Dodaj do ulubionych

VI LO KRAKÓW

• pete79 Juszczenko! 27.11.04, 10:16

miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,2415829.html?nltxx=1077762&nltdt=2004-11-27-04-05
      • klymenystra :))))))))))))))))))))))) nt 27.11.04, 13:51

• Gość: bacha :((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 09:08
          wczoraj rano odszedł wspaniały człowiek....p. Krzysztof Wójcik....wspaniały
          nauczyciel, wspaniały wychowawca...... [`][`][`]
          • pete79 Re: :((( 18.01.05, 09:18

bardzo smutna wiadomość, strasznie mi przykro :(((

[']
            • lucy215 Re: :((( 18.01.05, 13:07
              podobno na raka płuc :( ale palił jak smok ,to można było przewdzieć. Pogrzeb
              odbędzie się w piątek 21.1. o 13 na rakowicach. jestem absolwentką z 2003 ;)
              teraz dopiero odnalazłam ten wątek i domyśliłam się dlaczego....
              • Gość: leelou Re: :((( IP: *.76.classcom.pl 18.01.05, 14:09
                [*]
                • Gość: paqu Re: :((( IP: 62.111.139.* 18.01.05, 17:42
                  Nigdy nie zapomnę tego człowieka. To z nim wiążą się jedne z lepszych wspomnień
                  z VILO... Brakuje słów aby wyrazić swój żal, niedowierzanie, niechęć do
                  przyjęcia tej wiadomości. RIP profesorze Wójciku!!!
                  • Gość: SERTA :((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 17:51
                    [*]
                    • katarzynka9 Re: :((( 20.01.05, 17:22
                      dzisiaj odkrylam dopiero te strone.siedze iczytam wasze posty juz 3 godzine.czy
                      pan wojcik byl wf-ista?
                      • katarzynka9 wykladowka hiszpanska rocznik 83 20.01.05, 17:26
                        dlaczego nikt nie pisze na temat fall, sikory od hiszp, michalskiej,czy ktos
                        pamieta jeszcze bea czy yoli.czy jest tu ktos w ogole z mojej klasy??
                        ciekawi mnie co sadzicie na temat tych nauczycieli?pozdrawiam wszystkich
                        • klymenystra widze, ze watek zostal reanimowany... 20.01.05, 18:00
                          co prawda w smutnych okolicznosciach...

tak katarzynko, pan Wójcik byl wf-ista. specyficzny czlowiek. ale mily.
                          pania fall znam mialam okazje z nia wspolpracowac przy slubowaniu. bardzo
                          ciekawa pani :)
                          • lucy215 Re: widze, ze watek zostal reanimowany... 20.01.05, 21:36
                            pani Fall- moja wychowaczyni! chodząca legenda i przyczyna wielu anegdotek :)
                            jesli ktoś z was miał okazję wymieniać całusy np. na wigilii na pewno doceni
                            grubą warstę tapety ... i oczywiście nieśmiertelną mini i szpilki :o)
                            • klymenystra a gdzie stara gwardia ?? 20.01.05, 22:35
                              paqu, tomcrac, asiama ????
                              wracac i pisac co u Was.
                              tom- dalej Ci jestem winna piwo :)
                            • Gość: katarzynka9 wyklad hiszp IP: *.autocom.pl 20.01.05, 23:27
                              pan wojcik uczyl mnie wf.napewno jutro bede
                            • Gość: paqu Re: widze, ze watek zostal reanimowany... IP: 62.111.139.* 21.01.05, 20:03
                              hej, hej, hej... lucy215? Toż to my razem do klasy chodzili:) Fakt faktem...
                              Fall to dosyć excentryczna osoba. Jakoś wiele pochwał na temat tej osoby mi nie
                              przychodzi... Jak dla mnie to zachodzi hipokryzją. A co do prof. Wójcika... Na
                              pogrzebie kto był ten widział, że stawiło się wielu absolwentów i aktualnych
                              uczniów. Cóż tu można pisać o pogrzebie. Po liczbie osób można stwierdzić jak
                              cenionym człowiekiem był prof. Wójcik.

P.s. Powrót starej gwardii rozpoczęty
                              • lucy215 Re: widze, ze watek zostal reanimowany... 24.01.05, 09:19
                                witam Paku... ;p nietrudno było się domyśleć coś Ty za jeden :D za to ja mam
                                nicka maskującego :)
                                • Gość: paqu Re: widze, ze watek zostal reanimowany... IP: 62.111.139.* 24.01.05, 16:14
                                  no właśnie.. muszę zrobić jakiś wywiad wśród ludzi, to się dowiem niebawem
                                  pewnie:P
                        • Gość: stachu Re: wykladowka hiszpanska rocznik 83 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 23:18
                          Ja !! Ja !! yoli i bee pamiętam i mercedes, chociaż do wykladówki nie
                          uczęsczałem;)
                          smutno dzisiaj na rakowcach było:( ale Jemu już jest lepiej.
    • acur_bez.podkreslenia Re: VI LO KRAKÓW 21.01.05, 22:30
      (*).... Wójek....:(((
      • klymenystra Re: VI LO KRAKÓW 22.01.05, 07:33
        bylo bardzo smutno... a najgorsze chyba bylo widziec placzacych nauczycieli :
        ((((((
    • Gość: monia Re: VI LO KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:16
      PROFESOR WóJCIK UMAR PARE DNI TEMU<SMUTNO
      • lucy215 Re: VI LO KRAKÓW 24.01.05, 17:14
        to przykre że UMAR. a z kim masz/miałaś polski?
    • lucy215 Re: VI LO KRAKÓW 01.02.05, 10:13
      ferie...ferie... ;)
      • klymenystra Re: VI LO KRAKÓW 01.02.05, 11:48
        jak dla kogo ferie ;)
        • Gość: paqu Re: VI LO KRAKÓW IP: 62.111.139.* 01.02.05, 13:46
          sesja, sesja:)
          • pete79 Re: VI LO KRAKÓW 01.02.05, 13:50

praca, praca :)))
            • lucy215 Re: VI LO KRAKÓW 01.02.05, 23:23
              ferie, ferie :D ale tylko w tym semestrze taka laba... no, paqu nie zapomnij że
              praca, praca też Ciebie dotyczy ;)
              • Gość: paqu Re: VI LO KRAKÓW IP: 62.111.139.* 02.02.05, 16:08
                Sesja, praca, sesja, praca:) To faktycznie bardziej adekwatne do mojego stanu
                bytu:P No i już wiem kimś jest Lucy:)
    • Gość: katarzynka9 Re: VI LO KRAKÓW IP: *.autocom.pl 02.02.05, 14:18
      no właśnie jak dla kogo ferie.mnie jeszcze 2 egzaminy czekają.czy uczy jeszcze
      Sikora ta od hiszpańskiego?wie ktoś?
    • acur_bez.podkreslenia Re: VI LO KRAKÓW 20.04.05, 06:51
      maturka znów... jak zwykle czekam na wrażenia od obecnych... (byli też mogą
      pisać)... no i trzymam kciuki za was.....
      • lucy215 Re: VI LO KRAKÓW 20.04.05, 16:58
        też trzymam kciuki :)
        • Gość: kwintoś Re: VI LO KRAKÓW IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 20.04.05, 20:45
          powodzenia Maturzyści!całuski dla 4w byłej 0a ;o))może spotkanie?
    • Gość: Patyczak Re: VI LO KRAKÓW IP: *.crowley.pl 21.04.05, 21:41
      W piątek 18.04.2005 po 3 latach wyszlam z klasztoru!!! Bo jak inaczej mozna
      nazwac VI LO? Jedyna inna nazwa jaka przychodzi mi do glowy to oboz
      koncentracyjny. A wiec moze zenski oboz koncentarcyjny? Jak zwal tak zwal...
      wazne ze juz mnie tam nie ma!!! Jeszcze tylko maturka i zegnaj VI
      Zakladzie... ;) Nie powiem ze nie bylo milych chwil bo z nasza najwspanialsza
      EEEKSTRAKLASA nie dalo sie nudzic (wtajemniczeni wiedza...). Ale chyba wole na
      to patrzec z dystansu, poza murami szostki. A nauczyciele? I'm confused...:|
      Zakreceni...
      francuski - prof Sosnicka - na poczatku grozna, zawsze starala sie nas
      zastraszyc swoja kamienna twarza ale w 3 klasie pokazala ze na prawde jest
      czlowiekiem i za to wielkie dzieki. Nauczycielka swietna, z powolaniem :)
      polski - prof Kuma - z polskiego nie dowiedzialam sie niczego, natomiast z
      historii zyciowych Pana Prof maturke zdalabym na 6 ;) z powolania nauczyciel
      wychowania seksualnego... wszystko mialo podtekst erotyczny... ale Panie
      Profesorze, zycze powrotu do zdrowia!!!!
      angielski - dluuga droga - 1. prof Kantaruk - mila i wyrozumiala ale nie
      nauczyla niczego, 2. nazwiska nie pamietam, tez bardzo mila pani ale szybko
      zaciazyla, 3. Prof Rzepecka - nauczycielka najwspanialsza pod sloncem!!! miala
      swoje humory... jak kazda kobieta, ale takiej motywacji do nauki nikt mi nie
      dal, 4. prof Scott - lepiej nie mowic bo zyc sie odechciewa... dobrze ze byla z
      nami tylko przez 1,5 miesiaca ;), 5. Prof Kasprzyk - super facet!!! co prawda
      czasem uzywal zwrotow ktorych nawet po polsku nie rozumialam, mial swoj styl,
      ale na prawde... dzieki za ten rok panie Przemku ;)
      historia - 1. prof Kwiecien - zawsze sie jej balam, zero kontaktu z uczniami,
      zyla w swoim swiecie ale uczyla wspaniale!!! Szkoda ze nie zostala z nami
      jeszcze do konca tej trzeciej klasy :( 2. Prof Rak - nie darzylam go zbytnia
      sympatia, kozak, niczego mnie nie nauczyl... zreszta nie tylko mnie
      WOS - prof Sokalski - no coz... staral sie nie byc pospolitym belfrem ale
      czasem mu nie wychodzilo, ale plus za starania! bardzo sympatyczny pan, chociaz
      czasem tez mial humory
      WOK - nazwiska nie pamietam ale w roku szk. 2003/04 i 2004/05 byl tylko jeden
      pan - bardzo sympatyczny, obsypywal celujacymi, niech go Bog blogoslawi ;)
      tylko troszke za duzo uzywal yyyyyyyyyy
      matematyka - Prof Zięblinska (vel. Ciocia) - ach te jej miny...:P nikt nie
      krzywi sie tak uroczo jak Ciocia Zię :P jak sie podlizywales to miales raj na
      ziemi, jak nie to bylo juz gorzej... ogolnie kobieta dwulicowa ale da sie ja
      uglaskac
      fizyka - Prof Dec - kobieta bardzo ze tak powiem... ludzka. Mozna bylo pogadac,
      pozartowac, pozalic sie, isc na uklady... Czasem miala chore jazdy ale ogolnie
      dobra duszyczka ;)
      przedsiebiorczosc - prof Nowak - porazka!!!!!! robi z siebie luzare, obgaduje
      innych nauczycieli a sama jest 100 razy gorsza od nich wszystkich razem
      wzietych, dwulicowa parszywa baba!!!
      chemia - 1. ta sama prof Nowak, 2. prof Kurek - wspaniala kobieta, po prostu
      cudo, uroczo nieporadna, pelna litosci, nie miala serca wstawiac ocen gorszych
      niz 4, ja za calokszalt daje jej 6 ;)
      biologia - prof Pilarska - w 1 klasie chciala byc grozna, przyprawiala mnie o
      mdlosci i ataki drgawek, ale od 2 klasy potulna jak baranek. Kochana kobieta!!!
      Super ja wspominam! A jeszcze jak sie podlewalo jej kwiatki i karmilo rybki to
      5 na koniec murowana! ;) i to wieczne sssssssssssssssssss :P
      geografia - prof Kubas - i kolejna porazka!!! czlowiek bez serca, slepo
      wpatrzony w przepisy, nie pamietam zeby poszedl nam kiedys na reke, prawie
      nigdy sie nie usmiechal, tepil, kosil i w ogole... nidgy wiecej geografii!!!
      informatyka - prof Blitek - cudowny Pan! nic dodac nic ujac. Pozwalal siedziec
      na czacie przez cala informatyke i jeszcze do domu wczesniej wypuszczal ;)
      wiecej takich ludzi w VI Zakladzie!
      WF - prof Kudyba - zlota kobieta, nie terroryzowala glupimi wyscigami, jak to
      miala w zwyczaju prof Kulig, wyrozumiala, sympatyczna, super!!!
      PO - prof Smak - ooooooo to byla babka! nie jednego faceta powalila by z nog...
      w koncu jej ulubiony tekst to "zejscie smiertelne", ja myslalam ze przy niej
      zejde smiertelnie przez te 2 lata, ale jakos przezylam, twarda ale czasem
      zdarza jej sie byc czlowiekiem, niemniej jednak nie chcialabym juz z nia
      wspolpracowac ;)
      filozofia - prof Makowski - to byl profesor! az chcialo sie sluchac o tych
      wszystkich zakreconych ludziach, mowil z takim zapalem i pasja... a jaki
      przystojny... och, to byla filozofia... Jarek i 30 dziewczyn sliniacych sie na
      jego widok... taaaaak.... :]
      religia - prof Szymanska - mila kobiecinka, chociaz czasem tez miala jazdy...
      no ale nikt nie jest doskonaly. Wspominam ja dobrze, byla czlowiekiem ;)
      To chyba wszyscy nauczyciele z jakim mialam (nie)przyjemnosc wspolpracowac.
      Dobrze ze to juz koniec. Ta szkola mi zniszczyla psychike. Moze jeszcze wpadne
      kiedys w odwiedziny ale najpierw musze dojsc do siebie po tych 3 latach i po
      maturze!!! Pozdrawiam wszystkich, szczegolnie tych przebywajacych w VI
      Zakladzie w latach 2002-2005 ;) Buziaki i powodzenia na maturze!!! ;)
      • Gość: kwintoś Re: VI LO KRAKÓW IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 21.04.05, 23:03
        o niee!!!!nie pozwole powiedzieć złego słowa na Prof. Raka!!!! przez 5 lat
        dzielnie stawiałam się na Jego lekcjach i wiem co mówię!!!! to jest świetny
        Człowiek!!!! ale uczniów ma już nie 'tych co dawniej'..jak widać..:o/

p.s. Ciocia w tej szkole jest jedna!! nasza Ciocia....
        • Gość: Patyczak Re: VI LO KRAKÓW IP: *.crowley.pl 27.04.05, 21:38
          Albo prof. Rak juz nie ten sam.... Wiesz, ludzie sie zmieniaja. Kubas podobno
          tez byl kiedys aniolem, niestety po kilku latach przeistoczyl sie w szatana :P
          A Rak... trzeba mu sie bylo niezle podlizac zeby dostac 5 na koniec a ja do
          lizosow nie naleze. Moze wlasnie dlatego ani ja nie przepadalam za nim, ani on
          za mna ;)
          A co do Cioci... Zieblinska otrzymala taka ksywe poniewaz byla ciocia naszej
          kolezanki z klasy. My mielismy swoja Ciocie, Wy swoja... ;) nie jedna Ciocia na
          swiecie ;) Pozdrawiam!!!
          • Gość: alicja Re: VI LO KRAKÓW IP: *.autocom.pl 27.04.05, 22:06
            No to u nas Zięblińska powinna być Mamą bo była matką naszego kolegi z klasy.
      • acur_bez.podkreslenia Re: VI LO KRAKÓW 23.04.05, 22:15
        no Patyczak... po wypowiedzi sądząc to tak chyba tragicznie w szóstym zakładzie
        nie było....
        dzięki za fajne opisy belfrów... kto następny?
        • Gość: alicja Re: VI LO KRAKÓW IP: *.autocom.pl 24.04.05, 17:03
          Klasa niemiecka,uczyła mnie Swoboda-bo drugą grupę Sadowska, z dużo lepszym
          skutkiem :-)Były jeszcze dwie klasy angielskie i jedna francuska.Rok (albo dwa
          lata) wyżej uczył się niejaki "Sanders",na punkcie którego miały dziewczyny
          lekkiego świra.Już tyle rzeczy nie pamiętam...Aha,nie miała nasza klasa
          studniówki bo niewiele wcześniej zmarła nasza koleżanka po wypadku samochodowym.
          • lucy215 Re: VI LO KRAKÓW 25.04.05, 10:08
            Alicjo, mnie uczyła Sadowska ze skutkiem marnym, bardzo marnym :( na szczęscie
            tylko 3 godz tygodniowo :)
            • Gość: alicja Re: VI LO KRAKÓW IP: *.autocom.pl 25.04.05, 10:56
              Ja miałam 6-7 godz.niemieckiego w tygodniu,a grupa Sadowskiej była uważana za
              dużo lepszą.Teraz-z perspektywy czasu-stwierdzam,że chyba jednak nie zależało
              to od nauczyciela aż w takim stopniu jak myślałam wtedy (ale pogmatwałam:-))
              Nasza część klasy była po prostu bardziej wyluzowana,a może
              mniej "zdolna"(interpretacja słowa w cudzysłowiu dowolna :P).
      • klymenystra Re: VI LO KRAKÓW 24.04.05, 19:03
        odnosze nieodparte wrazenie, ze najlepsi nauczyciele to ci, ktorzy nie
        wymagaja... albo nie daja zlych ocen. hm...
        i widze pewna sprzecznosc- wiekszosc nauczycieli jest oceniona pozytywnie, a tu
        nagle "zniszczona psychika". to chyba taka mlodziencza egzaltacja, prawda?
        • Gość: Patyczak Re: VI LO KRAKÓW IP: *.crowley.pl 25.04.05, 14:38
          Nie no... dobra nie bylo tak zle :P Mialam cudnowna EEEKSTRAKLASE i nie moge az
          tak narzekac :P Gdyby wyrzucic ze szkoly prof. Kubasa i Nowak to byloby super,
          co nie oznacza ze inni tez nie stosowali terroru ;) ale przynajmniej w tym
          terrorze byli mili albo potrafili cos z siebie dac :P
          • lucy215 Re: VI LO KRAKÓW 25.04.05, 14:42
            Kubas nieźle zalazł mi za skóre...wrrr. w pierwszej klasie geogr. mieliśmy z
            Zając, potem z panem który prowadził też PO (zapomniałam nazwiska, ale
            mówilismy na niego Gajowy) i do tej chwili było bezproblemowo, w 3 klasie
            przyszedł Kubas i zaczęły się segregatory, durne mapki i kartkówki.rok szkony
            zaczęlam od 3 jedynek na czysto :D ale nie byłam wyjątkiem .seseseee....
            • Gość: Patyczak Re: VI LO KRAKÓW IP: *.crowley.pl 25.04.05, 22:31
              No... Kubas to byl prze gosc. Gdyby zmienic w jego nazwisku literke "b" na "t"
              to idealnie wyrazaloby ono jego osobowosc :P A ta historia ze szklanym okiem...
              hahaha!!! Napisze dla tych ktorzy nie mieli (nie)przyjemnosci o niej uslyszec
              ani jej przezyc ;)
              Otoz... okolo 2 lata temu prof Kubas mial jakis wypadek i nie bylo go pozniej w
              szkole przez 3 tygodnie. Oczywiscie ludzie lubia puszczac plotki i wkrotce cala
              szkola gadala o tym jak prof Kubas przewrocil sie na ulicy, walnal glowa o
              kraweznik i wybil sobie oko. A w szkole nie ma go dlatego ze wstawiaja mu
              szklane...buahahaha. Jak Kubas po 3 tyg wrocil do szkoly to w klasie panowala
              grobowa cisza a wszyscy wpatrzeni byli w Kubasa zeby sprawdzic czy jego oko
              faktycznie jest szklane. Biedny Slawek chyba jeszcze nigdy nie czul sie tak
              obserwowany... hahaha ;)
              • klymenystra Re: VI LO KRAKÓW 26.04.05, 06:48
                heeh
                u nas w klasie bylo calkiem milo. poza moze jedna afera na koniec trzeciej
                klasy- kto wie, to wie- nie bede o tym pisac, bo nie chce nikogo obgadywac- ani
                ze strony uczniow, ani nauczycieli.
                teskni mi sie za VI lo...
            • Gość: paqu Re: VI LO KRAKÓW IP: 62.111.139.* 27.05.05, 18:10
              No jak zapomniec mogłaś nazwisko chłopaka z MAZUR...:P
    • Gość: alicja Re: VI LO KRAKÓW IP: *.autocom.pl 23.04.05, 19:04
      Jezu,nawet nie przeczytałam wszystkich wypowiedzi i może coś powtórzę,też
      chodziłam do VI a maturę pisałam w 1990.Tak wiele rzeczy teraz mi się
      przypomniało.Uczył mnie matematyki Solarz,który na emeryturę wybierał się od
      kilku lat,Pilarska na pierwszej lekcji opieprzyła mnie za obgryzione
      paznokcie,Zych-od polskiego-była straszną neurotyczką,moją wychowawczynią była
      Borończyk-poczciwa kobieta.No i oczywiście Korzec,który sprawdzał czy ma się
      przyszytą tarczę.A Drohomirecka uczyła nas historii w III i IV klasie,była
      wielce obrażona,że nie mówiliśmy do niej "pani profesor"-a to z prostej
      przyczyny:nie znosiliśmy jej.
      • acur_bez.podkreslenia Re: VI LO KRAKÓW 23.04.05, 22:13
        hej alicja! matura '90? to mi coś mówi :) a która klasa?
        • acur_bez.podkreslenia ALICJO!!! JAK MASZ NAPRAWDĘ NA IMIĘ??? n/t 26.04.05, 12:25

• pete79 krzyś 26.04.05, 14:37

żartowałem ;)
          • Gość: alicja Re: ALICJO!!! JAK MASZ NAPRAWDĘ NA IMIĘ??? n/t IP: *.autocom.pl 26.04.05, 14:43
            A czy możemy się znać???Bo po ilości tych wykrzykników i znaków zapytania śmiem
            twierdzić,że TAK :D:D:D
            • acur_bez.podkreslenia Re: ALICJO!!! JAK MASZ NAPRAWDĘ NA IMIĘ??? n/t 26.04.05, 16:24
              no skoro chodziliśmy do tej samej klasy to pewnie tak.... :)
              • Gość: alicja Re: ALICJO!!! JAK MASZ NAPRAWDĘ NA IMIĘ??? n/t IP: *.autocom.pl 26.04.05, 17:49
                O RANY!!!Ja mam tak naprawdę na imię,tylko nie na pierwsze ;)No cóż,z drugiej
                strony przecież to takie oczywiste:chodzić kiedyś do klasy z założycielką
                (założycielem)wątku.Ale najpierw napisz mi,do której grupy należałaś/eś-choć
                przyjmuję,żeś płci pięknej,jako że nasza klasa (i szkoła) były mocno
                sfeminizowane.
                • acur_bez.podkreslenia Re: ALICJO!!! JAK MASZ NAPRAWDĘ NA IMIĘ??? n/t 26.04.05, 17:57
                  płci pięknej... hmm... pewnie od orientacji zależy... niestety drugich imion
                  koleżanek chyba nigdy nie znałem...
                  • acur_bez.podkreslenia hmmm.... może... 27.04.05, 20:29
                    ...aga, beata, inga, aneta, marta, ania, gosia, judyta, monika...?
                    • Gość: alicja Re: hmmm.... może... IP: *.autocom.pl 27.04.05, 21:06
                      szukaj dalej...:)))
                      • acur_bez.podkreslenia Re: hmmm.... może... 27.04.05, 22:56
                        ...plama straszna będzie, ale mam pustkę w głowie... myślałem że to wszystko...
                      • acur_bez.podkreslenia Re: hmmm.... może... 27.04.05, 22:58
                        ...ilona...?
                      • acur_bez.podkreslenia Re: hmmm.... może... 27.04.05, 23:08
                        jola!!
                        • Gość: alicja Re: hmmm.... może... IP: *.autocom.pl 28.04.05, 09:29
                          D.C.?R.S.?O.Z.?a może J.P.?A.S?M.M?hmmm,chyba tylu Was było?Jeśli akurat Ciebie
                          pominęłam (co nie może być)to przyjmij przeprosiny:)Co do naszych imion to na
                          te dwadzieścia kilka bab było ich nieco więcej:DDD Ale jestem wśród
                          wymienionych,kończy się zabawa-szkoda :P
                          • acur_bez.podkreslenia no to jolka.... 29.04.05, 21:23
                            ...dajmy już spokój i napisz do mnie na priv acur_bez.podkreslenia@gazeta.pl i
                            wyjaśnimy sobie wszystko.....
                            • acur_bez.podkreslenia Re: no to jolka.... 04.05.05, 11:07
                              hejże.... aż tak bardzo mnie nie lubisz???
                              nie mam Twojego maila dlatego proszę Ciebie o jakiś sygnał...
    • margaretka2002 Re: VI LO KRAKÓW 27.04.05, 00:11
      Sluchajcie, a kto byl w szkole (ok. 95 - 98 r.), jak powiesili na
      tablicy "reklame agencji" (kto widzial, wie o co chodzi) z napisem Pani Rozumus
      zaprasza na lekcje francuskiego? A w ogole kto to zrobil?
    • Gość: Patyczak gdy nauczyciel staje sie czlowiekiem...:) IP: *.crowley.pl 27.04.05, 22:07
      Nie raz slyszalam o tym ze zwierzatka w Wigilie mowia ludzkim glosem, ale o tym
      ze na studniowce nauczyciele staja sie az tak ludzcy, to nie wiedzialam ;)
      Nasza studniowka (w tym - 2005r.) byla boska! Nauczyciele wypili wiecej niz
      wszyscy uczniowie razem wzieci i bawili sie swietnie ;) Tylko Pilarska vel.
      Pilcia mruczala cos pod nosem ale ogolnie atmosfera byla wspaniala. Kubas caly
      czas skakal i tylko co chwile wycieral spocone czolo chusteczka, szanowny prof
      Kasprzyk machal swoja bujna czupryna, ale najwiekszy show przedstawil prof
      Kowalski vel. Tarzan :P Jak tylko procenty strzelily mu do glowki rozpuscil
      wlosy i zaczal nimi wymachiwac na wszystkie strony. W koncu tak sie upil ze
      stal na srodku sali, bujal sie w rytm muzyki i smial sie sam do siebie. Potem
      przyszla pora na tance-przytulance i Tarzan wykorzystal je chyba w najwiekszym
      stopniu :P Przyciskal do siebie dziewczynki tak ze oddechu zlapac nie mogly, a
      potem jakims dziwnym trafem jego rece zsuwaly sie na ich posladki :P No coz...
      w koncu nawet nauczyciel jest czlowiekiem choc czasem trudno to sobie
      wyobrazic :P Rządza zwycieza :P Pozdrowionka dla wszystkich belfrow,
      szczegolnie uroczego Tarzana :)
      • lucy215 Re: gdy nauczyciel staje sie czlowiekiem...:) 30.04.05, 09:19
        Patyczaku :p a czy Tarzan dalej przechadza sie po szkole w koszulce z napisem
        VALENTINO na klacie? ech bossski :) chciałabym go zoabczyć na tej studniówce,
        na naszej szalał tylko pan Bielaszka :) aż zdjął nieśmiertelną muszkę ;)
        • Gość: Patyczak Re: gdy nauczyciel staje sie czlowiekiem...:) IP: *.crowley.pl 30.04.05, 17:29
          Hehehe szczerze mowiac nie wiem czy dalej chodzi w tej koszulce. Ja nic takiego
          nie zaobserwowalam, ale moze tylko dlatego ze akurat mnie on nie uczyl :P Ale
          kto wie, kto wie... ;) A tym, ze Bielaszka sciagnal muszke to mnie zagielas :P
          Myslalam ze on nawet w nocy sie z nia nie rozstaje. Przez 3 lata edukacji w VI
          LO niestety nie bylo mi dane zobaczyc go bez jednej z jego wstretnych much ;)
          Pozdrawiam!!!
    • Gość: Up Up IP: *.chello.pl 12.05.05, 12:19
      • Gość: Patyczak Re: Up IP: *.crowley.pl 14.05.05, 22:29
        a to co? tak tylko zeby utrzymac ciaglosc forum?? :P
        • klymenystra a jak tam matura drogie dzieci? 15.05.05, 18:48
          i jakie plany na studia? spotkam kogos z Was paderevianum, czy nie bedzie
          filologicznej kontynuacji tradycji VI lo?
          • Gość: Patyczak Re: a jak tam matura drogie dzieci? IP: *.crowley.pl 16.05.05, 20:04
            Drogie dzieci niestety nie sa usatysfakcjonowane matura ;( ustne super, ale
            pisemne... Ach ta nowa matura... Na historii pytania z typu - w ktorym roku
            tramwaj zamieszczony na obrazku jezdzil po Warszawie albo czy w XIX w.
            rozpowszechnila sie uprawa ziemniakow... I po co ja sie uczylam 3 miesiace
            skoro na wiedze byly na 2 pytania na 34?! ;( A co do filologii... chcialam isc
            na angielska ale kolejna paranoja maturalna mi na to nie pozwolila. Na
            listeningu przejechala ciezarowka kolo szkoly i nic nie bylo slychac a 2 raz
            oczywiscie nie puscili... no i 8 pkt w plecy :/ Zegnaj anglistyko ;( W ogole ta
            matura to jedna wielka porazka i jeszcze ten brak egzaminow na studia!!! Mysle
            ze wiekszosc tegorocznych absolwentow o studiach moze pomarzyc... Pozdrawiam! ;)
            • Gość: paqu Re: a jak tam matura drogie dzieci? IP: 62.111.139.* 27.05.05, 18:20
              hejże hola! Nie może być aż tak źle chyba. Skoro takie odczucia ma większość,
              to po prostu niższy poziom pewnie będzie:) No już, już. Chwalić się kto się
              gdzie dostał. Może tak ktoś przypadkiem na PK poszedł?:>
              • bumbum155 panie Bielaszka gdyby pan wiedział jak ja pana.... 03.08.05, 10:32
                kochałam!!!!!!!!!
                • lucy215 Re: panie Bielaszka gdyby pan wiedział jak ja pan 17.12.05, 15:47
                  o bosszzz nie ty jedna :p a ta pociągająca mucha...mrau :p
    • Gość: Up Re: VI LO KRAKÓW IP: *.chello.pl 23.08.05, 17:32
      Podbijam dla jednej osoby z podforum "Szkoła i Studia"
      • klymenystra czy tu zyja? 24.08.05, 12:13
        pisac pisac- przyszli uczniowie, obecni uczniowie i absolwenci- gdzie sie
        podostawaliscie? spotkam kogos w pavianum- gdzie tradycjnie co trzecia osoba
        konczyla szosty zaklad ? czy nie?
        a Wy- starzy absolwenci- jak tam sesja ?
        albo- dzieci, rodzina, praca, hmmm?
        :)
        ja sie tylko pochwale, ze sie na druga filologie dostalam :D
        pozdrawiam
    • Gość: magda Re: VI LO KRAKÓW IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.08.05, 16:25
      witajcie

a pamietacie jak Psor Burdek wzywala do tablicy 4 czwórkami
      moj slad psor : historia silbernig
      biol-marchwewczyk
      franc-sosna
      fiz-bielaszka
      POZDRWAWIAM
      Wszystkich a szczegolnie wszystkich z klasy francuskiej D matura 1992
      :))))
    • anstamal Re: VI LO KRAKÓW 25.08.05, 09:36
      Jestem z klasy Loretty Zdebskiej, klasa francuska, matura 93. Dwa lata na
      Skałecznej, dwa na Wąskiej. Wspomnienia raczej pozytywne. Ale prawdziwa jazda
      zaczęła się na studiach :o)
      Jest tu na forum ktoś z tej klasy?
      Pozdrawiam wszystkich szóstkowiczów!
      • Gość: gość portalu Re: VI LO KRAKÓW IP: *.crowley.pl 25.08.05, 13:23
        Jestem, tylko zaczęłam się zastanawiać,w którym roku była moja matura ;-), ale
        ponieważ też jestem z klasy L.Zdebskiej, więc na pewno byliśmy w tej samej
        klasie.Pozdrawiam
        • anstamal Re: VI LO KRAKÓW 25.08.05, 14:16
          Może podasz imię, może się zidentyfikujemy...?
          • Gość: gośćportalu Re: VI LO KRAKÓW IP: *.crowley.pl 25.08.05, 22:02
            Agnieszka a Ty?
            • anstamal Re: VI LO KRAKÓW 26.08.05, 07:41
              Ania. A może jakieś nazwisko z twojej (naszej?) klasy, to będziemy mieć
              pewność...
              • izomerka Re: VI LO KRAKÓW 26.08.05, 09:22
                czy jeśli napiszę,że jestem przyjaciółką Iwony S., to będziesz wiedziała? a z
                którą Anią mam przyjemność?
                może wolisz pisać na adres mailowy?
    • acur_bez.podkreslenia Re: VI LO KRAKÓW 04.10.05, 22:11
      no co jest??? czyżby "szósty zakład" tak nisko upadł??? co tam słychać
      obecni??? czekamy my tu wszystkie stare zgredy na jakieś info...
      • Gość: paqu Re: VI LO KRAKÓW IP: 62.111.139.* 19.10.05, 09:53
        I się chyba nie doczekamy....:/
        • Gość: Nexus Re: VI LO KRAKÓW IP: *.chello.pl 17.12.05, 15:22
          Szkoła ma swoje forum, więc obecni uczniowie i świeżo upieczeni absolwenci
          właśnie tam wymieniają poglądy. Tyle tylko, że tamto forum jest moderowane i
          czytywane przez belfrów (swoją drogą, ciekawie się muszą czuć dowiadując się o
          sobie niestworzonych rzeczy :-)

Nexus
          • Gość: mtq Re: VI LO KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 15:32
            Niektórzy jednak czytają też to...
            • Gość: paqu Re: VI LO KRAKÓW IP: 62.111.139.* 18.12.05, 19:41
              niestety ostatnio nie bardzo jest co czytac;/
          • iwna19 Re: VI LO Kraków 03.03.06, 18:32
            To forum tez jest regularnie czytywane przez belfrow ;) wiem to...od beflrow ;)
            szczegolnej lekturze poddaje sie tu p. Sokalski ;) pozdrawiam!
    • potenszjal Re: VI LO KRAKÓW 29.10.14, 15:51
      W tym roku kończę gimnazjum i pasowałoby się zastanowić nad wyborem liceum . Nie mogę znaleźć żadnych aktualnych wątków . A więc jakie LO ma dobry bio-chem-mat ? Od razu mówię że nie chce iść do V . Ogólnie jestem dobra uczennica , średnie zawsze wysoko , badania wyników wychodzą ok . A więc ktore liceum polecacie ? Oczywiście ważne jest też dla mnie jak uczą nauczyciele i jaka jest atmosfera ? I jak to jest w końcu z liceum nr 6 ? Bardziej na tak czy na nie ? 
    • Gość: uczennica Re: VI LO KRAKÓW IP: *.multi-play.net.pl 17.12.14, 16:59
      Ja chodzę do 2 kl biol chem, więc się wypowiem.
      Coś na co NIE MOŻNA narzekać to właśnie atmosfera. Nauczyciele, na których trafiłam ja, naprawdę starają się dobrze przekazać wiedzę, są baardzo wyrozumiali, a dodatkowo u niektórych jest sporo śmiechu :) Jedyna lekcja, której się bałam to historia w 1kl z panem Dyrektorem-ojjj był stres(na szczęście to już za mną). Wydaje mi się, że zmiana nauczycieli na młodszych była dla nas (uczniów) bardzo dobra, gdyż to głównie młodzi mają w sobie najwięcej energii, cierpliwości i chęci. Z tych starszych zostali Ci, którzy mieli do tego powołanie i nawet po tylu latach nauki dalej potrafią być super dla uczniów :)Większość nauczycieli bardzo dobrze tłumaczą każde zagadnienie:) Są też baaaardzo wyrozumiali nawet przy różnych przewinieniach(przynajmniej w większości)
      Oprócz tego jest dużo urozmaiceń, wymiany podobno są bardzo fajne :)
      Chemia u nas z nową Panią jest na wysokim poziomie, robimy baaardzo dużo i jesteśmy do przodu z materiałem. Pani R. suuuper tłumaczy.
      Z biologią trochę gorzej, mamy dość spore tyły w porównaniu z innymi szkołami, ale jednocześnie robimy dokładnie każdy dział.
      Języki - zależy jak się trafi i jak napisze test - w tych najsłabszych grupach ciężko idzie przerabianie materiału napoziomie B1, a jak ktoś napisze dobrze test to są grupy nawet na poziomie C1 (w klasie 1)
      Co jest dobre moim zdaniem, nikt nie czepia się o wygląd w tej szkole, każdy może ubierać i wyglądać jak chce.
      Denerwujące są trochę długie przerwy - każda jest po 15 minut, więc siedzimy dłużej w szkole :)
      W biol chemie jest obóz naukowy na Hel, według mnie to wspaniała wycieczka ;)
      PS. Bardzo polecam język hiszpański do nauki jako 2 język-najfajniejsi nauczyciele :D!
      • Gość: renee Re: VI LO KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.17, 12:31
        czy mogę prosić o link do grupy klasy dwujęzycznej hiszpańskiej,jak można skontaktować się z tą klasą?
    • darek_z_vilonews Re: VI LO KRAKÓW 06.03.25, 10:47
      Dzień Dobry :).

Jest rok 2025, a ja jestem uczniem VI LO czytającym te piękne wiadomości o tej pięknej szkole. Jestem pewnie pierwszym człowiekiem, który wszedł na to forum od ponad 20 lat, a jednak ta konwersacja mnie porwała. To jest niesamowite, że nasza szkoła ma taką dużą społeczność.

Jeśli kogoś wciąż obchodzi nasza szkoła, to obawiam się, że bez Instagrama/Tiktoka trudno się pewnie zorientować co się dzieje. Jeśli jednak ktoś z przeszłości zobaczy tą wiadomość, to polecam zobaczyć na Instagrama vilo.su i ewentualnie vilonews, a jeśli chcą zobaczyć jak teraz wygląda szkoła to na YouTubie vilo.tv jest znakomity film z 2021 roku pokazujący szkołę. Na Tiktoku vilo.su na filmikach też będzie można znaleźć filmiki nakręcone (niestety, nielegalnie) w VILO.
      Jeśli widzi to ktoś z przyszłości, i szukasz informacji nt. swojego liceum, to polecam zobaczyć na Wayback machine albo ww. Social media. Na WbMachine można znaleźć informacje nt. nauczycieli sprzed 2007 roku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka