hesjja 07.11.05, 14:39 macie jakieś pomysły na wykorzystanie suszonych pomidorów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulek_mysiulek Re: suszone pomidory 07.11.05, 14:41 Kiedyś jadłam w gulaszu z indyka, do tego ryż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: suszone pomidory IP: *.acn.waw.pl 07.11.05, 14:42 wrzuc w wyszukiwarkę, proszę ten temat pojawia sie co kilka dni a przepisów na forum mnóstwo Odpowiedz Link Zgłoś
hesjja Re: dłuuuuga lektura:-) 07.11.05, 17:49 dzięki! idę się w nią zatopić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
weronica4 Re: suszone pomidory 08.11.05, 10:11 Bardzo mi smakują takie: bułka paryska posmarowana mozzarellą i na to suszone pomidorki. Dla mnie pycha Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: suszone pomidory 08.11.05, 10:50 jak sie nie maczasu gotowac i tylko robi na przyklad makaron z pesto to bardzo latwo mozna podreparowac uboga potrawe wlasnie dodajac suszone pomidory do tego (i oliwki tez) Odpowiedz Link Zgłoś
hesjja Re: suszone pomidory 08.11.05, 11:28 No właśnie ale te moje pomidory sa jakieś strasznie kwaśne i takie twardawe. No i stad pytanie czy one takie mają być a mój smak nie przyzwyczajony czy raczej robić je na ciepło zbełtując z czymś tam jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: suszone pomidory IP: *.acn.waw.pl 08.11.05, 11:32 posmarować mozzarellą?? co do smaku pomidorów.. zalezy jakie Ci sie trafią :) nie powiedziałabym,zeby były kwasne, raczej w smaku są nieco zblizone dfo suszonych grzybów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EB Re: suszone pomidory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 16:00 jak ktoś słusznie zauważył są pyszne z bagietką, ale raczej ze świeżym masłem, a nie z mozarellą... można też zrobić z nimi zapiekanki: na ciabattę układamy pomidory, posiekane zielone oliwki, posypujemy startym parmezanem i wkładamu do piekanika aż się zrumienią,na koniec posypujemy bazylią... świetne są też steki z tuńczyka usmażone na sklarowanym maśle i udekorowane podduszonymi siekanymi suszonymi pomidorami z czosnkiem Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: suszone pomidory 08.11.05, 19:23 Gość portalu: EB napisał(a): > jak ktoś słusznie zauważył są pyszne z bagietką, ale raczej ze świeżym masłem, > a nie z mozarellą... A mnie smakuje właśnie z takim miękkawym serem. Może też być "mozzarella" Mlekowity w obu wersjach(napisałam w cudzysłowie bo wiem, że zaraz znajdzie się ktoś kto napisze, że to nie mozzarella- wiem, ale to ser Mlekowity który mi smakuje i idealnie komponuje mi sie z suszonymi pomidorami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: suszone pomidory IP: *.acn.waw.pl 08.11.05, 19:27 zgadzam sie z EB pomidory suszone duzo lepiej komponują sie z serem niż z masłem np z fetą są rewelacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: suszone pomidory 08.11.05, 19:43 Jak dobrze zrozumiałam EB właśnie pisał/a że lepsze z masłem:) Ja dla mnie feta ma za wyrazisty smak . 2 takie "charakterne" składniki to dla mnie za dużo. Ale generalnie polecam wypróbować do kanapek, bo jak to z kanapkami każdemu smakują z czym innym. Na ciepło fajne są jako nadzienie wraz z pesto do mięsa. Ale i tak wolę na surowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: suszone pomidory IP: *.acn.waw.pl 08.11.05, 19:45 hehe , mój błąd Z Tobą sie zgadzam :)) ja dopiero co odkryłam to poąłczenie i naprawde IMHO bardzo te smaki do siebie pasują np w ravioli Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: suszone pomidory 08.11.05, 20:13 Gość portalu: marghe_72 napisał(a): > hehe , mój błąd > I mój też bo Mlekowita nie robi tej "polskiej mozzarelli". Nawet nie wiem kto to robi. Chyba Grodzisk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saxifraga Re: suszone pomidory IP: *.sec.osceint / 193.201.41.* 08.11.05, 16:18 Polecam tez muffiny z feta i poktrojonymi w kostke suszonymi pomidorami. Odpowiedz Link Zgłoś