symulacrum
25.07.11, 22:18
Dzień dobry,
Szukałam miejsc, w których mogłabym zamieścić informację, prośbę o pomoc. Ktoś polecił mi to forum.
Do domu dziecka, w którym pracuje moja koleżanka, trafiła w ostatnich dniach szóstka maluchów. Do tej pory nie było tam małych dzieci, dlatego staramy się zebrać szybko rzeczy niezbędne do funkcjonowania. Dzieci to bliźnięta 9-miesięczne (rehabilitowani wcześniacy, podobno wyglądają na 6-miesięczne, sama osobiście nie widziałam dzieci, jestem w tej chwili poza Warszawą, sprawę znam z maili i rozmów telefonicznych), bliźnięta ok. 2,5 roku chłopiec i dziewczynka, chłopiec 4 latka i chłopiec 6 lat. Udało się już dzięki rozpuszczeniu wici wśród znajomych znaleźć jedno łóżeczko, dwa foteliki (maluszki muszą dojeżdżać na rehabilitację), wanienkę, jakieś zabawki, troszkę ciuchów. Gdyby ktoś miał ochotę jakoś pomóc, wyślę na priva adres tego domu dziecka i osobę do kontaktu. Dzieciaki przyszły z interwencji z domu z przemocą. Nie mam doświadczenia, zawsze jak starałam się pomóc, to pośród znajomych.
Niestety nie potrafię podać wzrostu dokładnego tych dzieci. Parę osób zadeklarowało ciuszki dla chłopców, w tej chwili najgorzej jest z tą dziewczynką.
Jeżeli coś napisałam nie tak, jak jest tu przyjęte, to poproszę o instrukcję.