Chciałam rodzić z mężęm, to poprosili o zaświadczenie, że uczeszczal do szkoły rodzenia. jak nie ma takiego zaświadczenia, to ponoć ordynator musi wyraźić zgode na wspólny poród. Dostałam oxy, poprosiłam o znieczulenie, ale nie było rozwarcia, wiec nie dostałam. Ale nikt nie mówił, że mi nie dadzą. Po prostu musiałam poczekac. nie doczekałam się, bo mnie wzieli na cesarke. Odpowiedz Link Zgłoś
78kasia78 Znieczulenie - Raciborska 16.09.10, 06:38 Jeżeli chcesz rodzić ze znieczuleniem dobrze jest wybrać się na spotkanie z anestezjologiem w tym szpitalu. On Cię wypyta, zleci badania (ale dobrze mieć je już zrobione) i wypisze, że możesz mieć znieczulenie. Tylko nie pamiętam jakie konkretnie badania (związane z krzepnięciem). Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka1313 Re: Znieczulenie - Raciborska 18.09.10, 14:19 ja rodziłam w 2009 rokuna raciborskiej, bylam umowiona z polozna, na pytanie ile uslyszalam, że nie maja sztywnych kwot i ile uwazam, polecam zdecydowanie, po godzinie pelnego rozwarcia i bez postepow porodu mialam juz cc, nie musialam czekac kilklu godzin i konczyc porodu proznociagiem jak moja kolezanka w innym szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
tyska_edziecko Re: kinia-81 napisała 22.09.10, 16:27 kinia-81 22.09.10, 10:16 rodzilam tam w 2009r, faktycznie maja dużo chętnych pacjentek, nie wiem jak jest z przyjęciem jak nie jesteś pacjentką lekarza z raciborskiej, ja akurat bylam więc nie mialam tego problemu. Do porodu przyjechała umówiona wcześniej położna, pani Małgosia Polak, jest cudowna, gdybym miała jeszcze kiedykolwiek rodzić to tylko z panią Małgosią smile A jak się załatwia? Jak już masz nr tel do wybranej położnej, uwówisz się z nią, urodzisz, po porodzie na pewno wielokrotnie cię odwiedzi, będzie się intersowala jak dzidziuś i ty się czujecie i wtedy sobie porozmawiacie jak i co i ile z zapłatą, albo wypatrzysz ją gdzies biegnącą na korytarzu albo umówisz się telefonicznie. Pierwsze słysze o jakimś oficjalnym cenniku, o którym ktoś tu wspominał. Albo w 2009 r nic takiego nie było, albo ja z uwagi na to, że miałam "swojego" lekarza i "swoją" położną nie interesowalam się proszeniem kogokolwiek innego z personelu szpitala. Natomiast powtórzę pani Polak cudowna, niesamowicie sympatyczna, wyluzowana, ciepła kobieta, pomocna także po porodzie, aha jak się z nią umówisz wcześniej to ona zorganizuje ci wpis u ordynatora do karty ciążowej o porodzie rodzinnym. No i dodam, że w moim przypadku nie było problemu z porodem rodzinnym,czy np z godzinnym siedzeniem pod prysznicem na porodówce i masowaniem ciepłą wodą brzucha co świetnie wszystko przyspieszyło. Odpowiedz Link Zgłoś