07.01.12, 19:37
Ktoś założył wątek na kafeterii i podszywa się po de mnie,wyłudza pomoc,na szczęście nie posiada idiota dokładnych informacji o mnie,ba nawet nie zna nazwiska mojego,podał tylko nazwisko Heleny,jako moje.Wiem,że też były próby wyłudzania na tamtejszej stronie i podawanie się pod Annę Gamoń,ja tam nigdy nie pisałam.Co za świat i ludzie chciwi.
Obserwuj wątek
    • missmiriam1 Re: Kafeteria 07.01.12, 19:44
      Ktoś ewidentnie chce Ci zaszkodzić, i to chyba nie Tobie pierwszej.
    • bj32 Re: Kafeteria 07.01.12, 19:48
      Dzięki, Aniu.
      Ktoś ewidentnie chce szkodzić Pomocnym. To linki do wątków:
      f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5080198&start=30
      f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5079447&start=210
      Czy jest na sali lekarz?
      • anna.k777 Re: Kafeteria 07.01.12, 20:19
        Ochłonęłam,po szoku,ale ktoś jest pop........y,albo na gorzałę brakuje tej osobie.
        • babcia_marysia Re: Kafeteria 07.01.12, 21:02
          anna.k777 napisała:

> Ochłonęłam,po szoku,ale ktoś jest pop........y,albo na gorzałę brakuje tej osob
          > ie.

Aniu, to się nadaje do zgłoszenia organom ścigania, prokurator powinien się zająć tą sprawą
        • bozena515 Re: Kafeteria 09.01.12, 16:02
          Ja niedawno byłam na kafeteri,to dadal ktoś pisze.
      • anngam8388 Re: Kafeteria 07.01.12, 20:20
        znam ten ból sad z tym ,ze u mnie jeszcze gorzej sad jak wiecie sami podsłam do netu swoje dane publiczne rok temu ponad sad i to już drugi raz ktoś moimi danymi się zabawia ..za pierwszym razem olałam jak idiota to idiota niech sie bawi pomyslałam..teraz juz jestem zła
        • anna.k777 Re: Kafeteria 07.01.12, 20:25
          Anna,zgłoś się do administracji kafeterii o IP tego oszusta,podającego się pod ciebie i trzeba niezwłocznie to zgłosić na policję.
          • piotr_57 Re: Kafeteria 07.01.12, 20:33
            anna.k777 napisała:

> Anna,zgłoś się do administracji kafeterii o IP tego oszusta,podającego się pod
            > ciebie i trzeba niezwłocznie to zgłosić na policję.

Co mianowicie chcesz zgłosić "na policję"?
            • anngam8388 Re: Kafeteria 07.01.12, 20:37
              Aniu juz napisałam ale pewnie odpowiedz będzie standardowa,ze zwykłemu uzytkownikowi nie moga podac czyjegoś ip bez nakazu policji..ale zobaczymy

Piotrze to,ze ktoś się za nas poszywa wyłudzając na nasze dane osobowe
              • pina_colada88 Re: Kafeteria 07.01.12, 21:01
                Aniu, ja wiem, że nie znasz mnie, nie wypowiadam się tu.
                Zdarza mi się czytać.

I od razu po przeczytaniu nasunęlo mi się- może to Kaczmarek?
                On też chyba zbytnio nie prosil o pieniądze tylko o jedzenie?
                • anna.k777 Re: Kafeteria 07.01.12, 21:09
                  Wygląda na to,że to nie on,tylko ktoś inny kto prosił na pomocnych o pomoc i wyszło,że kantowało ludzi.
              • piotr_57 Re: Kafeteria 07.01.12, 21:14
                anngam8388 napisała:

> Piotrze to,ze ktoś się za nas poszywa wyłudzając na nasze dane osobowe

?? Nie bardzo widzę możliwość.
                Ale ja nie jestem ani karnistą, ani cywilistą.
                Byłbym jednak wdzięczny, gdybyś spróbowała przypisać czyn do przepisu prawa.
                Widzę tylko imię i nazwisko, to za mało by używać określenia "dane osobowe".
                Niejednemu psu burek, (bez obrazy) jak mówi przysłowie.
                • anna.k777 Re: Kafeteria 07.01.12, 21:18
                  Osiąganie korzyści majątkowej,poprzez podszywanie się pod inną osobę,ewentualnie będzie można w ostateczności założyć sprawę cywilną
                  • piotr_57 Re: Kafeteria 07.01.12, 21:27
                    anna.k777 napisała:

...ewentualni
                    > e będzie można w ostateczności założyć sprawę cywilną.

Koszt takiej sprawy to kilkanaście (kilkadziesiąt) tysięcy złotych (w ciągu kilku lat).
                    • anna.k777 Re: Kafeteria 07.01.12, 21:37
                      Najpierw zgłoszę na policję,potem zobaczę co i jak,co najwyżej zaharuję się,żeby zarobić na sprawę,ale tego łajdactwa nie daruję,tym bardziej ktoś chce dopierdzielić bj,ale litości nie naszym kosztem.Ścierwo nie ma cywilnej odwagi napisać swoich aluzji do bj,tylko anonimowo pokazuje jakie to odważne,a na żywca pewnie to to kanałami chodzi,żeby w łeb nie zarobić.
                      • bj32 Re: Kafeteria 07.01.12, 22:13
                        Bardzo zdrowe podejściebig_grin Niech napisze do mnie, co mu w duszy łka i z banibig_grin
                • anngam8388 Re: Kafeteria 07.01.12, 21:18
                  Piotrze nie mogę przypisać czynu do odpowiedniego paragrafu bo się po prostu na tym nie znam.
                  Ale wiem,ze na meila ta osoba podaje moje imie nazwisko, adres a swój numer konta. więc to jest ewidentne wyłudzanie na moje dane. tylko własnie tez wydaje mi sie że policja się tym nie zajmie dlatego jeszcze nie poszłam sad
                  • piotr_57 Re: Kafeteria 07.01.12, 21:25
                    anngam8388 napisała:

> Ale wiem,ze na meila ta osoba podaje moje imie nazwisko, adres ...

A to zmienia postać rzeczy. W tej sytuacji jest już nad czym się zastanowić.
                    • anna.k777 Re: Kafeteria 07.01.12, 21:30
                      Myślę,że jak jakąkolwiek administracja kafeterii da odpowiedź,to z Anną jednego dnia zgłosimy na policję tę sprawę.Anna podaj mi na pocztę nr tel do siebie,aby omówić dalsze kroki.
                    • anngam8388 Re: Kafeteria 07.01.12, 21:30
                      piotr_57 napisał:

> anngam8388 napisała:
                      >
                      >
                      > > Ale wiem,ze na meila ta osoba podaje moje imie nazwisko, adres ...
                      >
                      > A to zmienia postać rzeczy. W tej sytuacji jest już nad czym się zastanowić.

a co by mi pan w tej sytucji poradził, co mozna zrobic ewentualnie?
                      • piotr_57 Re: Kafeteria 07.01.12, 21:42
                        anngam8388 napisała:
                        >
                        > a co by mi pan w tej sytucji poradził, co mozna zrobic ewentualnie?

Po pierwsze nie mówić do mnie "proszę pana".
                        Po drugie to nie wiem smile. Tak jak napisałem, trzeba by się zastanowić.
                        Administracja żadnych "namiarów" Wam nie poda.
                        Jeżeli do jutra wieczorem nie pojawi się tu ktoś kto Wam pomoże, to spróbuję coś poradzić.
                        Muszę się dobrze zastanowić. Wbrew pozorom to nie jest prosta sprawa.

• anngam8388 Re: Kafeteria 07.01.12, 21:53
                          dobrze to niech bedzie nie na pan, to wypadało by sie przedstAwic Ania jestem tongue_out
                          dziekuje za chęc pomocy, wiem ,ze sprawa nie prosta, ale zauważyłam ,ze jesteś bardzo intrligentny na pewno cos wymyslisz smile
                • bj32 Re: Kafeteria 07.01.12, 21:27
                  Piotr, zabawa polega na tym, że jakiś półgłówek publicznie podaje imię i nazwisko, a na maila szczegóły. O ile prywatnie nie widzę jakichś wybitnych możliwości zrobienia czegoś, o tyle... Nie wiem? Tamtejsza administracja? Nie znam się na tym szczegółowo. Może Anny777, bo tam już link do konkretnej osoby podany. Tylko dla odmiany nazwisko jakby się nie zgadza.
                  Kurde, nudzą się ludzie, czy co?
                  A jeszcze się jakiś kretyn na kafe za Malgoske182 podaje, jakbym miała głęboko uwierzyć, że wpis jest jej. Smutne.
                  • piotr_57 Re: Kafeteria 07.01.12, 21:53
                    bj32 napisała:

> Piotr, zabawa polega na tym, że jakiś półgłówek publicznie podaje imię i nazwis
                    > ko, a na maila szczegóły.

A czy ten kto dostał takiego maila z nazwiskiem i adresem udostępni go policji? Będzie musiał się "ujawnić". Trzeba go będzie przesłuchać.

O ile prywatnie nie widzę jakichś wybitnych możliwośc
                    > i zrobienia czegoś, o tyle... Nie wiem? Tamtejsza administracja?

Administracja nie może odpowiadać za treść maili, a tylko za to co napisano publicznie.

Nie znam się n
                    > a tym szczegółowo.

Ja też nie!

Może Anny777, bo tam już link do konkretnej osoby podany. Ty
                    > lko dla odmiany nazwisko jakby się nie zgadza.

Czyli ktoś jest cwańszy niż Wam się wydaje. Zawsze zostawia sobie furtkę przez którą "ucieknie".

> Kurde, nudzą się ludzie, czy co?

Net jest pełen dewiantów. Myślę, że lepiej pisać tego typu oświadczenia, niż próbować odszukać i ukarać idiotę. Szansa na korzystne zakończenie sprawy (przed organami sprawiedliwości) nie jest większe niż 1%.
                    Koleżance która chce się zaharować byle tylko zniszczyć gnoja doradź zatrudnienie prawnika lub detektywa. To będzie sporo mniej kosztowało, krócej trwało i daje większe możliwości.

• bj32 Re: Kafeteria 07.01.12, 22:19
                      Ja wiem, ze administracja nie odpowiada za treść maili. Nie odpowiada nawet za treść postów w rodzaju "Zakład pogrzebowy <Szczęśliwe Aniołki> to łowcy skór", niezależnie od tego, czy post zawiera prawdę, czy niebig_grin
                      Czy ktoś się będzie chciał ujawnić, to ja bym musiała spytać dwóch osób. Bo tyle mam stwierdzonych jako faktycznie istniejące, niepodważalnie.
                      No właśnie jest to jakiś cwaniak. Nie wykluczam też, że socjopata, bo zdrowy by tak chyba nie robił?
                      Jakiego typu oświadczenia? Bo coś mi umyka...
                      • piotr_57 Re: Kafeteria 07.01.12, 22:31
                        bj32 napisała:

> Czy ktoś się będzie chciał ujawnić, to ja bym musiała spytać dwóch osób. Bo tyl
                        > e mam stwierdzonych jako faktycznie istniejące, niepodważalnie.

Nie tylko ujawnić, nie tylko przekazać maile, ale oddać kompa do ekspertyzy Z CAŁĄ ZAWARTOŚCIĄ!

> No właśnie jest to jakiś cwaniak. Nie wykluczam też, że socjopata, bo zdrowy by
                        > tak chyba nie robił?

W takich sprawach zawsze trzeba pamiętać o rzymskiej paremii :
                        "Omnis definitio in iure civili periculosa est, parum est enim, ut non subverti potest" (Wszelka definicja w prawie cywilnym jest ryzykowna, rzadko bowiem zdarza się, by nie można było jej wywrócić).
                        W procedurze cywilnej nie da się wygrać tej sprawy, jeżeli przeciwnik jest tylko ciut inteligentniejszy od dżdżownicy. A Ten jest!

> Jakiego typu oświadczenia? Bo coś mi umyka...

No taki, jak tu anna napisała. Że to nie ona, że ktoś się podszywa, że jest krętaczem. Pisać i wyjaśniać, wyjaśniać i pisać, w kółko, aż się dewiantowi znudzi.
                  • malgoska182 Re: Kafeteria 08.01.12, 03:13
                    Ktos mnie nie lubi i to bardzo.Kto? Ktos ,kto ma czas siedziec i czytac watki na pomocnych.Ten ktos zapomnial (albo nie wiedzial),ze w miejscu mojego miejsca zamieszkania jest kilka godzin roznicy i o 20:58 bylam na zajeciach .U mnie byla prawie 3PM.Wiec nedzna kreaturo,kimkolwiek jestes nie wciagaj mnie w swoje prostackie gierki.
                    Mam odwage ,jesli mam cos do bj32 czy kogos innego z Forum sama osobiscie o tym napisac.Nie potrzebuje do tego takich zalosnych intrygantek(mam przeczucie ,ze to jakas dziewczyna,ktora z Forum odeszla z niczym,albo zostala jej w pewnym momencie odmowiona pomoc odgrywa sie w taki sposob.
                    • bj32 Re: Kafeteria 08.01.12, 15:50
                      Powiedziałabym, ze nawet nie chodzi o konkretnie Ciebie, a o całe forum. Ktoś albo pomocy nie otrzymał, albo po analizie mu się urwała i teraz się mści. I ma towarzystwo.
                      Mam pewne podejrzenia i nawet portret psychologiczny upierdliwca, połączony z wybitną cierpliwością w knuciu intryg i budowaniu wirtualnej rzeczywistości pasuje idealnie. Bo była tu forumowiczka, która stworzyła własny świat i wizję siebie, co zajęło jej 4 czy 5 lat... Ataki mogą potrwać nawet dłużej, niestety... I najbardziej żal, że obrywają niewinni i cierpi całe forum.
                      Niemniej zakładam, ze skoro wiemy,jak się sprawy mają - zewrzemy szeregi.
                      • anna.k777 Re: Kafeteria 08.01.12, 15:53
                        bj32 napisała:

> Powiedziałabym, ze nawet nie chodzi o konkretnie Ciebie, a o całe forum. Ktoś a
                        > lbo pomocy nie otrzymał, albo po analizie mu się urwała i teraz się mści. I ma
                        > towarzystwo.
                        > Mam pewne podejrzenia i nawet portret psychologiczny upierdliwca, połączony z w
                        > ybitną cierpliwością w knuciu intryg i budowaniu wirtualnej rzeczywistości pasu
                        > je idealnie. Bo była tu forumowiczka, która stworzyła własny świat i wizję sieb
                        > ie, co zajęło jej 4 czy 5 lat... Ataki mogą potrwać nawet dłużej, niestety... I
                        > najbardziej żal, że obrywają niewinni i cierpi całe forum.
                        > Niemniej zakładam, ze skoro wiemy,jak się sprawy mają - zewrzemy szeregi.
                        Jeśli jest to osoba,której szachrajstwo wyszło i po wypieprzeniu,zarejestrowała się na forum,wiadomym kilku osobom,to osobiście zajadę do niej i zrobię rozpierdziuchę jej.
                        • bj32 Re: Kafeteria 08.01.12, 16:14
                          Jeśli uda nam się to stwierdzić z całą pewnością. I zauważ, że jednak będzie to długa wycieczka.big_grin
                          • anna.k777 Re: Kafeteria 08.01.12, 16:17
                            Dam radę,ale ta łajza,będzie mieć niespodziankę
                            • bj32 Re: Kafeteria 08.01.12, 21:07
                              Zamówimy autokar i pojedziemy wszystkiebig_grin O ile wiem - powinna się wtedy przestraszyćbig_grin
                    • anna.k777 Re: Kafeteria 08.01.12, 16:20
                      Niedługo większa część będzie to wkręcona,bo wyszło kiedyś szydło z worka.
                      • anngam8388 Re: Kafeteria 08.01.12, 17:07
                        nie miałam dziś czasu zajrzeć na kompa jedynie rano troche, mój średni dziś wyjątkowo upierdliwy, a jeszcze mi koleżanka wpadła (masakra jak ja nie lubię takich wizyt bez zapowiedzi ). ale widzę ,ze na kafe nadal jakis idiot działa, rano jak patrzałam było pusto, teraz znów.debilizm normalnie debilizm. i wydaje mi się ,ze to jedna i ta sama osoba, bo zauważyłam ,że sie pomyliła i w wątku gdzie pisała jako pomoc Helenie napisała jako głodna
                    • piotr_57 Re: Kafeteria 08.01.12, 20:08
                      malgoska182 napisała:

> Ktos mnie nie lubi i to bardzo.

A ja tam Ciem lubiem smile
                      Z prostego powodu - lubisz tę samą "potrzebującą" co i ja.
                  • b.bujak Re: Kafeteria 08.01.12, 18:15
                    bj32 napisała:

> Nie wiem? Tamtejsza administracja? Nie znam się na tym szczegółowo.

może by poprosić o pomoc naszych adminów... podpowiedzą jak podejść do sprawy;
                    • bj32 Re: Kafeteria 08.01.12, 21:10
                      Ja nie wiem, czy to ma sens. Poczekamy jeszcze. Póki co, napisałam do tamtejszych. Zobaczymy, jak się ustosunkują. Ale sukcesów nie wróżę, bo tam szambo jak na onecie.
                      • bj32 Re: Kafeteria 08.01.12, 21:12
                        A! To w dodatku nie jest sprawa administracyjna. Jedyne, co zrobią, to skasują wątki. A za miesiąc kolejna "niedożywiona" założy dla odmiany cztery wątki z różnymi historiami od nassad
                        • anngam8388 Re: Kafeteria 08.01.12, 21:15
                          No własnie o to mi chodzi sad wiem ,ze za błędy się płaci, ale czy całe życie będę płacić za błąd z przed ponad roku sad
                          • bj32 Re: Kafeteria 08.01.12, 21:30
                            Mam nadzieję, że nie. Zawsze istnieje szansa, ze mąż nie wytrzyma presji i ją udusibig_grin
      • anngam8388 Re: Kafeteria 09.01.12, 15:52
        jeden temat na kafeskasowany, własnie tam zajrzŁAM i nie ma tematu, pisze temat o podanym ip nie istnieje
    • anngam8388 Re: Kafeteria 07.01.12, 21:27
      oczywiscie miało być panie Piotrze, niewiem dlaczego napisałam po imieniu zapędziłam sie i przepraszam
      • bj32 Re: Kafeteria 07.01.12, 21:41
        Bo wszyscy tak piszą i nigdy się nie obraził? big_grin
        • anngam8388 Re: Kafeteria 07.01.12, 21:49

bj32 napisała:

> Bo wszyscy tak piszą i nigdy się nie obraził? big_grin

to uff bo myslałam,ze podpadłam i bedzie przez kolano tongue_out
      • piotr_57 Re: Kafeteria 07.01.12, 22:03
        anngam8388 napisała:

> oczywiscie miało być panie Piotrze, niewiem dlaczego napisałam po imieniu zapęd
        > ziłam sie i przepraszam

Jestem piotr_57 , żaden pan! Sam "piotr" wystarcza big_grin
        • anngam8388 Re: Kafeteria 07.01.12, 22:09
          piotr_57 napisał:

> Jestem piotr_57 , żaden pan! Sam "piotr" wystarcza big_grin

ok jak rozkaz to rozkaz tongue_out
      • babcia_marysia Re: Kafeteria 08.01.12, 17:50
        anngam8388 napisała:

> oczywiscie miało być panie Piotrze, niewiem dlaczego napisałam po imieniu zapęd
        > ziłam sie i przepraszam

w nacie nikt nie mówi sobie na pan-pani, tu wszyscy mówią sobie po imieniu...ja mam koleżanki i 20 letnie i 50 cio letnie i jest ok...
    • magdag28 Re: Kafeteria 08.01.12, 14:10
      czytam czytam i czytam i... kurcze ludzie maja tupet ale Anie co dalej? macie już jakiś trop? Jakieś 3 lata temu moje dane znalazły sie w necie imie, nazwisko, ulica, nr mieszkania i bloku, wykształcenie, liczba dzieci imie mojego synka, imiona moich rodziców nazwisko panieńskie a nawet nr telefonu i różne oblegi... typu że jestem biedaczką, ze nie powinnam tych dzieci mieć bo nie amm ich za co utrzymac ze powinno sie mi je zabrać, że jestem stara cio....mieszkajaca z rodzicami itp...(dużo gorsze i bardziej bolesne ale nie w tym rzecz teraz) na policje zgłosiłam ale umożyli nawet strona na której sie to ukazało nie dostala nakazu usunięcia moich danych mimo ze wiedziałam kto to zrobił (mój dawny bardzo dawny chłopak mam 100% pewności bo sam mi powiedział gdzie moge to znaleźć i co tam pisze...) umożyli i powiedzieli że moge do prokuratury zgłosić ale nie przez policje tylko musze iść z pismem osobiście POSZŁM ale.... po tygodniu przyszło pismo ze umorzono bo to niska szkodliwośc i przecież nic sie nie stało (a podalam im wszystko na tacy) nakazali tylko administratorowi strony usuniecie moich danych ale potem jeszcze przez jakies 2 lata jak wpisywałam w google moje imie i nazwisko albo nr tel to wyskakiwały na róznych stronach skopiowane z pierwotnej strony moje dane...
      więc nie wiem czy coś wskóracie ale trzymam kciuki. smile
      • bj32 Re: Kafeteria 08.01.12, 15:55
        No i właśnie "niska szkodliwość społeczna" jest jednym problemem.A fakt, że w góglu nawet po usunięciu jeszcze długo widać - drugim.
        Mnie ciekawi aspekt psychiatryczny twórców takich historii: jakie mają z tego korzyści?
    • anngam8388 Re: Kafeteria 08.01.12, 19:06
      Nie Aniu rozmawiałam w tej sprawie juz z Blanką w listopadzie jak zaczęły się te podszywy , ja mam konto w ing nie w alior banku a to jest alior bank , własnie o tym pisałam wczoraj ktos podaje dane osobowe moje, teraz takze i Twoje, a numer konta nie wiadomo czyj.
    • piotr_57 Re: Kafeteria 08.01.12, 20:06
      anna.k777 napisała:

> Ktoś założył wątek na kafeterii i podszywa się po de mnie,wyłudza pomoc,na szcz
      > ęście nie posiada idiota dokładnych informacji o mnie,ba nawet nie zna nazwiska
      > mojego,podał tylko nazwisko Heleny,jako moje.Wiem,że też były próby wyłudzania
      > na tamtejszej stronie i podawanie się pod Annę Gamoń,ja tam nigdy nie pisałam.
      > Co za świat i ludzie chciwi.

Po dokładnym przemyśleniu, mogę powiedzieć, że ja nie podjąłbym się prowadzenia takiej sprawy w żadnej (legalnej!) procedurze.
      Według mnie, jedynym sposobem jest pisanie podań do poszczególnych administracji portali, zakładanie wątków ostrzegających przed krętaczem, lepsze "pilnowanie" własnych danych i .... przeczekanie. Wszystkie próby zainicjowania procedury karnej zostaną przez organy "olane" ciepłym moczem. Procedura cywilna, ze względu na ogromne trudności formalne, koszty i niska skuteczność powinna być z góry odrzucona.
      Drogi poza formalnej nie będę nikomu polecał smile
      • anna.k777 Re: Kafeteria 08.01.12, 20:16
        Zgadzam się z tobą Piotrze,po ochłonięciu,to śmiać mi się chce z tego cyrku,po przejrzeniu kilku stron internetowych prawie pewna jestem kto to.Ktoś kto groził,że rozpieprzy forum pomocne emamy,a po zbanowaniu poszło na inne durne forum,nawet wypowiadała się w pierwszym wątku o Kaczmarku;Czy ktoś czytał o tym biednym chłopaku;,a jej przekręty zostały odkryte przez pomocne.
        • piotr_57 Re: Kafeteria 08.01.12, 20:31
          anna.k777 napisała:

> Zgadzam się z tobą Piotrze,

Miło mi smile

po ochłonięciu,to śmiać mi się chce

To tylko net, dobrze zachowywać pewien dystans smile

• anngam8388 Re: Kafeteria 08.01.12, 20:35
            no tak tylko durniowi znowu się upiecze , i ile jeszcze takich historii wymyśli sad tym bardziej,ze ludzie podobno wpłacają jakieś kwoty na ten numer konta o ile wpłacają.a jak tak to jakiś dureń ma kase operując naszymi danymi
            • piotr_57 Re: Kafeteria 08.01.12, 20:39
              anngam8388 napisała:

... operując naszymi danymi...

Same jesteście sobie winne.
              Ale to jeszcze nie powód by dokładać drugi błąd, do już popełnionego smile
              • anna.k777 Re: Kafeteria 08.01.12, 20:52
                Teoretycznie winne jesteśmy,a ja wszelkimi sposobami musiałam odnaleźć córkę.Zresztą całe życie człowiek się uczy.
                • anngam8388 Re: Kafeteria 08.01.12, 20:56
                  Ale czy faktycznie jest otrzymuje pieniądze na swoje danymi naszymi , anie swoimi, a policja nic z tym nie zrobi? przeciez to pod wyłudzenie podchodzi?
                  chociaz nie znam sie, tylko tak jak mówie wcześniej się z tego śmsmieszy..bo zaraz się znajdzie ktos inteligentny i zaczną się telefony do szkoły do mopsu itp.ze naciagam....ech ręce opadaja i tyle
                • piotr_57 Re: Kafeteria 08.01.12, 20:57
                  anna.k777 napisała:
                  ...Zr
                  > esztą całe życie człowiek się uczy...

Jeżeli się uczy , to wszystko ok !!
    • anngam8388 Re: Kafeteria 08.01.12, 21:00
      klawiatura cos mi szwankuje

chciałam napisać tak
      Ale czy faktycznie jest otrzymuje pieniądze na swoje konto a operuje danymi naszymi , anie swoimi, a policja nic z tym nie zrobi? przeciez to pod wyłudzenie podchodzi?
      chociaz nie znam sie, tylko tak jak mówie wcześniej się z tego śmiałam a teraz mnie to nie śmmieszy..bo zaraz się znajdzie ktos inteligentny i zaczną się telefony do szkoły do mopsu itp.ze naciagam....ech ręce opadaja i tyle
      • piotr_57 Re: Kafeteria 08.01.12, 21:17
        anngam8388 napisała:

> Ale czy faktycznie jest otrzymuje pieniądze na swoje konto a operuje danymi nas
        > zymi , anie swoimi, a policja nic z tym nie zrobi? przeciez to pod wyłudzenie p
        > odchodzi?

A ja jestem ciekaw, jak można dokonać przelewu na konto, do którego podajemy inne dane osobowe niż figurują w rejestrze? Co prawda wszystkie moje konta prowadzi syn, ale o ile wiem żeby dokonać przelewu, trzeba podać nie tylko numer konta, ale tez "pasujące" do niego dane osobowe.
        Nie jestem pewien tego co piszę, ale tak mi się wydaje.
        • isabelka20 Re: Kafeteria 08.01.12, 21:27
          być może z tym danymi jest to zależne od banku, ale w moim "polskim" banku nie trzeba podawać danych, albo można sobie wpisać coś innego (np wysyłając przelew do mamy, wpisuję w danych odbiorcy mama) i dochodzi bez problemu.
          • bj32 Re: Kafeteria 08.01.12, 21:53
            Dokładnie. Ważne, żeby numer się zgadzał. W danych adresata możesz wpisać "miś z okienka" i też przejdzie. W większości banków, jeśli nie we wszystkich. Nikt nie ma czasu na sprawdzanie szczegółowych danych, automaty też. Przelewy idą zaś z poczty, rozmaitych banków i przez net. W miliony. Kto by sprawdzał dane dokładnie?
        • anngam8388 Re: Kafeteria 08.01.12, 21:27
          no to chociaż tyle dobrze,ze żadnych przelewów nie ma smile
    • anngam8388 Re: Kafeteria 08.01.12, 21:29
      izabelka własnie tez mi się tak wydaje, bo nawet jak starałam sie o rodzinne to musiałam wypisać kartke ,ze mops nie ponosi odpowiedzialności za podanie złego numeru konta..czyli obojętnie jakie dane przelew i tak dochodzi sad
      • anna.k777 Re: Kafeteria 08.01.12, 21:42
        Anka,ważne,że nie twoje konto bankowe.
    • bj32 Re: Kafeteria 09.01.12, 18:14
      Wątek Anngam usunięty. Zobaczymy, co z drugim zrobią, bo to już większe świństwo.
      Tak czy siak, specjalista od podszywek i anonimów raczej pod tramwaj nie wpadł, więc bądźmy przygotowani na kolejne ataki.
      • piotr_57 Re: Kafeteria 09.01.12, 19:38
        bj32 napisała:

... więc bądźmy przygotowani na kolejne ataki...

Jasne, następny atak będzie "gazowy", znów śmierdziel pierdnie.
        Dziwna jest wasza chęć do wąchania cudzego smrodu big_grin
        • babcia_marysia Re: Kafeteria 09.01.12, 21:30
          a my założymy maski gazowe i nie bedziemy wąchać
          • poznanskaolka Re: Kafeteria 09.01.12, 21:49
            dostałam odpowiedź od administratorów kafeterii na zgłoszenie naruszania przez autorkę wątku odnośnie anny G. Dostalam odpowiedź, że wątek zostal usuniety, ale nie moga nic wiecej zrobic bo autor byl nie zarejestrowanym uzytkownikiem. Do administratorów napisałam to co radzila bj podalam wszystkie maile i informacje mi znane. Ale widac nic wiecej nie sa w stanei zrobic nawet zablokowac trolla
            • szary_ludz Re: Kafeteria 09.01.12, 22:09
              Chyba nie pozostaje nam nic innego jak zasypać administrację Kafeterii mailami z żądaniami usuwania tych ( tu wulgaryzmy) wątków zakładanych przez tą (ponownie wulgaryzmy tylko więcej) osobę.
              Nie wiem czy to pomoże ale ja tam piszę maile i będę pisał do skutku.
              • anna.k777 Re: Kafeteria 09.01.12, 22:39
                Mi już nie zależy tak bardzo na usunięciu niby mojego wątku na kafeterii,jak myślą,że mają ubaw,to odniosły odwrotny skutek,bo ja też z idiotki mam ubaw,a administracja na kafeterii działa z opóźnionym zapłonem.No i użytkownicy tamtego forum będą bardziej baczniejsze,ze złego,coś dobrego się urodzić musi.
              • bj32 Re: Kafeteria 09.01.12, 23:11
                Z doświadczenia Ci powiem, że się nie przejmą, choćbyśmy im zrobili pikietę pod zamczyskiem. Tam jest ściek. Ja tu jestem zły moderator, co niesłusznie toleruje rozmaite, ale tam w ogóle chyba bez zgłoszeń nikt nie sprawdza, co wisi. Można każdą brednię słownictwem budowlanym zamieścić i będzie wisiała tygodniami. Szkoda nafty.
                Trzeba chyba olać półgłówka i poczekać, kiedy się zmęczy gadaniem ze sobą i w kółku kochanych przyjaciół. Tu się pozgadzam z Piotrem: dementować "ten oto wątek nie jest mój" - u nas dementować - i z bani. Wdawanie się w dyskurs tam może zaszkodzić. Sama czuję, że jak tam zajrzę, to mi IQ spadabig_grin
                • anna.k777 Re: Kafeteria 11.01.12, 13:29
                  No i o ni by mnie wątek skasowany został na kafeterii.
                  • szary_ludz Re: Kafeteria 11.01.12, 13:59
                    ''Witam,
                    w odpowiedzi na Pana
                    zgłoszenie, z adresu poczty
                    elektronicznej:
                    *****, uprzejmie
                    informujemy, iż wskazane przez
                    Pana w
                    zgłoszeniu temat został
                    zablokowany w serwisie
                    Kafeteria.pl (dostępnym
                    na stronie kafeteria.pl/).
                    W razie dodatkowych pytań,
                    prosimy o kontakt.
                    Pozdrawiamy,
                    Zespół Abuse''

Chyba czasem jednak warto popikietować pod zamczyskiem.
                    • anna.k777 Re: szary_ludziku 11.01.12, 14:46
                      Bardzo dziękuję.
                    • bj32 Re: Kafeteria 11.01.12, 15:37
                      O tyle, ze tematy będą znikać to i owszembig_grin
    • feelings1989 kolejny podszyw 16.01.12, 21:08
      f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5090908
      • anngam8388 Re: kolejny podszyw 16.01.12, 21:12
        też zauważyłam ale skąd wiesz ,że podszyw
        • bj32 Re: kolejny podszyw 16.01.12, 21:20
          Z ludzkiej głupoty. Zamonitowałam na kafe o skonsultowanie ze mną przed ewentualną wysyłką, bo burak przekopiował bardzo ładnie posty od nas, ale może nie znać adresu;]
        • feelings1989 Re: kolejny podszyw 16.01.12, 21:21
          anngam8388 napisała:

> też zauważyłam ale skąd wiesz ,że podszyw
          juz pousuwal posty z mailem zaczynal sie sylwia.nowak@
          wpisz na google sylwia.nowak kafeteria -wyskoczy ci watek gdzie niby byla matka rocznego synka z Opola.
      • bj32 Re: kolejny podszyw 16.01.12, 21:23
        Ooooo... Temat juz skasowany. Zdaje się, że się nasz kochany troll na kafe też już naraził;] No to pójdzie na onetbig_grin
        • anngam8388 Re: kolejny podszyw 16.01.12, 21:27
          wiem już zauważłam,że troll.A i jeden temat skasowany ale f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5090733&start=30
          • finkasuomi1 Re: kolejny podszyw 16.01.12, 22:37
            wiecie co, dla mnie jest to przykre.
            Jak ktoś może w taki bezczelny sposób kpić sobie z cudzego nieszczęścia?!
            • bj32 Re: kolejny podszyw 16.01.12, 22:49
              Głupich nie sieją. Ważne, ze wiadomo, że to nie Ty, a troll zamiast oczekiwanego rozwalenia forum zyskuje efekt wręcz przeciwny. Mam nadzieję, ze się udławi tą wiedząbig_grin
    • bj32 Re: Kafeteria 16.01.12, 21:44
      Podszywki są i będą. Podobno jest więcej takich kopii z Pomocnych na kafe, tylko nie wszystkie wyłapujemy, czy nie wszystkie są zgłaszane. Musimy się z tym pogodzić i poczekać, aż idiotę bądź zabanują, bądź przejedzie tramwaj.
    • feelings1989 Re: Kafeteria 17.01.12, 09:14
      wyludzacz zmienil maila
      f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5091325
      • bj32 Re: Kafeteria 17.01.12, 11:24
        Piękna psychoza, piękna! I grozi, że rozwali Pomocne. Hehe. A ja sobie posiedzę i popatrzę, jak próbuje.
        Bogowie... Jak można być takim głąbem?
    • bj32 Sugestię mam. 17.01.12, 12:39
      I przy okazji kajam się przed Ludziem.

Zgłosiłam wątki do skasowania i oba poleciały. Jeśli ktoś jeszcze jakiś kretynizm tam zauważy i podszywkę pod którąś z naszych potrzebujących - zgłaszajcie z linkiem na abuse@firma.o2.pl . Tylko sprawdzajcie po datach i godzinach, bo debil gotów kombinować.
      • gloriusia pani oszukuje że aż w oczy kuje 28.09.13, 22:14
        Anna gamoń- sylwia Nowak to ta sama osoba. Mam nr konta i prawdziwe dane. Mi podała dane jako sylwia nowak,adres zmyslony nr konta się zgadza na który zostały przelane pieniądze.... kupiłam u niej jedną rzecz na tablicy. Czekam na zwrot kasy które pani Anna zadeklarowała że zwrócić. Ale czekam tylko do poniedziałku 30,09,2013 do godziny 11. W poniedziałek sprawa ląduje na policji jeżeli nie otzrymam zwrotu. Jak sie dowiedziałam nie tylko ja zostałam oszukana przez ta panią.I wszystkie soby chcą złożyc doniesienie. Na tablicy tworzy nowe konta kradnie zdjęcia z innych serwisów. Po wpłacie pieniędzy usuwa konto...Brak słów . Może tak wziąc sie za prace a nie oszukiwać ludzi?Jak można tak robic i okradać ludzi. Prosi pani o pomoc bo ciężko pani a dodatkowo robi pani takie rzeczy. przejrzałąm internet i włos na głowie się jeży...
        • bj32 Re: pani oszukuje że aż w oczy kuje 28.09.13, 22:58
          Znowu jakaś franca Ance bruździ na kafe? No tak... Za spokojnie było.
          Daj mi link do tego śmietnika, posprzątam.
          Nie zapomnij policji poinformować, że nie widziałaś twarzy osoby piszącej, wiec prosisz o sprawdzenie po IP. Ucieszą się.
          Ile kasy posłałaś i na jaki numer konta też mi daj na maila. Bo w danych możesz wpisać nawet "Miś Colargol - sprawdzają numer, nie adres zazwyczaj.
          • gloriusia Re: pani oszukuje że aż w oczy kuje 28.09.13, 23:37
            już wysyłam , nie tylko mnie oszukała proponuję wejsć na forum gazetowe Będzina
            • isabelka20 Re: pani oszukuje że aż w oczy kuje 29.09.13, 12:29
              zarzuty poważne, jeśli sprawa się potwierdzi to nie będzie wesoło. Jeśli nr konta jest ten sam to widać mamy oszustkę. Warto żeby sama wywołana do tablicy się wypowiedziała w temacie.
              • bj32 Re: pani oszukuje że aż w oczy kuje 29.09.13, 13:07
                Zarzuty poważne i nie po raz pierwszy. Są dwie opcje:
                Albo faktycznie Anka ma z tym coś wspólnego i mamy większy kaliber niż dotychczasowe, albo nie Anka, tylko ktoś jej uporczywie 3 razy w roku podkłada świnię i... tę sprawę też policja wyjaśni.
                Mi tam już nosem wychodzą te sprawy.

Gloriusia, poproszę Cię tylko o informacje, jak się czegoś dowiesz, bo jeśli to Anka - dobrze będzie przestrzec dziewczyny, a jeśli nie - oczyścić ją z zarzutów.
    • anngam8388 Re: Kafeteria 29.09.13, 13:19
      Ja też mam już tego dośc , a nazywanie kogoś oszustem, nie potwierdzając tego też jest karalne. Proszę iśc na policję, policja ustali wam adres ip, ustali właścicela konta bankowego ,i ciekawe czy ktoś z was wtedy publicznie napisze przepraszam. Tyle w tym temacie , i proszę mnie nie oczerniać bo nikogo nie oszukałam !!
      • ebabcia anngam8388 30.09.13, 21:42
        A sprawa nie dotyczy annak777 ??? Bo już się gubię.

Oskarżają annę a czujesz się winna Ty ?
        • julka-4 Re: anngam8388 30.09.13, 21:48
          Gloriusia oskarża Angngam8388.
          • ebabcia Re: anngam8388 30.09.13, 21:49
            Oki rozumiem już smile
            • ebabcia Jednak nie rozumiem... 30.09.13, 21:57
              Wątek założyła Anna.k777 że ktoś ją oskarża że wyłudza i podaje się za Annę Gamoń.

Po jakimś czasie kolejna osoba pisze o wyłudzaniu pod tym samym nazwiskiem, na co odzywa się nie oburzona anna.k777 a Anngam...

Mam nadzieję, że faktycznie sytuacja się wyjaśni, ale dla mnie to dziwna historia, a może za stara jestem he he.
              • julka-4 Re: Jednak nie rozumiem... 30.09.13, 22:12
                Wątek założyła Anna.k777 że ktoś podszywa się pod nią (prawie dwa lata temu)i że na kafe było również również podszywanie się pod Annę G.
                • justyna198515 Anna Gamoń 15.01.15, 09:35
                  Na grupie matek z mojego miasta pojawił się wpis z wczoraj, że: "pisze ku przestrodze...uważajcie na Panią Anne Gamon oszustka jakich mało używa na olx tez imienia Sylwia, lub nik mamachlopcom.....nie wysyłajcie jej nic nie bierzcie w internecie o niej chuczy,". To tak jakby ktoś chciał się z nia wymieniać czymkolwiek.
    • kroliczka93 Re: Kafeteria 30.03.15, 21:26
      Na Kafeterii siedzę od bardzo dawna.
      Tam od zawsze było chamstwo i podszywy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka