Dodaj do ulubionych

Bardzo wielka prywatna prośba

13.06.11, 22:26
Syn mojej koleżanki (piszacej na forum gazeta.pl pod nickiem zakładka) chodził do pewnej szkoły.
Teraz starosta chce tę szkołę zamknąć.
Gdyby to była zwykła szkoła, ot taka jak wiele innych szkół, to pewnie nei byłoby problemu, no moze rodzice burzyliby się trochę, ale .. sami wiecie.
Ale to inna szkoła: www.soswtom.neostrada.pl/

Dlatego mam wielka prośbe. Podpiszcie petycje dla Zakładki, dla dzieci tam chodzacych, dla innych dzieci, które jeszcze moze kiedyś będą tam mogły chodzić. To ważne:
www.petycjeonline.pl/petycja/przeciw-pogorszeniu-warunkow-edukacji-dzieci-niepelnosprawnych-w-powiecie-tomaszowskim/434
Jeżeli tez możecie, przekażcie ten apel dalej. Dla tych rodziców to bardzo ważne.
Bardzo dziękuje.
Obserwuj wątek
    • atena12345 Re: Bardzo wielka prywatna prośba 14.06.11, 09:51
      Na pewno zbiorą te podpisy wink
      Ja z nie podpiszę, bo znam sprawę tylko z jednej strony przedstawioną tak:
      Zgodnie z tym pomysłem przyszłym roku szkolnym nasze niepełnosprawne dzieci kilkakrotnie w ciągu jednego dnia nauki będą przemieszczać się po terenie Ośrodka z budynku do budynku. Proponuje im się zimą spacery po świeżym powietrzu, naukę w piwnicy lub w nie przystosowanych w żaden sposób pomieszczeniach internatu, ignoruje zalecany rozdział dzieci młodszych od starszych, pozbawia dostępu do szkolnej stołówki, utrudnia się dostęp do specjalistycznych, wyposażonych kosztem wielkich nakładów finansowych pracowni, którymi ośrodek sie dotąd szczycił lub wręcz je likwiduje.

Nasuwają mi się pytania:
      1. dlaczego wprowadza się zmiany?
      2. dlaczego maja sie kilkakrotnie przemieszczać?
      3. Nauka w piwnicy i pomieszczeniach internatu? dlaczego nie przystosowane? może do września będą? To jak w końcu z tym przemieszczaniem się?
      4. o jaki rozdział wiekowy chodzi? bo wcześnij piosze, że przenoszą własnie te młodsze?
      5. W jaki sposób pozbawia sie dzieci dostępu do stołówki? przez zakaz wstępu?

W taki negatywny sposób można przedstawić każdą sprawę.
      Masz jakiś link do argumentów drugiej strony?
      Albo jakiś szczegółowszy opis całej sytuacji? Bo petycja jak to petycja: uogólniona i subiektywna.
      • madziulec Re: Bardzo wielka prywatna prośba 14.06.11, 09:59
        Zakładka wypowiada się tu i myślę, że swoje pytania możesz jej tu zadać:
        forum.gazeta.pl/forum/w,10034,125980282,125980282,Pomozcie_w_ratowaniu_szkoly.html
        Przyznam, że z całych sił staram się pomóc w zebraniu podpisów, mając świadomość, że taka szkoła jest potrzebna.
        • atena12345 Re: Bardzo wielka prywatna prośba 14.06.11, 10:26
          Zakładka wypowiada sie tak:
          i wybaczcie autopromocję ale musimy zorganizować pospolite ruszenie
          i dlatego nic tu nie wyjaśnię bo wszystko jest w petycji ale dla ciekawskich szczegóły są na blogu w sygnaturce

i wcałym watku nie ma nic wiecej. Mam czytać całego bloga i wyłuskiwać interesujące mnia/nas fakty ?
          Kolejna prośba o podpis "bo tak"
          • atena12345 dostęp do blogu 14.06.11, 10:28
            jest zastrzezony...
            bez komentarza...
          • bj32 Re: Bardzo wielka prywatna prośba 14.06.11, 10:29
            Nie "bo tak". "Dlatego, że ponieważ, nie drąż, a jak chcesz wiedzieć, to przeszukaj se sama pół netu". Uwielbiam takie stawianie sprawy.
        • bj32 Re: Bardzo wielka prywatna prośba 14.06.11, 10:27
          Zakładka się wypowiada tam, ale *Ty* o wsparcie prosisz *tu*. Jedną z niepisanych, a przyjętych zasad jest, że jeśli Cię ktoś grzecznie prosi o naświetlenie zagadnienia - odpowiadasz, tak? No więc skoro monitujesz na forum frajerek o wsparcie - podziel się wiedzą. Bo potem zaś będziesz płakać, że słabo sprawdzamy, o co proszącym chodzi.
          Podpiszę... Jeśli odpowiesz na zadane pytania.
          Howgh.
    • zakladka Witajcie drogie Panie! 14.06.11, 12:15
      Nigdy nie byłam na waszym forum,
      ponieważ czujecie się tak bardzo oburzone, że ktoś przekleił tu moją prośbe o wsparcie wyjaśniam:
      -jestem mamą dziecka niepełnosprawnego, cierpiącego na autyzm i będącego uczniem SOSW w tomaszowie Mazowieckim /no cóż, jak każdej postaci kryjącej się tu za nickiem możecie uwierzyć, bądź nie, danych osobowych wam nie podamsmile/
      -jestem też przedstawicielka rady rodziców i to w imieniu rodziców i z ich upoważnienia została napisana petycja, która jest też dostępna na lokalnym portalu:
      www.nasztomaszow.pl
      Pokazuję to jako dowód, ze nie jet t sprawa wyssana z palca.
      Akcja jest też dostępna na FB, gdzie już każdy polecający firmuję ją swoja twarzą i danymi
      Prośba oryginalna wisiała na forum, na którym udzielam się od bardzo dawna-
      od kilku lat, dlatego nie musiałam jej wyjaśniać bardzo szczegółowo-
      obecne tam dziewczyny znają sytuację, znają bloga /został zamknięty dziś rano, bo mam prawo do takiej decyzji/, znają w znakomitej większości mnie osobiście.
      Przykro mi, że strzelacie do posłańca-Magda pomogła tak samo jak wiele innych osób,
      które zostały o to poproszone, czyli przekazując ją dalej. Te pozostałe osoby widocznie trafiły z prośbą do osób nastawionych mniej podejrzliwie i krytycznie-bo nikt nie zareagował tak niechętnie jak wy tutaj, choć oczywiście nie jest tak, że wszyscy od razu się podpisali, nie ma takiego przymusu i tu też go nie było.
      Prośbę, jak każdą, można zignorować.

Na liczne pytania
      1. dlaczego wprowadza się zmiany?
      2. dlaczego maja sie kilkakrotnie przemieszczać?-patrz pkt 3
      3. Nauka w piwnicy i pomieszczeniach internatu? -bo tam wyznaczono sale
      dlaczego nie przystosowane? -bo nie ma tam klas lekcyjnych a sypialnie
      może do września będą?-może
      To jak w końcu z tym przemieszczaniem się?--lekcje w jednym stołowka w drugim, rehabilitacja w trzecim. Dla niepełnoprawnych dzieci w zależności od planu zajęc w danym dniu oznacz a to spacery, bez nadzoru pedagogów w czasie przerwy zimą aby zdążyc na zajęcia
      4. o jaki rozdział wiekowy chodzi? bo wcześnij piosze, że przenoszą własnie te młodsze?-
      po przeprowadzce sześciolatki będą razem z 24 latkami
      5. W jaki sposób pozbawia sie dzieci dostępu do stołówki? przez zakaz wstępu?---TAK, przez zablokowanie prejścia

Na inne pytania "dlaczego" -mogę odpowiedzieć : a bo tak, co pokrywa się ze stanem mojej, całej rady rodziców oraz grona pedagogicznego wiedzy, ponieważ absolutnie nikt z organu prowdzącego szkołę nie uznał za stosowne nam wyjaśnić decyzji.
      Dlatego tez ta petycja, jakkolwiek wydaje się uogólniona oddaje stan faktyczny.

Stanowiska drugiej strony prezentować nie zamierzam-bo jestem TĄ stroną.
      No i sama bardzo chciałabym poznać odpowiedzi na te pytania i na szereg innych,
      ale w tym celu muszę udać sie na zebranie komisji edukacji rady poiwatu i do samej rady,
      bo niestety nikt nie chce nam wytłumaczyć, czemu traktuje nas jak traktuje.
      Zapewne jednak, pan starosta Piotr Kagankiewicz lub pani naczelnik wydziału edukacji
      udziela wam odpowiedzi na te pytania
      kontakt znajdziecie tu;
      www.powiat-tomaszowski.pl/content.php?cms_id=3&lang=pl&p=p2
      będę wdzięczna . jak i cała reszta rodzicow, jeśli podzielicie się odpowiedziami,o ile uda się je wam uzyskac, bo nam się nie udało...

I tak, przedstawiamy tę sprawę w sposób negatywny -z naszego punktu widzenia nie ma ona ani jednego pozytywu.

Madziulca serdecznie przepraszam, za doznane z mojej przyczyny- bo nie winy-nieprzyjemności.
      Mam nadzieję, że chociaż docenisz wiedzę w jakiej posiadanie weszłaś tą drogą:
      nie wszystko co pisane należy brać dosłownie
      a już przymiotnika w nazwie tego forum na pewno.

Serdecznie wad dziewczyny pozdrawiam i życzę abyście nigdy nie musiały
      walczyć o dostęp do edukacji waszych dzieci.

żegnam się
      Zakładka
      • missmiriam1 Re: Witajcie drogie Panie! 14.06.11, 12:29
        Zakladko, Madziulec została poproszona o szczegóły w związku z tym wpisem forum.gazeta.pl/forum/w,615,125318223,125993176,Re_czy_to_dobry_pomysl_.html?wv.x=2 , kiedy zarzuciła Pomocnym oferowanie pomocy bez sprawdzania osoby proszącej. Nie bardzo rozumiem, czemu negujesz przymiotnik ''pomocne'' w nazwie forum. Dziewczyny pomogły wielu osobom, to, że zadały konkretne pytania w związku z tą konkretną petycją nie oznacza, że można ot tak sobie skrytykować to, co tu robią.
      • pomocspoleczna [...] 14.06.11, 12:46
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • penelopa40 Re: pomocspołeczna 14.06.11, 14:16
          z zasady nie podpisuję niczego, żadnych petycji, postulatów, protestów, apeli, skarg i wniosków...

i wcale mnie nie dziwi, ani nie śmieszy ! że ktoś poproszony o podpisanie swoim imieniem i nazwiskiem dokumentu prosi o szczegółowe wyjaśnienia... i nie ma ochoty podpisywać na zasadzie znajoma jakiejś babki z netu ma dziecko w szkole gdzieś w Polsce i ...
          • pomocspoleczna Re: pomocspołeczna 14.06.11, 14:26
            A co tu jest do podpisania???Petycja w sprawie obrony osiedlowego sklepu z alkoholem czy obrona szkoły dla dzieci???? Bez zartów,ale nie sądzę ,zeby matki tych dzieci chcialy źle i coś na rzeczy jest.Dlatego mnie NIE OBCHODZI czemu po co i dlaczego ,podpisuje bo wierze w dobre intencje matek,chcą dobrze dla swoich dzieci i chwala im za to.Mądrzy miasta to jak nasz mądry rząd ,banda debili i złodziei i pewnie stąd dramat tych dzieci z kolejnych mądrych decyzji władnych.A wy jestescie gorsze od inwigilacji ,baa lepsze od IPNu
            • penelopa40 Re: pomocspołeczna 14.06.11, 14:34
              proszę mnie nie obrażać, nie mam nic wspólnego z IPN ani żadną inwigilacją... jeśli Pani podpisuje wszystko jak leci nie czytając to Pani sprawa, proszę podpisać i koniec tematu...

ja nie podpisuję niczego lub prawie niczego nie wiedząc dokładnie o co chodzi, a i wtedy niekoniecznie, moje prawo, i rozumiem tych, którzy chcą wiedzieć...czemu, na co, po co i dlaczego...
              • malabum Re: pomocspołeczna 14.06.11, 15:02
                I znów tyle złośliwości i to z obydwu stron.. smutne, ja nie widzę problemu podpiszę, też wierzę w dobre chęci matek.
                • penelopa40 Re: pomocspołeczna 15.06.11, 08:32
                  gdzie widzi Pani złośliwość w moich wypowiedziach?

nie neguję niczyich dobrych intencji ale rozumiem też chęć uzyskania info przez osoby poproszone o podpis czy poparcie jakiegoś działania...
                  było by też lepiej gdyby sama zainteresowana wystąpiła z propozycją...
                  • malabum Re: pomocspołeczna 15.06.11, 09:13
                    Może źle się wyraziłam, chodziło mi o oburzenie, robienie jakiegoś afrontu przeciwko madziulcowi, która stara się przecież komuś pomóc- tak ja to odbieram zaznaczam. Pisanie jej- akurat nie przez Panią- np. że nie może napisać czegoś z sensem etc .nie chce mi się cytować, jest traktowaniem jej jak persona non grata na tym forum, a przecież jeżeli wątek ma komuś pomóc to czy to nie jest założenie tego forum? Jesli ktoś nie chce podpisać niech nie podpisuje... ja akurat jestem za i tyle. Każdy robi jak uważa.
                    • atena12345 Re: pomocspołeczna 15.06.11, 09:24
                      malabum napisała:

Pisanie jej- akurat nie przez Panią- np. że nie może napisać czegoś z
                      > sensem etc .nie chce mi się cytować, jest traktowaniem jej jak persona non gra
                      > ta na tym forum,

nie napisałam, ze nie MOŻE napisać czegos z sensem, tylko, że nie spodziewałam się..
                      Madziulec znana jest od jakiegoś czasu z czepialstwa (delikatnie mówią) i komentarzy na temat działania forum i forumowych "westalek"
                      Stąd moja (m.in.) aktywnośc w tym watku
                      Poza tym zadałam tylko dodatkowe pytania, na które w większości nie uzyskałam odpowiedzi lub uzyskałam, ale w tonie dość zniechecajacym.
                      Pisanie komuś 'zadzwońcie sobie" "poczytajcie sobie" jest przejawem lekceważenia kogoś, kto nie chce podpisać petycji "od tak"
                      • madziulec Re: pomocspołeczna 15.06.11, 11:18
                        Pewnie i mówią delikatnie wink))

Jesli komus nie chce sie przeczytac petycji a zadaje juz pytania to troche dziwne zachowanie.
                        Ale ok. Kazdy ma prawo.
                        Dla mnei jest to dziwne, bo jednoczesnie bez zadawania pytan sa zachowania: podaj konto i potem post: przeslalam ci 30 zl.
                        Jak dla mnie podpis pod petycja jest mniej wart niz te porownywalne zachowanie z przeslaniem 30 zl.
                        • aniaj21 Re: pomocspołeczna 15.06.11, 12:46
                          > Ah....
                          > Wystepowanie w czyims imieniu jest już tu pewnym zwyczajem. Ot chocby
                          > rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,615,125959023,125959023,Prosze_o_pomoc_w_udzieleniu_pomocy.html
                          > Jednych sie czepiamy innych nie??? To jak to jest? WSzystkie zwierzeta sa rowne
                          > ale niektore rowniejsze???

Madziulec zostaw mnie w spokoju już raz coś pisałam masz coś do mnie pisz na priv a nie czepiasz się za każdym razem mnie albo alin9

a z tym porównywaniem ludzi do zwierząt chyba troszkę przesadziłaś chyba, że ty jesteś zwierzęciem no to sory

a akurat tutaj się zgodzę z niektórymi ze ty wymagasz od wszystkich odpowiedzi ale jak tobie ktoś zada to wielkie oburzenie podpisanie się pod petycja to zawsze jakaś odpowiedzialność tym bardziej ze podpisuje sie imieniem i nazwiskiem i nie dziwie się ze niektórzy chcą uzyskać jak najwięcej info a ty pisząc wątek powinnaś być świadoma ze mogą wystąpić jakieś pytania na ktore powinnaś odpowiedzieć bez żadnego "ale".
                          ...
                          • madziulec Re: pomocspołeczna 15.06.11, 14:04
                            CXo do porównywania .. "Folwark zwierzęcy się kłania". Ot taka podstawa w czytelnictwie. Orwell...
                            Nawet nie wiem jak Ci wyjaśnić. Jak widac braki podstawowe. Sorki za stwierdzenie, wiec sie nei czepiaj.
                            • atena12345 Re: pomocspołeczna 15.06.11, 14:17
                              madziulec napisała:

> CXo do porównywania .. "Folwark zwierzęcy się kłania". Ot taka podstawa w czyte
                              > lnictwie. Orwell...
                              > Nawet nie wiem jak Ci wyjaśnić. Jak widac braki podstawowe.

jestes już zalosna i bezczelna
                        • malabum Re: pomocspołeczna 15.06.11, 13:50
                          To, że ktoś pomaga to jego sprawa, wyjmuje pieniądze z własnej kieszeni i moim zdaniem nie można się w to wcinać. Każdy pomaga jak chce, jak nie chce nie pomaga- jego broszka. Owszem jeśli ktoś zauważy nieścisłości, należałoby je wyjaśnić, bo ludzi zwyczajnie "żerujących" jest wielu... w tym przypadku ryzyka pomocy niewłaściwym osobom ja akurat nie widzę.
                        • atena12345 madziulec 15.06.11, 13:55
                          Do miłych i jowialnych osób nie należę - to fakt. Taka ze mnie franca, więc i delikatności pewnie mi brak wink
                          Ale:
                          1. petycje przeczytałam
                          2. chcialam nawet przegladnac bloga - nie dało się
                          3. moje imię i nazwisko jest duzo wiecej warte niż 30 zł, Twoje widać nic, bo podpisujesz wszystko jak leci.
                          • madziulec Re: madziulec 15.06.11, 14:02
                            73% osob kompletnie nie rozumie slowa pisanego, wiec nie chełp się tym, że cos przeczytałaś (to tak w ramach mojej złośliwości i innych złych cech charakterku).

Co do wyceny imienia i nazwiska... WYbacz, ale postaram się nie odpowiadać.. Nadal stoi mi to "szczepionką" przed oczami i cholera jakos nie moge sobie wyobrazić osoby super tak piszacej...
                            • atena12345 Re: madziulec 15.06.11, 14:15
                              madziulec napisała:

> Co do wyceny imienia i nazwiska... WYbacz, ale postaram się nie odpowiadać.. Na
                              > dal stoi mi to "szczepionką" przed oczami i cholera jakos nie moge sobie wyobra
                              > zić osoby super tak piszacej...
                              >

A widzisz, ja może i wredna jestem, ale nie oceniam ludzi po błedach ortograficznych (bo mniemam, że o to Ci chodzi), których zresztą nigdy sie nie wypieram i zawsze wstydzę.
                              Zapraszam do mnie jeśli chcesz mnie pozanć, może "super" nie jestem, ale równa ze mnie babka - zapewniam wink
                              I widzisz, jesli chciałas mnie obrazić, to Ci się nie udało. Nie mam tak niskiego poczucia wartości, by madziulec mogła dotknac mnie jakims wycinkiem.
                              Będziemy się licytować ? na co wykształcenie? umiejetności? wyznanie? na co proponujesz?
      • bj32 Re: Witajcie drogie Panie! 15.06.11, 12:59
        Droga Zakładko.
        Popieram, ze dzieci powinny mieć dobre warunki, że niepełnosprawni tym bardziej [*mam* niepełnosprawną córkę i nie ja jedna tutaj], że nie wolno maltretować zwierząt, popieram równość płac bez względu na płeć, związki partnerskie, prawo kobiet do aborcji z uzasadnionych przyczyn, prawo wszystkich do antykoncepcji, prawo księży do celibatu, prawo Rydzyka do życia i tak dalej. Doceniam inicjatywę Rady Rodziców z tamtej szkoły, którą jesteś uprzejma reprezentować, zastrzegając jednocześnie, ze w życiu się nie przedstawisz z imienia i nazwiska... Oficjalne reprezentowanie oficjalnej "organizacji" pod nickiem?
        Ale zniechęciłaś mnie skutecznie do podpisywania, albowiem:
        "Nigdy nie byłam na waszym forum"
        Niemniej z marszu oceniasz...
        "czujecie się tak bardzo oburzone, że ktoś przekleił"
        Nadinterpretujesz. Nie idzie o to, że "ktoś przekleił", a "my jesteśmy oburzone", tylko o to, że ktoś, kto zakłada wątek, ale nie udziela odpowiedzi.
        "jestem też przedstawicielka rady rodziców i to w imieniu rodziców i z ich upoważnienia"
        ...jesteś tajemnicza...
        "Prośba oryginalna wisiała na forum, na którym udzielam się od bardzo dawna- od kilku lat, dlatego nie musiałam jej wyjaśniać bardzo szczegółowo"
        A to akurat mało istotne. Ponieważ *tutaj* Twoja historia nie jest znana, my zaś nie mamy obowiązku same poszukiwać wiedzy.
        "bloga /został zamknięty dziś rano, bo mam prawo do takiej decyzji"
        A my mamy prawo uzyskać odpowiedzi i się dziwić, ze nagle zamknęłaś, chociaż podobno mamy sobie poczytać, jak zaleciła Madziulec.
        "Na inne pytania "dlaczego" -mogę odpowiedzieć : a bo tak, co pokrywa się ze stanem mojej, całej rady rodziców oraz grona pedagogicznego wiedzy, ponieważ absolutnie nikt z organu prowdzącego szkołę nie uznał za stosowne nam wyjaśnić decyzji. "
        A ktoś ich w ogóle pytał? Zostało przez Rade Rodziców i ciało pedagogiczne wysłane pismo do dyrekcji z zapytaniem? Bo może to by wystarczyło? A na razie wygląda "Aaaa! Robią źle, nie mówią czemu, zróbmy petycję!!!". Tak na moje oko. I to już podważa Waszą wiarygodność jako organizatorów czegokolwiek...
        No to udaj się tam, gdzie musisz po odpowiedzi, bo od tego trzeba było zacząć, zamiast od petycji i wysyłania Madziulec z misją. Zwłaszcza, ze Madziulec *zna* obowiązujące tu zasady, a że pieniactwo to jej hobby, to też i reakcji doczekała się stosownych do zachowań.
        --
        Jego żona spodziewa się niedługo dziecka. On też miał niedawno kontuzję. - Komentarz sportowy
        napisz maila w tej sprawie na forum@agora.pl by Dzieneusz
    • atena12345 hm 14.06.11, 16:39
      No i wyszło, że my zlośliwe i wredne, a forum powinno zmienić nazwę - dzięki zakładko wink
      Nie czytasz tego forum, ale wiesz juz o nas wszystko prawda?
      Madziulec poprosiła o podpisanie petycji i to ONA jest zobowiazana do udzielenia odpowiedzi. Jeśli wkleiła link - moge się do niego odnieść.
      Rozumiem, że masz niepełnosprawne dziecko - uwierz, że wiele mam z TEGO forum również.
      Mam zdrowe dzieci, ale moja osobista mama jest terapeutą zajęciowym w ośrodku PSNROZUU
      (tłumaczenie: Polskie Stowarzyszenie Na Rzecz Osób Z Upośledzeniem Umysłowym) ja osobiście jeździłam na turnusy rechabilitacyjne z podopiecznymi jako opiekun. Mniej więcej orientuję sie więc w problemach z jakimi te osoby musza sie zmagać, choć oczywiście nie tak jak ich rodzice czy oni sami.
      Czy uważam, że powinni mieć przywileje w zwiazku ze swoją niepełnosprawnością -TAK.
      Tyle wstępu.
      Jesli chodzi o petycję, to mam prawo pytać o szczegóły skoro podpisuję się własnym imieniem i nazwiskiem. Tak już mam, że czytam wszystko co podpisuję, a jak mam watpliwosci to pytam.
    • senna.lawina Dziewczyny :) 14.06.11, 18:49
      blog Zakładki jest zamknięty raptem kilka godzin, dość dokładnie tam opisywała swoje działania "oświatowe", nie dziwcie się więc, że Madziulec odesłała do blogu bo wyobrażam sobie, że trudno opisać sytuację nawet w 20 zdaniach smile.
      Zakładka to matka aktywna i świadoma praw swojego dziecka, próbuje je wyegzekwować także dla innych.
      Poczułyście się urażone prośbą o podpis w ciemno, ale petycja jest dość szczegółowa, a czas gra istotną rolę. Przynajmniej następni będą wiedzieć jak skutecznie zdobywać przychylność forumek smile.
      Trzymam kciuki i powodzenia smile.
      • madziulec Re: Dziewczyny :) 14.06.11, 22:37
        Własciwie cały dzień zastanawiałam się czy i ewentualnie co odpisac.

Bo przeciez prawie mnie zarzucono naciągactwo.
        Ciekawe, ze ... wiele razy wlasnie na tym forum zupelnie bez problemu nieznanym osobom przekazuje sie zabawki, ciuszki i inne rzeczy, nierzadko zas rowniez i pieniadze nie sprawdzajac wnikliwie stanu faktycznego , w jakim znajduje sie osoba proszaca.

W tym przypadku nawet nie przeczytano petycji.
        NIKT nie prosił o podpis w ciemno. Nie przystawil pistoletu i nei powiedzial "podpisuj".
        Nie uzaleznil tez podpisania od czegokolwiek i nigdzie tego nie bedzie weryfikował.
        Po prostu zostaliście poproszeni. Nic wiecej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka