niezapominajka08
08.09.10, 20:21
Kochane Emamy. Całkiem niedawno natknęłam się na rodzinę potrzebującej pomocy doraźnej. Byłam u pani w domu, widziałam warunki w jakich na co dzień funkcjonują, porozmawiałam. Rodzina w sumie liczy 7 osób, z tym, że najstarszy chłopiec nie mieszka już rodziną (czyli kolokwialnie ujmę, że 6 osobowa rodzina). Mieszkanie 2 pokojowe, kuchnia, przedpokój. Łazienka na podwórzu. Ogólna kwota z jakiej się utrzymują wynosi około 1250 zł (rodzinne, dodatek z tytuły wychowania w rodzinie wielodzietnej, dodatki związane z dojazdami dzieci do szkół) na 6 osób. Nadmienię, iż państwo do sierpnia otrzymywali dodatek mieszkaniowy w wysokości 159 zł. Oboje państwo bezrobotni. Może teraz trochę o dzieciakach: najmłodsza dziewczynka ma 6 lat, pozostałe dziewczynki – I klasa gimnazjum i I klasa szkoły zawodowej. Chłopiec II klasa szkoły zawodowej. Z najpilniejszych potrzeb potrzebne są kurtki i buty dla dzieci. Jeżeli potrzebne są dokładniejsze szczegóły proszę pytać. Dokumenty jakie posiadam prześlę Słonko i Bj.
Pozdrawiam.