Gość: frantic IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 23.05.04, 21:12 Czy ktoś z was kupuje lub zamierza kupić mieszkanie w Mydlnikach? Jakie macie opinie na temat tego osiedla? Warto czy nie kupić tam mieszkanko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: borba Re: Enklawa Bronowicka IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 24.05.04, 15:06 Misiąc temu wpłaciłam na mieszkanie w budynku nr 2. Zwiedziłam cały Kraków i to miejsce wydaje mi się najlepsze. Jest tutaj zdecydowanie ładniej i przyjemniej niż np. na Kurdwanowie czy nie daj boże na Ruczaju... Do zobaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojojojoj no widzisz:) krakusku lotko.. IP: 213.134.172.* 24.05.04, 21:52 tiaa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: no widzisz:) krakusku lotko.. IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 24.05.04, 23:15 kiepski z ciebie detektyw misiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojojojo Re: no widzisz:) krakusku lotko.. IP: 195.116.22.* 25.05.04, 09:29 zona po indoktrynacji? czy juz dzieciakom kazesz lazic po sieci i nadawac na Ruczaj, bo kolacji nie bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klos Re: Enklawa Bronowicka IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 24.05.04, 20:13 To wspaniałe miejsce! 15 min spacerkiem na kopiec piłsudskiego, zoo, lasku wolskiego i wogóle fajna okolica. Sam kupiłbym tam mieszkanie ale nie mam tyle kasy... może kiedyś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Enklawa Bronowicka IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 24.05.04, 20:50 zastanawiam się nad kupnem tam mieszkania. Wiesz coś o tym bliżej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lachim Re: Enklawa Bronowicka IP: 149.156.220.* 25.05.04, 08:59 jest tylko jeden maly szkopul a wlasiwie to trzy male 1. zagladasz pilotowi w majty, bo samoloty tsm podchodza do ladowania huk niemilsierny 2.Bardzo blisko bloku biegnie super wysokie napiecie 3.Zaraz za blokiem biegnie linia kolejowa - ruchliwa Krakow-Katowice jak dla mnie to za duzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starszy Re: Enklawa Bronowicka IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 25.05.04, 10:14 Po pierwsze: w związku z przebudową pasa startowego w Balicach od 15.05.2005 lądujące samoloty otrzymują nowy korytarz powietrzny nad krakowem. Będą podchodzić do lądowania 2km na południe od Mydlnik. Po drugie: linia energetyczna która biegnie opodal to linia rezerwowa a prądu w niej nie ma. Po trzecie: pociągów nie słychać a zresztą dobrze że są opodal bo torami kolejowymi ma jeździć na Mydlniki szybki tramwaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Enklawa Bronowicka IP: *.cdn.com.pl 25.05.04, 15:17 Co do przebudowy pasa startowego etc.- to można poprosić o info na temat źródła tej informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starszy Re: Enklawa Bronowicka IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 25.05.04, 17:53 Proszę bardzo: Wydział Architektury Urzędu miasta Krakowa. Referat ds. planowania przestrzennego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Enklawa Bronowicka IP: *.cdn.com.pl 26.05.04, 16:02 Dzięki bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: Enklawa Bronowicka IP: 212.160.121.* 08.06.04, 10:24 To ciekawe, w Urzędzie Miasta w referacie planowania przestrzennego NIC O TYM NIE WIEDZĄ, mówią, że się tym nie zajmują. Zaproponowali, żeby zapytać o przesunięcie korytarza samolotowego lotnisko w Balicach! Odpowiedz Link Zgłoś
antolek68 Re: Enklawa Bronowicka 08.06.04, 11:59 chcialbym sie mylic.. ale wydaje mi sie to straszne bzdurne.. przesuniecie pasa powietrzenego wiazalo by sie z calkowitym zmiania ukladu lotniska. Nie bardzo widze szanse na cos takiego. Przebudowa Balic odbywa sie, a i owszem, ale dotyczyc terminala pasazerskiego (ostatnio dostosowanie do warunkow wymaganych w ukladzie z Shangen), na pewno nie beda przekrecali pasa startowego (sic!:) pozdrowienia dla dociekliwego.. godna uwagi dociekliwosc! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: Enklawa Bronowicka IP: 212.160.121.* 08.06.04, 12:49 też mi się to wydaje mało prawdopodobne - zbudowaliby nowy pas, czy jak? Na stronach internetowych Balic jest dużo informacji o planowanych inwestycjach, ale wszystkie dotyczą tylko rozbudowy terminalu pasażerskiego. No i już widzę miny wszystkich vip-ów z Woli Justowskiej, którym samoloty mają latać nad głowami! Ale mnie tam samoloty nie przeszkadzają (na razie), zdecydowanie gorszy jest jednostajny szum samochodów w mieście. A w Mydlnikach: przeleci samolot, a potem słychać pianie koguta. Pozdrownienia! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Enklawa Bronowicka IP: *.wsp.krakow.pl 17.06.04, 13:00 Mieszkam na os Jurajskim (czyli ok 100 m od enklawy). Budzi mi pianie koguta, przez balkon widze kozy...Wieczorami zachod słonca zwala mnie z nóg, a czasem nocą słychać żaby...Czym są przelatujące kilka razy dziennie samoloty wobec tylu przyjemności;)... Odpowiedz Link Zgłoś
antolek68 Re: Enklawa Bronowicka 27.05.04, 10:22 Okolica ladna, w sumie bardzo spokojnie. Niestety ma tez kilka wad, przez sasiedztwo olbrzymich stawow hodowlanych latem jest dosyc nieprzyjemna sytuacja z komarami (moskitiera zalatwia sprawe) czesto tez i mgla, poza tym halas od samolotow (nad mydlnikami przebiega strefa przyziemienia) no i bliskosc ruchliwej linii kolejowej. Przydala by sie tez lepsza komunikacja. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
griszafm Re: Enklawa Bronowicka 29.05.04, 17:23 Czy jesteś może mieszkańcem Mydlnik? Odpowiedz Link Zgłoś
antolek68 Re: Enklawa Bronowicka 29.05.04, 22:41 nie, mieszkam niedaleko na Bronowicach, ale bardzo czesto bywalem u kolezanki.. i pamietam, ze przy wiekszych samolotach - efekty dzwiekowe byly conajmniej "ciekawe" Odpowiedz Link Zgłoś
griszafm Re: Enklawa Bronowicka 29.05.04, 22:56 Czy te "ciekawe" efekty to np.spadające z półek szklanki? Tak swoją drogą to nie powinno się chyba budować budynków mieszkalnych w takich miejscach... Odpowiedz Link Zgłoś
antolek68 Re: Enklawa Bronowicka 31.05.04, 09:11 > Czy te "ciekawe" efekty to np.spadające z półek szklanki? > Tak swoją drogą to nie powinno się chyba budować budynków mieszkalnych w > takich miejscach... Nieno, nie jest az tak zle, powiedzialbym, ze niektore samoloty sa bardzo wyraznie slyszalne:). Inna sprawa, czy powinno sie budowac w takich miejscach - w Polsce mamy normy, i (przypuszczalnie) normy nie zostaly przekroczone. (Co powiesz, o domach przy ul.Jasnogorskiej, jak oni moga tam mieszkac??) (sic!) Wiesz mieszkania buduje sie tam gdzie mozna je sprzedac, ktos ocenil, ze ludzie zniosa taka niedogodnosc i bede kupowali - no i mial racje. Czlowiek nie swinia wszystko zje.. (ja bym dodal),i do wszystkiego sie przyzwyczai. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
malaparte Re: Enklawa Bronowicka 31.05.04, 10:48 witam, jako aktualny mieszkaniec Bronowic Wielkich i przyszły oś. Jurajskiego w Mydlnikach, pozwolę sobie na uwagę, że nie ma co dramatyzować. samoloty latają i zapewne latać będą. jako element napływowy nie miałem żadnego problemu z "zaakceptowaniem" tej bądź co bądź dolegliwości.ruch powietrzny nie jest zbyt intensywny - sam jestem ciekaw ile samolotów dziennie "nadlatuje " od tej strony ? .w mojej ocenie większym utrapieniem może być mieszkania w bliskim sąsiedztwie ruchliwej ulicy, lub na dużym blokowisku. pozdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
antolek68 Re: Enklawa Bronowicka 31.05.04, 11:16 No dokladnie, tej niedogodnosci nie sposob porownywac z mieszkaniem przy ruchliwej ulicy - inna klasa problemu. Jednak mozna sie nieco obawiac, czy natezenie ruchu lotniczego nie ulegnie powaznemu zwiekszeniu wraz z wejsciem "tanich linii lotniczych" i uruchomieniem kolejowego polaczenia Balice - Centrum. Ja tez jestem ludnosc naplywowa (z rejonu duzo mniej ciekawego).. i dlatego wlasnie staralem sie wybierac miejsce jak najspokojniejsze i niezanieczyszczone. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:12 Czy zagladas tu jakis mieszkanie Enklawy lub bliskiej okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:26 duzo info znajdziecie na forum forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=412&w=10767766&a=10767766 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bber Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:11 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=10767766&a=10767766 Odpowiedz Link Zgłoś