Dodaj do ulubionych

Za wózek się nie płaci

IP: *.* 30.09.02, 21:42
Hej dziewczyny!Zwierzę się wam z mojej głupoty: przez trzy miesiące, jadąc gdzieś metrem z wózkiem, kasowałam za niego bilet. Na szczęście nie jeździłam często. I dopiero niedawno jeden uczciwy kontroler powiedział mojemu mężowi, że za wózek się nie płaci. Nie dowierzałam. Zajrzałam więc dzisiaj do taryfy przewozowej na stronę internetową ZTM i faktycznie, stoi tam jak wół: opłacie przewozowej nie podlegają wózki i rowerki dziecięce przewożone wraz z dzieckiem. Tyle, że jest to napisane na końcu, w przypisach, małym drukiem.Tak więc nie kasujcie tych biletów!PozdrawiamGośka
Obserwuj wątek
    • Gość: Be@ta Re: Za wózek się nie płaci IP: *.* 30.09.02, 23:16
      Dzięki Gosiu!!!Do tej pory też byłam nieświadoma.Bardzo mnie ta wiadomość ucieszyła. :hap:Pozdrawiam, Beata.
      • Gość: Ewusiek Re: Za wózek się nie płaci IP: *.* 01.10.02, 06:27
        ja sama kiedyś z nudów przeczytałam regulamin, akurat był przyklejony przy miejscu dla wózków i w ten sposób się o tym dowiedziałam. A wcześniej kontrolerzy mnie sprawdzali, ale chyba Ci nieuczciwi :( Jeden kiedyś się zapytał za co drugi bilet (ja akurat siedziałam) ale nic nie powiedział.Ewa (z W-wy)
        • Gość: Dorcia25 Re: Za wózek się nie płaci IP: *.* 01.10.02, 09:26
          dziewczyny , ale pamietajcie ze dziecko musi siedziec w tym wozku , bo inaczej mozecie zaplacic kare :( np. jesli jedziesz z dzieckiem w wozku i wyjmiesz je na chwilke to juz kanar moze sie przyczepic , ze dziecko nie jest w wozku tylko np. na kolanach . A co do rowerku to radzila bym sie dokladniej dowiedziec bo tez moze sie zdazyc ze trzeba zaplacic , zalezy jakich wymiarow jwst rowerek . POZDRAWIAM (pracujaca w metrze)
          • Gość: Gosia_wiecznie_mŁoda Re: Za wózek się nie płaci IP: *.* 01.10.02, 09:33
            Nie, wcale nie musi w wozku siedziec. Musi byc po prostu jasne ze nie wieziemy sobie tego wozka dla kolezanki, bo wtedy trzeba zaplacic, ale dlatego ze dziecko jedzie z nami. Jesli wyjmiemy je bo wyje w wozku a kontroler za chwile powie- no to prosze bedzie kara- nie przyjmujcie jej. Ja tak kiedys zrobilam i pani na pstrowskiego w centrali powiedziala mi ze mialam racje, po prostu trzeba niec wozek i dziecko do niego :lol: w autobusie ;)
        • Gość: magamaga0 Re: Za PUSTY wózek się płaci :-)) IP: *.* 08.10.02, 23:40
          Za wózek sie nie placi pod warunkiem, że siedzi / leży w nim dziecko. Natomiast jesli wózek jest bez "zawartości" to placi sie za niego bodajże jak za bagaz.. Za dziecko do lat trzech nie!pozdrawiammarghe
          • Gość: Ewusiek Re: Za PUSTY wózek się płaci :-)) IP: *.* 09.10.02, 15:42
            do lat czterech się nie płaci :))Ewa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka