malta20 21.12.05, 21:14 Byliśmy dziś z naszym 4 miesiecznym synkiem i dał skierownie na rehabilitacje. Nie trzyma sztywno głowki i układa sie asymetrycznie. Gdzie są w miarę krotkie treminy wizyt? Jestem z Wawra. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniasek Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 21.12.05, 21:37 W Fundacji przy szpitalu Św. Zofii rehabilitantka Pani Zofia Szwiling - nie wiem jakie są terminy, ale zadzwoń. Kiedyś (6 lat temu, gdy rodziłam swoich mężczyzn - też mieli asymetrię) już na odzdziale noworodkowym przychodziła i oglądała brzdące, nie wiem co tam widziała u "zgiętych" jeszcze noworodków, ale faktem jest, że uważana jest za autorytet w rehabilitacji niemowląt. Teraz już tej "usługi" niestety nie ma. Pozdrawiam, aniasek Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiiii1 Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 21.12.05, 21:42 Ja też jestem z wawra. Mam namiar na 2 rehabilitantów: od metody Wojty oraz NDT tel604472904(chyba nie przekręciłam nazwy) oboje przyjeżdzają do domu, ucza i ćwiczy sie samemu. Polecam szczególnie te druga osobe. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 21.12.05, 21:52 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=30092672&a=30092672 Odpowiedz Link Zgłoś
lexa3 Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 21.12.05, 21:56 Witam, A ja chodzę z moją córeczką do szpitala rehabilitacyjnego na ul. Ożarowską (koło) w Warszawie. Trzeba mieć skierowanie do Neurologa a on pokieruje Ciebie do rehabilitantki. Teraz chodzę z córeczką a dwa lata temu z synkiem. Jestem bardzo zadowolona. Panie rehabilitantki mają super podejście do maluchów no i ćwiczenia przynoszą efekty (ćwiczenia darmowe). Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 22.12.05, 11:51 Ja z moja córeczką chodze do przychodni dziecięcej w Powsinie - niedakeko Wilanowa. Jest tam naprawdę dobra specjalistka Odpowiedz Link Zgłoś
dorismam Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 29.12.05, 10:53 Ja niestety nie jestem zadowolona z Ożarowskiej - chodziłam z dzieckiem od 2 m- ca życia do 3 lat na ćwicz. indywidualne (czasami i 3 x w tyg.)i do tej pory nie został wyprowadzonny. Z młodszym dzieckiem ćwiczyłam prywatnie i w 11 m-cy było po problemie. Polecam Mgr. Radoch - przyjmuje w Podkowie Leśnej i w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
dota111 Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 29.12.05, 15:01 Mag Radoch byla u mojego synka wiem ze jest bardzo ceniona ale cwiczenia ktore zaproponowala mojemu dziecku to byl dramat. Naopowiadala mi jakis strasznych rzeczy o krzywym stawianiu stop i krzywym kregoslupie. POszlam wiec do ortopedy i skonsulwtowalam diagnoze i okazala sie ze dziecko jest w porzadku ze owszem troszke krzywo chodzil ale to byly poczatki i teraz po tzrech miesiacach wszystko jest juz OK. ja bym sie nad Mag. Radoch zastanowila chyba ze masz mocne nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
kszb Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 30.12.05, 16:43 ja tez polecam Pania Radoch. Wprawdzie jest bardzo wymagajaca (mysle, ze dlatego, ze bardzo czesto ma do czynienia z wyjatkowo powaznymi przypadkami)- bardzo solidnie podchodzi do tego co robi, ale efekty sa tez bardzo szybko widoczne-mojej corcewystarczyly 4 m-ce cwiczen i wyszla zarowno zewzmozonego napiecia jak i asymetrii. Dotego wszystkiego jest nadwyraz sprawnai silna jak na swoj wiek (ma prawie 3lata). Oczywiscie nie bylo latwo, poniewaz wsrod cwiczen dawanych przezPania Radoch sa rowniez cwiczenia metoda Woydy ...; Odpowiedz Link Zgłoś
violik ursynów lub wola 29.12.05, 11:17 Centrum prywatne - rehabilitacja neurologiczna takich rzeczy, jak u Twojej pociechy - to w Antisie ANTIS Specjalistyczny Ośrodek Leczniczo-Rehabilitacyjny Danuta Rutkowska- Gałuszewska Błażej Gałuszewski 02-793 Warszawa, ul. E. Lokajskiego 14 Telefon: 22 648 78 70 www.biznespolska.pl/firmy/company.php?companyID=20411&search%5BbranchID%5D=CentrMed na Woli trzeba się zapytać w szpitalu na Kasprzaka Państwowa rehabilitacja na Ursynowie w przychodni specjalistycznej przy Romera 4 Przychodnia, Romera 4, - 641-72-80, 641-64-53 dzień powszedni, soboty i święta (8-20), dorośli - 643-04-97 dzieci - 643-04-98 Odpowiedz Link Zgłoś
nadka1 Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 29.12.05, 17:28 Warszawa-Bródno ul.Balkonowa,przychodnia rehabilitacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
gaja24 Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 03.01.06, 13:58 Osobiście zaliczyłam 3 ośrodki rehabilitacji - Powsin, Przychodnię na Romera i Instytut na Kasprzaka. Z czystym sumieniem moge polecić przychodnię w Powsinie i Instytut na Kasprzaka. 2 lata temu na wizytę czekałam ok. 2 tyg. Na Romera jest odwalanie i z półgodzinnych ćwiczeń wychodzi może 5-10 min. efektownego ćwiczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
metrluba Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 03.01.06, 14:01 jest specjalne forum o rehabilitacji dzieci: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20939 Odpowiedz Link Zgłoś