Dodaj do ulubionych

okzsilip vel smysia

01.08.11, 12:49
Najpierw wklejam wypowiedzi z innego wątku, gdzie znalazły się niesłusznie:

okzsilip 01.08.11, 08:34
przepraszam bardzo zgłosiłam dzieci do wyprawki pisałam emaile z "kogosia" i więcej odp nie dostałam bo stwierdziła,ze do przedszkola wyprawka nie przysługuje wiec chciałam zglosic syna ktory drugi rok idzie do zerowki i odp niedostalam chcialam jej nawet foto aktu urodzenia wyslac a napisałam z innego emaila gdyz nie moglam wejsc na swoja poczte korespondencje email moge wyslac bj

okzsilip 01.08.11, 08:51 Odpowiedz
wyslalam emaile do blanki
Obserwuj wątek
    • missmiriam1 Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 13:15
      ''sama wychowuję trójkę dzieci 6 lat syn 5 lat syn i córka 3 lata '' - samotna matka... forum.szafa.pl/7/3903123/3904838/re-mbank-co-sadzicie.html#msg-3904838
      • anna.k777 Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 13:23
        Nawet nie wiem jaki dać komentarz do tego linku,niby samotna,a facet w szpitalu.
        • bj32 Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 13:33
          To też, ale mnie urzekł ten fragment:
          "mowie ze mamy taki pakiet rodinny wykupiony,ze syn dostał wysypke goraczke a wlasciciel rachunku lezy w szpitalu"
          Ja bym natychmiast zrezygnowała z banku, w którym w pakiecie dają wysypkę, gorączkę i leżenie w szpitalu...
          A z całości ogólnie bije po oczach, że nasza biedna "samotna matka, mieszkająca obok konkubenta" jeszcze 8 lipca bieżącego roku miała z nim wspólne konto w mBanku i samochód się zepsuł, i ogólnie... Bieda aż piszczy.
          Wstyd!
    • bj32 Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 13:27
      Pozwól, Dorotko, że Ci coś wyjaśnię:

Po pierwsze nie zauważyłam, żebym miała coś wspólnego z akcją Wyprawki. Wiszę tam jako koordynator? Nie? To na plaster mi przysyłasz korespondencję? Czy wysyłasz to również wszystkim innym, którzy nie są zaangażowani? Jest koordynacja, odpowiedziały Ci dziewczyny i cześć pieśni. Co ja mam do tego? Ja jestem moderatorem forum, a z pomocą ta funkcja nic wspólnego nie ma, więc jakie kombinerki?

No, ale skoro już się uparłaś marnować mój czas na bzdury, a ja jednakowoż coś tam o akcjach wiem, to Ci wyjaśnię:
      Samo podanie swojego adresu i telefonu to za mało, żeby się zakwalifikować. Zgłaszanie do wyprawek dziewczynki 3letniej to idiotyzm, nie sądzisz? Fakt, że Twój syn drugi raz idzie do zerówki - nie ma żadnego znaczenia. Nawet gdyby szedł szósty raz szedł do tej zerówki, nie zmienia to faktu, że Twoja sytuacja materialna nie kwalifikuje Cię do wyprawek, o czym wszyscy wiedzą. Ponieważ masz pomoc z OPS, alimenty na troje dzieci, na czwarte Ty alimentów nie płacisz, masz gacha, z którym żyjesz w niezłych warunkach, stać Cię na samochód i wycieczki na wakacje w rozmaite miejsca, zbierasz pieniądze na fikcyjną operację autyzmu, żebrzesz po rozmaitych forach, wymieniasz torebki na marlboro, "oddajesz" wózek za 200,-, handlujesz, naciągasz, oszukujesz, jesteś namolna i antypatyczna, a przy tym ani trochę nie jesteś biedna [ubóstwo umysłowe nie jest wliczane w koszta].
      Do Wyprawek nie są potrzebne akty urodzenia, bo z nich stan posiadania nie wynika. Wynika z papierów z OPS, sądu czy komisji orzekającej o stopniu niepełnosprawności.

Kogosia udzieliła Ci wyczerpującej odpowiedzi.

Zatem zrób sobie z tego aktu urodzenia syna czopek, jeśli chodzi o moją na ten temat opinię, nie zgłaszaj dzieci do akcji, bo i tak się nie załapią, nie skarż mi się, bo z akcjami nic wspólnego nie mam, weź się za naukę i robotę, zajmij się dziećmi, zamiast siedzieć całymi dniami na necie [a tak, widzę, jak mi się co chwila migasz na GG] i najlepiej przestań wchodzić na Pomocne i na Oddam/ i nękać spokojnych ludzi swoimi urojonymi rachunkami, bądź świadomie wyprodukowanymi zaległościami, bo nikt Ci tu pomagać nie pragnie.

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
      • okzsilip [...] 01.08.11, 14:04
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • anna.k777 Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 14:29
          Nie ty jedna masz komornika na głowie,nie ty jedna masz niepełnosprawne dziecko,i nie tylko twoje dziecko powtarza klasę,trochę z tonu spuść.
          • okzsilip Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 14:45
            to przestańcie zadawać głupie pytania to spuszcze z tonu
            rozwodnicy mają papier,że nie są razem jak wymyślą takie coś do konkubinatu to wam przedstawię,to,że mieszkam u byłego za scianą to nie znaczy,że z nim sypiam nie stać mnie na wynajęcie mieszkania a wniosek do zgm jest złozony
            • nioma Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 14:49
              to moze jak Ci sie nie podoba to sobie idz z tego forum?
            • bj32 Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 15:23
              Jak dla mnie może mieszkać z nim nawet w jednej wygódce i nie sypiać, bo nie łóżko nas tu obchodzi, a dobra materialne. Zwłaszcza, ze sypiać można z kimś nawet jak się mieszka w różnych wiochach;]
              Nie spuszczaj z tonu - będę ciąć. Nie odpowiadaj i najlepiej wcale nie pisz, bo i tak pomagać Ci tu nikt nie chce. I co nam po papierze z rozwodu albo świadectwie samotnego macierzyństwa? Ty wiesz, ile tych rozwodów i separacji jest fikcyjnych?
              W ogóle łżesz aż ziemia jęczy...
        • bj32 ;] 01.08.11, 14:47
          Po pierwsze, nie ma dla mnie znaczenia, ile masz dzieci. I tak kręcisz.
          Po drugie jeśli masz alimenty na jedno, to czemu nie na dwoje? Marsz do sądu składać o alimenty, a nie siedzieć godzinami na necie i wyłudzać.
          Po trzecie skoro na szafie handlujesz i w innych miejscach też, to *ma to znaczenie*, bowiem świadczy, ze tu bierzesz, a tam sprzedajesz. Zatem kosztem dobrych ludzi rośnie Ci zadek.
          Po czwarte na podstawie linku od Missmiriam widać wyraźnie, że jeszcze 8 lipca 2011 były był aktualny - cytuję:
          "mój facet ma tez konto w mbanku w kwietniu załozylismy to ubezpieczenie", więc nie ściemniaj.
          Po piąte co kogo obchodzi, ze masz komornika i czemu ktokolwiek miałby spłacać Twoje długi, hę? Do roboty, nierobie!
          Po szóste nie wyrażaj się, nawet, jeśli wulgaryzm jest wykropkowany.
          Po siódme to mnie obchodzi na jakich stronach handlujesz, ze jakoś tak ludzie w znacznym stopniu się kierują wiedzą o potrzebujących z netu, a do mnie kilka osób jednakowoż ma zaufanie większe niż do Ciebie, więc wiedzą ową się dzielę.
          Po ósme skoro już mi zawracasz tyłek skargami na koordynatorki Wyprawek, to się licz z konsekwencjami, czyli, ze będę się wypowiadać.
          Po dziewiąte w Wyprawkach jest regulamin, z którego wynika, kiedy się Wyprawka "należy" i Ty się nie łapiesz, szczególnie zgłaszając trzylatkę. Więc zgłaszać sobie możesz do upojenia, a i tak przyjęta nie będziesz.
          Po dziesiąte w akcjach na Pomocnych opcja "należy się" nie istnieje. Koordynatorki są pierwsze po Bogu i to one decydują. Nie są urzędem, nie muszą się kierować przepisami nijakimi, moralność im nakazuje stosować się do samodzielnie stworzonego regulaminu. I to wszystko.
          Dlatego jeśli dalej będziesz się rzucać, używać brzydkich wyrazów [nawet wykropkowanych], wszczynać pyskówki i zachowywać poniżej krytyki - z radością będę usuwać Twoje posty.

Jeszcze raz życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
          • diabollos29 Re: ;] 01.08.11, 14:52
            Nie wiecie dziewczynki ze dobry kit to polowa sukcesu? "Bieda u niej az piszczy" a do ludzi kuriera po stare szmaty chce wysylac. Na to to ja stac.
            • nioma Re: ;] 01.08.11, 14:56
              swietny pomysl na biznes
              wyludzic - sprzedac - zarobic
              ciekawe czy podatki odprowadza?
              ja powiem szczerze, ze po ostatnich rewelacjach o jednej naciagaczce juz nie jestem taka zagorzala przeciwniczka donosow do urzedu skarbowego.
              • olka-1990 Re: ;] 01.08.11, 15:03
                dobrze ktos ci napisal,stac cie na buty za 160 zł a nie stac cie na wyprawke?!!
                Bys sie wstydzila takie glupoty pisac i wlasnie ciekawe czy podatki odprowadzasz mam nadzieje ze ktos na ciebie doniesie do skarbówki
              • aqua696 Re: ;] 01.08.11, 15:33
                w komunie mowilo sie donos..i tak zostalo..
                W wiekszosc krajow jak niemcy, skandynawi czy anglosaskich to nazywa sie obowiazek obywatelski -bo panstwo ktore daje jest okradane..
            • aqua696 Re: ;] 01.08.11, 15:18
              Skoro kopalnia tak chetnie ci sponsoruje wycieczki, i MOPS tez kocha cie zabierac na wycieczki to lec i popros o wyprawke dla 3 latki -do przedszkola-rok temu twoj syn wyszedl z przedszkola, a sredni chyba teraz-tylko ze on mieszka na podstawie sadu z ojcem a nie toba -taki maly pikus.
              Jak powtarza zerowke to co potrzebuje ksiazki, i kilka dupereli -masz wyprawke do dodzinnego -100zl dolozyc z handlu i bedzie jak znalazl.
              Twoja siostra ostatnio o tym okrutnym konkubencie napisala ze jest twoim mezem...to raczej wspazuje na wspolne zycie a nie obok siebie.
              "Twoj autystyczny syn jakos chyba zarazi sie autyzmem za piecem stojac."
              Zamiast latac do fryzjera, kupowac drogie ciuch - i placic cuda wianki -to mozesz zaoszczedzic na wyprawki -i a mloda z alimentow ja bedzie miec...
              Na syna najstarszego nie dostalas swiadczenia wiec jak sie zapieralas prawie rok temu idz do pracy..
              Nosz my okrutne nie chcemy kupic dzieciom twym pedzli z konskiego wlosia.
              W dobie badan DNA jesli wierz kto jest ojcem najstrszego to spokojnie mozesz go podac o alimenty, a i na wyrok sie zalapie.
              • nioma Re: ;] 01.08.11, 15:24
                a wlasciwie to dlaczego ta pani nie pracuje? inwalidka czy jak?
                • olka-1990 Re: ;] 01.08.11, 15:30
                  a po co ma pracowac skoro handluje ubraniami i sie nie przemecza bo zawsze cos za darmo dostanie
                • bj32 Re: ;] 01.08.11, 15:36
                  Inwalidztwo emocjonalne u nas się nie liczy jako jednostka chorobowa... Lenistwo tez nie podlega i żaden orzecznik tego nie uzna.
                  • okzsilip Re: ;] 01.08.11, 15:58
                    a usuwaj moje tematy jak nie masz nic innego do roboty pierwszy syn powstał z gwałtu ale aż do tego stopnia,żeby usunąć nie jestem głupia więc na niego nie mam alimentów,drugi mieszka z ojcem tylko przez rok szkolny,wakacje ferie,swieta jest u mnie a z opieki byly takie zajecia dla samotnych matek min rozmowa z doradca zawodowym,nauka pisania dokumentow aplkacyjnych jak i wyjazdy dla dzieci
                    a alimenty mam na corke wysokie??tylko,ze z tego musze placic rachunki zarowno czy mam 200 ty 1000zł jego to nie obchodzi a co do urzedu skarbowego to przeczytajcie regulamin za co sie placi a i do szkoły chodze wiec wara odemnie
                    • okzsilip Re: ;] 01.08.11, 16:00
                      a i w sprawie wyprawki,na nikogo z ryjem nie wylecialam zreszta wyslalam ci cala korespondencje z kogosia
                      • bj32 Re: ;] 01.08.11, 16:09
                        Wszystko to prawda. Co nie zmienia faktu, że uporczywie wyłudzasz dobra i kasę, łżesz, kombinujesz i mataczysz. Nie "wyskoczyłaś z ryjem" - nie używam takich sformułowań - tylko napisałaś do mnie zażalenie. Nie wiem, dlaczego i guzik mnie to obchodzi.
                        Mam ciekawsze zajęcia, niż kasowanie Twoich postów, bo kasowanie głupot mnie nie bawi, więc bądź uprzejma nie dowalać mi roboty, co?
    • bj32 To jest hicior: 01.08.11, 16:00
      prawo.wieszjak.pl/forum/thread/85969,alimenty-dobrowolne.htm
      i tamże:
      "on pracuje na kopalni i daje na utrzymanie rodziny tzn na rachunki,żywność,środki czystości ja mam dwoje małoletnich dzieci z poprzedniego związku i roczną córkę z obecnym konkubentem która nosi jego nazwisko on nie chce żebym się wyprowadzała ze względu na naszą córkę i postanowił oddawać całą wypłatę(tzn prawie całą bo ustawowo coś musi zostać mu na życie min 600zł chyba)chce dobrowolnie płacić na dziecko i dawać mi na rachunki"
      i dalej:
      "chce płacić ok 2tys na dziecko ale nie ma z czego bo ma tego komornika i oboje doszliśmy do ugody,że nie wyprowadzę się od niego ale złoże pozew o alimenty w wysokości 2tys"
      Nie dość, ze chłopina mało jakoś w tej kopalnie zarabia, utrzymuje uroczą konkubinę i dwoje [?] małoletnich dzieci z jej poprzedniego związku oraz córkę, płaci długi komornikowi i w ogóle jakieś czary z mleka, to jeszcze nasza Dorotka mu dowali 2 klocki alimentów.
      Raz, że żaden sąd nie jest tak popierniczony, żeby to zasądzić, dwa, ze przewałem cuchnie na kilometr, trzy, ze to ile tych dzieci tam w końcu jest, cztery: skoro on płaci wszystko, to na co Ty, dziewczyno, wydajesz forsę z alimentów i świadczeń? W brylanty inwestujesz? Puknijże się w tę pustkę miedzy uszami.
      • okzsilip Re: To jest hicior: 01.08.11, 17:14
        aleś się popisała,znalazłaś coś jeszcze bo już z tej chciwośći nie pamiętam gdzie co pisze ale ty umiesz dokładnie szukać to może przeczytaj datę styczeń 2010 a od maja2010 przebywałam w osrodku interwencji kryzysowej,za to,że pisanina z prawdziwym,zyciem się spotkała dać ci nr tel bo może kłamie jak zwykle
        • stokrotka_szczecin Re: To jest hicior: 01.08.11, 17:35
          Pilne śledzę poczynania Pani Doroty big_grin
          Ja podziwiam moderatorki za Cierpliwość big_grin
          Wstydu Kobieto nie masz - bierz się do roboty ;D
          Bizneswomen - Internetu big_grin
          Bardzo mi przykro że wykorzystujesz dobroczynność oraz wielkie serce ludzi !
          • stokrotka_szczecin To dopiero dyskusja :D 01.08.11, 17:38
            forum.szafa.pl/7/3394670/re-smysia-powinnyscie-wiedzieae.html
            • missmiriam1 Re: To dopiero dyskusja :D 01.08.11, 18:23
              Jeśli uważnie przeczytacie cały wątek to zobaczycie, że chodziło w nim nie tylko o takie traktowanie dziecka, ale również o sprzedawanie otrzymywanych rzeczy. Oraz rozbieżności między sytuacją materialną opisywaną w prośbach o pomoc, a zakładaniem sklepu z ciuchami.
        • okzsilip Re: To jest hicior: 01.08.11, 17:35
          ucieszyłaś się,że dostawałam za to,że było posprzątane i ugotowane na czas,teraz już wiesz dlaczego z nim nie,żyję tylko mieszkam ze względu na córkę może nie mam alimentów o jakich marzyłam ale mam święty spokój jego machlojki puściłam bokiem i zgodnie z prawem założyłam sprawę o alimenty za pomocą prawnika z ops
          • anna.k777 Re: To jest hicior: 01.08.11, 17:51
            Jakie machlojki,ty jesteś sadystka,teraz przejęłaś się chorobą synka!Jak możesz traktować,katować swoje dziecko,na operację zbierasz!Ty lepiej miej operację pustej swej mózgownicy,już samo przyznawanie się na różnych forach do różnych metod katowania swojego dziecka JEST KARALNE!!!!!!!!!!!Tak naprawdę zastanawiam się czy nie przesłać tego tam gdzie trzeba i raczej to zrobię psychopatko,okaleczyłaś sama własne dziecko psychicznie i fizycznie!
            • okzsilip Re: To jest hicior: 01.08.11, 17:58
              a wysyłaj już miałam sprawe z tego wątku na szafie dlatego mam kuratora który przychodzi i patrzy czy wszystko ok i w domu i z dziecmi nawet obserwuje moje wpisy na wszystkich stronach na których się udzielam to jest kara dla mnie za to,że tak wypisywałam i traktowałam tak dziecko teraz gdybym go tak potraktowała grozi mi ograniczenie praw do niego
              • isabelka20 Re: To jest hicior: 01.08.11, 18:04
                Prawa do dziecka/dzieci to już masz napewno ograniczone, teraz to Ci grozi dalsze ograniczenie władzy rodzicielskiej co jest równe z zabraniem dzieci do placówki.
                • okzsilip Re: To jest hicior: 01.08.11, 18:10
                  nie działałam tak dlatego,że chciałam tylko z choroby na które biorę leki gdybym wtedy poszła do lekarza to synek pewnie by wtedy nie miał kar
                  • isabelka20 Re: To jest hicior: 01.08.11, 18:14
                    wiesz co o tym trzeba było myśleć zanim spłodziłaś syna, na twoim miejscu nie pogrążałabym się bardziej naprawdę. Nie działa to korzystnie.
                    • okzsilip Re: To jest hicior: 01.08.11, 18:44
                      Isabelka wiesz w czym problem?w tym,że matka nigdy nie miała ze mną problemów moim problemem było tylko,ze słabo się uczyłam mój ojciec chodził do szkoły specjalnej ja nigdy nie byłam z mamą u psychologa całe,życie tłumiłam w sobie to ja zawsze musiałam wszystko w domu zrobic,posprzatac przypilnowac siostry w nauce jak bylam w 6 podstawowce zaczelam gotowac bo ojciec nie miał czasu bo musial pic mama harowała jak wół i tak wyszlo,ze nigdy nie mialam czasu dla siebie raz na ruski rok wyszlam na dyskoteke i to nie zadarmo bo musialam za pozwolenie wyjscia przynajmniej tatusiowi fajki zalatwic,mimo,ze bylam pełnoletnia i pierwszy raz sie napilam dostalam takie lanie,ze wyladowalam w szpitalu ale,zeby nie dostac drugiego nie mogłam poskarzyc sie na ojca kuba powstal z gwałtu który się stał po dyskotece bo wracalam na okazje byłam wypita wiec nic nie pamietam a policji to nic nie da,ojciec mnie bił do 3 mc ciazy bo dopiero po 3 mc sie dowiedzialam,ze zostane mama doszedł kolejny strach"ojciec mnie zabije"o duzo sie nie pomyliłam bo mnie wyrzucił z domu mieszkałam chwile u kolezanki a potem poznalam ojca swojego sredniego synka,dlatego pewnie nie pije i nie pale ani niechodze na imprezy bo cos mi gada nie rób tego bo znów dostaniesz,potem za szybko po kubie zaszłam w ciaze ale niestety poronilam lezalam tydzien w szpitalu jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy z mlodszym synkiem przyszedl strach,ze moge je stracic dopiero od około 1,5 roku zaczyna ze mnie wychodzic wszystko co w sobie tłumiłam pewnie dlatego tak traktowalam syna on od urodzenia był nerwowy pozniej lekarka stwierdzila bunt dwulatka a dopiero w zeszlym roku wyszlo,ze ma autyzm,i niewiadomo czy z tego,ze w mojej rodzinie byli psychicznie chorzy,czy moze jego ojciec mial nie pokolei a moze i z tego ,ze w 6 mc mialam wypadek 2 dni nieczułam ruchów lezalam prawie dwa mc na patologi ciazy za rozkazem sedziny musialam isc do psychiatry a diagnoza lekka depresja z zaburzeniami adaptacyjnymi
                      • missmiriam1 Re: To jest hicior: 01.08.11, 18:48
                        A co to ma wspólnego z wyłudzaniem rzeczy na jednym forum i sprzedawaniem na innym?
                        • okzsilip Re: To jest hicior: 01.08.11, 18:57
                          moze i twoim zdaniem wyłudzałam a moim prosiłam a to ma do tego,ze ja nigdy nic nie miałam i chcialam,zeby dzieci miały to co inne nie chodzili w jednych spodniach mc czasu do szkoły,nie sprzedawalam,rzeczy ktore dostalam tylko je wymienialam na cos innego,niekiedy jak kupie cos im czy w sklepie czy na ciuchach to sprzedaje czy wymieniam ale nigdy nie sprzedałam otrzymanej,rzeczy czy to z caritasu czy forum ewentualnie wymieniałam
                          • anngam8388 Re: To jest hicior: 01.08.11, 19:09
                            masakra masakra i jeszcze raz masakra sad ja tu swego czasu tez trochę podkoloryzowałam ale taką wyobrażnie jak ma ta kobieta to trzeba mieć talent sad współczuje tym dzioeciom ,wspólczuje temu konkubentowi, zachowanie tej kobiety nadaje sie na oddział zamknięty..brak słów jestem w szoku i chyba dziś zniego nie wyjdę
                          • missmiriam1 Re: To jest hicior: 01.08.11, 19:15
                            Pani posty na rozmaitych forach pojawiają się od 2008 lub 2009 roku. Na oddam/przyjmę chciała Pani w korespondencji mailowej konkretnych sum za oferowane rzekomo ''darmo'' ubrania. I proszę nie pisać, że były to tylko koszty przesyłki, bo mam kopie maili. Na forach gazetowych była już Pani jako izoluszek i potrze-bująca. To jest uczciwe? Branie za darmo a sprzedawanie?
                      • bj32 Re: To jest hicior: 02.08.11, 12:04
                        "słabo się uczyłam mój ojciec chodził do szkoły specjalnej"
                        "po dyskotece bo wracalam na okazje byłam wypita wiec nic nie pamietam"
                        "ojciec mnie bił do 3 mc ciazy"
                        Czyli co? Deficyt umysłowy i skłonność do sadyzmu po tacie? Jak miło.
                        A skoro byłaś tak nachlana, że nic nie pamiętasz, to może nie było w ogóle żadnego gwałtu, tylko gacie ściągnęłaś byle komu. Bo to już nie te czasy, ze nie można zrobić obdukcji i badań DNA.
                        I na koniec "za rozkazem sedziny musialam isc do psychiatry a diagnoza lekka depresja z zaburzeniami adaptacyjnymi"
                        I co to ma tłumaczyć? To, że wyłudzasz, ściemniasz, maltretowałaś dziecko, a teraz tego nie robisz wyłącznie dlatego, ze gdyby zabrali, to by się forsa za free z MOPS urwała?
                        Wiesz... Tobie pomoc psychiatry w rzeczy samej jest niezbędna. I tak dla odmiany wcale nie mówię tego złośliwie. Bo to dzieci żal.
                        • mamasi Re: To jest hicior: 02.08.11, 12:23
                          ło matko...aż włos się jeży jak się czyta te "rewelacje". Przemilczę to że jak czytam wypowiedzi samej okzisip(?) to mnie głowa coraz mocniej boli - od sposobu wypowiedzi i samej jej treści. Jedno jest pewne: sędzina skierowała do psychiatry - tym razem sąd na bank postąpił słusznie. Dziewczyna ma niezłą wyobraźnię, za dużo naczytała się chyba na necie, sama zresztą już połowy nie pamięta, gubi się w tym co pisze. Psychiatra postawiła diagnozę i to koniec? a leczenie? jakaś terapia? i kurator nic nie robi? i od kiedy kuratorzy mają tyle czasu aby siedzieć na necie i szukać wypowiedzi niejakiej okzisip - czy jak jej tam. Może należałoby zgłosić się do niego, przesłać linki do wątków, może nie ma gość podlądu na sprawę? nie znam się w tej kwestii, ciekawa jestem co na to isabelka?

Skąd w ogóle tacy ludzie się biorą? ręcę opadają...i nie tylko...

• bj32 Re: To jest hicior: 02.08.11, 12:39
                            "Okzsilip". Jak "Piliszko" tylko od tyłu. Nazwisko gacha. Przepraszam... "Byłego konkubenta".
                            Niestety, u nas leczenie przymusowe właściwie nie istnieje, więc diagnoza, kurator i to wsio.
                            A skąd się biorą? No cóż... Jesteśmy starym gatunkiem, licznym i o skomplikowanym kodzie genetycznym. Teraz w każdym egzemplarzu natura robi mutacje w kodzie DNA. Przetrwają najlepiej przystosowane mutanty, czyli takie, które najmniejszym wysiłkiem będą sobie umiały zapewnić najlepsze warunki: politycy, kombinatorzy i karaluchy.
                  • anna.k777 Re: To jest hicior: 01.08.11, 18:29
                    okzsilip napisał:

> nie działałam tak dlatego,że chciałam tylko z choroby na które biorę leki gdyby
                    > m wtedy poszła do lekarza to synek pewnie by wtedy nie miał kar
                    Ty się chorobą nie tłumacz,już mały chłopczyk przez chorobę na łeb matki i alkoholiz mało nie umarł,dodatkowo dzieci powinny mieć kuratora,a ty masz swojego kuratora.Bo jak ci palma odbije,to nie będzie miał kto bronić tych szkrabów przed matką sadystką!
                  • malgoska182 Re: To jest hicior: 01.08.11, 22:33
                    Powinni Tobie odebrac prawa rodzicielskie.Dzieci mialyby szanse na normalne dziecinstwo gdyby trafily do adopcji lub rodziny zastepczej.Dlaczego takie kobiety rozmnazaja sie na potege?
                    • malgoska182 Re: To jest hicior: 01.08.11, 22:39
                      Aniu odpisywalam na posta okszlip(czy jak jej tam) a wyszlo pod Twoim.Przepraszam.
                      • anngam8388 Re: To jest hicior: 01.08.11, 22:45
                        malgoska182 napisała:

> Aniu odpisywalam na posta okszlip(czy jak jej tam) a wyszlo pod Twoim.Przeprasz
                        > am.

ok spokojnie wiem że nie o mnie chodziło...kurcze czytam tą babę czytam i tak mnie w sercu zciska tak mi zal jej dzieci ze nawet teraz bym je wyrodnej matce wyrwało..kurcze kobietki może postarajmy się pomóc tym dziecią zabierzmy z rąk tej psychopatki
              • anna.k777 Re: To jest hicior: 01.08.11, 18:08
                Widzisz te twoje wpisy mogą zrobić rewelacje,choćby na to,że za małe kary są dla oprawców dzieci!
                • isabelka20 Re: To jest hicior: 01.08.11, 18:09
                  oczywiście, że są za małe, ale to nic nie zmieni. Ile się słyszy, że ktoś zakatował dziecko na śmierć i co... i nic .... W naszym prawie nic się niestety nie zmienia.
                  • anna.k777 Re: To jest hicior: 01.08.11, 18:19
                    Zdecydowanie za małe,takie mamuśki powinny mieć na czole wypalone ;KATUJĘ SWOJE DZIECKO''Ją stłuc pod blokiem i postawić za piecem na 48 godzin.Ten maluszek przez własną wyrodną matkę cierpi.
                    • okzsilip Re: To jest hicior: 01.08.11, 18:48
                      kuba ma kuratora i do mlodszego syna tez kurator przychodzi i nie tłumacze sie choroba bo skad moglam wiedziec,ze jestem chora to lekarz mi powiedzial,ze tak dzialam bo juz mialam objawy
                  • bj32 Re: To jest hicior: 02.08.11, 12:28
                    Od lipca zeszłego roku ustawa jest zaostrzona. I równie martwa, jak była wcześniej. I równie martwa, jak o kagańcach i psich kupach. To sposób myślenia społeczeństwa trzeba zmienić, nie przepisy.
                    Jak kiedyś Ance strzeliłam klapa [jednego] za dym w sklepie, to mi babsko zaczęło grozić policją, a ekspedientki, które nas znają mało ze śmiechu nie padły, bo wiedzą, jak się "znęcam", a babsko nie wiedziało. Ale tam, gdzie regularnie taka... miła pani... maltretuje, to nikt się nie odezwie. Bo się pewnie boją, żeby ów "były" jednemu z drugim chałupy nie podpalił... Na to przepisy nie pomogą, niestety.
                    • renata.36 Re: To jest hicior: 02.08.11, 12:40
                      Ja miałam podobnie.Jak młodego ze sklepu wynosiłam . bo w histerie wpadł to mnie ludzie mało wzrokiem nie zabili.jena pani powiedziała wprost.ze sie na matke nie nadaje. Co im miałam tłumaczyć.że moje dziecko z dysunkcjami?
                      Nerwa mnie targa straszna(tu bym przeklęła. ale nie wolno). na takie pseudo mamusie. które znęcaja sie nad dziecmi i żadnych konsekwencji nie ponosza.Mam nadzieje.że gdy dorosna odpłaca jej z nawiązką.
    • asiek_00 Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 19:12
      Ty chcesz to i tamto, a ja chcę jechać z dziećmi nad morze.A co ??!! Pomimo swoich już lat nad morzem nie byłam, moje dzieci też.
      • easyblue Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 19:27
        A ja sobie na google earth podróżujętongue_out
      • anna.k777 Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 19:31
        Ja byłam katowana w dzieciństwie,koszmary śnią mi się do tej pory,ale w życiu nie zrobiłam i nie zrobię własnemu dziecku,to co ty.Mam ślady na ciele do tej pory i nie ma wytłumaczenia chorobą,nie będę pisać jakie wyrachowane metody stosował przyjaciel wobec nas,żebyś się nie dokształciła w tych metodach.
        • stokrotka_szczecin Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 19:41
          Mam wrażenie że tutaj pomógł by tylko psychiatra !
          Powinni Ciebie w zakładzie zamknąć !
          Wątpię czy Twoje dzieci wyjdą na ludzi przy takiej matce !!
          Kobieto wynoś się z tego forum bo nie dobrze mi się robi jak czytam Twoje teksty i tłumaczenia !!!
    • margotka28 Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 19:51
      tak czytam, nie wnikam w przyczyny. Ale myślę Blanka, że czas zawiadomić opiekę, bo laska ma totalnie niepoukładane myśli. Trzeba pomóc dzieciom. Jak ustalić IP tej osoby?
      • malgorzatazak Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 21:47
        Ja to już nie wiem co napisać, bo to jest jakiś ''sen wariata'',
        może faktycznie, trzeba poruszyć jakieś wyższe instancje ?
        Tak nie można, ja daleka jestem od osądzania,
        nie jestem święta, choć pochodzę ze '' świętej rodziny'',
        ale to temat na kiepski melodramat z psychiatrykiem w tle.
        Wracając do tematu,
        mówię stanowcze NIE takim pseudo mamusiom,
        to jakieś wszystko chore jest...
      • bj32 Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 12:43
        Margotka, Opieka jej daje forsę, ma dziewucha kuratora... Ja nie będę za nich roboty odwalać. To, że ja wiem, to nie znaczy, ze ona nie powie socjalnej "haha, żartowałam, wcale tak nie jest".
        IP jest do wiadomości prokuratury, sądu, policji i innych organów, uprawnionych do wszczęcia śledztwa. Dane wrażliwe. Jak będą potrzebowali, to nie ze mną będą gadać, a z administracją na Czerskiej.
    • ghkljkbvhkl Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 22:18
      proszę o usunięcie moich wszystkich wypowiedzi i moich wątków,zgłosiłam to również za pomocą emaila forum@agora zgłosiłam również wykorzystywanie moich danych osobowych publicznie przez blankę i kilka innych co wklejali linki do przeróżnych stron zarówno do załozyciela gazety.pl jak i do inspektora danych osobowych,prosze nie pisac na moja poczte gdyz jest juz usunieta

powinnaś zawiadomić o łamaniu twoich praw do prywatności przez bj32:
      forum.gazeta.pl/forum/w,834,126895662,127149934,Bede_perfidna_.html
      oraz oczywiscie pracodawców bj. To co ona zrobiła jest karalne.

jeszcze istnieja ludzie którzy mi wierza to jest jedna z kilku wiadomosci ktora dostalam
      • ghkljkbvhkl Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 22:21
        teraz możecie sobie pisać co chcecie ja już poniosłam karę za złe traktowanie syna,kuratorem i wizytą pracownicy opieki dobranoc
      • anngam8388 Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 22:23
        ha ha ha ha...i sie oksizilip wystraszyła donosu i chcę by wszystko usunięto..i nicki znów pomyliła więc z literek pisze...i myśli ze jej się upieczę jak nas postraszy... może nas też do kata postawi za piec jak swojego synka..tylko ze my kobieto nie mamy 6 lat jak Twój synek i nie damy się zastraszyć nie boimy się ciebie..a i Twojemu synkowi życzę aby został szybko wyrwany z Twoich niezrównoważonych rąk ...amen
        • ghkljkbvhkl Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 22:28
          nic sie nie wystraszylam dac ci nr do opieki nie pomyliłam nicków bo tamto konto usunelam chcialam napisac jako gosc ale co bede sie ukrywac
        • ghkljkbvhkl Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 22:30
          to się zacznij bać bo zarówno jak i ty tak i ja mogę złożyć doniesienie
          • anngam8388 Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 22:35
            ghkljkbvhkl napisała:

> to się zacznij bać bo zarówno jak i ty tak i ja mogę złożyć doniesienie

a składaj kobieto masz pecha bo ja już z OPS nie korzystam 4 miesiące smile a za te słowa cała swą energie poświęce jutro aby ktoś sie zainteresował losem Twych maltretowanych dzieci i Twoim wyłudzaniem....więcej z Toba ciągnąc tematu nie będe jutro zaczynam działac a mam Twoje dane chociażby z nk..
            • ghkljkbvhkl Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 22:38
              leć już teraz może Ci otworzą
          • magdag28 Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 22:39
            cuda cudeńka...ale jak chcesz zeby ci ktoś pomagał bo masz taka a nie inną sytuacje to podstawa to zachowanie...ja wysłałam dokumenty i trafiłam do akcji wyprawkowej ale gdybym sie nie załapała to na pewno nie robiła bym takich cyrków aaa i pytania tutaj to podstawa i trzeba cierpliwie odpowiadac powtarzam jeśli oczekujesz pomocy
            • ghkljkbvhkl Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 22:45
              nie chcę,już żeby ktoś mi pomagał z internetu bo ta pomoc okazuje się wypisaniem tu całego,życiorysu i dlatego proszę o usunięcie moich wpisów a nie dlatego,ze się boje jakichkolwiek władz wątek z szafy sąd już przerabiał a to najwyższa instancja i było w opiece i na policji dobranoc
              • asiek_00 Czy nie widzicie.... 01.08.11, 22:50

Dziewczyny ona tylko podsyca atmosferę.Po co takim kimś się denerwujecie,może ona lubi być w takim centrum zainteresowania.Szkoda tylko że jej dzieci nie zabrali sad
                • missmiriam1 Re: Czy nie widzicie.... 01.08.11, 22:55
                  Asiek, kto się denerwujesmile To, że ta pani nie zna się na prawie nie oznacza, że nagle na jej życzenie wątki polecą. A linki do stron internetowych można wklejać - nie ma żadnego przepisu, który by tego zakazywał. Jeśli ktoś jest na tyle nieostrożny, że podaje w necie swoje dane, telefony i maile, to już jego albo jej problem.
              • magdag28 Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 22:56
                ghkljkbvhkl napisała:

> nie chcę,już żeby ktoś mi pomagał z internetu bo ta pomoc okazuje się wypisanie
                > m tu całego,życiorysu

no raczej tak bo jak ktoś pomaga to chce wiedzieć czy pomaga naprawdę potrzebujacej osobie czy leniwej np. Nie dziwie sie pytającym ale dziwue sie tobie bo kazda z nas przeszla magiel
                • ghkljkbvhkl [...] 01.08.11, 22:59
                  • magdag28 Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 23:06
                    słownictwo mówi o wszystkim... to nie one mają wykazać ze nie ma Pani co do garnka włożyć tylko Pani ma to przedstawić. Kto miał by niby do Pani iść???????? Ja? Blanka? kogosia? czy kto?
      • missmiriam1 Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 22:35
        Bardzo zabawne. Tyle, że wszystkie linki pochodzą z ogólnodostępnych stron internetowych i wklejać je można do upojenia. Jak ktoś szasta swoimi danymi w necie bez opamiętania, to potem są tego konsekwencje.
        • magdag28 Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 22:42
          ja jestem jakas do tyłu chyba ale nie widziałam linku do niczego tej osby nawet danych nie widziałam wiec hehe tyłek ze mnie smile
          • ghkljkbvhkl Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 22:48
            to poczytaj wszystkie moje wypowiedzi założone to znajdziesz link do nk i innych stron
            • magdag28 Re: okzsilip vel smysia 01.08.11, 23:18
              Nie mam czasu czytać linków a z resztą nie interesuje mnie to

Powiedzcie mi jak to jest...ja mam na prawdę trudną sytuacje w domu jest jak jest tylko mąż pracuje ja dorobie np opieką w weekendy nad dzieckiem ale to w miesiacu 100=120zł nie wiecej moi rodzice nie pracują tate zwolnili 3 lata temu i nie moze znalezc pracy my z nimi mieszkamy i ich utzrymujemy, dzieci siagle po szpitalach i wiecej tego by sie uzbietałalo (ale po co? nie o to teraz chodzi) ale nie potrafie tak napisać..."NIE MAM" "DAJCIE MI" Itp. raz poprosilam o dresy i buty dla malego i na akcje mikolajkowa i teraz wyprawki sie zglosilam a tak to mi głupio nie wiem czy to wstyd ze sobie nie radze czy co ale nie potrafie, a taka osoba co kurcze ma, kombinuje, kręci potrafi takie opowieści tworzyć. Tki to pozyje tam wyciągnie tu sprzeda i ma na wszytsko i jeszcze wiecej.

wrrrrr rozgadałam się
              • asiek_00 magdag28 01.08.11, 23:25
                Uczciwi ludzie tak mają.Krętaczom jest łatwiej ale tylko do czasu.Wniosek: Lepiej być uczciwym na tym lepiej się wyjdzie.
                • magdag28 Re: magdag28 01.08.11, 23:42
                  asiek_00 napisała:

> Uczciwi ludzie tak mają.Krętaczom jest łatwiej ale tylko do czasu.Wniosek: Lepi
                  > ej być uczciwym na tym lepiej się wyjdzie.

Myślę, że coś jest w tym co piszesz ale jaki tupet trzeba mieć... Mi się ie mieści w głowie ze mogla bym coś dostac od kogoś i sprzedać normalnie okrada wlasne dzieci hiena,,, bo inaczej sie nie da.

Za udezenie dziecka...żeby jej ręka uschła tego życzę

• stokrotka_szczecin Re: magdag28 02.08.11, 00:28
                    Wystraszyłam się Pani Doroty.Szkoda że kombinuje Pani cały czas - ale jak to napisały dziewczyny z szafy że z każdego forum jest Pani wyrzucana.
                    Niech Pani nie potrzebnie nie zmienia nicków na tym forum bo zostaje stałe IP ;D
                    Pani już wszędzie podaje swoje dane !
                    Przykład ;
                    oglosili.pl/index.php?action=details&id=10954&method=jobs
                    Jeżeli trochę by Pani poczytała na temat korzystania z sieci ,dowiedziałaby się Pani, że trudno jest wyczyścić posty lub ogłoszenia które wcześniej Pani nadała.
                    Wydaje mi się że wystarczy powiedzieć "przepraszam" i wycofać się.
                    • magdag28 Re: magdag28 02.08.11, 09:01
                      kurcze ten sam adres czyli ta sama osoba ona ma firme??? a gdzies prosila ze przyjmie jakies budowlane rzeczy typu pustaki to nic ie łapie
                      www.favore.pl/85390_fachowa-budowlanka-gliwice-slaskie.html
                      www.favore.pl/user/piliszko.html
                      a tu jeszcze sprzedaz jedna
                      oglosili.pl/index.php?action=details&id=10955&method=jobs
                      to ona ma firme czy jest bezrobotna czy jaki czort?
                      • ghkljkbvhkl Re: magdag28 02.08.11, 10:19
                        tak mieliśmy działalność w 2008 roku już jej nie prowadzę a pustaki czy coś to prosiła siostra bo się budują
      • bj32 Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 13:01
        Dorotko, widzę, ze sobie już poradziłaś ze zlikwidowaniem konta. Z założeniem kolejnego zresztą również.
        Zatem tak:
        Czekam na wezwanie z prokuratury/sądu/GIODO w sprawie zamknięcia mnie w kazamatach za linkowanie stron ogólnodostępnych. Czekam również na pouczenie administracji, że mam usuwać wątki/posty, które nie łamią Regulaminu, czyli, że mam przekraczać swoje kompetencje.
        Jeśli linkowanie NK jest karalne [poproszę o źródło] to z radością poniosę konsekwencje.

Ludzie, którzy Ci wierzą, zawsze będą istnieć, ponieważ ten świat jest pełen frajerów i ja na samym początku też Ci wierzyłam. Na szczęście mi przeszło.

Poza tym możesz spokojnie już się przestać ośmieszać. W wystarczającym stopniu zrobiłaś z siebie głupka i kilka innych nieciekawych obiektów.
    • margotka28 Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 08:55
      mam dane tej pani, piszę pismo z prośbą o sprawdzenie, czy w tym domu nie dzieją się złe rzeczy. Proszę o info, do kogo mam się z tym zwrócić? Kurator? Opieka?
      • nioma Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 09:35
        najlepiej do opieki i do sadu rejonowego rodzinnego, pismo moze byc to samo ale do dwoch roznych adresatow.
        mozna tez kopie przeslac do dzielnicowego. jak masz dane tej pani, to po ulicy znajdziesz bez problemu rejonowa komende a w niej nazwisko dzielnicowego.
        • edytahk Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 09:57
          Czytam....czytam....i już nic nie rozumiem.To ile ma Pani tego dochodu że stac Panią na to wszystko i teraz firma...łał.Zapraszam do mnie i pożyje Pani z naszych dochodów,ale mi jest wstyd prosić (chodz może nie powinno być)a Pani co tam.Ja swoim dzieciom w życiu spełmiłam dwa marzenia rower dla córki za pieniądze z komuni i synowi płytę główna do komputera za pieniądze ze stypędium.Wie Pani co siadam nieraz i myśle że człowiek ma za mało pokory,jest tu tylu ludzi bardziej potrzebujacych od Nas i to mnie nakreca by sie nie poddawac a siedzenie i jęczenie nic nieda.Proszę mi uwierzyć żadna z tych mam co tu piszą nie ma lekko,są tu mamy które w moich oczach są"bohaterkami"-za jedna z nich trzymałam strasznie kciuki jak szukała córki (mam syna prawie w tym wieku młody gniewny).Powie Pani czy chodz raz zastanowiła sie Pani że gdy pomagały Pani dzieliły sie tym co maja,że mimo swoich problemów(chorych dzieci,komorników itp)znajdowały czas na porady i dobre słowo?pewno nie.Radze znaleść pokorę bo prosze uwierzyć że życie potrafi tak skopać dupsko że głowa mała.A Pani poprostu już sie gubi.
          • nioma Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 10:22
            edyta> ten, kto ma nature krętacza i wyludzacza nie ma pokory ani empatii. Kret mysli tylko o sobie, jest egoistą i czlowiekiem pozbawionym zasad i skrupulow. Apelowanie do uczuc wyzszych nie ma sensu, bo kręt takich uczuc nie ma.
            Oczekujesz, ze ta pani kiedykolwiek pomyslala o innych? Nie badz naiwna. To nie ten typ czlowieka. Jedyne co mozna zrobic to tepic.
          • magdag28 Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 10:53
            edytahk napisała:

> Czytam....czytam....i już nic nie rozumiem.To ile ma Pani tego dochodu że stac
            > Panią na to wszystko i teraz firma...łał.Zapraszam do mnie i pożyje Pani z nasz
            > ych dochodów,

Wiem o czym piszesz gdyby chciała tak jak my wyżywić, ubrać, pozapłacać rachunki i jesczez wysłać do szkoły tak jak my to mamy 7 osób (do niedawna było 10) za 1800zł ciekawe czy dala by rade i co by robila??? pod kosciołem żebrała by chyba sama nie wiem co robiła by

ale mi jest wstyd prosić (chodz może nie powinno być)a Pani co tam

No właśnie o ten wtyd tu chodzi MY (te co nie mamy faktycznie) mamy skrupuły ona ich nie ma
            > .Ja swoim dzieciom w życiu spełmiłam dwa marzenia rower dla córki za pieniądze
            > z komuni i synowi płytę główna do komputera za pieniądze ze stypędium.

Marzeniem mojego syna jest gra na skrzypcach ale niestety nie stać mnie i chciał bymieć łyżwy do hokeja bo u nas jest sekcja młodzików a największe marzenie jego to rower zwykły rower ale nie moge sobie na niego pozwolić musi poczekać tak jak twoje dziecko na komunie moz ewtedy sie uda a jej dzieci pewnie wszytsko mają bo ona potrafi kombinować takie dzieci jak nasze mają przez to gorzej ze jestesmy uczciwe sad
            • wieczorynka26 Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 12:27
              Za głowę się łapię jak czytam tę historię.
              Wiem, że na Pomocnych jest mnóstwo POTRZEBUJĄCYCH, które same wolą pomagać niż prosić o pomoc. Szczytem bezczelności jest ciągle prosić WIĘCEJ I WIĘCEJ I WIĘCEJ, wiedząc, że są tacy którym wystarczy minimum.

Chyba wypadało by się zastanowić nad sobą droga Pani, zamiast wykłócać się i pyskować, spuścić głowę w dół i albo przeprosić albo zniknąć. Bo rozumiem, że teraz żyje Pani pełna ironii, sarkazmu i dumy z samej siebie "jak to się udało oszukać te pomocne". Nie wstyd Pani? Jaki to przykład dla dzieci?

Pozdrawiam i życzę jednak olśnienia.
            • kannama Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 20:27
              w jakim wieku jest Pani synek? tzn. jaka wielkość kółek rowerka musi być?
              • magdag28 Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 21:36
                kannama mnie pytasz? moje dziecko ma 6,5 roku dosyć wysoki chłopiec koła musi mieć 20
                • kannama Re: okzsilip vel smysia 03.08.11, 00:26
                  Ciebie, Ciebie Magdag28 smile takiego typu rower:
                  allegro.pl/rower-gtix-bmx-kola-20-zloto-czerwony-najtaniej-i1743824237.html ?
                  • magdag28 Re: okzsilip vel smysia 03.08.11, 08:18
                    kannama napisał:

> Ciebie, Ciebie Magdag28 smile takiego typu rower:
                    > allegro.pl/rower-gtix-bmx-kola-20-zloto-czerwony-najtaniej-i1743824237.html ?

Taki o takim zwykłym bez przerzutkowym myślalam ale na razie nie moge mu kupic sad
                    • kannama Re: okzsilip vel smysia 03.08.11, 08:24
                      jeśli taki jak na tej aukcji może być, to mogę kupić synkowi smile
                      • kannama Re: okzsilip vel smysia 03.08.11, 08:25
                        tylko podaj mi na priv adres do wysyłki. Ty z podkarpackiego jesteś?
                        • magdag28 Re: okzsilip vel smysia 03.08.11, 08:30
                          tak jestem z podkarpacia z Sanoka dokładnie. Nie moge do Cieie napisac na priv bo mi sie pokazuje ze nie aktywowalas konta jak mozesz napisz cos do mnie na priv a ja odpisze
                          • julka-4 Mam nadzieję że to nie ona. 03.08.11, 14:08
                            www.opiekuj.pl/user/9079
                            Nie chciałabym aby jakieś dziecko trafiło w jej ręce.Nestety po zalogowaniu sie wyskakuje jej e-mail.smysia234@wp.pl
                          • kannama Re: okzsilip vel smysia 03.08.11, 15:36
                            zerknij na poczte
              • ghkljkbvhkl Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 22:17
                jeśli o mnie chodzi to mój ma 6 lat,chciałam podziękować choć nie wiem komu za interwencję kuratora zawodowego który właśnie wyszedł.to ostatnia moja wypowiedz mam nadzieję,ze tej miłej osobie język uschnie od donoszenia,bo też tak siedziałam wczoraj i np na panią stokrotkę też by się coś znalazło ale to wy jesteście detektywami dobranoc
                • aqua696 Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 22:43
                  A sama usiadz i pomysl czy nie mial podstaw??
                  Nawet z swoim wiekiem lat masz rozne wersje..bo skoro zaciazylas jako plenoloetnia to dzis powinnas miec 25lat.
                  Skoro znalas smak uderzenia tak dotkliwie jak moglas skazac na to swoje dziecko -i o tym pisac tak otwarcie.
                  Twoje zycie jest twoim wyborem..ale nikt nie chce byc oszukanym, i wysmiewanym, obrazanym, i powoli malo kto przechodzi obojetnie kolo nieszczesci jakie spotykaja dzieci.

PS. czy Dorocie ktos oddawal krzeselko do karmienia??
                  • ghkljkbvhkl Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 22:50
                    no a niby ile mam lat ? przeciez 25 86 rocznik nikt mi,żadnego krzesełka nie dawał bo niby do czego byłoby mi teraz potrzebne kiedyś tam córka miała od chrzesnych to,że go postawiłam w kącie to nie znaczy,że tłukłam go po buzi czy gdzie indziej dostał parę razy klapsa w tyłek albo po rękach raz jak zaczął grzebać w kontakcie
                    • olka-1990 [...] 02.08.11, 22:54
                    • aqua696 Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 22:57
                      A mialas juz nie wracac??
                      Czyli zaraz po osiemnasce sie upilas i nic nie pamietasz??
                      A stanie w kacie az dzieciko z rozpaczy, glodu zasnelo to tak z dobroci serca??
                      I tak z nienawisci do kobiet sad odebral syna i oddal pod opieke ojca??
                      • aqua696 Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 23:05
                        Skoro forum ma ci pomoc i za ciebie prowadzic zycie prywatne jak ubranie dzieci, decyzja w co sie ubran, jak je karac , i ubezpieczeniach gdzie napisals maz... to chyba masz rozdrowjenie jazni...o o tu probka madrosci...

"smysia

Status:
                        zweryfikowana
                        Re: mbank - co sądzicie?
                        08 lip 2011 - 22:34:13

teraz mam wykupiony pakiet asistans czy cos takie ubezpieczenie -15 zł miesiecznie (mozna poczytac na necie o co chodzi)

ja założylam konto w mbanku ale nawet go niebede aktywowac,wkurzyła mnie sytuacja z wykupionym assistans mój facet ma tez konto w mbanku w kwietniu załozylismy to ubezpieczenie bo mój miał jechac na operacje do wałbrzycha a nie miał przegladu wiec pisze z tym konsultantem a on mi odpisuje,ze to musi byc nagła sytuacja i ewentualnie moga go zawiezc do najblizszego szpitala jakby,zyciu cos zagrazalo a 5 razy dzwoniłam na infolinie i mówili,ze zawioza tylko trzeba uaktywnic ten pakiet,uaktywnilismy i gó... musial jechac na wlasny koszt nikt go z tego ubezpieczenia nie zawiózł,mało tego jak pojechał syn dostał wysypki i zadzwonilam w imieniu mojego i mowie ze mamy taki pakiet rodinny wykupiony,ze syn dostał wysypke goraczke a wlasciciel rachunku lezy w szpitalu i chcialam zamowic wizyte domowa bo niby to w pakiecie jest tylko niestety lekarza nie moglam zamówic bo moze to zrobic tylko wlasciciel rachunku lub kogos poprzez infolinie upowaznic o czym nikt nam nie powiedział,tłumacze ze maz w tej chwili jest operowany ale oni nic na to nie moga.....poradzic,gdy dzwonilismy babka z infolini powiedziala ze w kazdej chwili mozna to zawiesic i zwroca kase i po tych wszystkich wpadkach z tym ubezpieczeniem dzwonimy,zeby to zlikwidowac a oni na to,ze zlikwidowac mozemy ale kasy nie zwracaja bo nie ma tego w regulaminie a przy aktywacji tego babka gadala co innego wyrwalam mojemu telefon i prosiłam o udostepnienie nagran z tego i tego dnia gdy zakladalismy ubezpieczenie i,ze idziemy z tym do sadu to sie konsultant rozlaczyl i tak prawie 8 dych w dupie sciagneli za fri mój bedzielikwidowal to konto i wytoczy sprawe mbankowi"
                    • bj32 Re: okzsilip vel smysia 03.08.11, 15:43
                      "Postawiłam w kącie". Na kilka godzin. Aż zasnął...
                • asiek_00 :) 02.08.11, 22:45

Język tej pani na pewno nie uschnie, a na pewno przyczyni się do częstszych wizyt kuratora i bacznej obserwacji czy dzieci nie bijeszsmile
                  Tej pani gratuluję podjęcia takiej decyzji.
                  • ghkljkbvhkl Re: :) 02.08.11, 22:54
                    nie bije dzieci tylko wtedy synek dostał co było na szafce napisane,to,że używam na necie języka jakiego używam to nie znaczy,że problemy internetowe włączam do,zycia prywatnego
                • bj32 Re: okzsilip vel smysia 03.08.11, 15:41
                  A pani Stokrotka prosi tu o pomoc? Bo jakoś nie zauważyłam.
      • mamasi Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 12:53
        do kuratora, OPSu, sądu rodzinnego, dzielnicowego jak pisze nioma, może też do jakiejś fundacji zajmującej się sytuacją maltretowanych dzieci?
        • magdag28 Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 13:34
          kurcze najbardziej mi żal tych dzieciaczków. Ja czasem krzyknę na młodych (nigdy klapsa nie dostali) a potem mam wyrzuty sumienia nie wiem jak można udezyć własne (nawet nie własne obce, z rodziny czy każde inne) dziecko... trzeba być... nie wiem kim nie znam słów na taką osobę.
          Trzeba by sie dowiedzieć pod jakiego kuratora podchodzi i opisac i pokazać co sama opisuje bo ze bije to maskra nie mieszcząca sie w głowie zdrowego (normalnego) człowieka ale że jeszcze to opisuje że bije czy za opiecem na cały dzień stawia aż dziecko tam usyppia...
          • edytahk Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 13:59
            O MATKO!dopiero doczytałam o dziecku.....Przepraszam ale kobieto lecz sie ,mam syna teraz juz 18 lat ma zdjagnozowane ADHD oprócz tego zaburzenia,kobieto co on wyrabiał (teraz trochę dojrzał) to żadne stanie za piecem by nie pomogł,jednak ja w życiu nie robiłam takich kar,a i owszem nieraz nerw puscił i klaps poleciał jednak były godziny rozmów,moje dziecko nawet przez moje łzy widziało że go kocham i zawsze bede starała sie mu pomóc.Tak karzesz by mieć cisze,to poco rodzisz,wyzywa to naucz go że to złe,uwierz mi że sie da.Takie dzieci są cudowne, tak są tylko trzeba to widzieć moja znajoma ma chłopca z zespołem downa to mój "ziom" mój bratanek jest malutki i ma wodogłowie i uszkodzony nerw wzrokowy,te dzieci kochaja miłoscia bezwarunkowa tylko potrzebuja zrozumienia i oparcia.A nie stawiania za piecem.Przepraszam za moje wywody ale to sie juz w głowie nie mieści.
          • bj32 Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 14:07
            Można, Magda. Jak Cie dzieć świadomie z całej siły ugryzie, albo podpali ścierę, to możesz bezmyślnie dać klapsa. Ale klapsa, a nie skatować czy na zimno stawiać bez żarcia na pół dnia do kąta, bo się dziecko wulgaryzmów w domu nasłuchało i na ulicy powtarza...
            • magdag28 Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 14:21
              bj32 napisała:

> Można, Magda. Jak Cie dzieć świadomie z całej siły ugryzie, albo podpali ścierę
              > , to możesz bezmyślnie dać klapsa. Ale klapsa, a nie skatować czy na zimno staw
              > iać bez żarcia na pół dnia do kąta, bo się dziecko wulgaryzmów w domu nasłuchał
              > o i na ulicy powtarza...

Blanka może i masz racje nie wiem jak bym postąpiła w takiej sytuacji ale wiem że jeszcze mi sie to nie przytrafiło. Raz mój syneczek pokazał histerie (bardzo rzadko się to zdarza bo to ciche, chorowite dziecko) to siadłam na najbliższą ławkę i siedziałam patrzyłam tylko zeby sobie nie zrobił krzywdy żeby sie nie udeżył i czekałam aż mu przejdzie i przeszło po 10minutach podszedł do mnie przytulił sie i przeprosił ale ludzie sie patrzyli na niego i komentowali "jaka wyrodna matka spokojnie siedzi a dziecko wrzeszczy na ziemi" gdybym zareagowała to trwało by to duuużo dłuzej. Kare też miał nie raz ale nie stał za piecem pół dnia jedyne co to siedział na kotku (ma taką maskotke uszytą przez swoją ciocie takiego płaskiego kota pluszowego) 4 minuty na środku pokoju i potem wstawał przeprosił poprzytulał sie dał ciumka i bawił sie grzecznie taka kare w swoim 6,5 letnim życiu miał moze 6 razy smile
              • aqua696 Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 15:51
                Od zarzylo mi sie uniesc rece nad..ale to byla moja bezsilnosc....
                Ciekawe j jak 23 latka majace 6 letniego syna plus 9 miesiacy ciazy zostala po pijaku zgwalcona jako pelnoletnia??
                Nowa matematyka??
                Dwa te biedne siostry jedna 16-latnie a ciazy -cos za kochajaca sie rozmnazac rodzinka, i druga tak schorowana ze prosila o pomoc w zywnosci i chemi, a dom buduje??
                Cuda cuda...moze w totaka trafila i ci pomoze??
                I ten konkubent..dodatkowo proponuje zawiadomisc i wydzial komorniczy w jego rejonie...bo alimenty wiemy czemu ma na corke...tez sie pa ucieszy..
                Ciekawe czy chlop wiec co o nim pisze, i co on na to fajna mialy lekturke w przerwie w pracy...
                Do dzis pamietam jak mi kiedys mlody zemdlam na chodniku, ja nie moglam po operacji go podniesc nawet przerwrocic na druga strone....i dopiero 3 osoba mi pomogla...
                Ta bezsilnosc uzmyslowila mi
                • aqua696 Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 15:54
                  I majac swiadomosc iz ojciec ma problem z nauka ty to samo..plodzisz kolejne dzieci i na co liczysz??

Nie masz dobrych uczuc do syna to zly, z gwaltu, niepelnosprawny -czemu nie pomyslisz aby dac mu szanse na milosc??
                  Bo kaski nie bedzie??
                  Juz jednego syna wychowuje ojciec..wybacz ale kilka dni w roku...to smiech na sali...o wychowaniu , i nawet na tego syna nie placisz..
                  • magdag28 Re: okzsilip vel smysia 02.08.11, 16:12
                    aqua696 napisała:

> Juz jednego syna wychowuje ojciec..wybacz ale kilka dni w roku...to smiech na
                    > sali...o wychowaniu , i nawet na tego syna nie placisz..

O i jeszcze na to mi otworzyłaś oczy to ona powinna płacić alimenty na syna a nie jeszcze domagac sie alimentow na te ktore ma. KoMbInTaTorKa . Kobieto czy dziecko z gwałtu czy chore fizycznie czy umysłowo to TWOJE DZIECKO dociera TWOJE powinnaś je kochać bezwarunkowo i najmocniej jak się da tyle rodzin chce mieć dziecko i n ie mogą a Ty kuuuuurde trafia mnie tu
    • asiek_00 Re: okzsilip vel smysia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.08.11, 23:12
      1. Przede wszystkim - bicie uczy agresji.

2. Zmniejsza zdolność empatii dziecka.

3. Bity maluch czuje sie poniżony i niekochany.

4. Wzbudza w dziecku strach.

5. Dziecko nie potrafi rozróżnić co jest dobre, a co złe.

6. Dziecko może mieć tez problemy w nawiązywaniu kontaktu z rówieśnikami.

7. Pamiętaj, że klaps to także bicie.

Kochasz swoje dziecko najbardziej na świecie, ale potrafi wyprowadzić cię z równowagi? Nie zapominaj, że maluch to twój największy skarb i ten skarb kocha cię miłością bezwarunkową i nie potrafi zrozumieć, dlaczego jego tatuś lub mamusia je biją.
      WBIJ SOBIE TO DO SWOJEJ PUSTEJ PAŁY!!!!!!!!!!!!!
      • bj32 Re: okzsilip vel smysia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.08.11, 16:08
        Problem jest bardziej złożony. "Wychowanie bezstresowe" Spocka jest równie mało efektywne, jak notoryczne tłuczenie dzieciaka, ale z doświadczenia wiem, że czasem przychodzi moment, ze inne argumenty niż liść na zadek nie przemawiają. Szczególnie do dzieci na co dzień "wychowywanych" "bezstresowo", czyli w rzeczywistości niewychowywanych wcale.
        Moja córa ma dużo swobody i nie widzę powodów, żeby ją cały czas prowadzać za rękę, wymyślać jej zabawy, etc. Zna granice, do których jej wolno pewne rzeczy, ale rośnie i podbija nowe tereny, co jest normalne. Niemniej nie zawsze da się ja uspokoić, jak się w szaleństwie zapędzi, szczególnie, że jest na tyle duża, ze ja już nie jestem dla niej jedynym wzorem i autorytetem: przynosi pewne zachowania z podwórka czy ze szkoły. Jeśli widzi, ze dzikie wrzaski i krzyk oraz ciskanie elementami otoczenia powodują, ze jakaś mama swojemu dziecku ustępuje - próbuje tego samego na mnie, mimo, ze po 10 latach takich prób powinna wiedzieć, ze to przynosi efekty odwrotne. Ale próbuje. próbuje. Próbuje... Aż wreszcie - jestem tylko człowiekiem! - trafia mnie szlag, uprzedzam kilkakroć, że od wrzasków boli tyłek, po czym spełniam proroctwo i nagle świat znowu funkcjonuje normalnie.
        Tylko jest zasadnicza różnica miedzy klapsem a biciem, bo "klaps" wymierzony kablem albo w twarz, albo przeistoczony w regularne manto, to nie jest klaps.
        Słowo Ci daję, moja córka się mnie nie boi: z każdym problemem przychodzi do mnie, dzisiaj rano się wielce zdumiałam, bo zasypiałam sama, a obudziłam się przytłoczona 30 kilogramami
        błogo śpiącej i zaróżowionej miłości do mamy. Gdyby te kilka klapsów miało jej wpłynąć, to nie leżałaby na mnie przez pół nocy, a mnie nie bolałaby szyjabig_grin
        Nie wyznaję zasady "mnie ojciec bił i jakoś wyrosłam na ludzi, więc i ja tę metodę zastosuję", bo bicie nie jest metodą wychowawczą. Ale budzenie w sobie/rodzicu dowolnym poczucia winy o to, ze czasem nam nerwy puszczą, może zaszkodzić jeszcze bardziej.
        Nie przyswajam porównań "a gdyby Twój mąż/szef zdenerwował się na Ciebie...", bo to kretyńska demagogia kuchenna. Nie przemawia do mnie "a gdyby dorosły...", bo gdyby dorosły obywatel mnie klepnął w tyłek, to dostałby w dziób, a Anka może klepać do woli.
        Poza tym nie trzeba dziecku dawać klapsa, ani nawet go bić, żeby je krzywdzić. Wystarczy je maltretować psychicznie. Nie wiem, czy czasem nie lepiej dać doraźnie klapsa, niż dąsać się na dziecko tygodniami. Wiem, jak na takie obrażenie się choćby na godzinę reaguje Anka... Później łazi za mną przez kilka dni i się upewnia, czy ją kocham i będę z nią rozmawiać. I widzę, ze to ja bardziej boli, niż symboliczny plasterek na tyłek.

Oczywiście nie mówimy tu o patologii z tradycjami, kiedy dzieciaka się leje pasem za to, ze rozlał mleko czy niechcący rozbił szklankę, katuje niemowlę za to, że płacze, albo stawia dziecko na kilka godzin do kąta...
        • aqua696 Re: okzsilip vel smysia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.08.11, 16:23
          No i czy to bicie przez ojca dalo efekt??
          ze na dyskotece sie panna upija i film sie urwal, a po 9 miesiacach zaowocowana??
          Ze siostra 16 tez owocuje??
          Notorycznym mijaniem sie z prawda..czy kombinowaniem??
          A moze iloscia dzieci...z roznych bajek??
          Czy dopiero teraz powrotem do nauki..ktory umozliwia siedzienie i sie strojenie..szukanie poklasku w tym, a nie pojsciem do pracy??
          skoro potrafi w roznica miesiaca prosic o wyprawke i chawalic sie zakupami ciuchow dla siebie?? -tylko ze na 2 roznych portalach...
          Ogrom ludzi laczy prace, nauke i rodzine - daje rade, i nie szuka wymowek.
    • bj32 A na Oddam/... 05.08.11, 11:59
      koleżanka teraz się wyzbywa rupieci: wór zabawek z niewiadomą zawartością, buty od 36 do 40... Fajne to. Wołami pisze, ze jest z okolic Gliwic i Zabrza, a za chwilę będzie płakać, że jej dane wrażliwe wiszą.
      Gdyby głupota potrafiła latać...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka