amelia_s 12.06.05, 22:12 Mam pytanko do mamuś z Warszawy, które używają proszku do prania Dzidziuś.W jakich sklepach można kupić proszek w dużym opakowaniu(1,5kg) i ile kosztuje? Teraz kupujemy w Selgrosie te małe opakowania,ale nie są zbyt wygodne. Dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmala6 Re: Proszek do prania... 12.06.05, 22:18 nie jestem co prawda z Warszawy ale ja kupuje w sklepie POLO, to jest polski market sieciowy, wiec pewnie u Was tez jest. 1,5kg kosztowalo cos ok 7zl.Plus mydelko Dzidzius gratis) Odpowiedz Link Zgłoś
amelia_s Re: Proszek do prania... 13.06.05, 09:30 Dzięki, muszę znaleźć ten sklep u nas Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Proszek do prania... 13.06.05, 10:30 Amelia, a sprobuj sie dowiedziec czy np. nie przesla ci od producenta calego kartonu tam wchodzi 4 duze proszki. Napisz od nich na e-maila Odpowiedz Link Zgłoś
mysia125 Re: Proszek do prania... 13.06.05, 13:40 tez przerabialam problem proszku, tylko bardziej drastycznie, bo mieszkam poza Polska. No i - po konsultacjach z producentami- dowiedzialam sie, ze np. w Niemczech nie ma specjalnego proszku do prania rzeczy dzieciecych! Tutaj instrukcja jest jedna : prosze wziac proszek do prania dla alergikow ( czyli np. jakikolwiek z dopiskiem "dla skory wrazliwej") i nastawic na PODWOJNE plukanie. Bo problem nie tkwi w proszku, tylko w wyplukiwaniu go z ubranek. Tak samo zreszta mozna prac rzeczy dzieciece z naszymi ciuchami, byle w proszku bez wybielaczy i nie dodawac do prania zmiekczaczy, a pralke nastawiac na dwukrotne plukanie. Trzeba przyznac, ze takie postawienie sprawy ulatwilo organizacje zycia z malcem, a nie mamy zadnych problemow z alergia skorna, mimo ze tlo rodzinne bylo malo obiecujace. Acha, proszki z zalozenia sa lepsze niz plyny, bo maja mniej zmiekczaczy, ktore sie trudniej wyplukuja. ------------------------ Kasia,Mama Felixa (Felix 23/01/2005) Odpowiedz Link Zgłoś