ledak 16.07.10, 10:30 mam prośbę! na początku września chciałabym ochrzcić mojego synka. Myślałam o obiedzie w restauracji po całej ceremoni. Może ktoś z forowiczów zna fajną restaurację - przyjazną dzieciom, gdzie mogłabym zaprosić swoją rodzinę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szto_tawariszczi Re: chrzciny 16.07.10, 22:00 to zależy czy będzie chrzcił ksiądz czy mohel... Odpowiedz Link Zgłoś
ledak Re: chrzciny 16.07.10, 22:04 a co to za róznica!!!! Ludzie wydawało mi się, że to forum jest po to by sobie pomagać i wymieniać się informacjami. Jeżeli ktoś nie ma ochoty pomóc to po co odpisuje na zapytanie! Odpowiedz Link Zgłoś
ledak Re: chrzciny 16.07.10, 22:06 planuje ok. 12 osób dorosłych i moja 3 letnia córka - stąd moja prośba o restaurację przyjazną maluchom Odpowiedz Link Zgłoś
nikix Re: chrzciny 17.07.10, 00:00 Nie wiem, w której części Krakowa masz te chrzciny ale zobacz ofertę Dworku Białoprądnickiego. Mają tam fajną restaurację w piwnicy, jak bedziesz chciał / a to można zorganizować przyjęcie zamknięte w osobnej sali też albo w piwnicy albo na górze "w pokojach" :). Poza tym jest tam fajny park i można sobie pospacerować czy posiedzieć na słoneczku i plac zabaw dla dzieciaków. Tak ogólnie to fajne miejsce na tego typu imprezki: chrzciny, komunie, wesela. Obok masz Zajazd Kościuszkowski - też jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
ledak chrzciny 19.07.10, 19:46 Chrzest odbędzie się w kościele Mikołaja na Kopernika - niestety na Emaus to kawałek. Zastanawiała się, bo nie bardzo chciałabym organizować obiad w którejś z restauracji na Rynku. Obawiam się, że w niedzielę i to nadal w sezonie może być oblegana przez turystów i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: chrzciny 20.07.10, 23:03 Jak chcesz koło Rynku to fajny jest schowany Wiśniowy Sad z ogródkiem. Zresztą jak się przejdziesz tamtą stroną od plant to znajdziesz dziesiątki miłych miejsc. Może być coś z ogródkiem, albo salą bankietową - bez gości z zewnątrz. Śliczna jest w Hotelu Francuskim, Hotelu Grand też niezła. Zależy ile chcesz wydać. Miło jest też u babci Maliny na przeciwko Słowackiego (ale wyłącznie w podziemiach)- tanio! Odpowiedz Link Zgłoś
jop Re: chrzciny 01.10.10, 14:21 >Wiśniowy Sad Wiśniowy Sad to kawiarnia z niewielkimi daniami raczej przekąskowymi. Na uroczysty obiad NIE NADAJE SIĘ. >Śliczna jest w Hotelu Francuskim, Hotelu Grand też niezła. Rany Boskie, Kraków to nie Cieszyn* i nie jest tu aż tak źle, żeby trzeba było się uciekać do knajp hotelowych. >u babci Maliny Taaa, może jeszcze u Stasi. Bar mleczny Górnik też podejdzie. *Do dziś mam traumę po 3 dniach w Cieszynie. Najlepsze jedzenie było w hotelowej knajpie (Liburnia). Odpowiedz Link Zgłoś
nikix Re: chrzciny 22.07.10, 00:32 Jak na Kopernika, to może Leonardo na Szpitalnej. W sam raz na kameralne przyjęcie. Ma swój klimat i dziecku też nie będzie się nudzić. Trochę niezła na taką okoliczność jest restauracja "Pod Różą" na Floriańskiej albo "Polskie Jadło" na św. Jana. Biblioteka Magellana na Długiej też jest fajna, tylko to już jest kawałek. A i jeszcze: Cherubino, ul. św. Tomasz 15, „Pod Słońcem”, Rynek Główny Odpowiedz Link Zgłoś