Dodaj do ulubionych

Enklawa Bronowicka

IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 23.05.04, 21:12
Czy ktoś z was kupuje lub zamierza kupić mieszkanie w Mydlnikach?
Jakie macie opinie na temat tego osiedla? Warto czy nie kupić tam mieszkanko?
Obserwuj wątek
    • Gość: borba Re: Enklawa Bronowicka IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 24.05.04, 15:06
      Misiąc temu wpłaciłam na mieszkanie w budynku nr 2.
      Zwiedziłam cały Kraków i to miejsce wydaje mi się najlepsze.
      Jest tutaj zdecydowanie ładniej i przyjemniej niż np. na Kurdwanowie czy nie daj boże na Ruczaju...
      Do zobaczenia...
      • Gość: ojojojoj no widzisz:) krakusku lotko.. IP: 213.134.172.* 24.05.04, 21:52
        tiaa...
        • Gość: krakus Re: no widzisz:) krakusku lotko.. IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 24.05.04, 23:15
          kiepski z ciebie detektyw misiu...
          • Gość: ojojojo Re: no widzisz:) krakusku lotko.. IP: 195.116.22.* 25.05.04, 09:29
            zona po indoktrynacji? czy juz dzieciakom kazesz lazic po sieci i nadawac na Ruczaj, bo kolacji nie bedzie :)
    • Gość: klos Re: Enklawa Bronowicka IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 24.05.04, 20:13
      To wspaniałe miejsce! 15 min spacerkiem na kopiec piłsudskiego, zoo, lasku wolskiego i wogóle fajna okolica.
      Sam kupiłbym tam mieszkanie ale nie mam tyle kasy...
      może kiedyś...
    • Gość: maria Re: Enklawa Bronowicka IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 24.05.04, 20:50
      zastanawiam się nad kupnem tam mieszkania. Wiesz coś o tym bliżej?
    • Gość: lachim Re: Enklawa Bronowicka IP: 149.156.220.* 25.05.04, 08:59
      jest tylko jeden maly szkopul a wlasiwie to trzy male
      1. zagladasz pilotowi w majty, bo samoloty tsm podchodza do ladowania huk
      niemilsierny
      2.Bardzo blisko bloku biegnie super wysokie napiecie
      3.Zaraz za blokiem biegnie linia kolejowa - ruchliwa Krakow-Katowice
      jak dla mnie to za duzo
      • Gość: starszy Re: Enklawa Bronowicka IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 25.05.04, 10:14
        Po pierwsze: w związku z przebudową pasa startowego w Balicach od 15.05.2005
        lądujące samoloty otrzymują nowy korytarz powietrzny nad krakowem.
        Będą podchodzić do lądowania 2km na południe od Mydlnik.
        Po drugie: linia energetyczna która biegnie opodal to linia rezerwowa a prądu w niej nie ma.
        Po trzecie: pociągów nie słychać a zresztą dobrze że są opodal bo torami kolejowymi ma jeździć na Mydlniki szybki tramwaj...
        • Gość: Hirek Re: Enklawa Bronowicka IP: *.cdn.com.pl 25.05.04, 15:17
          Co do przebudowy pasa startowego etc.- to można poprosić o info na temat źródła
          tej informacji?
          • Gość: starszy Re: Enklawa Bronowicka IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 25.05.04, 17:53
            Proszę bardzo: Wydział Architektury Urzędu miasta Krakowa.
            Referat ds. planowania przestrzennego.
            • Gość: Hirek Re: Enklawa Bronowicka IP: *.cdn.com.pl 26.05.04, 16:02
              Dzięki bardzo
            • Gość: dociekliwy Re: Enklawa Bronowicka IP: 212.160.121.* 08.06.04, 10:24
              To ciekawe, w Urzędzie Miasta w referacie planowania przestrzennego NIC O TYM
              NIE WIEDZĄ, mówią, że się tym nie zajmują. Zaproponowali, żeby zapytać o
              przesunięcie korytarza samolotowego lotnisko w Balicach!
              • antolek68 Re: Enklawa Bronowicka 08.06.04, 11:59
                chcialbym sie mylic.. ale wydaje mi sie to straszne bzdurne.. przesuniecie pasa powietrzenego wiazalo by sie z calkowitym zmiania ukladu lotniska.
                Nie bardzo widze szanse na cos takiego.
                Przebudowa Balic odbywa sie, a i owszem, ale dotyczyc terminala pasazerskiego (ostatnio dostosowanie do warunkow wymaganych w ukladzie z Shangen), na pewno nie beda przekrecali pasa startowego (sic!:)

pozdrowienia dla dociekliwego.. godna uwagi dociekliwosc! ;)
                • Gość: dociekliwy Re: Enklawa Bronowicka IP: 212.160.121.* 08.06.04, 12:49
                  też mi się to wydaje mało prawdopodobne - zbudowaliby nowy pas, czy jak?
                  Na stronach internetowych Balic jest dużo informacji o planowanych
                  inwestycjach, ale wszystkie dotyczą tylko rozbudowy terminalu pasażerskiego.
                  No i już widzę miny wszystkich vip-ów z Woli Justowskiej, którym samoloty mają
                  latać nad głowami!
                  Ale mnie tam samoloty nie przeszkadzają (na razie), zdecydowanie gorszy jest
                  jednostajny szum samochodów w mieście. A w Mydlnikach: przeleci samolot, a
                  potem słychać pianie koguta.
                  Pozdrownienia! :))
                  • Gość: Aska Re: Enklawa Bronowicka IP: *.wsp.krakow.pl 17.06.04, 13:00
                    Mieszkam na os Jurajskim (czyli ok 100 m od enklawy). Budzi mi pianie koguta,
                    przez balkon widze kozy...Wieczorami zachod słonca zwala mnie z nóg, a czasem
                    nocą słychać żaby...Czym są przelatujące kilka razy dziennie samoloty wobec
                    tylu przyjemności;)...
    • antolek68 Re: Enklawa Bronowicka 27.05.04, 10:22
      Okolica ladna, w sumie bardzo spokojnie. Niestety ma tez kilka wad, przez sasiedztwo olbrzymich stawow hodowlanych latem jest dosyc nieprzyjemna sytuacja z komarami (moskitiera zalatwia sprawe) czesto tez i mgla, poza tym halas od samolotow (nad mydlnikami przebiega strefa przyziemienia) no i bliskosc ruchliwej linii kolejowej.
      Przydala by sie tez lepsza komunikacja.
      pozdrawiam
      • griszafm Re: Enklawa Bronowicka 29.05.04, 17:23
        Czy jesteś może mieszkańcem Mydlnik?
        • antolek68 Re: Enklawa Bronowicka 29.05.04, 22:41
          nie, mieszkam niedaleko na Bronowicach, ale bardzo czesto bywalem u kolezanki..
          i pamietam, ze przy wiekszych samolotach - efekty dzwiekowe byly conajmniej "ciekawe"
          • griszafm Re: Enklawa Bronowicka 29.05.04, 22:56
            Czy te "ciekawe" efekty to np.spadające z półek szklanki?
            Tak swoją drogą to nie powinno się chyba budować budynków mieszkalnych w takich
            miejscach...
            • antolek68 Re: Enklawa Bronowicka 31.05.04, 09:11
              > Czy te "ciekawe" efekty to np.spadające z półek szklanki?
              > Tak swoją drogą to nie powinno się chyba budować budynków mieszkalnych w
              > takich miejscach...

Nieno, nie jest az tak zle, powiedzialbym, ze niektore samoloty sa bardzo wyraznie slyszalne:).
              Inna sprawa, czy powinno sie budowac w takich miejscach - w Polsce mamy normy, i (przypuszczalnie) normy nie zostaly przekroczone. (Co powiesz, o domach przy ul.Jasnogorskiej, jak oni moga tam mieszkac??) (sic!)
              Wiesz mieszkania buduje sie tam gdzie mozna je sprzedac, ktos ocenil, ze ludzie zniosa taka niedogodnosc i bede kupowali - no i mial racje.

Czlowiek nie swinia wszystko zje.. (ja bym dodal),i do wszystkiego sie przyzwyczai.

pozdr
              • malaparte Re: Enklawa Bronowicka 31.05.04, 10:48
                witam, jako aktualny mieszkaniec Bronowic Wielkich i przyszły oś. Jurajskiego w
                Mydlnikach, pozwolę sobie na uwagę, że nie ma co dramatyzować. samoloty latają
                i zapewne latać będą. jako element napływowy nie miałem żadnego problemu
                z "zaakceptowaniem" tej bądź co bądź dolegliwości.ruch powietrzny nie jest zbyt
                intensywny - sam jestem ciekaw ile samolotów dziennie "nadlatuje " od tej
                strony ? .w mojej ocenie większym utrapieniem może być mieszkania w bliskim
                sąsiedztwie ruchliwej ulicy, lub na dużym blokowisku. pozdrawiam sąsiadów.
                • antolek68 Re: Enklawa Bronowicka 31.05.04, 11:16
                  No dokladnie, tej niedogodnosci nie sposob porownywac z mieszkaniem przy ruchliwej ulicy - inna klasa problemu.
                  Jednak mozna sie nieco obawiac, czy natezenie ruchu lotniczego nie ulegnie powaznemu zwiekszeniu wraz z wejsciem "tanich linii lotniczych" i uruchomieniem kolejowego polaczenia Balice - Centrum.

Ja tez jestem ludnosc naplywowa (z rejonu duzo mniej ciekawego).. i dlatego wlasnie staralem sie wybierac miejsce jak najspokojniejsze i niezanieczyszczone.

pozdr
    • Gość: Asia Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:12
      Czy zagladas tu jakis mieszkanie Enklawy lub bliskiej okolicy?
    • Gość: Edek Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:26
      duzo info znajdziecie na forum forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=412&w=10767766&a=10767766
      • Gość: bber Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:11
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=10767766&a=10767766

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka