Dodaj do ulubionych

wybór podstawówki na bemowie

21.01.07, 17:19
kochani, potrzebuję pomocy przy wyborze dobrej, tzn. polecanej przez was,
podstawówki na Bemowie [okolice górczewska, powstańców śląskich].
Przeprowadziłam się tu niedawno i nie znam szkół z tej okolicy. Dotyczy to
również gimnazjum. I jeszcze jedna sprawa [mojej serdecznej znajomej]- otóż,
gdybyście mieli zamieszkać pod Warszawą, do ok. 40 km mając dzieci w wieku
przedszkolnym i szkolnym a priorytetem w wyborze miejscowości byłyby dobre
[ogólnie ujmując przyjazne dzieciom] przedszkola i szkoły - to gdzie byście
zamieszkali. Poradźcie proszę. Z góry serdecznie dziękuję za wszystkie
wskazówki.
Obserwuj wątek
    • ela_tuptus Re: wybór podstawówki na bemowie 22.01.07, 16:40
      Polecam podstawówkę - Brygadzistów. na wysokości skrzyżowania powstańców z
      synów pułku.
      - wysoki poziom nauczania
      -dobre warunki lokalowe
      -dużo zajęć dodatkowych - płatnych i bezpłatny
      -basen od 1 klasy (szkoła połączona jest z basen - dzieciaki nie wychodzą na
      zewnątrz. Ważne zwłaszcza w zimne dni.
      - dobra kadra
    • monaza Re: Forum o podstawówkach w W-wie 22.01.07, 17:10
      Znalazłam takie forum na temat szkół podstawowych w Warszawie:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25976
      Może tam coś znajdziesz ...
      Pozdrawiam,
      - M.
      • gofer73 Re: Forum o podstawówkach w W-wie 23.01.07, 11:14
        Dołączam się do prośby. W sierpniu przeprowadzamy się w okolice Powstańców
        Śląskich / Wrocławska / Pirenejska. Szukamy szkoły podstawowej.
    • micz73 A 316? 23.01.07, 14:40
      Czy któraś z was posyła swoje dziecko do 316? Mam wrażenie, że to fajna szkoła.
      Ma sporo zajęć sportowych (te szczególnie mnie interesują). Co sądzicie?
      Pozdrawiam
      Magda
    • kasia_mm Re: wybór podstawówki na bemowie 24.01.07, 08:59
      szkol pod wzgledem rankingow dobrych jest kilka ; spoleczna platna na
      Powstancow Slaskich nr 24 STO; publiczna na ul Tkaczy (stare Jelonki blisko
      Czulchowskiej), na Brygadzistow - juz wspominana
      szkola na Szobera miewa rozne opinie - jesli chodzi o rankingi jest w koncowce
      szkol bemowskich, aczkolwiek sa rodzice zachwalajacy ja jak i odradzajacy (ja
      np spotkalam wiecej tych drugich - mowiacych ze trzeba trafic na nauczyciela 1-
      3 zeby byc zadowolonym); 316 z Szobera to nie ukrywajmy moloch - obecnie jest 5
      klas pierwszych po ok 30 dzieci w kazdej
      bardzo pozytywne opinie slyszalam i zreszta widzialam na wlasne oczy o szkole
      na Tkaczy - niestety moje dziecko bylo spoza rejonu i nie dostalo sie - glownie
      z mojej winy bo za pozno zorientowalam sie ze wogole jest szansa tam startowac
      wybralismy w koncu STO 24 na Powstancow; jest sporo o tej szkole na forum;
      jedynym jej minusem jest to - ze jest to szkola platna i to nie malosad ale
      warto..
      • gofer73 Re: wybór podstawówki na bemowie 24.01.07, 10:53
        Namierzyłam w interesującej nas okolicy dwie szkoły: SP nr 150 na Thommego oraz
        SP na Oławskiej. Może ktoś mółgby coś o nich napisać?

Dziękuję
        • el_la Re: wybór podstawówki na bemowie 24.01.07, 13:45
          Moje informacje sa z gatunku jedna pani drugie pani, ale co tam...
          Na Thommego (to Boernerowo?) chodzi kolega syna z przedszkola (teraz to juz 6
          klasa). Rodzice bardzo zadowolenie, uważają że szkoła jest miła i kameralna a
          gimnazjum, które jest obok uważane jest za jedno z najlepszych na Bemowie.
          Na Olaska chodza/chodziły dzieci moich znajomych - wszyscy byli raczej
          zadowoleni: basen, dużo zajęć dodatkowych, aczkolwiek jest to duża szkoła i
          sprzyja anonimowości - jak ktoś lubi. Moja znajoma długi czas nie miała pojęcia,
          jak wyglada dyrektorka ... Ale znam jedna osobę, która przeniosła dziecko
          stamtąd na Szadkowskiego bodajże i stwierdziła, że syn wreszcie ożył. Inna
          sprawa, że tam miał wielu kolegów z przedszkola, a na Oławskiej miał problemy z
          grupa rówieśniczą. Czyli - zależy na jaką nauczycielkę i na jakich kolegów się
          trafi, bo tak poza tym to szkoła jest chyba całkiem ciekawa.
          • konkubinka Re: wybór podstawówki na bemowie 25.01.07, 13:59
            ja wybrałabym szkołe na Brygadzistów (pomimo tego ze za moich czasow wychowaly
            sie w niej tez wszystkie mafijne osobistosci znane na Jelonkach i powtarzajace
            klasy po pare razy) a co do zamieszkania to chyba postawilabym na Babice i
            okolice.
            • kera111 Re: wybór podstawówki na bemowie 25.01.07, 14:10
              dzięki, a co myślisz o SP 82 przy Górczewskiej [przy kościele]?. szkoda tylko,
              że ziemia w Babicach droga okrutnie.
              • konkubinka Re: wybór podstawówki na bemowie 25.01.07, 18:45
                niestety nic nie wiem o tej szkole.O tej na Brygadzistow wiem duzo , bo mialam
                tam sporo znajomych a teraz moi znajomi maja tam dzieci.Wiem tez , ze inwestuje
                sie w ta szkole i chyba byla dosc wysoko w plebiscycie Szkoly z Klasa.
                No ale to nic nie znaczy , ta do ktorej chodzi moj syn teraz (Srodmiescie) tez
                niegdys byla wysoko w rankingu a ja uwazam , ze powinna byc blizej konca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka