Dodaj do ulubionych

Jak dostać się do CZD ?

04.01.07, 11:17
Witam. Córcia mojej koleżanki( 8 miesięcy), musi mieć operację nerek, kanałów
moczowych. Polecono Jej Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie Może Ją zabić
zwykłe szczepienie ochronne Dzieki Bogu nic jej się nie działo po
szczepieniach do tej pory, a wadę wykryto 1,5 miesiąca temu. Czy miałyście
podobne doświadzcenia. Jak tam się dostać bo wiem że jest bardzo ciężko.
Proszę o pomoc...
Obserwuj wątek
    • maja1116 Re: Jak dostać się do CZD ? 04.01.07, 11:37
      Jak samemu się dostać - nie wiem(chociaż nie powinno być to trudne,jeśli
      jest,to szpital dla wszystkich dzieci) Nasz syn dostał skierowanie ze szpitala
      rejonowego w naszym mieście ,oczywiście z dokładnym opisem choroby(refluks
      żołądkowy) Najlepiej zadzwonić i dopytać się.
      • doris100 Re: Jak dostać się do CZD ? 05.01.07, 21:48
        czesc Maja1116. napisz prosze co twojemu dziecku robili w CZD na ten refluks? i
        w jakim wieku jest małe. moja 3,5 latka ma refluks zolądkowy zdiagnozowany 2
        lata temu, jako silny . caly czas na lekach ale poprawy nie widac. juz zaczelam
        sie wlasnie zastanawiac nad centrum bo w trojmiesie lekarz nie ma na nią
        pomyslu. choroba za chorobą oczywiscie wywolana zarzutem tresci zoładka do
        przelyku i gardla, zapalenia oskrzeli i pluc srednio co m-c. rece mi opadają.
        operacji nie chcą robic i zekaja ze wyrosnie z tego. jeszcze nie spotkalam
        nikogo kto by z tego wyrosl. napisz prosze skąd jestes? ja z gdyni.
    • kamfilki Re: Jak dostać się do CZD ? 08.01.07, 17:20
      Mój synek ma dwa lata i niewydolność nerek, do CZD został przewieziony z innego
      szpitala w ciezkim stanie (miałw wtedy miesiąc), i od tamtej pory jest
      pacjentem CZD my nic nie załatwialismy, zostalismy poinformowani o tym ze go
      przewiozą. Jednak z tego co sie orientuje na stronie internetowej Centrum jest
      do wydrukowania formularz zgłoszeniwy, który powinien wypełnic lekarz
      prowadzący,powinny byc tez tam informacje co dalej, moze warto umówic sie na
      spotkanie z ordynatorem oddziału urologicznego.
      POwodzenia i pozdrawiam
    • madziulec Re: Jak dostać się do CZD ? 08.01.07, 18:48
      Przepraszam, ze sie wtrace, al emoze niekoniecznie musi to byc CZD????
      MOze jest jakis szpital, ktory jest rownie warto polecenia??
      Co dokaldnie musi miec zrobione dziecko?
    • jovanka5 Re: Jak dostać się do CZD ? 09.01.07, 09:14
      zasada jest taka: lekarz (pierwszego kontaktu lub specjalista) wystawia
      skierowanie do CZD (musi byc wyraxnie napisane, że do CZD!), wysyła sie je
      pocztą i czeka - oni przysyłaja zaproszenie na pierwszą wizyte. Terminy sa
      różne - ja czekałam 2 miesiące. Są tam tez wizyty płatne, ale nie wiem jak to
      funkcjonuje; nigdy nie korzystałam.
      • jola427 Re: Jak dostać się do CZD ? 16.01.07, 10:14
        Potwierdzam to co napisała jovanka5.
        Lekarz wystawia skierowanie i trzeba je wysłać tam, a oni przeanalizują je i
        odsyłaja odpowiedź z terminem.
        To jest tel. do informacji ogólnej CZD zadzwoń to Ci dokładnie wyjaśnią: (022)
        815-70-00.
        Aha, jak zadzwonisz to powiedz co się dzieje, mój bratanek miał podejrzenie
        bardzo rzadkiej , groźnej choroby nóg i jak zadzwonili i powiedzieli o co
        chodzi to im kazali przyjechać odrazu. Na szczęście okazało się że podejrzenia
        były niesłuszne, ufff... strasznie to wszyscy przeżywaliśmy.
        Spróbuj, może się uda. A szpital naprawdę godny polecenia.
        Pzdr. Jola
    • pasjanna Re: Jak dostać się do CZD ? 21.01.07, 00:34
      Mozna sie zapisac na wizyte platna do tzw. fundacji przyszpitalnej. Wtedy nie
      koniecznie potrzebne jest skierowanie. A fundacja fundacja jest tylko z nazwy.
      Dokladnie Ci sami lekarze przyjmuja w tych samych gabinetach co zwykle, tyle
      tylko ze za pieniadze. Ale przynajmniej czas oczekiwania na wizyte jest duuuuzo
      krotszy. Jesli sprawa jest pilna, to sprobowalabym na pierwsza wizyte dostac
      sie wlasnie w ten sposob. Tylko niestety nie wszystkie poradnie tam przyjmuja
      na zasadzie wizyt odplatnych.
    • lemiwawa Re: Jak dostać się do CZD ? 22.01.07, 12:14
      można także pójść na wizytę prywatną do lekarza z tego Centrum, a potem On już
      pokieruje.
      Jeśli chodzi o refluks żoładkowy, to najlepiej pójść prywtanie do doc.
      Celińskiej-Cedro do Polskiej Fundacji Gastro-enterologii mieszczącej się przy
      ul. Waryńskiego 10a, tel 022 825 62 99. Synek miał refluks i my tam byliśmy,
      bardzo polecam. Byliśmy także w CZD.
      • lemiwawa Re: Jak dostać się do CZD ? 22.01.07, 12:19
        zapomniałam dodać, że ww. docent pracuje w CZD
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka