Dodaj do ulubionych

Ortopeda dziecięcy

10.01.12, 06:31
Gdzie znaleźć ortopedę dla dziecka(Warszawa) ?? Nawet z Niekłańskiej zostałam odesłana z kwitkiem. No rozpacz. Byłam już zdecydowana pójść prywatnie, ale ceny mnie powaliły - od 200zł za wizytę z badaniem usg,masakra. A tu najprawdopodobniej potrzebna będzie rehabilitacja i co wtedy?? pomocy!!
Obserwuj wątek
    • owianka Re: Ortopeda dziecięcy 10.01.12, 06:43
      Gdyby chodziło o jedną wizytę, to poleciłabym Ci poradnię przy szpitalu ortopedycznym im. Grucy w Otwocku - tam są świetni lekarze. Ale jeśli spodziewasz się rehabilitacji, to szukaj blisko domu, a nie po całej Warszawie, bo się potem umęczycie z dzieckiem dojazdami. W każdej dzielnicy jest przychodnia z rehabilitacją i tam się dobijaj.
      • kasia_be1978 Re: Ortopeda dziecięcy 11.01.12, 08:47
        Popytaj w prywatnych przychodniach, czy nie mają kontraktów z NFZ - znajoma tak własnie rehabilituje dziecko w jednej z lepszych prywatnych klinik ortopedycznych w W-wie. Dostali się na NFZ (ze skierowaniem od państwowego ortopedy) i nic nie płacą. A szpital w Otwocku rzeczywiście ma super lekarz do postawienia diagnozy, tylko tam straszne tłumy są więc trzeba się uzbroić w cierpliwość.
        • megi-1 Re: Ortopeda dziecięcy 11.01.12, 09:19
          Polecam Dok. Posielską na ul. Kieleckiej,państwowa przychodnia ,babeczka nie należy do super przyjemnych ale jest bardzo dobrym fachowcemsmile
          • lannntana Re: Ortopeda dziecięcy 11.01.12, 09:43
            Byłam w Otwocku. Tego, co tam się dzieje słowami trudno opisać. Kłębiący się tłum, bałagan, panie w rejestracji chamskie, co chwila wybuchają kłótnie. Wycofałam się. Wielkie dzięki, to już wolę nie jeść. Chyba jednak pójdę prywatnie.
            • megi-1 Re: Ortopeda dziecięcy 11.01.12, 09:47
              Spróbuj na Kielecką,ja też jestem za prywatną opieką dla mojego dziecka a tam uzyskałam fachową pomoc i poradę ,nie stałam w mega kolejkach ,tylko trzeba mieć skierowanie .www.zozmokotow.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=54&Itemid=65
            • e_r_i_n Re: Ortopeda dziecięcy 11.01.12, 09:49
              Spróbuj tu:
              www.carolina.pl/strona/635-carolina_medical_center_rozpoczela_wspolprace_z_nfz.html
              Od niedawno mają kontrakt z NFZ. Nie jestem pewna, czy ortopeda nieurazowy przyjmuje, ale rehabilitacja na pewno jest.
              • aga.as1 Re: Ortopeda dziecięcy 24.01.12, 13:41
                Caroliny nie polecam niestety, błędne diagnozy i ogólnie wyciąganie kasy od pacjentów
            • owianka Re: Ortopeda dziecięcy 24.01.12, 13:59
              > Byłam w Otwocku. Tego, co tam się dzieje słowami trudno opisać. Kłębiący się tł
              > um, bałagan, panie w rejestracji chamskie, co chwila wybuchają kłótnie.

Gdzie tłum i kłótnie, w poradni dziecięcej na piętrze? Chyba nie, bo tam jest cisza, spokój, a lekarz wzywa do gabinetu po nazwisku. Rejestratorki i personel miły i pomocny. A lekarze świetni. Byłam tam wielokrotnie, z każdym dzieckiem (a mam ich piątkę), z różnymi problemami i za każdym razem dobrze trafiałam i byłam zadowolona. Jedno z dzieci leżało też na oddziale. Kocioł jest, ale w poradni dla dorosłych, w której nie byłam. No, ale jak masz wyrobione zdanie, to Cię nie przekonam smile

• ancica78 Re: Ortopeda dziecięcy 27.10.13, 20:46
            doktor Posielska jest chirurgiem nie ortopedą. Z tego co się orientuję to na kieleckiej nie ma ortopedy.
    • ewa_mama_jasia Ożarowska 24.01.12, 14:22
      to jest dzienny oddział STOCERU. Mają zarówno ortopedę jak i rehabilitację. Czeka się na wizytę u ortopedy gdzieś ze 3 miesiące, kolezanka w zeszłym tygodniu zapisywała syna i termin ma na kwiecień.
      • monikaps Re: Ożarowska 25.01.12, 02:27
        Ja z dzieciakami chodzę do dr Feder na Sanockiej (8224718) na NFZ. Bardzo fajna pani doktor, dzieciaki ją lubią, terminy nie powalają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka