loppe 10.03.09, 16:00 No to za 6 lat mama egzamin dojrzałości, a dzieciaczek do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lj 13-latka urodziła dziecko IP: 94.254.176.* 10.03.09, 16:02 Jest wolna,ma swój rozum ,wie co robi,HAHA.W Polsce niedługo będzie to normą.Jak nie ma w szkole wychowania seksualnego,to takie są efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 16:08 w Wielkiej Brytani seksedukacja jest i top po lewicowemu a młodocianych nastoletnich matek przybywa tam lawinowo. Zajrzyj no do GW sprzed parunastu dni.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lj Re: 13-latka urodziła dziecko IP: 94.254.176.* 10.03.09, 16:11 a to dlatego,ze tam młodej matce dają mieszkanie i inne pomoce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.ichf.edu.pl 10.03.09, 16:16 Pewnie. Mieszkanie dają każdej nieletniej matce a szczególnie tej poniżej 14-tu lat. Skoro ma dziecko to jest dorosła i może mieszkać sama. W innych zaś krajach nie tylko nie daje się tego mieszkania i pomocy to jeszcze okłada grzywną ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarosław_kaczyński No proszę ! Nawet 13 - letnie dziewczynki potrafią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 16:30 rodzić dzieci, a Tusk nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: No proszę ! Nawet 13 - letnie dziewczynki pot 10.03.09, 16:36 Ani Niesiołowski! Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: No proszę ! Nawet 13 - letnie dziewczynki pot 10.03.09, 16:42 Jesteś pewien? Przecież to specjaliści od cudów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo podobno ojcem... IP: *.dyn.optonline.net 10.03.09, 19:40 ...jest Roman Polanski, no ale wsadzenie jego za kratki byloby antysemityzmem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgsz Biedny Roman - miał pecha... IP: *.tvgawex.pl 10.03.09, 21:17 ...że to USA, a nie Watykan - w Watykanie legalnie można bzykać już dwunastolatki - ciekawe dlaczego, nie? en.wikipedia.org/wiki/Ages_of_consent_in_Europe Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin Re: Biedny Roman - miał pecha... 14.03.09, 08:56 Gość portalu: kgsz napisał(a): > ...że to USA, a nie Watykan - w Watykanie legalnie można bzykać już dwunastolat > ki - ciekawe dlaczego, nie? > en.wikipedia.org/wiki/Ages_of_consent_in_Europe -a mówi sie że kościół jest konserwatywny w sprawach seksualnych a tymczasem jest w awangardzie seksrewolucji obok Holandii, tam też juz cora zpoważniej dyskutuje sie o legalizacji pedofilii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarosław_kaczyński Lenie - ot co ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 16:42 I tyle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: No proszę ! Nawet 13 - letnie dziewczynki pot IP: *.ksknet.pl 10.03.09, 22:11 a Chuck Norris skonczyl 69 i gdyby chcial,to by urodzil.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczygieł Re: No proszę ! Nawet 13 - letnie dziewczynki pot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 18:10 Gość portalu: jarosław_kaczyński napisał(a): > rodzić dzieci, a Tusk nie ! ============= a na dodatek jak są przesłuchiwane przez Gestapo,to nie puszczają pary z gęby. Nie ma o czym mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon zawodowiec Re: No proszę ! Nawet 13 - letnie dziewczynki pot IP: *.static.maxnet.net.pl 10.03.09, 18:49 bo taka dziewczynka proszę państwa, jest w stanie przeżyć w puszczy amazońskiej miesiąc bez jedzenia i wody ! A w kosmos wysłana i pół roku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rydzyk Kaczory beda sie rozmnazac miedzy soba! IP: 152.75.60.* 10.03.09, 19:29 Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Re: No proszę ! Nawet 13 - letnie dziewczynki pot 10.03.09, 22:40 Gość portalu: jarosław_kaczyński napisał(a): > rodzić dzieci, a Tusk nie ! To prawda poco tuskowi polskie dzieći? przecież jest plan zaludnienia Polski niemieckimi rodzinami i dziećmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :> Polskie prawo... IP: *.ds11.agh.edu.pl 10.03.09, 21:04 mnie zadziwia za uprawianie seksu z 3 lata młodsza kolezanka grozi 12 lat wiezienia, za ustawienie meczu piłkarskiego 8 lat i konfiskata mienia a za potrójne morderstwo 6 i to w zawieszeniu a sprawa bedzie ciagnełą sie latami. Chory kraj Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Re: Polskie prawo... 10.03.09, 22:33 Faktycznie chory kraj - nie jedyny... Wbrew "trzeźwemu inaczej" byłemu wiceministrowi edukacji z LPR - wolę by nastolatki dowiedziały się, jak w ciążę się zachodzi. Moje dzieci w tym wieku pouczaliśmy. Wolały zrobić matury i studia, niz być nastoletnimi rodzicami ... Fizycznie młodzież coraz wczesniej dojrzewa, co nie znaczy społecznej dojrzałości. Jak ktoś napisał - gdy ta młoda mama maturę by robiła, jej dziecko do zerówki iść powinno... Odróżniam też szczeniackie romanse, z edukacją na poziomie iż zajście w ciążę możliwe jest dopiero po ślubie, oczywiście kościelnym - od faktycznych gwałtów na nieletnich. Dalej gotuje się we mnie, iż brazylijski arcybiskup encykliką (takim chrześcijańskiem "przekleństwem") obdarzył lekarzy farmaceutycznie wywołujących aborcję u 9-letniego dziecka, gwałconego przez dorosłego od 6 roku życia, ważacego 36 kg - no ci z bliźniaczą ciążą pozamaciczną, bo macica i inne kobiece organy się nie rozwinęły... Życzę panu arcybiskupowi "bliskie spotkania trzeciego stopnia" z 777 zdegenerowanymi gwałcicielami... Odpowiedz Link Zgłoś
siegfriedswaelderin Re: nie encyklika ;) 11.03.09, 00:55 Nie encyklika, tylko ekskomunika. Chociaż i treść tej pierwszej często jest pozbawiona sensu ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek z Brooklynu Re: Polskie prawo... IP: 134.74.204.* 10.03.09, 23:26 W każdym kraju (niestety w USA też), gdzie rządzą religie tworzone jest chore prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piokuk Re: Polskie prawo... IP: 82.160.57.* 11.03.09, 01:37 Polskie prawo jest w porządku. To dziennikarz się nie douczył moim zdaniem. 16-latek co do zasady nie ponosi odpowiedzialności karnej na zasadach określonych w Kodeksie karnym ponieważ jest za młody - granicą jest ukończenie w chwili czynu 17 lat. Prawo dopuszcza obniżenie granicy odpowiedzialności karnej do lat 15 ale tylko w razie popełnienia enumeratywnie wskazanych przez Kodeks w art. 10 par. 2 typów czynów zabronionych. Nie ma wśród nich jako żywo obcowania z osobą poniżej 15 roku życia (art. 200 k.k.), gdyby ją zgwałcił (i to na dodatek zbiorowo to inna sprawa). Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 16:18 W Holandii jest jeszcze bardziej "po lewicowemu", a wskaźnik ciąż u nastolatek oraz aborcji (które są tam legalne) jest najniższy w Europie. Dziwić może natomiast, że takie rzeczy dzieją się w kraju, gdzie dzieci mają 2 godziny religii tygodniowo, a 95% mieszkańców uważa się za katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 16:25 > W Holandii jest jeszcze bardziej "po lewicowemu", a wskaźnik ciąż u > nastolatek oraz aborcji (które są tam legalne) jest najniższy w > Europie. Rozumiem, ze chcesz nam przez to powiedzieć, że edukacja seksualna nie ma wpływu na to czy będziemy mieli dużo czy mało małoletnich mam. Może i masz rację choć już na wstępie mam wątpliwości co do informacji podawanych przez ciebie. Nie wiem bowiem jak wyliczasz liczbę aborcji (zakładam że na jednego mieszkańca) w krajach, w których jest nielegalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.xs4all.nl 10.03.09, 16:34 w Holandii jest bardzo szybka i rzeczowa edukacja seksualna. nie przymierzajac, mam w domu ksiazke dla 4-letnich dzieci, w ktorej narysowane jest skad sie biora dzidziusie. i jest to, w czysto holenderskim stylu, rysunek nie owijajacy spraw w bawelne (pan ma pisiorka - "tubje", pani ma dziurke "gatje"). o takich rzeczach sie mowi otwarcie i wprost i nikt nie robi z tego zaklopotanych min i chrzakniec. a skutkiem jest znakomita swiadomosc mlodych ludzi co robia i jakie moga byc skutki. i tutaj dziewczyna, ktora zachodzi w ciaze, robi to w ogromnej wiekszosci przypadkow swiadomie i tego chcac. po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 16:46 No właśnie, mówią bez zakłopotania o seksie, więc mogą u nich dziwki pozować za szybami a inni ruch*ć się w parku amsterdamskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d46 Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 17:39 unas za to pozuj na wylotwkach i pod uczelniami(np kraKOW ,WARSZAWSKA,pl matejki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabojko Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 16:54 > w Holandii jest bardzo szybka i rzeczowa edukacja seksualna. > nie przymierzajac, mam w domu ksiazke dla 4-letnich dzieci, > w ktorej narysowane jest skad sie biora dzidziusie. > i jest to, w czysto holenderskim stylu, rysunek nie owijajacy > spraw w bawelne (pan ma pisiorka - "tubje", pani ma dziurke "gatje"). > o takich rzeczach sie mowi otwarcie i wprost i nikt nie robi > z tego zaklopotanych min i chrzakniec. > > a skutkiem jest znakomita swiadomosc mlodych ludzi co robia > i jakie moga byc skutki. i tutaj dziewczyna, ktora zachodzi > w ciaze, robi to w ogromnej wiekszosci przypadkow swiadomie > i tego chcac. po prostu łoj jakie to cywilizowane. żeby ją pierun trafił.... my przy nich to małpy dzikowate nurmalnie. Ledwie wyjedzie jedna z drugo na zachód , nogi rozłoży, dzieciaka zrobi i wielka mi cywilizowana Polka siem robi.I łod razu na foruma zaglunda zeby biednych zapóźnionych szaraczków uświadamiać we własnej marnosci. a dzie się rodziła aby? a dziadek i babka to nei aby nadwiślańskie kartoflaki? Tez mi mecyje... zajaść w ciunże kiedy trzeba. Ty mi weźmij lepij tako wynajdzij co nie chce się gździć na zawołanie. Powymyślali te antykoncepcje durackie i tera każdy sobie myśli że gździć się mozna kiedy sie podoba i z kim sie podoba. Kiedyś ludzi w tym cywilizowanym zachodzie myśleli ze Żyd to nie człowiek i można go w piecu palić, aż się matka natura zbuntowała i wszystko powyprostowała zsyłąjac głód, wojny i gorsze plagi niz egipskie. ot i wielka zachodnia cywilizacyja. Z waszym chucinnym niepomiarkowaniem tyż tak kiedyś bedzie. Bozia pokarze tak ze te tubje bedą chowąc sie po kontach. Dzieci rodzą, lekarze płód spendzajo, ludzie gwałco na potęgę... świat się wywraca. psia jucha A to ze dziecko juz dzieciate to ni żadna edukacja tu potrzebna ale mondry ojciec i matka a nie lampucera co sama w gazetah takie zbereźne mondrosci wyczytuji i dzieckiem sie nie zajmie bo to wszystko takie cywilizowane że i myśli że uczycielka ma nauczyc jak się podcierać, jak wycierać, myć i tubija do gatija wkładać. Do roboty i poszanówku was wszystkich pogonić trza a nie do dziadostwa, wygodnictwa i poróbstwa. Anglicy tyż majo problem z dzieciatymi dzieciami? Bo jak polaki wstydu nie majo tylko gemby zakłamane. jak widac w niderlandach próbstwo takie samo ino ludzie cwańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.cable.casema.nl 10.03.09, 23:59 strasznie duzo napisales(as), tylko w zadnym momencie nie na temat. za to z przytykami personalnymi. no, ale co kto lubi. niektorym takie pseudosensowne wypociny sprawiaja przyjemnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.kolornet.pl 11.03.09, 14:02 a przy okazji w Holandii w sejmie jest zalegalizowana partia pedofili - ma się rozumieć wysokorozwinięty kraj - tra ta tata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.09, 17:57 Pytanie tylko, czy ktoś Ci broni edukować swoje dziecko? Może skończ z manią wielkości. Już kiedyś był taki jeden co uważał, że Niemcy to rasa panów i powinna decydować za innych. Naprawdę historia bardzo źle go wspomina. Chcesz edukować edukuj nie chcesz edukować nie edukuj. Tylko nie zmuszaj innych do tego, zeby robili to co ty uważasz za słuszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rh Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 18:18 mylisz sie,edukacja kiedy jest nieobowiazkowa, nie zdaje egzaminu w szerszym kontekscie społecznym, poniewaz człowiek niewykształcony z regóły nie kładzie nacisku na kształcenie swoich dzieci, jesli edukacja byłaby nie przymusowa, wielu mniej inteligetnych i rozgrnietych rodziców o nizszym rozwoju , nie posyłałoby swoich dzieci do szkoły wogóle, zapedzając ich od małego do pracy dlatego jedyny prikaz odgórny który jest korzystny dla wszystkich a najbardziej dla samych zainteresowanych to obowiazkowa edukacja dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.09, 18:45 To co mówisz jest zwykłym kłamstwem. Wiesz ilu jest młodych ludzi, którzy maja wyższe wykształcenie pomimo tego, że ich rodzice nie mieli wyższego wykształcenia? Czy szkoły wyższe też powinny być obowiązkowe? Z resztą ja mówiłem o programie szkolnym a nie samej edukacji. Mówię o przymusie zajęć z np. edukacji seksualnej. Wiem, ze nie zrozumiesz bo ty uważasz, że ludzie robią sobie na złość i gdyby nie wprowadzić przymusu chodzenia w butach to wszyscy chodziliby boso. A ja nawet nie mówię o przymusie chodzenia w butach ale o przymusie chodzenia w konkretnym modelu butów a ty dalej twierdzisz że przymus jest potrzebny. Jesteś chorym człowiekiem, który nie potrafi uszanować wolności drugiego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 19:01 > To co mówisz jest zwykłym kłamstwem. > Wiesz ilu jest młodych ludzi, którzy maja wyższe wykształcenie pomimo tego, że > ich rodzice nie mieli wyższego wykształcenia? Czy szkoły wyższe też powinny być > obowiązkowe? co z tego, sam taki jestem, ale to nie znaczy ze wiele tych którzy NIE posłali dzieci na studia, posłaliby je do podstawówki, gdyby nie mieli przymusu. twoj system logicznego myslenia bardzo szwankuje, takze nie mam zamiaru dyskutowac z toba dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.09, 19:07 > takze nie mam zamiaru dyskutowac z toba dalej No nie dziwie ci się, że nie lubisz dyskusji. Jak zawsze rak ci argumentów. Niezależnie czy moher czy jakiś nawiedzony socjalista wszyscy jesteście chorymi ludźmi, bo uważacie, że macie prawo decydowania o życiu innych. Nie różnisz się niczym od tych zacietrzewionych wyznawczyń rydzyka, które najchętniej wprowadziłyby przymus uczenia religii w szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 19:11 "dyskusja" z człowiekiem którego jedynym argiumentem jest słowo argument to bezsens,takze ja wysiadam pień sie do kogos innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.09, 19:14 No rzeczywiście zgodnie z twoją definicją z tobą prowadzić dyskusji się nie da. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: 13-latka urodziła dziecko 11.03.09, 08:11 Gość portalu: hmm napisał(a): > w Holandii jest bardzo szybka i rzeczowa edukacja seksualna. > nie przymierzajac, mam w domu ksiazke dla 4-letnich dzieci, > w ktorej narysowane jest skad sie biora dzidziusie. > i jest to, w czysto holenderskim stylu, rysunek nie owijajacy > spraw w bawelne (pan ma pisiorka - "tubje", pani ma dziurke "gatje"). > o takich rzeczach sie mowi otwarcie i wprost i nikt nie robi > z tego zaklopotanych min i chrzakniec. > > a skutkiem jest znakomita swiadomosc mlodych ludzi co robia > i jakie moga byc skutki. i tutaj dziewczyna, ktora zachodzi > w ciaze, robi to w ogromnej wiekszosci przypadkow swiadomie > i tego chcac. po prostu no jak 13, 14 czy 15 latka zachodzi w ciaze swiadomie i chce tego, to ja juz nic nie rozumie dlaczego te pindy 30 letnie mowia ze jeszcze maja czas? a mnie sie wydaje ze ta swiadomosc nie prowadzi do niczego lepszego tylko przez nia zaczynaja sie ruchac wczesniej niz bylo to do tej pory z mniejsza swiadomoscia. a jak chcecie dzieci uswiadamiac w wieku 4 lat to proponuje je brac do lozka jak sex bedziecie uprawiac, beda mialy edukacje praktyczna, i jeszcze jedno jak pojda do zerowki to juz beda mialy edukacje. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: 13-latka urodziła dziecko 11.03.09, 10:05 prawdziwy.jonek napisał: > no jak 13, 14 czy 15 latka zachodzi w ciaze swiadomie i chce tego, to ja juz ni > c > nie rozumie dlaczego te pindy 30 letnie mowia ze jeszcze maja czas? Bo są różne priorytety u różnych ludzi. Ja bardziej skłaniałabym się do tego, że taka 14-tka np. powie: "Ja tak chciałam i dajcie mi spokój." W prawdziwe "chcenie" posiadania dziecka, to ja nie wierzę, nie w tym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszolom z RM Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 17:56 w gazecie wyborczej niedawno byłart dotyczący wysypu nastoletnich mam na wyspach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.ksknet.pl 11.03.09, 09:44 "wysyp na wyspach" to okreslenie medialne.wolalbym rzetelne statystyki urodzin/aborcji wsrod maloletnich we wszystkich krajach europejskich w ciagu ostatnich 10 lat.analiza i tak bylaby utrudniona ze wzgledu na roznorodnosc okolicznosci,podnoszona juz we wczesniejszych wypowiedziach - ciaze swiadome,ciaze przypadkowe z rowiesnikiem,gwalty i inne przestepstwa etc...rowniez roznorodnosc etniczno-obyczajowa w roznych krajach i srodowiskach.jak dotychczas to jest naglasnianie dwoch faktow/angielskiego i teraz naszego/i ich projekcja na calosc ukladow spoleczno-polityczno-religijnych,poparta tylko ogolnikami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.xs4all.nl 10.03.09, 16:31 dokladnie to samo mialem napisac. z tym ze wlasnie z ww. przyczyn zupelnie mnie ta sytuacja nie dziwi. w katolickim ciemnogrodzie od dawna wiadomo, ze bog da i bog wychowa. i bron boze edukowac dzieci seksualnie, zeby mialy pojecie co sie z ich cialem dzieje. ech... rece opadaja... Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 16:47 Od wychowania są rodzice a nie nauczyciele nakierowywani przez urzędasów, co jest dobre dla państwowych dzieci, a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzynio_s Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 17:27 a ty uświadomiłeś swoje dzieci jak to się robi? czy może liczysz na to ze się dowiedzą od kolegi albo od koleżanki na podwórku? a ciebie rodzice uświadamiali? moim zdaniem jest dużo lepiej kiedy informacje te przekazane są na lekcji biologi, przed okresem dojrzewania, przez osobę neutralna (nauczyciela) przygotowanego fachowo do prowadzenia takich lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.09, 18:04 Skończcie wreszcie z ta faszyzacją. Twoim zdaniem jest lepiej moim zdanie jest lepiej jego zdaniem jest lepiej... I co mnie obchodzi czyim zdaniem co jest lepiej. Jak twoim zdaniem jest lepiej to powalcz o to, żebyś mógł wysyłać swoje dziecko do szkoły z programem który będzie ci odpowiadał, wtedy jak chcesz to możesz mieć i 10 lekcji wychowania seksualnego dziennie. Mi to naprawdę wisi co twoim zdaniem jest lepiej. Tylko nie zmuszaj mnie do tego żebym robił to co twoim zdaniem jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 18:21 wiesz co? najwazniejsze jest JAK JEST LEPIEJ ,a nie czyim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.09, 18:55 I jestem pewny że twoim zdaniem jest lepiej tak jak ty uważasz a moim zdaniem jest lepiej tak jak ja uważam. Wybacz ale wątpię, żebyś lepiej wiedział niż ja co jest lepsze. Ty pewnie też wątpisz, że ja wiem lepiej niż ty co jest lepsze. Zatem po co znowu wszczynasz sprzeczki o to czyim zdaniem co jest lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 19:04 wydaje mi sie ze o tym co jest lepsze mogłyby decydowac osoby które maja wieksze albo jakiekolwiek pojecie w temacie... tak, jestem własnie za tym... wiem ze ty nie jestes bo ty masz własne zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.09, 19:08 Rydzyk ma większe kompetencje tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie odpisuje Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 19:14 ciasny masz światopogląd skoro mądre wydaje ci sie przywoływanie nazwiska tego człowieka w tym temacie. pisz sobie co chcesz dalej, nie obchodzi mnie dyskusja z pieniaczem nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie odpisuj Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.09, 19:26 O popatrz to autorytet innych już nie jest dla ciebie autorytetem? A twój autorytet dlaczego ma być autorytetem dla nich? Nie różnisz się niczym od moherów czy Kalego. Jak Kalemu ukraść krowę źle, jak Kali ukraść krowę dobrze. Jak ty masz przyjmować autorytet innych źle, jak inni maja przyjmować twój autorytet dobrze. To jest choroba. Powinieneś to leczyć Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 21:28 krzynio_s napisał: > a ty uświadomiłeś swoje dzieci jak to się robi? czy może liczysz na to ze się > dowiedzą od kolegi albo od koleżanki na podwórku? a ciebie rodzice uświadamiali > ? > moim zdaniem jest dużo lepiej kiedy informacje te przekazane są na lekcji > biologi, przed okresem dojrzewania, przez osobę neutralna (nauczyciela) > przygotowanego fachowo do prowadzenia takich lekcji. Na razie doczekałem się dzieci, ale gdy to (mam nadzieję) nastąpi to się im powie to i owo. Zgadzam się w 100% z gościem niżej o ksywce "Ja"- uważasz, że wychowanie seksualne jest dla Twojego dziecka dobre? To posyłaj sobie je do takiej szkoły, kółka a nawet korepetycje z tego "przedmiotu". Ja uważam, że nie byłoby to dobre dla MOJEGO dziecka, więc nie uczęszczałby na te zajęcia. Ty natomiast twierdzisz, że państwo wie najlepiej- a tak już powoli rodzi się totalitaryzm- no bo jeśli führer jest nieomylny? Obecnie w Polsce władza układa program i mówi czego dzieci mają się uczyć, a czego nie. Na szczęście JESZCZE nie jest tu tak jak w WB gdzie za nieuczęszczanie dzieci na zajęcia o seksie rodziców spotykają kary. Odpowiedz Link Zgłoś
lourelou Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 19:33 z twojego postu można by wysnuć następujący wniosek - to, że ludzie nie przestrzegają przykazań swojej religii, to wina tejże religii, a nie tych ludzi, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 21:12 mikado111 napisała: > W Holandii jest jeszcze bardziej "po lewicowemu", a wskaźnik ciąż u > nastolatek oraz aborcji (które są tam legalne) jest najniższy w > Europie. > > Dziwić może natomiast, że takie rzeczy dzieją się w kraju, gdzie > dzieci mają 2 godziny religii tygodniowo, a 95% mieszkańców uważa > się za katolików. mule pasiasty, a moze ta dziewczynka jest corka rodzicow tych 5%, nie twierdze ze tak jest, ale czy moze tak byc?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgsz Dlaczego Cię dziwi? IP: *.tvgawex.pl 10.03.09, 21:25 > Dziwić może natomiast, że takie rzeczy dzieją się w kraju, gdzie > dzieci mają 2 godziny religii tygodniowo, a 95% mieszkańców uważa > się za katolików. Ida za przykładem Stolicy Piotrowej - tam legalnie seks można uprawiać z dwunastolatką :) en.wikipedia.org/wiki/Ages_of_consent_in_Europe :) Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 16:40 Parę miesięcy temu Gazeta Wyborcza ubolewała nad tym, ze polska młodzież jest strasznie zacofana i podejmuje współżycie płciowe kilka lat później, niż jej rówieśnicy w przodujących krajach, jak w UK czy USA. Nie pamiętam dokładnie, kiedy to było, ale może już ponad 9 miesięcy temu - czas tak szybko leci. Więc najwyraźniej młodzież wzięła to sobie do serca i "wzięła sprawę w swoje ręce". Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 19:32 oszolom.z.radia.maryja napisał: > w Wielkiej Brytani seksedukacja jest i top po lewicowemu a młodocianych nastole > tnich matek przybywa tam lawinowo. Zajrzyj no do GW sprzed parunastu dni.. powod jest rowniez top lewicowy - duze zasilki i darmowe mieszkania dla "mlodych" matek... w innych krajach EU, np. niemcy, szwecja czy Holandia, edukacja jest na podobnym poziomie, albo nawet i lepiej, a jakos mlodocianych matek nie ma nie ma tez dla nich zasilkow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zerkam Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.chello.pl 10.03.09, 20:15 oszołom, królowa Jadwiga miała ponoć 12 lat he he tradycja i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.ksknet.pl 11.03.09, 09:49 tzw."pokladziny" jadwiga miala z mlodym habsburgiem jeszcze wczesniej i historycy stale spieraja sie co do istoty tej ceremonii.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoen Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.aster.pl 10.03.09, 21:13 oszolom.z.radia.maryja napisał: > w Wielkiej Brytani seksedukacja jest i top po lewicowemu a młodocianych nastole > tnich matek przybywa tam lawinowo. Zajrzyj no do GW sprzed parunastu dni.. w Polsce nie było i nie będzie takiej socjalki dla małoletnich matek jak w Wielkiej Brytanii.Tam , nastoletniej matce, po prostu opłaca się urodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
marconius Re: 13-latka urodziła dziecko 11.03.09, 08:56 oszolom.z.radia.maryja napisał: > w Wielkiej Brytani seksedukacja jest i top po lewicowemu a młodocianych nastole > tnich matek przybywa tam lawinowo. Proponuje, by do mieszkania dla takiej matki dorzucis malolitrazowy samochod. anons towarzyski dla pan po piecdziesiatce www.atlantspace.de/anons/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 21:06 Gość portalu: Lj napisał(a): > Jest wolna,ma swój rozum ,wie co robi,HAHA.W Polsce niedługo będzie to > normą.Jak nie ma w szkole wychowania seksualnego,to takie są efekty. lepiej sie nie odzywaj mlocie jak nie masz pojecia o czym piszesz!!! ile matolku masz lat? jak chodziles do szkoly to bylo wychowanie seksualne?! i mlotku nie rodzily 13 latki. Odpowiedz Link Zgłoś
marconius Re: 13-latka urodziła dziecko 11.03.09, 08:49 Gość portalu: Lj napisał(a): .Jak nie ma w szkole wychowania seksualnego,to takie są efekty. Proponuje, by do pelnoletnosci dziecka koszty utrzymania i wychowania ponosil kosciol. anons towarzyski dla pan po piecdziesiatce www.atlantspace.de/anons/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yEti Re: 13-latka urodziła dziecko IP: 93.159.133.* 11.03.09, 10:26 wychowanie sexualne nic nie da jeśli nie ma się rozumu, wychowanie sexualne to jakaś fanaberia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.proxy.aol.com 13.03.09, 22:14 Najlepiej wprowadzic wychowanie seksualne juz w zlobku. Kiedys tez takiego wychowania nie bylo i dzieci nie rodzily dzieci.Moze wlasnie za duzo tego seksu na kazdym kroku.Niech dzieci beda dziecmi i niech maja zainteresowania zgodne ze swoim wiekiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnc Najwazniejsze, zeby dziecko bylo zdrowe IP: *.zone2.bethere.co.uk 10.03.09, 16:04 i zeby sie im ulozylo dobrze w zyciu! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Najwazniejsze, zeby dziecko bylo zdrowe 10.03.09, 18:02 Gość portalu: fnc napisał(a): > i zeby sie im ulozylo dobrze w zyciu! .................... taa, zapewne utrzymają rodzine 13-latka i 16-latek puknij ty się w głowę, zanim coś napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Najwazniejsze, zeby dziecko bylo zdrowe IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 18:23 ty od razu postawiłes krzyzyk,wyczytując cos na ne4cie i nie majac pojecia o sytuacji kretyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Najwazniejsze, zeby dziecko bylo zdrowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.09, 16:05 Gdyby mieli rodzinę taką jak ty, pewnie by nie dali rady. Ale na szczęście najwyraźniej rodzice tej dziewczyny są na lepszym poziomie od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipek Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.toya.net.pl 10.03.09, 16:04 a ja zazdroszcze, tez bym chciala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moherKA Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.dip.t-dialin.net 10.03.09, 16:08 Najwazniejsze ,ze nie z GWALTU...czyli poczeto po bozemu...., zaklamany kraj....i Kosciol,,,a wladze swieckie nic nie maja do powiedzenia i O TO CHODZI,,, modlcie sie i rozmnazajcie ....kasa wplynie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.171.196.234.static.crowley.pl 10.03.09, 16:21 moherka, nie po bożemu nie po kościelnemu bo bez ślubu!!! może bez miłości być ale po slubie a tak będa się palić w ogniu piekielnym !!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: całkiemnieznający Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.xdsl.centertel.pl 10.03.09, 17:59 jak nie z gwałtu? jeśli nie miała 15 lat to był gwałt, co by ta mała nie opowiadała, i chłopak pedofil pójdzie siedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.tvgawex.pl 10.03.09, 21:11 Etam, z gwałtu tez jest po bożemu - dowód załączam tutaj. Przeczytaj proszę. Mnie się włos zjeżył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwww 13-latka urodziła dziecko IP: *.adsl.alicedsl.de 10.03.09, 16:06 Niezle glupich musi miec rodzicow. Ciekawe kto teraz to dziecko wychowa...... Szkoda slow, w takich wypadkach powinna byc obowiazkowa aborcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.09, 16:22 Kto wychowa? Normalnie, pomogą jej rodzice. Co za różnica w tym kontekście czy to jej dziecko, czy dziecko jej matki? Po prostu będzie się wychowywało jak 13 lat młodsza siostra czy brat. Problemy mogą być tylko jak się wmieszają tacy idioci jak ty i zaczną je stwarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.4web.pl 10.03.09, 17:52 Kotku, nie pomoga, a wychowaja je rodzice. >Co za różnica w tym kontekście czy > to jej dziecko, czy dziecko jej matki? Gigantyczna. Jej matka ma 32 lata i pracuje - to nie jest jej dziecko. Jej matka nie ma połogu, mleka w piersiach i nikt jej nie pytał, jak pogodzi prace z niemowlectwem dzieciaka - to jej córka jest odpowiedzialna za wychowanie, nie matka. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 21:54 Polog do niczego nie jest potrzebny. Nie zajmowala sie swoja 13 latka, bedzie miala szanse lepiej wychowac wnuczke. 32 lata problemem? No coz, tez mam i jak mam nadzieje przynajmniej dwojka dzieci przede mna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.09, 16:09 Tak, tak. Szukaj problemów, szukaj. A potem idź do tych ludzi i powiedz im że d* zbita, nie da rady, beznadzieja, trzeba się powiesić. I ciesz się potem że prawidłowo spełniłaś swój obywatelski obowiązek krakania. A oni, mam nadzieję, oleją twoje krakanie ciepłym moczem i po prostu będą normalnie wychowywać tego chłopca. Bo można, oczywiście że można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anarchoateo Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.zetosa.krakow.pl 10.03.09, 19:42 Jak obowiązkowa aborcja ? Żebyś ty miała kretynko lepsze samopoczucie? Nie próbuj decydować za kogoś !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YoYo Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.wcm.opole.pl 10.03.09, 17:19 To niezbyt daleko padło jabłko. Skoro babcia ma 32 lata, to matką została majać 19, a zaszła w wieku 18. Niby legalnie, ale też raczej nie było to planowane, rozsądne macierzyństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 17:44 kim ty k.. jestes,kmiocie? Odpowiedz Link Zgłoś
chvj Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 18:43 > Szkoda slow, w takich wypadkach powinna byc obowiazkowa aborcja. Racja - sa takie przypadki. Na szczescie nie jest za pozno. Do dziela - abortuj sie sam, na pewno swiatu bedzie lzej. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 16:06 Będzie musiała przerwać studia, żeby się wnukiem zająć A swoją drogą, to nikt z sąsiadów nie zauważył przez 9 miesięcy, że 13-latka jest w ciąży? Ani nauczyciele? Co za kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 16:14 A co ciebie obchodzi to, że ktoś "przerywa studia" ? A co do tego mają sąsiedzi ? Jeśli matka, czy rodzice zajmują się własnym dzieckiemi i dzieckiem dziecka, to co, należy na nich donosić ? Jakby matka wywaliła dziecko w ciąży - źle, jak przyszła z nim do szpitala do porodu (a gdzie niby miała iść?) - źle - odwalcie się, i dajcie tym ludziom żyć ! Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 16:36 Te studia, to był sarkazm półgłówku. Dobrze, jak podstawówkę skończy. A co reszty Twojej "wypowiedzi", ręce opadają. Pytasz, co kogo obchodzi, że popełnione zostało ciężkie przestępstwo? Właśnie w tym rzecz, że takich, jak Ty nie obchodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.09, 16:38 Taaaaa, ciężkie przestępstwo. Dwójka dzieci się bzyknęła i zaraz "ciężkie przestępstwo". A dziewczyna po pierwsze już chyba jest w gimnazjum, po drugie jeżeli będzie miała problemy w szkole to tylko przez takich jełopów jak ty, którzy będą załamywali ręce i od razu wysyłali ją na ulicę, skoro jest "upadła". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.4web.pl 10.03.09, 17:57 Upadła, to jest raczej jej matka - upadła na głowę . Zamiast zapewnic dziewczynie normalne dzieciństwo, czyli najpierw opie...a potem aborcja i do nauki, nie do chłopaków, to dawaj - rodzimy, będzie fajnie. Nikt mi nigdy nei wmówi, ze to normalne jak 13 latki rodzą dzieciaki - skoro to jest normalne, to prosze - ojciec dziecka do roboty, matka karmi, pielegnuje i sie uczy, kończy gimnazjum - do roboty i liceum wwieczorowe - wtedy to jest odpowiedzialnosc - inaczej, to jest kupa syfu i głupoty w wydaniu nastolatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 18:26 - skoro to jest normalne, to prosze - ojciec dziecka > do roboty, matka karmi, pielegnuje i sie uczy, kończy gimnazjum - do > roboty i liceum wwieczorowe no i chyba tak bedzie wiec nie wiem o co sie pieklisz Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 19:09 Nie sadze, zeby było to pieklenie - piekielnie rzadko, a wrecz w sporadycznie zdarza sie, zeby anstoletni ojhciec był an tyle odpowiedzialny, aby w ogóle mieć kontakt z własnym dzieckeim, a co dopiero pracowac . Zreszta 16 latek, bez wykształcenia, moze co najwyzej pracowac fizyucznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.09, 16:04 Nie jest to normalne, ale i nie ma powodu żeby nie urodzić tego dziecka. Brawa dla młodej babci, że nie spanikowała, nie robiła głupot, tylko zaopiekowała się swoją córką. Pewnie sobie dadzą radę. Szkoda że ty nie mogłabyś liczyć na swoją rodzinę w takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 17:47 co za chwiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anarcho Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.zetosa.krakow.pl 10.03.09, 19:44 A ty jaki masz w tym interes ? Tak z ciekawości pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 16:08 Dzieci maja dzieci. To jest mozliwe tylko w kraju, gdzie brak w szkolach wychowania sexualnego. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 16:09 nie tylko w Anglii tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moherKa Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.dip.t-dialin.net 10.03.09, 16:11 Ale przyklad...a Anglia co to za kraj ???? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 16:29 zachodni i postępowy w którym to juz dawno przestano przestrzegać przykazań i odwrócono się od koscioła. Wdrozono wszelkie postępowe eksperymenty społeczne i tez tłumaczono że sekedukacja zapobiegnie aborcjom i niechcianym ciążom nastolatek tak się jednak nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.4web.pl 10.03.09, 18:00 Akurat w owej Anglii edukacja seksualne nie jest obowiazkowa i w ogóle mają ją tylko niektóre szkoły - wiekszosc nie ma. W Holandii edukacja seksualna jest obowiazkowa i mają ją wszystkie szkoły - Holandia ma też najnizszy wskaznik ciaz u nieletnich w Europie, ale to juz dla niektórych niewygodne. I trzeba byc popaprańcem, aby twierdzić, z eurodzenie dzieciaka w wieku 13 lat nie wpływa na przyszłosc rodzącej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 34 Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 18:29 juz tak nie demonizuj tego dziecka, dziecko to tez szczescie ,a nie jak wg ciebie tylko problem, nawet dla 13 latki . bedzie musiała troche szybciej wydoroslewc i pomyslec troche o przyszłosci... czy to wg ciebie jest złe i nienormalne? Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 19:16 to nie ejst demonizowanie, ale oczywista prawda. dorosłe kobiety padaja na pysk przy niemowlęciu i maja czasem dosc, mimo, z ebardzo chciały dziecka, a my mówmy o DOJRZEWAJACEJ, hormonalnei rozchwianej 130stce, która sama wyje jak jej ktos coś powie nie tak. I nie pisz mi, ze ta jest mega dojrzała, dojrzałym sobie mozna byc, ale hormonalne dojrzewanie to zupełnei inna sprawa - jednego dnia ejstes odpowiedzialny, drugiego nei chcesz wstyac z wyra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 19:33 dojzałe hormony są potrzebne do tego by zajsc w ciąze takze mylisz sie Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 19:49 Buhehehhe, mój drogi - dziewczynka moze zajsc w ciążę po trzeciej , czwartej miesiączce, majac piersi jak 2 cm i zero owłosienia , wiec w wieku 10-11 lat. Ale owulacja w trakcie meisiaczki nie ma nic wspólnego z zakończonym okresem dojrzewania u dziewczyny ! Wrecz przeciwnie - to jeszcze potrwa długo, wraz z jazdami emocjonalnymi na poziomie ryku w trakcie lekcji, bo kolega nazawal głupią - i nei ryczy bo chce, ale ryczy, bo hormony tak buzują - 13 latka urosnie jescze około 10 cm, wagowo przybierze z 12 -15 kg, powiększa jej sie piersi i szereg innych . Okres dojrzewania u dziewczyn kończy sie około 16 roku zycia, choc miesiaczkować moga już od 11 roku zycia i de facto mogą zostać matkami, co niczego nei zmeini w profilu hormonalnym . Dlaczego nastolatki popełniaja samobójtwa z głupich powodów ? Bo tak reaguje ich mózg - przewrazliwienei to typowa cecha okresu dojrzewania. Nadal zachowuja sie jak dojrzewajaca nastolatka, która momentami działa, jakby nei myslała, bo tak wpływa na nia dojrzewanie - zwłaszcza psychicznie. I niestety to mzoe się bardzo niefajnie odbić na dziecku, bo juz nei raz słyszałao sie historie o tym jak dziewczyna podrzucała dzieciaka matce, a sama spadała na dyskoteke albo zostawiaął dzieciaka zsamego w domu , bo co mu sie moze stać . Niestety , fajnie by było, jakby dojrzewanie zaczynało sie w weiku lat 11 i kończyło w weiku lat 13 , ale ta nie ejst. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 17:49 zzzzzłłłłłyyyyyyyyyy...... zzzłyyyyyyy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulamżółwia Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.xdsl.centertel.pl 10.03.09, 18:04 Anglia.... Anglia.... jest Albania, Abchazja, Azerbejdżan, no nie ma takiego kraju Anglia!! Gość portalu: moherKa napisał(a): > Ale przyklad...a Anglia co to za kraj ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pole autor Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.chello.pl 10.03.09, 18:07 Czyżby? Szkocji też nie ma? Walii też? pl.wikipedia.org/wiki/Anglia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 18:30 zart to sie ciebie jak widze nie chwyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulamżółwia Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.xdsl.centertel.pl 10.03.09, 18:54 kiedyś pracowałem z jednym takim, i pytam czy jest anglikiem. Mało co po mordzie nie dostałem, dokładnie i wyraźnie mi wytłumaczył, ze jest walijczykiem i nie życzy sobie pomówień, zresztą powinienem po akcencie poznać:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.cdma.centertel.pl 10.03.09, 16:12 nie wychowania sexualnego, a zdrowej normalnej rodziny, która ewentualnie zainteresowałaby się co córka robi i z kim się spotyka. Odpowiedz Link Zgłoś
3krotek Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 16:30 > nie wychowania sexualnego, Pisz po polsku, w naszym alfabecie nie ma litery "x". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulamżółwia Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.xdsl.centertel.pl 10.03.09, 18:08 Xawerego Dunikowskiego też nie było:P Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 16:49 - Kiedy dziewczyna z dobrego domu idzie do łóżka? - Najpóżniej o 18, bo o 20 musi być w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kka Bredzisz. IP: *.aster.pl 10.03.09, 16:20 Więcej nastolatek rodzących dzieci jest w lepiej rozwiniętych gospodarczo krajach Europy, gdzie wiek inicjacji seksualnej jest duzo niższy nią w Polsce, mimio nauki wychowania seksualnego od najmłodszych lat. I weź się za naukę zamiast siedzieć na forum, robisz straszliwe błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.09, 16:25 w Wielkiej Brytanii problem jest dużo bardziej poważny - jeżeli się nie ylę to w tym tygodniu był artykuł na ten temat na stronie głównej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f2f Re: 13-latka urodziła dziecko IP: 194.117.240.* 10.03.09, 16:25 oj człowieku nie przesadzaj, dopiero niecały miesiąc temu był taki przypadek w Anglii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: 13-latka urodziła dziecko IP: 212.183.134.* 10.03.09, 16:30 Niestety nie masz racji! Krajem gdzie jest najwyższy w Europie współczynnik ciąż u młodocianych jest Wielka Brytania! Wychowanie seksualne jest w szkołach, ale zamiast wychowywać raczej zachęca do kontaktów seksualnych. NHS - odpowienik naszego NFZ oferuje aborcję na życzenie do 24 tygodnia trwania ciąży/!!/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 17:53 najlepiej jak najdłuzej trzymac w tajemnicy do czego słuzy pisiorek... potem rosnie społeczenstwo do zycia nieprzygotowane jak miałem 12 lat tez chetnie bym bzykał gdybym miał co ,chyba normalne,człowiek zaczyna dojzewac,jeden szybciej drugi wolniej moze szybciej dorosleje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brit Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.resetnet.pl 10.03.09, 16:32 hehe, jasne np UK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.botany.gu.se 10.03.09, 16:34 W Wielkiej Brytani wychowanie seksualne jest - podobnie jak dostep do darmowej antykoncepcji dla mlodziezy. Maja tez najwyzszy w Europie odsetek ciaz u nieletnich. Wiec to "tylko" ci troche nie wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.4web.pl 10.03.09, 18:04 >W Wielkiej Brytani .... Maja tez najwyzszy w > Europie odsetek ciaz u nieletnich. A w Holandii, gdzie to wszystko tez jest nają najnizszy wskażnik ciąż u nieletnich w Europie. Gdyby w Polsce nastoletnie matki dostawałay takie zabezpiecczenie socjalne, jakie dostają w Wielkiej Brytanii cała Łódż, Katowice, Lublin oraz zwiekszosc asciany wschodniej zaroiłaby się aż od 13-14 latek z brzuchami - gwarantuję . Same ich porabane mamuski by je na to namawiały - wymieniam te miasta i te rejony, bo tam akurat najwieksza bieda i socjal jest w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.09, 16:35 Żałośni sa takie zakompleksione prawiczki, które "seks" piszą przez "X". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene co za bzdury opowiadsz IP: *.range86-154.btcentralplus.com 10.03.09, 16:39 w anglii 13 latki juz ciaze usuwaja a zaraz potem znowu w nia zachodza!a przeciez ich ponoc edukuja!malolata sie zachciewa bo nie maja zainteresowan zadnych i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsf Re: co za bzdury opowiadsz IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 17:55 tobie to sie nie zachciewało... wolałes lego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JotAJotO Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.zory.vectranet.pl 10.03.09, 16:44 ale jestes glupi.. a co jest w anglii jelopie? brak rozumu a nie wychowania seksualnego.. (chociaz tez by sie przydalo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahdalena7 Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.unizh.ch 10.03.09, 16:48 coz, widocznie nie sledzisz tego co sie dzieje na swiecie...ostatnio w szwajcarii matka zostala rowniez 13-latka... tu nie chodzi o wychowanie seksualne ale raczej o wychowywanie dziecka zeby bylo dzieckiem. to co obecnie znajduje sie w prasie dla mlodych prowokuje ich do przedwczesnych kontaktow seksualnych. winne sa media, ktore skupione sn na skandalu i seksie. skad mlodzi maja czerpac wartosci? tylko nie mowiec, ze z domu bo w czasie buntu mlodzienczego dom ma malo do powiedzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga_Villi Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.lutn.cable.ntl.com 10.03.09, 17:29 Niedawno nawet w angielskiej TV widziałam program, w którym chyba 10-letni chłopiec wyznał, że gdzie się nie obejrzy - seks, i nie schodzi mu on z głowy (niechby i nawet na razie czysto teoretycznie). Masakra. Mimo wszystko i gdy ja miałam 13 lat pełno było pisemek durnych gdzie seks i uczucia były tematem przewodnim, może + jakieś nowinki kosmetyczne, makijaż dla 15 latek itd. Brutalnie rynek zresztą podsuwa dzieciakom produkty dla dorosłych (inne są tylko opakowania), gdy kończy się już zachwyt tęczowymi kucykami pony i gdzie mogłaby powstać luka w konsumpcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 18:08 lepszy taki system i wolnosc wyboru, niz "swatanie" młodych ,przyjaciłom rodziców itp cos za cos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.korbank.pl 10.03.09, 19:42 100 lat temu nie było swatania dzieci przyjaciołom rodziców, nie było też wolnoamerykanki. Była kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 18:04 masz rację w gruncie rzeczy ale z tym "wychowywaniem dziecka zeby było dzieckiem" to troche przesadzasz takie wychowanie w szklanej kuli prowadzi do jeszcze wiekszych wynaturzen i "niedojdyzmu" ze tak powiem. jeden człowiek dojzewa szybciej inny wolniej,przed niektórymi zycie w pełni otwiera sie wczesniej co w tym dziwnego. jeszcze 100 lat temu dziewczyny w tym wieku były wydawane za mąż , tak samo jest na wskros całej ziemi w cywilizowanej europie, dalekim wschodzie, czy buszu afrykanskim to chyba dobrze ze dziewczyna dokonała własnego wyboru,a nie została przymuszona jak w 19 wieku co nie umniejsza faktu ze młodziez jest juz w miarę dojzała do kontaktów seksualnych w tym wieku i tyle zaden "klosz" i zamordyzm nadgorliwych sasiadów czy rodziców tego nie powinien zmieniac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.4web.pl 10.03.09, 18:08 jeszcze 100 lat temu dziewczyny w tym wieku były wydawane z > a > mąż , tak samo jest na wskros całej ziemi No tak sie składa, ze raczej nie wydawano z a mąż 12 latek, a 15 latki. Poza tym, wydawano je za mezczyznę starszego, który brał odpowiedzialnosc za kobietę i dziecko, a tutaj mamy 16 letniego ojca i dziecko, które ma wychowywać matka dziewczyny , a o zadnym małzeństwie nikt nic nie wie - dla mnie to jednak róznica i to zasadnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 18:37 no to ekstra... dziewczyne "wydawano" za starego nieznajomego dziada z którym nie ma nic wspólnego - to jest spoko laska wpadła z chłopakiem którego proawdopodobnie kocha wiaze z nim przyszłosc itp -to jest o niebo gorsze opanuj sie Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 19:23 >dziewczyne "wydawano" za starego nieznajomego dziada z którym nie Nie nieznajomego, ale takiego, którego poznawała przez okres narzeczństwa. To nie islam. I ten ,jak to nazywasz, "dziad", był stabilny finansowo i straszy, zapewniał wiec zonie i dziecku byt - zaden to problem rodzic dzieci kogoś kogo sie kocha w weiku 12 lat, zupelnie inn sprawą jest wychowywanie i utrzymywanei tych dzieci przez 12 letniego ojca. >laska wpadła z chłopakiem którego proawdopodobnie kocha wiaze z nim przyszłosc > itp -to jest o niebo gorsze A ty kochałeś kogoś jak miałeś 13 lat? Bo ja tez. I kazdy na forum również . A teraz zapytaj ILU ludzi , którzy wiazało z kimś przyszłosc w wieku 13 lat jest z ta osoba , z która wiazało przyszłosc. I odpowiedz zabrzmi _ ZADNA. Skoro to takie piekne, to w zasadzie juz 10 latki mogłyby planowac przyszłosc, z kimś kogo prawdopodobnie kochają . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ bzdura - Angliki mają to wychowanie i też IP: 80.48.2.* 10.03.09, 16:53 mają takie przypadki. Niedawno nawet o tym pisali. Ojciec tej gó...ary powinien spuścić porządny wpier..ol temu kochasiowi. A gó...arę wytrzaskać po pysku z liścia za kręcenie dupą w takim wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
aikiboshinko Katolik 10.03.09, 16:54 Wszysko zalezy o jakiej educkacji piszesz .Przynajmniej urodzila dziecko -a np w Wielkiej Brytanii gdzie w szkolach promuje sie aborcje -dzieci sa zabijane jak szczury.W szkolach sa lekcje etyki oparte na tzw values clarification (tzn-sam sobie wybierz wartosc ale pamietaj ze sa tzw higher values-zamoznosc i przyjemnosc)Wielka Bytania jest daleko w tyle za Uganda jesli chodzi o walke z AIDS -w tej ostatniej odsetek z HIVem zminiejszyl sie z 24% do 6% dzieki promocji rodziny- a w Wielkiej Brytanii wskaznik ten ciagle rosnie bo ludzie zacheceni rozwiazloscia parza sie na lewo i prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Katolik IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 18:12 oj nie demonizuj juz tak bo nie masz najwyrazniej pojecia o czym piszesz, nasłuchałes sie bredni i propagandy ostatnio był przypadek taki sam, 13 latka urodziła porównywanie ugandy i gb to bezsens, troche nie te płaszczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
aikiboshinko Re: Katolik 10.03.09, 18:26 Tak sie sklada ze ucze w liceum w Birmingham i znam troche system oswiatowy UK od srodka -wiec jak nie wiesz o czym mowisz to nie mow nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgh Re: Katolik IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 18:48 i co z tego,ze uczysz w szkole? piszesz o aborcjach i ze nigdzie tak nie ma jak w gb, ja napisałem o fakcie ze jednak tak jest tak samo(13 letnia matka) nie mów ze masz listy i statystyki aborcji wsród 13 latek podałes tylko swoje dalekoidące wnioski, popierasz to faktem bycia nauczycielem,czyli co? masz szanowaną pozycje społeczna ,to nie swiadczy o prawosci twojego osądu z przykładem ugandy przekłamujesz fakty,porównując dwa zupełnie inne srodowiska ja nie gloryfikuje i nie pisze ze jest super,ale ty za to demonizujesz i dlatego napisałem co napisałem takze nie wylatij z takimi tekstami: Tak sie sklada ze ucze w liceum w Birmingham i znam troche system > oswiatowy UK od srodka -wiec jak nie wiesz o czym mowisz to nie mow > nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Katolik IP: *.range86-168.btcentralplus.com 10.03.09, 18:51 wyjasnienie do moich poczatkowych zdan napisałes \Przynajmniej urodzila dziecko -a np w Wielkiej Brytanii gdzie w szkolach promuje sie aborcje -dzieci sa zabijane jak szczury ja podałem przykład 13 latki która jednak urodziła,zapewne o niej słyszałes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orgazmus z Rotterd Edukacja seksualna: bocian plus ksiadz! IP: 152.75.60.* 10.03.09, 19:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kat-o-lik Zabronic seksu w szkole-najwyzej z ksiedzem! IP: 152.75.60.* 10.03.09, 19:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.09, 17:31 popatrz na Wielką Brytanię, gdzie ten aspekt edukacyjny jest naprawdę realizowany z rozmachem, a kraje monarchii brytyjskiej mają największy w europie odsetek nieletnich matek, gdzie nawet 11 latki rodzą dzieci. Drugie miejsce zajmują również nie zacofane w edukacji seksualnej /Niemcy, trzecie Francja. Łatwo jest rzucać wymyślone bzdury bez poparcia w faktach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazer Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 17:54 a gdzie mają to wychowanie sexualne, może w GB ?, tam miesiąc temu 15 latka urodziła, a ojcem jest 13 latek :) takie rzeczy nie dzieją się z braku wychowania w szkołach takie rzeczy zdarzają się wszędzie i od zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prześmiewca Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.09, 17:57 Taaa... w takiej Wielkiej Brytanii na przykład wychowanie seksualne jest w szkołach od wielu lat i jaki to dało efekt? Piętnastoletnie (i młodsze!) matki oraz trzynastoletni ojcowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 17:58 Gruba przesada, to jest incydent, nie reguła w tym kraju. Natomiast w Wlk. Brytanii zjawisko ma skalę o wiele większą - brak wychowania seksualnego w szkołach, czy brak zasad wyniesionych z domu? Raczej to drugie. Polecam artykuł na ten temat w "Wysokich Obcasach" sprzed dwóch tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytong Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.chello.pl 10.03.09, 18:04 W Wielkiej Brytanii jest wychowanie seksualne w szkołach i co? Dzieci również mnożą się na potęgę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.chello.pl 10.03.09, 18:05 Niedawno podobna sprawa była w Anglii. Też z powodu braku lekcji wychowania seksualnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ii Re: 13-latka urodziła dziecko IP: 89.108.250.* 10.03.09, 20:21 głupek. idz na studia. albo zainteresuj się trochę tematem zanim coś napiszesz. żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelasia Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.range86-130.btcentralplus.com 10.03.09, 20:44 W takim razie jak wyjasnisz to, ze w Wielkiej Brytanii, w ktorej zajec z wychowania seksualnego pod dostatkiem, jest najwyzszy w Europie wskaznik ciaz wsrod nieletnich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja sam Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.chello.pl 10.03.09, 20:44 Brak edukacji seksualnej? Nie sądzę. Obstawiałbym patologiczne środowisko + bieda niestety. Bo jakoś na wyedukowanych seksualnie Wyspach Brytyjskich matki są jeszcze młodsze... za dużo im się pozwala, aborcja jest na życzenie i takie efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: 13-latka urodziła dziecko IP: 94.254.212.* 15.03.09, 12:16 a co z wielką brytanią? tam 11latki mają ten przedmiot w szkole a mimo to odsetek nastoletnich mam jest największy w europie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda 13-latka urodziła dziecko IP: *.chello.pl 10.03.09, 16:11 Rdziców należałoby wsadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werka Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.bj.uj.edu.pl 10.03.09, 17:01 Ma Pani racje! Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 16:11 ...Grozi za to kara więzienia nawet do 12 lat - mówi Katarzyna Padło z małopolskiej policji.....NIE WAŻNE CO I JAK..WAŻNE ŻE KARA WIĘZIENIA. K.Padło...TO RZECZYWIŚCIE PADŁO UMYSŁOWE...ZDARZYŁO SIĘ I KTO PÓJDZIE DO PIERDLA..MAMA TATA..CZY OBOJE Z DZIECKIEM...MIESIĘCZNY KOSZT UTRZYMANIA 1 WIĘŹNIA TO OK. 2.500zł..MOŻNA POLICZYĆ...ŚMIECHU WARTE. NIE WSPOMNĘ O ZAJE BISTYCH SKUTKACH RESOCJALIZACJI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgsz Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.tvgawex.pl 10.03.09, 21:44 > ...Grozi za to kara więzienia nawet do 12 lat - mówi Katarzyna Padło z > małopolskiej policji.....NIE WAŻNE CO I JAK..WAŻNE ŻE KARA WIĘZIENIA. > K.Padło...TO RZECZYWIŚCIE PADŁO UMYSŁOWE... Akurat Policja powinna przestrzegać obowiązującego prawa - bez wyjątków (w żadną stronę!). To prawo jest niedoskonałe - znacznie sensowniejszy wydaje mi się model kanadyjski - zabroniona jakakolwiek forma kontaktu z osobą poniżej 16 roku życia, ALE istnieje wyjątek zezwalający nastolatkom na seks [bez kary] - różnica wieku mniejsza niż 5 lat. Cytuję za Canada Online: ,,The law has a "close-in-age" exemption of less than five years, which permits teens to engage in consensual sex with a partner who is less than five years older as long as the older partner is not in a position of trust or authority and the relationship is not exploitive.'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and 13-latka urodziła dziecko IP: *.kwidzyn.mm.pl 10.03.09, 16:11 no to mamy się czym pochwalić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzybu 13-latka urodziła dziecko IP: 195.47.201.* 10.03.09, 16:12 zdolna jest moje kolezanki w tym wieku to calowac sie nawet nie chcialy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiądz Re: 13-latka urodziła dziecko IP: 92.244.58.* 10.03.09, 16:15 grunt że nie było grzesznej prezerwatywy ... Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 16:15 Pytanie dlaczego informacja z policji trafiła do mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamtam Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.autocom.pl 10.03.09, 16:21 No właśnie. Nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jestembond Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 16:17 loppe napisał: > No to za 6 lat mama egzamin dojrzałości, a dzieciaczek do szkoły. A za 14 lat wnuczek (wnuczka?) bedzie się mogł pukać z wciąż na chodzie babcią. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 17:28 zdrowo masz poryty dekiel, tyle powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 faceci w czarnych sukienkach gora wobec facetow 10.03.09, 16:19 w podobnych korlach z ameryki lacinskiej gdzie trzynastolatka usunela plod! zrobic ja swieta!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwoli ścisłości Re: faceci w czarnych sukienkach gora wobec facet IP: *.chello.pl 10.03.09, 18:08 Jeśli piszesz o ostatniej akcji w Brazylii to mowa była o 9-latce w ciąży bliźniaczej. Subtelna różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm O tej ekskomunikowanej? IP: *.tvgawex.pl 10.03.09, 21:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=92357005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. 13-latka urodziła dziecko IP: 213.76.165.* 10.03.09, 16:27 Takiej pannie to już niewiele można w szkole włożyć do głowy!! On już potrzebuje,ale nie do głowy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.09, 16:29 A co to ma za związek, nauka w szkole i płodnośc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.4web.pl 10.03.09, 18:12 a taki, ze dzieciak potrzebuje karmienia, przewijania, spacerów , usypiania w nocy , karmienia w nocy, noszenia przy bólach brzuszka itp. Życzę powodzenia, jelsi idziesz na ósmą do szkoły i masz lekcje do 15. Oczywioscie, zaraz powiesz, z emoze to zrobić matka - tyle tylko, z enie wiem wtedy kto ich wszystkich utrzyma , sk oro matka ma 32 lata i pracuje ( chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.09, 16:31 Czyli po ludzku mówiąc - być moze dziewczyna opuści jeden rok szkoły, a potem będzie kontynuować naukę. Wielkie mi halo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga 13-latka urodziła dziecko IP: *.informel.pl 10.03.09, 16:28 to jest chore,że matka zgodziła się aby jej dziecko urodziło dziecko,czyli dziecko ma chować dziecko kto ma niepokolei w głowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.09, 16:33 Co za problem? Rodzice jej przecież pomogą. To że ty byś nie pomogła to nie znaczy że wszyscy są tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.chello.pl 10.03.09, 16:48 > Co za problem? Rodzice jej przecież pomogą. To że ty byś nie pomogła to nie znaczy że wszyscy są tacy. Jeśli rodzice pomogą to chwała im za to, ale weźcie pod uwagę fakt, że 13-latka to jeszcze dziecko. Przede wszystkim pod względem psychicznym. Zgadzam się lekko wyświechtanym stwierdzeniem, że dziecko urodziło dziecko. Dziewczynka straci "młode" lata, albo sfiksuje, gdy okaże się, że jej syn stał się jej bratem, jeśli dziadkowie przejmą rolę rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.09, 16:53 Prawda, że to nie jest wymarzony układ. Ale takie zatęchłe ciotki jak ta aga mogą tylko pogorszyć sprawę. Trzeba po prostu traktować dziewczynę normalnie, to wszystko. I, prawda, zdejmować z niej tylko tyle obowiązków, ile naprawdę trzeba, a nie zabierać dziecko całkowicie z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PT 13-latka urodziła dziecko IP: 217.153.123.* 10.03.09, 16:28 W KRAKOWIE?? PRZECIEŻ ONI TACY KONSERWATYWNI...GOWIN CO TY NA TO, TO TWOJE PODWORKO PANIE ANTY-INVITRO??? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 16:30 w Krakowie preziem jest człowiek lewicy więc gdzie ten konserwatyzm dawnego stołecznego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afafdaf A pod zdjęciem podpisane 15-latka IP: *.os1.kappa.pl 10.03.09, 16:33 To jest różnica! Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Pas cnoty 10.03.09, 16:34 Po co sexedukacja, wystarczy katecheta i odpowiednia opieka rodziców. ps. moja córka już wyszła za mąż tanio odsprzedam PAS CNOTY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Pas cnoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 16:43 Jaka seksedukacja????????????????? nie ma takiej w szkole (wiem bo jestem nauczycielką na szczescie innnego przedmiotu), a nawet jeśli to prowadzi ja pani w wieku średnim która wstydzi się powiedzieć dzieciom co to pigułka antykoncepcyjna.jak zaczelam uswiadamiac swoje dzieciaki w 2 klasie gimnazjum na lekcji wychowawczej to mnie dyro na dywanik wezwal ze proboszcz sie dowiedzial i mu sie to nie podoba. dopoki "czarne wrony"=księża beda rzadzic 13 latki beda rodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: Pas cnoty 10.03.09, 16:47 sprzedam PAS CNOTY za sto złotych! dorzucę katechizm GRATIS! Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 Re: Pas cnoty 10.03.09, 16:51 Gdyby dzieci słuchały Kościoła, to by 13 latki nie rodziły. Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: Pas cnoty 10.03.09, 16:53 a gdyby klechy słuchały kościoła to by było mniej pedofilii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyzzy Re: Pas cnoty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.09, 16:55 ...tylko 13-latkowie mieliby obtarte zwieracze :-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgsz Nieprawda IP: *.tvgawex.pl 10.03.09, 22:09 > Gdyby dzieci słuchały Kościoła, to by 13 latki nie rodziły. Rodziłyby gdyby mieszkały w Watykanie :) Tam dwunastolatki już mogą legalnie: link do artykułu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Re: Pas cnoty IP: *.proxy.aol.com 13.03.09, 22:52 Tabletka antykoncepcyjna dla 13,15-latki? To chore jest! Taka tabletka to nie cukierek,a dziewczyna w tym wieku ma jeszcze nie do konca unormowana gospodarke hormonalna.Chyba zaden madry ginekolog nie bedzie takiego mlodego organizmu faszerowal pigulkami. Patologia jest fakt,ze takie mlode dziewczyny wspolzyja i edukacja powinna im uswiadomic,ze sa na to za mlode,a nie jakich pigulek maja uzywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ikuu 13-latka urodziła dziecko IP: *.tvgawex.pl 10.03.09, 16:38 dzieci rodzą dzieci ... zoraz gorzej :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola 13-latka urodziła dziecko IP: *.chello.pl 10.03.09, 16:39 Kiedy 20 lat temu rodziłam swoją córkę 13-letnia dziewczynka rodziła na tej samej porodówce synka... I jakoś nikt o tym nie pisal w gazetach, nie nagłasniał... Ciekawe dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah 13-latka urodziła dziecko 10.03.09, 16:40 ,,,,, a purpurowi ciagle wierza ze 13-15 letnie dzieciaki spotykaja sie ogladac kaczorka donalda,,,,nie , nie , nie chodzi mi o kaczorkow braci mniejszych i donalda ich nie chce nikt ogladac nawet dzieci,wiec w szkole wychowanie sexualne raczej sie na przerwach trenuje ,ale nic w klasach nie wyjasnia ,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: 13-latka urodziła dziecko IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.09, 16:42 Następna co "seks" pisze przez "X"? Nie bój nic, znajdziesz chłopa, zaczniesz to pisać normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sex edukacja do d. Pigulka a nie zdrowaska IP: 139.48.158.* 10.03.09, 16:51 Klechistan zbiera owoce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOZENA Re: Pigulka a nie zdrowaska IP: *.proxy.aol.com 13.03.09, 22:40 Pigulka dla 13-latki?Chyba tylko jakis niedouczony ginekolog by ja przepisal dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ma mnie Gdzie jestes Maryjo Dziewico opiekunko dziewczynki IP: 139.48.158.* 10.03.09, 16:53 kino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka 13-latka urodziła dziecko IP: 80.50.126.* 10.03.09, 16:49 oto rezultaty bezstresowego wychowania dzieci i nadmiernej tolerancji dla młodych,sex to nie wszystko a milosc w wieku 13 lat to zalosna farsa,wspolczuje matce i rodzinie tych"trojga"przeciez dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 Teraz władza będzie ścigać ojca jak kryminalistę 10.03.09, 16:49 zamiast dać obojgu spokój. Oczywiście wsadzenie ojca za kraty jak najbardziej służy dobru dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny36 Re: Teraz władza będzie ścigać ojca jak kryminali IP: 78.88.69.* 10.03.09, 20:16 ojcu??? Człowieku, to zwykła patologia. Kiedy nauczymy się odróżniać normalne zachowania, od patologicznych! Nasze Państwo schodzi na psy, nie obrażając tych zwierząt. Pogoń za mamoną, brak czasu dla dzieci, obojętność na to co robią w wolnych chwilach. Efekt? Pijane 13 latki i takowe mamusie. Jeśli nie zmienimy swojego podejścia, doczekamy się pokolenia degeneratów! Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 Re: Teraz władza będzie ścigać ojca jak kryminali 10.03.09, 21:19 Zgadzam się z tym, co napisałeś, ale jakby na to nie patrzeć jest to ojciec dziecka. I nie wydaje mi się, aby posadzenie go w więzieniu było najlepszym rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Re: Teraz władza będzie ścigać ojca jak kryminali 11.03.09, 04:24 dlaczego tylko chlopaka za kraty, trzynastolatke rowniez, niech sie w pore nauczy, ze zycie to nie zarty. Dziecko moze czekac na zakonczenie przygody wieziennej rodzicow (zadnych adopcji, z jakiej racji komus moze byc dobrze, niech sie za wczasu przyzwyczaja) w domu dziecka, jedno mniej, jedno wiecej, co to za roznica. balrog008 napisał: > zamiast dać obojgu spokój. Oczywiście wsadzenie ojca za kraty jak najbardziej > służy dobru dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOZENA Re: Teraz władza będzie ścigać ojca jak kryminali IP: *.proxy.aol.com 13.03.09, 22:44 Przeciez ten ojciec i tak nie bedzie sie zajmowal tym dzieckiem,a skoro idzie do lozka z innym dzieckiem,to musi za to odpowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /didi 13-latka urodziła dziecko IP: *.klc.vectranet.pl 10.03.09, 16:53 Myślałam, że ja zbyt młodo urodziłam, a tu 13tka i to nie pierwsza już "mamą" została jeśli tak można nazwać takie dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś