Dodaj do ulubionych

PS z serca

11.11.11, 22:23
Zwracam się do was z ogromną prośbą.
Mój syn bierze udział w akcji grupy "Dobre serca" pt "Ps z serca".
O całej akcji tutaj:www.dobreserca.pl/pages/ps-z-serca.php
Piszę,bo zgłosiłam mojego synka do tej akcji,mam wgląd w to z jakim rozmachem idzie akcja.
Dawid jest niemowlęciem,więc taka kartka od serca sprawiła by mu radość dopiero za kilka lat.
Jednak w akcji biorą udział dzieci starsze,nastolatkowie.
W kraju górującym w obojętności taka kartka ucieszy chyba bardziej niż prezent materialny.
Chodzi o kilka ciepłych słów,życzenie słowa,pokazanie,że jednak nie jesteśmy obojętni!Że chore dzieci nie są wypchnięte na margines,że ich los jest ważny,że nie są kimś gorszym.

Wiem,że akcja idzie jak krew z nosa a podopieczni dostali kartki od rodziny,znajomych.Czas leci do przodu,ludzie nie mają czasu,przeczytają o losie tych dzieci,westchną "oj jakie biedne chore dzieciątko" i zamkną stronę przeglądarki.
Można więcej.
Wystarczy kartka papieru,długopis,koperta,znaczek pocztowy za 1,55zł i trochę współczucia,serca,zrozumienia i chęci wywołania uśmiechu na twarzy.
W życiu chorych uśmiech jest najcenniejszy.
Dlatego proszę,zapoznajcie się z podaną stroną i pokażcie,że jednak obojętność nie zwycięży nad ciepłym słowem.
Wiem,że jedno z dzieci było bardzo smutne,odświeżało stronę w poszukiwaniu komentarzy,czekało na list,codziennie zaglądało do skrzynki na listy...niestety nic tam nie było.

Jeśli jest to prośba niezgodna z regulaminem to proszę o usunięcie tego wątku,jednakże mam nadzieję,że kilka listów zostanie wysłanych do tych dzieci,jest ich niewiele.
Może warto poświęcić chwilę i przywrócić wiarę w dobrych ludzi ?
Obserwuj wątek
    • missmiriam1 Re: PS z serca 11.11.11, 23:08
      Dzieciaki z mojej szkoły na pewno chętnie napiszą kartkismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka