Dodaj do ulubionych

Gdzie REHABILITACJA w Warszawie?

21.12.05, 21:14
Byliśmy dziś z naszym 4 miesiecznym synkiem i dał skierownie na
rehabilitacje. Nie trzyma sztywno głowki i układa sie asymetrycznie. Gdzie są
w miarę krotkie treminy wizyt? Jestem z Wawra.
Obserwuj wątek
    • aniasek Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 21.12.05, 21:37
      W Fundacji przy szpitalu Św. Zofii rehabilitantka Pani Zofia Szwiling - nie
      wiem jakie są terminy, ale zadzwoń. Kiedyś (6 lat temu, gdy rodziłam swoich
      mężczyzn - też mieli asymetrię) już na odzdziale noworodkowym przychodziła i
      oglądała brzdące, nie wiem co tam widziała u "zgiętych" jeszcze noworodków, ale
      faktem jest, że uważana jest za autorytet w rehabilitacji niemowląt. Teraz już
      tej "usługi" niestety nie ma.
      Pozdrawiam, aniasek
    • sylwiiii1 Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 21.12.05, 21:42
      Ja też jestem z wawra. Mam namiar na 2 rehabilitantów: od metody Wojty oraz NDT
      tel604472904(chyba nie przekręciłam nazwy) oboje przyjeżdzają do domu, ucza i
      ćwiczy sie samemu. Polecam szczególnie te druga osobe.
    • zona_mi Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 21.12.05, 21:52
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=30092672&a=30092672
    • lexa3 Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 21.12.05, 21:56

Witam,
      A ja chodzę z moją córeczką do szpitala rehabilitacyjnego na ul. Ożarowską
      (koło) w Warszawie. Trzeba mieć skierowanie do Neurologa a on pokieruje Ciebie
      do rehabilitantki. Teraz chodzę z córeczką a dwa lata temu z synkiem. Jestem
      bardzo zadowolona. Panie rehabilitantki mają super podejście do maluchów no i
      ćwiczenia przynoszą efekty (ćwiczenia darmowe).

• kuncwotek Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 22.12.05, 11:51
        Ja z moja córeczką chodze do przychodni dziecięcej w Powsinie - niedakeko
        Wilanowa. Jest tam naprawdę dobra specjalistkawink
      • dorismam Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 29.12.05, 10:53
        Ja niestety nie jestem zadowolona z Ożarowskiej - chodziłam z dzieckiem od 2 m-
        ca życia do 3 lat na ćwicz. indywidualne (czasami i 3 x w tyg.)i do tej pory
        nie został wyprowadzonny. Z młodszym dzieckiem ćwiczyłam prywatnie i w 11 m-cy
        było po problemie. Polecam Mgr. Radoch - przyjmuje w Podkowie Leśnej i w
        Warszawie.
        • dota111 Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 29.12.05, 15:01
          Mag Radoch byla u mojego synka wiem ze jest bardzo ceniona ale cwiczenia ktore
          zaproponowala mojemu dziecku to byl dramat. Naopowiadala mi jakis strasznych
          rzeczy o krzywym stawianiu stop i krzywym kregoslupie. POszlam wiec do ortopedy
          i skonsulwtowalam diagnoze i okazala sie ze dziecko jest w porzadku ze owszem
          troszke krzywo chodzil ale to byly poczatki i teraz po tzrech miesiacach
          wszystko jest juz OK. ja bym sie nad Mag. Radoch zastanowila chyba ze masz mocne
          nerwy.
        • kszb Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 30.12.05, 16:43
          ja tez polecam Pania Radoch. Wprawdzie jest bardzo wymagajaca (mysle, ze
          dlatego, ze bardzo czesto ma do czynienia z wyjatkowo powaznymi przypadkami)-
          bardzo solidnie podchodzi do tego co robi, ale efekty sa tez bardzo szybko
          widoczne-mojej corcewystarczyly 4 m-ce cwiczen i wyszla zarowno zewzmozonego
          napiecia jak i asymetrii. Dotego wszystkiego jest nadwyraz sprawnai silna jak
          na swoj wiek (ma prawie 3lata). Oczywiscie nie bylo latwo, poniewaz wsrod
          cwiczen dawanych przezPania Radoch sa rowniez cwiczenia metoda Woydy ...;
    • violik ursynów lub wola 29.12.05, 11:17
      Centrum prywatne - rehabilitacja neurologiczna takich rzeczy, jak u Twojej
      pociechy - to w Antisie
      ANTIS Specjalistyczny Ośrodek Leczniczo-Rehabilitacyjny Danuta Rutkowska-
      Gałuszewska Błażej Gałuszewski
      02-793 Warszawa, ul. E. Lokajskiego 14
      Telefon: 22 648 78 70
      www.biznespolska.pl/firmy/company.php?companyID=20411&search%5BbranchID%5D=CentrMed

na Woli trzeba się zapytać w szpitalu na Kasprzaka

Państwowa rehabilitacja na Ursynowie w przychodni specjalistycznej przy Romera 4

Przychodnia, Romera 4, - 641-72-80, 641-64-53

dzień powszedni,
      soboty i święta (8-20),
      dorośli - 643-04-97
      dzieci - 643-04-98
    • nadka1 Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 29.12.05, 17:28
      Warszawa-Bródno ul.Balkonowa,przychodnia rehabilitacyjna
    • gaja24 Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 03.01.06, 13:58
      Osobiście zaliczyłam 3 ośrodki rehabilitacji - Powsin, Przychodnię na Romera i
      Instytut na Kasprzaka. Z czystym sumieniem moge polecić przychodnię w Powsinie
      i Instytut na Kasprzaka. 2 lata temu na wizytę czekałam ok. 2 tyg. Na Romera
      jest odwalanie i z półgodzinnych ćwiczeń wychodzi może 5-10 min. efektownego
      ćwiczenia.
    • metrluba Re: Gdzie REHABILITACJA w Warszawie? 03.01.06, 14:01
      jest specjalne forum o rehabilitacji dzieci:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20939
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka