Witam w związku z tym że Blanka zgodziła sie być wstawiła tu swoje ogłoszenie wykorzystuje taką okazję i do Was piszę

Jak już wspominałam w innych wątkach jestem w tym roku wolontariuszem Szlachetnej Paczki. Wiele ludzi mi pomaga gdy mi się wali ja niestety sama materialnie nie mogę wspomóc żądnej rodziny ale zaoferowałam swój czas i pracę, w związku z tym mam do Was wielką prośbę...
W sobotę otwieramy bazę danych potrzebujących rodzin a ja już dziś chciała bym zapytać może tu udało by się zorganizować jakąś paczuszkę nawet nie wielką gdyż oprócz tych rodzin w bazie jest jeszcze wiele na listach rezerwowych i jeśli znajdzie się więcej osób pomagających one też dostaną pomoc. Na listach rezerwowych są osoby równie potrzebujące jak w bazie danych z tym że za późno zgłoszonych i nie było już wolontariuszy którzy mogli się podjąć i wziąć w opiekę ową rodzinę...W jednej z rodzin którą mam pod sobą jest samotna mama z 5 dzieci (nieletnich dzieci) w tym 2 bardzo chorych opisy będą w bazie i może chociaż tu uda się nas zrobić jakieś paczki z ciuchów? butów? zabawek? słodyczy?, środków czystości czy żywności o przedłużonym terminie?
W poniedziałek mam rejs po Sanockich urzędach, firmach i sklepach zobaczę co się da tam wskórać.
Pomyślcie może macie coś co wam jest nie potrzebne a innym by się przydało. Wiem że są rodziny proszące o pościel, garnki, sztućce, szklanki, obrusy czyli podstawowe rzeczy. Były też rodziny bardzo roszczeniowe też wspominałam ale takie odpadły na starcie.
Pozdrawiam Magda