rozafa
10.06.11, 11:18
witajcie drogie Mamy mam do Was pytanie czy moglbyscie doradzic cos konkretnego w mojej sytuacji? Jestem samotna mama mam 5,5 letnia corke, jej ojciec mieszka zagranica niejest Polakiem, nic nam nie pomaga, ja w maju stracilam prace zostalam zmuszona do podpisania umowy za porozumieniem stron, alimentow na dziecko niemam nie zostaly ustalone dotychczas, ojciec dziecka zawsze odgrazal sie ze nic nie bedzie placil ja poki mialam prace radzialm sobie , pracowalam 3 lata w instytucji panstwowej w administracji, teraz szukam pracy jednak mimo ze mieszkam w Warszawie niejest latwo gdyz w miejscach gdzie wydawalo sie mam jakies szanse mowia ze mam za wysokie wyksztalcenie a w miejscach gdzie potrzebuja z wyzszym jest starszny przesiew, no nic bede szukac dalej
jednak mam takie pytanie czy moglabym sie gdzies zwrocic o pomoc jakies fundacje, poradnie itp? poniewaz jako samotna matka zostalam bez srodkow do zycia boje sie wpasc w dlugi
gdy corka pojdzie od wrzesnia do zerowki niebede miec nawet na oplate przedszkola w urzedzie pracy powiedzano mi ze zasilek moge dostac dopiero po 3 mies bedzie to tylko 80% bo niemam pelnych 5 lat przepracowanych
na razie zyje z oszczednosci ale to nie potrwa dlugo
drogie mamy bardzo prosze doradzcie mi co robic
pozdrawiam serdecznie rozafa