natah 10.09.08, 12:40 Czy może ktoś zna tę szkołę?? Na jakim poziomie są lekcje i czy warto zapisać na angielski dziecko właśnie do nich?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marena12 Re: First College of English 14.10.13, 12:53 Szkoła jest beznadziejna, nie polecam. Rodzice dzieci z klasy mojego syna wypisali swoje dzieci po roku, niczego sie nie nauczyły, podobno na lekcjach byly same zabawy, przedluzenie swietlicy. Sa niezorganizowani i za nic biora pieniadze. Mnie potraktowali w tak nieuprzejmy sposob przy probie kontaktu, ze postanowilam to opisac na forum, totalna dezorganizacja, niemila kadra, strata pieniedzy. Lepiej zamowic prywatne zajecia raz w tygodniu w domu, wyjdzie taniej, tam i tak ucza studenci, a w domu przynajmniej bedziesz miec na nich oko. Odpowiedz Link Zgłoś
annazwarszawy Re: First College of English 19.10.13, 10:28 Ja również szczerze odradzam szkołę First College of English, mój syn do niej uczęszczał w zeszłym roku i jestem rozczarowana efektami, zupełnie nic nie wyniósł z tych lekcji, niczego się nie nauczył. Lekcje trwają tylko 45 minut, a teraz wiem, ze w innych szkołach językowych takie lekcje trwają pełną godzinę zegarową. Widziałam, że inni rodzice podzielali tę negatywną opinię i również zrezygnowali z współpracy z FCE. W internecie również spotkałam same negatywne komentarze na ich temat. Nie wiem jak właściciele szkoły sprawdzają kompetencje swoich lektorów, ale sądzę, że ciągłe gry i rysowanie mają się nijak do przyswajania wiedzy z angielskiego więc nie ma co się dziwić, że efektów brak. Polecam omijać tę szkołę szerokim łukiem jeśli chcecie aby wasze pieniądze nie poszły w błoto. Teraz syna uczy w domu korepetytorka z polecenia, dzięki temu widzę co się dzieje na lekcji i przede wszystkim zauważam spore postępy. Odpowiedz Link Zgłoś