16.06.11, 19:39
andruch.blogspot.com/2011/06/rodziny-ziebow-z-wilkowa-perypeti-cd.html
niepoprawni.pl/blog/783/rodziny-ziebow-z-wilkowa-perypeti-cd
www.blogpress.pl/node/8844 Witam bardzo serdecznie . Drogie E mamy prosiłem was bardzo dawno temu o pomoc w mojej dość trudnej sprawie.Zrobiono ze mnie lenia,nieroba,itd Chciałbym to wszystko wyjaśnić i prosił bym bardzo o przeczytanie artykułów o naszej sytuacji na blogu Niepoprawni.pl Bardzo dziękuje. DARIUSZ ZIĘBA
Obserwuj wątek
    • bj32 Re: POMOC 16.06.11, 20:05
      Rozumiem, że dwa blogi, oba z błędami zbliżonymi do Twoich, z opublikowanymi zdjęciami, zawierającymi Wasze dane wrażliwe i zaświadczenia, że jesteście zarejestrowani w Urzędzie Pracy mają być dowodem... Na co? Na to, ze nie udzielasz rzeczowych odpowiedzi, a w stosunku do piszących do Ciebie na maila osób nie zachowujesz się po chamsku? Dla mnie takie blogi nie świadczą o niczym. Tym bardziej, że oba należą do obywatela o tym samym nicku.
      Kolejny Twój wątek poleci z hukiem na Osła. Sorry, ale skoro nie rozumiesz lokalnych zasad, to już nie moja wina.
    • atena12345 Re: POMOC 17.06.11, 08:43
      No przeczytałam.
      I czego to dowodzi niby? Że jestes pracowity, rozsądny, wyciagasz wnioski z błedów, starasz sie zmienić życie swojej rodziny na lepsze?
      Nie. Dowodzi to temu, że nic sie nie zmieniło i jedyne w co jesteś na prawdę zaangażowany, to bluzganie na urzędników, którzy oczywiście powinni Wam pomóc.
      Dziennikarz tez chyba nie jest profesjonalny skoro sytuację nagłaśnia na podstawie tylko TWOICH listów, bo przeciez czasu na zbadanie dogłebne sprawy nie ma...Może się mylę?
      Zdjęcie rodzinne - bez komentarza, ale skan aktu zgonu mnie rozwalił...
      • missmiriam1 Re: POMOC 17.06.11, 09:00
        Atena, jaki dziennikarz? www.ngopole.pl/2010/12/22/andrzej-kostyrka-„andruch”/ Bloga każdy może założyć.
        • atena12345 Re: POMOC 17.06.11, 09:03
          missmiriam1 napisała:

> Atena, jaki dziennikarz? www.ngopole.pl/2010/12/22/andrzej-kostyrka-„andruch”/ Bloga każdy może założyć.

eeee.. no może się jeszcze nie obudziłam.
          • noco73 Re: POMOC 17.06.11, 18:24
            A co ma guz jajnika do pracy?Ludzie pracują po zawałach,z nowotworem a ty widze bajki piszesz."dom sie calkowicie zawalił/; a nizej piszesz ze sam go pokleiłeś .Sorrki ale jak to możliwe?
            Opieka chce sie was pozbyc bo widocznie doszli do wniosku ze jesteście młodzi i czas najwyzszy stanąć na nogi,dla samych siebie a przede wszystkim dla dzieci.Jeśli bedą wam non stop pomagać to wy w życiu sie nie dźwigniecie z doła.Widze ze piszesz dosłownie gdzie sie da,człowieku wystopuj bo naprawdę problemów dzieciom narobisz.Moga wam je zabrać bo najwidoczniej jesteście niewydolni wychowawczo,Dzieci nie najedzą sie miłością i przytulaniem.One potrzebują jeść w dosłownym tego słowa znaczeniu,nie wspomnę o zwykłych zachciankach jak lizak,cukierek,zabawka itp.
            • hugo43 Re: POMOC 17.06.11, 18:44
              przepraszam,ale to straszny bełkot ,nic nie rozumiem.i czemu w ogóle ma to służyc?
              • anna.k777 Re: POMOC 17.06.11, 20:16
                No,ale od 2007 roku nie można było podjąć jakiejkolwiek pracy,nawet gdzieś na delegacji w większym mieście.Bo z artykułu wynika,że mama z dziećmi dorabia,a tata płacze.
            • daru-620 Re: POMOC 19.06.11, 13:37
              Witam bardzo serdecznie. Widzę że nie zrozumieliśmy się do końca . Drogie E mamy chciałem tylko co niektórym wyjaśnić że to co kiedyś pisałem jest prawdom . Zauważyłem także jakieś chore moim zdaniem komentarze że niby to od 2007 roku nic nie robi tylko żebra nierób . Poczytajcie pisałem że nie mam stałego dochodu lecz dorabiam w zakładzie pogrzebowym i że niby wojuję i zabiorom mi dzieci jak tak będę wojował następne się znalazły do zabierania dzieci . Nie są głodne śmierdzące a na lizaki chrupki mają i to dość . Ludzie dziwią się że więcej one mają niż my .Ocknijcie się lecz nie zapominajcie też tego że syty głodnego nigdy nie zrozumie drodzy w Jezusie Panu .
              • bj32 Re: POMOC 20.06.11, 23:41
                Jezusem sobie nie szastaj. Nie wszyscy tu są wierzący. Ty zaś mataczysz ewidentnie.
            • krystek791 Re: POMOC 25.06.11, 17:48
              Droga Pani no co 73 Pisze Pani co to guz można zasuwać niestety jest Pani w błędzie.Ponieważ wiadomo nam że Pani Zięba jest po operacji guza spraw kobiecych.Natomiast wiemy również że jest komplikacja po operacji gdyż wystąpiła przepuklina.Czy Pani wie co znaczy to słowo przepuklina wskazuje na to że Pani Zięba nie uważała na siebie po operacji i są skutki więc świadczy to o tym że coś jednak robiła zamiast leżeć i czekać na litość tak wrażliwej osoby jak Pani.I teraz z tego co mi wiadomo również nie uważa na swoje zdrowie tylko pracuje przy zbiorze truskawek jako pracownik sezonowy .A pani podejście do całej sytuacji jest bardzo ale to bardzo nie ładne
        • bj32 Re: POMOC 17.06.11, 23:57
          No tak, to wiele wyjaśnia... Może mu laptop Ziobry spadł na stopę? Ale dla mnie w tej sytuacji peany Ku czci Darka i niechęć do urzędników jest zrozumiała: nie wie, o czym gada i wierzy w każdą kichę.
          • aqua696 Re: POMOC 19.06.11, 13:48
            Daru wklejenie pisma z UP zony o niepracowaniu od 20 lat, i posiadanym wyksztalceniu. ..podstawowym.a w miedzy czasie sprowadzeniu dzieci na swiat...
            Dla mnie jedyna mysl to jak niemyslaca trzeba byc osoba, wiedziac o braku warunkow, wyksztalcenia, niecheci do pracy ..itp a sprowadzaniu dzieci, jesli to wasza jedyna umiejetnosc z zyciu to wspolczuje.....
            Twoje podejscie do Urzednikow panstwowych to juz osobny temat, i mam nadzieje iz ktorys z nich nie wytrzyma i zrobi porzadek.
            Wspolczuje dzieciom, ale wybacz mnie na litosc i trudne warunki ich dziecinstwa nie zlapiesz..wypraszam sobie listy na priv, i ich ton, ....
            • daru-620 Re: POMOC 19.06.11, 17:28
              NAPISZE ZNOWU WYJAŚNIENIE BO MNIE TU TRAFI DZIECI SĄ MOJE LECZ TYLKO 2 DZIEWCZYNKI DWÓCH CHŁOPCÓW ŻONA MIAŁA ZA PANNY MIAŁA ODDAĆ CZY CO JA RODZICÓW NIE MAM ŻONA POCHOWAŁA MATKĘ TEŚĆ JEST PO WYPADKU O KULACH JA DORABIAM W ZAKŁADZIE POGRZEBOWYM JUŻ KOPE LAT KOBIETY POMYŚLCIE CO PISZECIE NIE UBLIŻAJCIE NAM NASZ POLSKA TO BYĆ GŁUPI NARÓD DOPUKI SIĘ W TWOJEJ RODZINIE NIE NAWYRABIA TO INNEGO NIESZCZĘŚCIA NIE WIDZICI I SIĘ CIESZYCIE LECZ JAK TO MĄDRE PRZYSŁOWIE MÓWI SYTY GŁODNEGO NIGDY NIE ZROZUMIE
              • anna.k777 Re: POMOC 19.06.11, 17:47
                Widzisz daru,ja do sytych nie należę,i też wychowuję pasierba,ale cały czas pracuję,a dorabiam między pracami.Rodziców też nie mam od bardzo dawna,wiele przeszliśmy i napiszę ci tylko tyle,zapierdzielam ile się da,nogi mi czasami posłuszeństwa odmawiają,nie obrażam cię i nie polegam na instytucjach państwowych,bo przez pewien czas potrzebna była nam pomoc i dostałam odmowę tej pomocy.Pomyśl o konkretnej pracy,a nie dorabianiu.
                • daru-620 [...] 19.06.11, 18:00
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • hugo43 Re: POMOC 19.06.11, 18:04
                    brawo!
                  • anna.k777 Re: POMOC 19.06.11, 18:18
                    NO I CHOĆBY ZA TAKIE WPISY,ODWAŻĄ SIĘ WAM ZASZKODZIĆ,STWIERDZAJĄC,ŻE JESTEŚ NIEZRÓWNOWAŻONY I NIEBEZPIECZNY.
                    • daru-620 Re: POMOC 19.06.11, 18:32
                      ZA TAKIE CZYLI JAKIE BO MIC Z TEGO NIE ROZUMIEM KOBIETO ODDAŁA BYŚ DZIECI - MOŻE I TAK LECZ JA NIGDY CO TY TU PISZESZ ŻE NIBY JAK BYŚ MI CHCIAŁA ZASZKODZIĆ BO ZAUWAŻYŁEM JEDYNIE TYLKO TO ŻE CHYBA W DZISIEJSZYCH CZASACH TO TYLKO JEST W MODZIE POLITYKA PIELGRZYMKI ITD NIKT NIKIM SIĘ NIE PRZEJMUJE JESZCZE KPI NA CAŁEGO PRZEBUDZCIE SIĘ BO NIE ZNACIE DNIA JUTRZEJSZEGO
                      • nioma Re: POMOC 20.06.11, 13:48
                        swietne podejscie, ze panstwo ma cale zycie nierobów utrzymywac
                        tylko panstwo nie bierze pieniedzy z kosmosu a od podatnikow, ludzi pracujacych i myslacych, nie plodzacych sie bez opamietania w sytuacji kiedy nie maja na to warunkow.
                        taka jest roznica.
                        • noco73 Re: POMOC 20.06.11, 13:59
                          Hmm ,nie znam historii,ale chyba przeginamy kobiety-matki. Ona nie pracuje od wieluuuu lat ,na zaświadczeniu pisze ze odmówiła pracy.Nie wiem w jakim wieku są dzieci .Nie trzeba wielkiej wyobraźni by wiedzieć ze tak dla dzieci jak i dla rodziców,odebranie dzieci byłoby ogromnym dramatem.Bo dzieci nie myślą ,ze pójdą do innej rodziny i będą miały cud-miód.One nie będą rozumiały dlaczego ktoś okropny odebrał im ukochana mamę i ukochanego tate.Nawet nie chcę tego roztrząsać bo to okropne strasznie jest.Pisze,że" wyrwie łeb i nasra w szyje"... ja zrobiłabym to samo,gdyby ktoś chciał mi odebrać dzieci !!! Jesli tak walczy,prosi,błaga to znaczy ,ze jest źle,ze są niezaradni na tyle by wyjść z doła-ale nie znaczy to ze są złymi rodzicami! Pisze pisze ale i tak wiem ze do wielu to nie trafi ,bo przecież to takie proste wejść komus z buciorami ,odebrac dzieci i miec w doopie....
                          Pisze ze pracował,ze wyjezdzał ,ze pracuje. Robi co moze ,ale czemu matka tyle lat nie pracowała???? nie mam pojęcia....
                          Drogi Daru,nie tłumacz kobiety chorobą,nie tłumacz tym,ze od tylu lat nie ma z kim zostawic dzieci,no nie rozumie tego hmm
                          • nioma Re: POMOC 20.06.11, 14:38
                            ale to jest wlasnie tekst wytrych: co dzieci winne.
                            niby nie winne ale dlaczego reszta spoleczenstwa ma ponosic konsekwencje braku myslenia rodzicow?
                            w imie panstwa opiekunczego podatnicy sa okradani z wlasnych pieniedzy, nie moga sobei zabezpieczyc przyszlosci bo wiekszosc pieniedzy odprowadzanych do zus'u i us'u idzie na zapomogi, zasilki, dodatki itp.
                            sa sytuacje gdzie NAGLE rodzice traca prace, pojawia sie choroba, wypadek, zdarzenie losowe - takim rodzinom powinno sie pomagac, stawac na glowie, zeby nie popadli w biede . Ale ludzie, ktorzy od lat nie maja pieniedzy, rodza kolejne dzieci? Zlamanego grosza nie powinni dostac.
                          • aqua696 Re: POMOC 20.06.11, 14:59
                            Noco poczytaj wypowiedzi, i to jak Daru atakuje innych -czy taka osoba jest odpowiedzialna??
                            Napisal iz z opieki sie wyzyc nie da????
                            -a kto marzy aby cale zycie zyc z opieki??

Daru.
                            Na 2 chlopcow zona zapewne ma alimenty, a ty wybierajac kobiete z 2 dzieci na partnerke zyciowa podjales odpowiedzilanosc, a kiedy rodzyly sie wasze corki rowniez podjales decyzje o ich zyciu - i zapewnieniu im dostatku.
                            Wiele osob tu nie ma rodzicow, wiec to zerowy argument.
                            Mieszkanie od 20lat na terenie bezrobocie tez dla mnie nie jest argumentem, kiedy rodza sie kolejne dzieci.
                            Atakowanie pracownikow MOPS, i innych instytucji udzielajacych pomocy jest tylko okazywaniem wlasnej nieodpowiedzialnosc, braku zaradnosci.
                            Osoby ktore, staraja sie, podejmuja prace, szkolenia, edukacja sa warte inwestowania w nie.
                            To ty nie ukonczyles studiow a twoja zona innej szkoly niz podstawowej, byla to rozniez wasza swiadoma decyzja ktora wplynela na wasze zycie, i jak widzac od 20lat nic nie robicie aby to zmienic.
                            Owszem odebranie dzieci to ostatecznosc ale rowniez brak zaspokojenia podstawowych potrzeb, pokazywania im modelu zycia w bezradnosci, oczekujac utrzymania od wszystkich innych ludzi, i instytucji, agresja itp najczesciej daje efekt kolejnego pokolenia ktore utrzymuje panstwo.
                            Nie zdziwie sie iz jakis pracownik, czy inna osoba ktora obrazasz, atakujesz bezpodstawnie wniesie sprawe do prokuratury lub sadu rodzinnego go sprawdzenie warunkow mieszkaniowych, materialnych, wychowawczych dzieci.
                            Moze posiadanie kuratora uswiadomiloby Ci iz twoja postawa jest nieodpwiedzialna i a patrza z boku uwlaczajaca juz samemu tobie.
                            • noco73 Re: POMOC 20.06.11, 15:29
                              Aqua no i tu masz rację,kurator wiele by mógł pomóc,choć podejrzewam ze juz jest.Co do tego,ze tkwią od nastu lat w bezrobociu też mocna prawda,ja z mężem i dwójka dzieci wyjechalismy z rodzinnego miasta bo tam szalało bezrobocie a nie chcielismy korzystac z pomocy opieki.Teraz jestesmy juz w trzecim domu,wyjechalismy z centrum do Krakowa a z Krakowa nad morze.Mam nadzieje ze w końcu znaleźliśmy dom.Bardzo ryzykowalismy bo:
                              -był to srodek roku szkolnego
                              -nie mielismy ani grosza-
                              -pieniądze na start pozyczylismy
                              -ja prace znalazłam bardzo szybki,ale mąż dopiero po 3 miesiacach
                              Wytrzymalismy rok,tu jesteśmy od 8 miesiecy i jest oki.
                              Daru po co to pisze ?Ano po to byś zobaczył ze zeby zmienic cos w swoim zyciu ,trzeba czasem podjąć bardzo trudne decyzje,bardzo zaryzykować.Wy zas siedzicie przy kompie i prosicie na dziesiatkach for,na dziesiatkach for,ludzie was gaszą,olewają,obrazają a wy zamiast ze wstydu się podnieść ,dalej klikacie w klawiature.Nie pojmuję!
                              Nam tez trudno było wyjść z doła,ale dostałam słownego kopa i ruszyłam w Polske.
                              Inną rzecza jest to ze akurat nasze podatki,składki Zus itp wcale w wiekszości nie idą na biedę ,ale do kieszeni wyzszych władz winkPoruwnujac nasza polityke socjalna a innych krajów,jest diametralna różnica,wiec nie ma co gadac ze jest taka super.Prawda jest taka ze z naszej "nie da się wyzyc" a w innych krajach nie idą do roboty bo mają tyyyyle wink
                              Pomoc opieki społecznej powinna być czasowa,konkretna,duza,taka która pomoże naprawdę wyjść z dołka,a nie dać grosze i oczekiwać ze ktos się dxwignie.Trwa moim zdaniem zbyt długo i bez sensu.Daru dla dzieci rusz tyłek,rusz tyłek żonki i do roboty.Jesli nie ma pracy,szukaj jej gdzie indziej,staniesz na nogi sciagniesz rodzine.Jak wy sobie to wyobrażacie dalej?????Ze ludzie latami paki i kase beda słać?
                              • nioma Re: POMOC 20.06.11, 15:37
                                pieniadze przekazywane w formie zapomóg nie sa oszałamiajace jesli policzymy je na jedna rodzine, ale tysiace rodzin pomnozone przez te zasilki to sa juz kwoty kolosalne.
                                wsrod osob pobierajacych zasilki wielka grupa to notoryczne nieroby i dziecioroby, ktorym tylek chce sie ruszyc tylko do seksu bo na prace maja alergię.
                                • daru-620 [...] 20.06.11, 15:57
                                  • noco73 Re: POMOC 20.06.11, 16:11
                                    Skoro wszystko macie,skoro jest tak zaje....e dobrze ,to czego szukasz????Bo nie rozumie już .Katoliczką nie jestem,wierze w męża i dzieci winkGdzieś przeczytałam ,ze nie bierzesz sobie do serca dawanych rad i ....właśnie tego doswiadczyłam na własne oczy .Mycie trupów itd,robota jak robota,niektórzy pracują w oczyszczalniach ,niektórzy w gorszym gó...e sie babrają.Ponowie pytanie.Czy zona szuka pracy,czy tylko jest zarejestrowana jako poszukujaca?Czy skończyła jakikolwiek kurs organizowany przez opieke lub Up ?
                                    • renata.36 Re: POMOC 20.06.11, 16:30
                                      A ja czytając co pisze daru nie wiem...smiac sie. czy płakać...
                                      Nawiedzony jestes człowieku albo chory!matko. skąd sie tacy ludzie biorą!!!!
                                      • daru-620 [...] 20.06.11, 17:09
                                        • missmiriam1 Re: POMOC 20.06.11, 18:43
                                          Renata, jak uznasz, że się wcinam, to możesz mi dać po uszach, ale..
                                          ''PISZE TO DO TEJ PANI RENATY 36 CZY JAK JĄ TAM ZWĄ KOBIETO W CZYM TY TAK TU POMAGASZ NA TYM FORUM''. A pomaga, pomaga. Radą, ubraniami dla dzieci i nie tylko. Dzieli się tym co ma.
                                          • renata.36 Re: POMOC 20.06.11, 18:47
                                            Dzięki missmiriam1. ale skadt Ty to wiesz. bo ja sie staram "nie obnosić" z moja skromna pomoca.
                                            • missmiriam1 Re: POMOC 20.06.11, 18:57
                                              Renata, napisałam do Ciebie na pocztę, ale mi wróciłasad
                                              • renata.36 Re: POMOC 20.06.11, 19:01
                                                zaglądnij na swoja pocztę.może moja sie wysłała
                                              • aqua696 Re: POMOC 20.06.11, 19:20
                                                dziewczyny ja nie czekam i mam nadzieje iz niedoczekam sie od Daru takich wulgaryzmow jak ostatnio na poczte ...czego i wam zycze..
                                                • renata.36 Re: POMOC 20.06.11, 19:30
                                                  Toś mnie nie zaskoczyła wcale. bo ja sie po nim niczego kulturalnego nie spodziewam.
                                                  • anna.k777 Re: POMOC 20.06.11, 19:45
                                                    Bo najbardziej,by go uszczęśliwiło z przyznaniem jemu racji,a ci co wykładają jasno sprawę,mogą mieć przesrane u niego.Nawet szkoda polemizować z nim,jemu się należy,a co mu tam durne kobiety będą doradzać.
                                        • renata.36 Re: POMOC 20.06.11, 18:50
                                          Czy pomagam.czy nie to moja sprawa.
                                          • renata.36 Re: POMOC 20.06.11, 18:52
                                            To jest odp.do daru. który jakby mógł to bym nam łby pourywał i w szyje..wiadomo co.kto nie z nami ten przeciwko nam-takie twoje motto daru i sam sie psychicznie wykończysz z ta swoja zajadłościa i nienawiścia do ludzi.
                                    • daru-620 Re: POMOC 20.06.11, 16:32
                                      odpowiem czego tu kiedyś już szukałem pomocy tak pomocy lecz jak to do dziś słychać nierób dzieciorób itd jak bym liczył na pomoc tylko ludzi i opieki to bym dawno już leżał u nas na chłodni nie jest tak zajeb jak się to komuś zdaje żona moja ma porobione kursy na kase pracowała w kauflandzie w namysłowie ja też robiłem kurs drwala pilarza naobiecywano robotę i na tym się skończyło żonie też od września ponoć mam być przyjęty do gminy lecz to tylko pogłoska piszesz kobieto o przeprowadzce nie wchodzi to w rachubę matka żonie zostawiła ten dom lecz nie ma spraw spadkowych na wsi inaczej się mieszka niż w mieście mamy ogródek kury 40 króliki 30 sztuk opieka wszysko widzi na bieżąco kuratora nie mamy jak niby ktoś to sugerował że napewno mamy jak chce pani nas obejżeć proszę na naszą klasę zdięcia są dzieci nasze
                                      • nioma Re: POMOC 20.06.11, 16:46
                                        sorry, ilosc bledow i kompletny brak interpunkcji uniemozliwia mi zapoznanie sie z twoimi wywodami.
                                        daruje sobie.
                                        • renata.36 Re: POMOC 20.06.11, 16:52
                                          Raczej bełkotem!
                                      • noco73 Re: POMOC 20.06.11, 17:00
                                        Daru ,tak więc masz bardzo bardzo dobry i poszukiwany zawód,Pilarzy drwali szukaja do pracy w Szwecji,nie wymagaja jezyka,moglibyście dzięki temu naprawdę mocno się odbić.Żona równiez ma bardzo dobry zawód,nie jest superpłatny,ale prace łatwo znaleźć,czasem trzeba dojechać,ale można.
                                      • daru-620 [...] 20.06.11, 20:03
                                        • renata.36 Re: POMOC 20.06.11, 20:09
                                          "drogi" daru ja sie zastanawiam skad u ciebie tyle czasu.że siedzisz na d...zamiast zasuwac na rodzinę.
                                          Tak! mamy bardzo dobrych.zaradnych.pracowitych mężów. którzy kase przynosza i nie wymagaja od nas NIC.Dlatego nie chodzimy do opieki. mamy zycie usłane różami i cała mase wolnego czasu!Amen!
                                        • aqua696 Re: POMOC 20.06.11, 20:15
                                          Daru a ja Ci naposze facecie przezemnie nie kochany, i niezrozumiany...
                                          Koscia w gardle ci stoji nasz czas, i reszta...
                                          Jesli jestes katolikiem jak wnioskuje po czesci postow to chroncie mnie narody przed takimi katolikami.....jadem rzucajacymi, i nienawisc siejacymi...oraz czekajacymi na manne z nieba..
                                          I ty sie ciesz iz nie jestem pracownikiem socjalnym w twojej okolicy
                                          • daru-620 Re: POMOC 20.06.11, 20:23
                                            agua czy jaka tam cholewa powiem ci krótko ty dziękuj lepiej bogu ze nie jesteś pracownikiem socjalnym u nas daj darmozjadom na ofiarę bo co ty byś mnie takiego strasznego mogła zrobić czego do tej pory nie przeżyłem pomyśl chyba nic posadziła byś mnie gdzie we więzniu czy w psychiatryku ja na waszą pomoc to wiesz co wyłożył chyba się domyślasz jeśli masz wszystko to żyuj długo i szczęsliwie aby tak dalej i daj se kobieto siana bo ja już nie takie głodne kawałki przerabiał
                                            • belineea Re: POMOC 20.06.11, 20:47
                                              a słyszałam ze w krzykowie koło wilkowa jakis zakład powstaje po dawnym pgr moze tam pracy poszukac
                                              • lili-2008 Re: POMOC 20.06.11, 23:38
                                                Temu panu na pracy chyba jednak nie zależywink

Daru, mam nadzieję, że nigdy nie spotkam na swojej drodze takiego darmozjada, jak ty.
                                        • bj32 Daru-620 21.06.11, 00:46
                                          Zaprawdę cierpliwość moja jest wielka, ale nie będziesz mi tu takich tekstów wulgarnych wrzucał i pyskówek wszczynał. Póki co - wszystkie takie Twoje będę ciąć, a jak się pogniewam, to zgłoszę do bana i cześć.

Dziewczyny: nie karmić trolla!
                                          • prawdziwy_aniolek77 Re: Daru-620 22.06.11, 12:36
                                            Znam cala historie od 2008 bo wtedy pierwszy raz na ten temat czytalem. Na prosbe o przyslanie potwierdzajacych dokumentow nie dostalem odpowiedzi. Jak ale napisalem ze chce im pomoc to dostalem liste z potrzebnymi rzeczami i podano mi numer z banku zeby na ich konto forse przyslac. Setki prosb o pomoc pisze ten pan i to gdzie sie tylko da i zamiast roboty szukac to czeka na manne z nieba. Pomoge chetnie jak ktos do dolka wpadnie ale Pan lubi swoje zycie nic tylko siedziec w dolku i biadac i biadac i biadac ale od siebie nic nie robic. Pan Dariusz pisze do roznych gazet i na rozne fora ale jak ktos chce dukumenty to go od razu nie ma ! Dziwne co ? W tym czasie co Pan przed komputerem przesiedzi to moze juz Pan prace szukac albo prace znalezc. 18 letni syn tez moze cos do kasy przyrobic a nie z komorka po dworze latac. Wiadomo ze jak sie o nic nie stara to sie cos zawali i wie Pan co ? Jak bym tutaj fotos z mojego starego domku z dzialki umiescil gdzie jest balagan i brud to by tez ktos myslal ze mieszkam w zawalonym domie.
                                            • daru-620 Re: Daru-620 24.06.11, 22:08
                                              itam odpowiadam pani że syn też się dokłada nie lata po podwórku z komurką tylko po wiosce to też dał 20 zł za komure droga pani dokumenta są wszelakie do wglądu a i tak pani nie pomogła i nie pomoże ludzie przebudzta się
                                              • hugo43 Re: Daru-620 24.06.11, 22:18
                                                panie daru!ale o co tak naprawde chodzi,czemu mamy sie przebudzic?oczekujecie pomocy,czy zrozumienia,czy tak tylko chciales sie przypomniec?
                                                • daru-620 Re: Daru-620 24.06.11, 23:34
                                                  tak na prawdę to już sam nie wiem o co tu chodzi każdy ma coś do powiedzenia każdy mądry na swój sposób nie chcę się przypominać tam jakieś pani blance czy jakiemuś innemu mądremu w prawie wystarczająco zponiewierano mnie na pomocnych e mamach cóż mogę dodać ludzie skupta się lecz nie skubajta
                                                  • bj32 Re: Daru-620 25.06.11, 17:38
                                                    Jakaś pani Blanka ma w nosie Twoje przypominanie się. Chcesz forsę? Idź i zarób, a nie łapę po cudze wyciągasz obiboku. Dobrych rad nie chcesz słuchać, na urzędników narzekasz, ze mamony Ci siłą nie pchają, a dzieci chcą zabierać... Gdyby chcieli, to już by zabrali i guzik byś miał do gadania. Komóra za 20,-, ale rozmowy w jakie koszta idą, co?A zadka do roboty ani Tobie, ani jemu się nie chce ruszyć, tylko pisać, płakać i jeszcze klony mi tu zakładać.
                                                    Jak Pomocne takie złe, to marsz do praca, zamiast nam tu żebrać, jęczeć i złorzeczyć.
    • bj32 krystek791 25.06.11, 17:32
      Osioł i zgłoszenie do bana za klona.
      Dziewczyny, tłumaczyłam: nie karmić trolla.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka