Dodaj do ulubionych

Błagam o pomoc

27.12.11, 22:40
Dziewczyny, ja już nie proszę teraz ja mogę tylko błagać o pomoc.
Miałam męża i córkę żyliśmy raz lepiej raz gorzej moja ciocia przepisała nam dom (2 pokoje kuchnia łazienka) poźniej maż zaczął pić a my z córką uciekałyśmy przed nim w nocy na boso. Ze strachu przeniosłyśmy sie do nieogrzewanego pokoju na górze a on zajal kuchnie pokoj i łazienkę nie dajac nam dostepu do niego, po rozowdzie nie wytrzymałam psychicznie wyprowadzilam się wynajmowałam mieszkania poznałam mojego partnera urodziła sie druga córka wszystko układało się dobrze aż do niedawna kiedy moj partner stracił prace zaczal pic i z miesiaca na miesciać spadł na dno dzis córka jest już dorosła a druga ma 4 latka nie satc mnie na wynajmowanie chce wrócic do mojego domu chce zeby mąż oddał mi jeden pokój jestem wspołwascicelką mam meldunek ale on nie chce mnie wpuscic co mam zrobic gdzie się udać czytałam że opłata o podział majątku to 1000zł nie mam takich pieniedzy czy jest mozliwosc ze sad zwolni mnie z oplat o podział majatku??
Obserwuj wątek
    • nioma Re: Błagam o pomoc 28.12.11, 08:09
      Przeprowadziliscie rozwod bez podzialu majatku?
      • piotr_57 Re: Błagam o pomoc 28.12.11, 09:30
        nioma napisała:

> Przeprowadziliscie rozwod bez podzialu majatku?

I tylko taka jedna wątpliwość Ci się nasunęła po przeczytaniu tego tekstu?
        • nioma Re: Błagam o pomoc 28.12.11, 10:57
          piotrze> nie, nie jedna. natomiast to dla mnie bylo absurdalne a nie watpliwe.
          • bj32 Re: Błagam o pomoc 28.12.11, 11:23
            Nie wiem... Ja może jestem przemęczona, ale ostatnio odnoszę wrażenie, że pojawiło się tu kilka nowych osób, tak ze 2 - 3, które najzwyczajniej w świecie trollują: wymyślają nonsensowne historie, a potem albo nie odpowiadają, albo odpowiadają z rzadka i też od czapy.
            Niestety, pacynki nie zawsze da się zdiagnozować, co utrudnia walkę ze zjawiskiem. Ale jak się przyjrzeć niektórym "dramatom", to zwyczajnie niemożliwe, żeby taka głupota funkcjonowała latami i nie zmusiła posiadacza do wpadnięcia pod traktor...
            • piotr_57 Re: Błagam o pomoc 28.12.11, 12:03
              bj32 napisała:

> Nie wiem... Ja może jestem przemęczona, ale ostatnio odnoszę wrażenie, że pojaw
              > iło się tu kilka nowych osób, tak ze 2 - 3, które najzwyczajniej w świecie trol
              > lują: wymyślają nonsensowne historie, a potem albo nie odpowiadają, albo odpowi
              > adają z rzadka i też od czapy.
              > Niestety, pacynki nie zawsze da się zdiagnozować, co utrudnia walkę ze zjawiski
              > em. Ale jak się przyjrzeć niektórym "dramatom", to zwyczajnie niemożliwe, żeby
              > taka głupota funkcjonowała latami i nie zmusiła posiadacza do wpadnięcia pod tr
              > aktor...

Zgadzam się w 100%.
          • piotr_57 Re: Błagam o pomoc 28.12.11, 12:02
            nioma napisała:

> piotrze> nie, nie jedna. natomiast to dla mnie bylo absurdalne a nie watpli
            > we.

Gwarantuję Ci, że jest tam jeszcze (co najmniej) kilka równie (lub jeszcze bardziej) absurdalnych twierdzeń. big_grin
    • hallodolly Re: Błagam o pomoc 28.12.11, 09:34
      Co ty tym facetom robisz, że zaczynają pić..?
      • monia1-23411 Re: Błagam o pomoc 28.12.11, 17:31
        To że faceci zaczynają pic nie jest od razu winą kobiety. Facet jak nie chce pic to nie będzie. To że czasami kobieta przyciąga do siebie złych facetów to nie jej wina. Winą może byc tylko pozostawanie w takim toksycznym związku. Zdaję sobie sprawę, że czasami trudno jest od kokoś odejśc, ale czas żeby pomyślec o dzieciach i zadac sobie pytanie co dalej. I zrobic wszystko, żeby było już tylko lepiej.
        • bj32 Re: Błagam o pomoc 28.12.11, 19:51
          "Facet jak nie chce pic to nie będzie."
          Przeczytaj to zdanie, głęboko przemyśl i odpowiedz na kilka pytań:
          - Czy podobnie mają kobiety?
          - Czy podobnie mają alkoholicy?
          - Czy alkoholizm [a wyraźnie o tym zmyśla autorka] świadomie podejmują decyzję o zachorowaniu?
          "Winą może byc tylko pozostawanie w takim toksycznym związku."
          Zaczął pić, bo była w toksycznym związku? Jeden i drugi? Niby racja...

Koleżanka powyżej słusznie zakpiła. I nie z Ciebie, a z tego, co tam jest napisane.
          • szary_ludz Re: Błagam o pomoc 28.12.11, 20:01
            Niby racja ale alkoholikiem nie staje się przecież ot tak po jednym piwku. Prowadzi do tego brak wewnętrznej dyscypliny u jeśli ktoś ma troszkę oleju w głowie to nie doprowadzi się do takiego stanu.
            • bj32 Re: Błagam o pomoc 28.12.11, 20:23
              Granica jest płynna. U jednego do alkoholizmu doprowadzą dwie biby z klinem, u innego trwa to latami.
              Skłonność do nałogów - w jednej z wersji - jest jak skłonność do raka: w jednych rodzinach dwie na trzy osoby raka mają, w innych nie; w jednych rodzinach są palacze, kawosz, kleptomani i hazardziści - w innych trafi się czasem jakiś. Geny? Tego nie wie nikt.
              Tak czy owak nie słyszałam jeszcze o przypadku, żeby u przyzwoitego człowieka strata pracy wywołała błyskawiczne "stoczenie się" [chociaż słyszałam o niewieście, która na wieść o zapaleniu wątroby z rozpaczy zaszła w ciążę... Jest szansa, ze wpadnie pod traktor. Niewiast, nie wątroba czy ciąża.].
              • szary_ludz Re: Błagam o pomoc 28.12.11, 20:34
                To była ciąża będąca wynikiem gorliwego pocieszania rozpaczającej kobiety, więc da się uzasadnić ten zadziwiający przypadek. wink
                Było kobiety na traktory a teraz kobiety pod traktory?
                • bj32 Re: Błagam o pomoc 29.12.11, 11:04
                  Wiesz... Zawsze sądziłam, że ciąża jest wynikiem czegoś zgoła różnego od infekcji czy innych przypadłości. Może faktycznie się myliłam...

"Kobiety na traktory" było stosunkowo głupie. Teraz jest "głupki pod traktory", co daje szansę na zmniejszenie skali zjawiska, głównie w zakresie dziedziczenia bezmyślności i przekazywania genów debilizmu postępującego.
                  • babcia_marysia Re: Błagam o pomoc 29.12.11, 11:26
                    tylko teraz traktorów jak na lekarstwo, trza by na wioske jechać co by kogoś pod traktor zarzucić... smile
                    • bj32 Re: Błagam o pomoc 29.12.11, 12:09
                      Przy takim poziomie intelektu i tak sobie poradząbig_grinbig_grin Trzeba nie lada pomyślunku, żeby sobie zrobić, powiedzmy, sześcioro dzieci i każde z innym moczymordą. Ja bym nie dała rady chyba... big_grin
          • bj32 Re: Błagam o pomoc 28.12.11, 20:15
            Errata: "alkoholicy", nie "alkoholizm"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka