Dodaj do ulubionych

Przekaż swój 1%

14.01.12, 18:05
Posty dotyczące jednego procenta zamieszczamy wyłącznie w tym wątku, bądź na stosownym forum:
Przekaż swój 1%
Osobne wątki na ten temat od tej chwili będą kasowane.
Obserwuj wątek
    • aqua696 1% dla Rodgera- pozwol mi osiagnac moj szczyt 14.01.12, 19:39

Przekaż swój 1%.Poleć znajomemu.
      1% dla Rodgera- pozwol mi osiagnac moj szczyt
      Witam
      Jest juz duzym chlopakiem, ale niestety wsparcia potrzebuje w postaci rehabilitacji i leczenia specjalistycznego.
      Zebral ogrom roznych chorob zaczynajac od Zespolu Downa, Autyzmu-calosciowe zaburzenia rozwojowe, przez celiake, niedoczynnosc tarczycy, astygmatyzm, Atopowe Zapalenie Skory, rozszczep podniebienia miekkiego, mukowiscydowe, po najnowsze podejrzenie perlaka.
      Od kilku lat mozemy prosic dobre dusze o przekazanie 1% za posrednictwej Organizacji Pozytku Publicznego.
      Pieniadze zebranie sa wydawanie tylko iwylacznie na podstawie faktur na rehabilitacje, konsultacje medyczne, leki-choc te staramy sie zapewniac w wlasnym zakresie.
      Marzymy o aparacie stalym i delfinoterapii, znow znalesc sie na obozie wspinaczkowym gdzie widac jak mlody sie otwiera.
      1% mozna przekazac za posrednictwem
      Integrujące Stowarzyszenie Jeden Świat im. prof. Zbigniewa Religi
      KRS 0000144665
      Konieczne w dopiskiem w czesci informacje uzupelniajace-rubryce cel szczegolowy 1%- dla RODGER ZYRO.
      Dziekujemy za srodki w poprzednich latach i pieknie prosimy o wsparcie.
      • aqua696 Re: 1% dla Rodgera- pozwol mi osiagnac moj szczy 14.01.12, 19:42
        Juz jest po wycieciu Perlakow.
        Srodki sa wykorzystywane na wizyty medyczne i rehabilitacje.
        Rozliczane tylko na podstawie faktur.
    • dlakacperka Wasz 1% może odmienić moje życie 14.01.12, 19:44
      Chrouję na ruchową polineuropatię aksonalną w przebiegu neuroboreliozy, zanikają mi nerwy i mięśnie. Walka z bólem to codzienność.
      Dodatkowo choruję na astmę oskrzelową, zaćmę posterydową, jaskrę. W wyniku zapalenia nerwu wzrokowego straciłam wzrok w lewym oku.
      Gdy zostało postawione rozpoznanie, że to neuroborelioza poczyniła takie spustoszenie w moim organizmie podjęłam się leczenia. Koszt jest ogromny (ok 2000 miesięcznie) i znacznie przekracza możliwości naszej rodziny.
      Również rehabilitacja jest konieczna, gdyż dzięki leczeniu poruszam się tylko z jedną kulą a nie jak wcześniej o dwóch z pomocą osób trzecich, lub na wózku. Rónież dzięki leczeniu odzyskałam poczucie światła w oku, które przez lekarzy zostało określone jako ślepe.

Bardzo chcę walczyć z chorobą, z bólem, każdego dnia... Jedyną przeszkodą jest brak środków.
      Dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc.
      Wasz 1% podatku może odmienić moje życie.

Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"
      nr. KRS: 0000037904
      Cel szczegółowy 1%: 8853 Sekular Katarzyna.
    • siugarova Re: Przekaż swój 1% 15.01.12, 12:56

Pomoc Filipowi

Fundacja Dzieciom i rodzice Filipa zwracają się do Państwa z prośbą o pomoc dla podopiecznego.
      Filip choruje na autyzm dziecięcy.Obecnie uczy sie w zerowce.
      Aby naszy podopieczny w miarę samodzielnie funkcjonował, potrzebuje wielu godzin terapii tygodniowo, prowadzonej przez odpowiednich specjalistów. Niestety NFZ w ograniczonym zakresie pokrywa wydatki ponoszone przez rodziców chłopca na jego leczenie. Dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą o przekazywanie dowolnych darowizn lub 1% należnego podatku dochodowego na rzecz Filipa. Fundacja nie pobiera żadnych opłat za prowadzenie subkonta, a rodzicom zwraca koszty TYLKO po przedstawieniu faktur i rachunków za leczenie i ochronę zdrowia dziecka.

Wpłaty prosimy kierować na konto:
      Bank Pekao S.A. I O/Warszawa
      41 1240 1037 1111 0010 1321 9362
      lub
      Bank BPH S.A.
      15 1060 0076 0000 3310 0018 2615
      (darowizny w ramach zbiórki publicznej)
      Bank BPH S.A.
      61 1060 0076 0000 3310 0018 2660
      tytułem: 14360 Truszkowski Filip darowizna na pomoc i ochronę zdrowia

lub wypełniając PIT 37 w poz.124 (nr KRS): 0000037904
      a w poz.126 cel szczegółowy: 1% na Truszkowski Filip dziecko nr 14360
    • justyna198515 1% na rehabilitację Przemusia- dziecka z autyzmem 15.01.12, 14:49
      Przemek potrzebuje rehabilitacji, ta, która prowadzona jest teraz, wpływa korzystnie na jego rozwój.

W przypadku przekazywania 1% prosimy wpisać w deklarację PIT: Numer KRS Stowarzyszenie Żoliborskie Dom Rodzina Człowiek 0000288087 i cel ;dla Przemka dziecka z autyzmem.

więcej tu: przemek.walczy.pl/?p=1%2F
    • iza0affelt Podaruj Dawidowi 1% podatku, z. Downa, białaczka. 15.01.12, 18:01
      Z całego serca dziękujemy za ubiegłoroczny 1% podatku, prosimy aby również w tym roku przekazali Państwo 1% dla mojego synka, to tak niewiele a Dawidkowi daje szansę na lepszy rozwój i lepszą przyszłość.

PROSZĘ PRZEKAŻ 1% PODATKU NA LECZENIE I REHABILITACJĘ DAWIDKA!!!
      Dawid Affelt ma 10 lat, jest wesołym, radosnym i szczęśliwym chłopcem.
      Niestety urodził się z Zespołem Downa, który ogranicza jego codzienne życie.
      W 2008 roku zdiagnozowano u niego ostrą białaczkę limfoblastyczną .Obecnie
      Dawidek jest w stanie remisji po 2 letniej, wyczerpującej chemioterapii.
      Nadal jednak przyjmuje wiele lekarstw, które sporo kosztują. Chłopiec jest pod stałą opieką hematologa, endokrynologa,okulisty,alergologa,ortopedy.
      Wymaga częstych wizyt kontrolnych w odległych nawet o 100km miastach.
      Dawidek wymaga też stałej specjalistycznej rehabilitacji ruchowej, terapii
      sensorycznej, logopedycznej, pedagogicznej, dogoterapii oraz hipoterapii.
      Koszt dwutygodniowego turnusu rehabilitacyjnego to ok. 5 tyś zł.
      Leczenie i rehabilitacja Dawidka wymaga ogromnych nakładów finansowych,
      których mama chłopca nie posiada.
      Jeżeli nie jest Ci obojętny los Dawidka przekaż 1% podatku na jego leczenie
      i rehabilitację lub wpłać dowolną darowiznę na specjalne subkonto:
      21 1240 1590 1111 0010 2531 7517
      Wypełniając PIT wpisz: KRS: 0000148747, cel szczegółowy: DAWID AFFELT

przyszloscdladzieci.org/podopieczny/127/Dawid
      "Proszę pomóżcie Dawidkowi cieszyć się życiem, wszystko robię po to
      aby mój synek był kiedyś samodzielny-
      -z całego serca dziękuję
      Izabela Affelt- mama Dawidka
      • madziulec 1% dla dzieci z autyzmem - Silentio 15.01.12, 23:54
        Ostatnio wiele osób dzięki nowej kampanii społecznej z udziałem Bartka Topy mogło sie przekonać jak funkcjonują osoby z autyzmem.
        Często są zagubione w naszym świecie, przeszkadzają im dźwięki, światło, faktura materiałów, z których uszyte są ubrania.
        Takich ludzi jest bardzo wiele, choć my nie zdajemy sobie sprawy, a dzieci z zaburzeniami ze spektrum autyzmu postrzegamy jako dziwne czy niegrzeczne.

Dzieci z autyzmem wymagają specjalnej terapii, często stałej pomocy innej osoby w czynnościach codziennych.
        To dla nich utworzono Fundację SILENTIO.

Dlatego zwracam się z prośbą o przekazania 1% właśnie dla SILENTIO
    • judyta789 Prosze o pomoc dla mojej córki Nikoli 17.01.12, 18:08
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ri/nf/8pjr/do8g18ZiuAEWcb5SwB.jpg
    • szczota12 Głuchoniewidoma Gosia 900 gram. 22.01.12, 19:19
      Gosia wcześniak 27/28 t.c. niedotlenienie okołoporodowe, 3 sepsy gronkowcowe.
      Obecnie Gosia nie widzi, nie słyszy, nie mówi, nie rozumie mowy, nie chodzi.
      Cierpi na: MPD, dysplazję stawów kolanowych, padaczkę, głuchotę, ślepotę korową, upośledzenie umysłowe, wrzody żołądka, alergie pokarmowe.
      Pomimo tylu chorób jest zawsze wesoła i pogodna.
      Wymaga codziennej wielospecjalistycznej rehabilitacji, która jest bardzo droga.
      Tu link do naszych aukcji na Allegro: allegro.pl/listing/user.php?us_id=21170000
      Tu nasza strona: www.otogosia.na17.pl/

A oto Gosia : ))
      https://www.otogosia.na17.pl/images/stories/dscn1867%20-%20kopia.jpg
      • szczota12 Re: Głuchoniewidoma Gosia 900 gram. 22.01.12, 19:31
        Linki mi się źle wpisały : ((
        Nasz aukcję - allegro.pl/show_user.php?uid=21170000
        Nasza strona - www.otogosia.na17.pl/
        • corka.bossa Pawełek 23.01.12, 17:42
          Pomóżmy małemu Pawełkowi .Jest chory na Zespół Downa(ma również niedosłuch i niedoczynność tarczycy).
          Dzięki 1 %, w zeszłym roku,udało się uzbierać sumę która pozwoliła na całoroczną opiekę rehabilitanta i logopedy.Pawełek był również na turnusie rehabilitacyjnym.Poczynił w ciągu ubiegłego roku zdumiewające postępy. Nie pozwólmy tego zmarnować !!! Sprawmy żeby mógł,dalej się tak pięknie uśmiechać !! To nic nie kosztuje !!

www.energiapro.dzieciom.pl/8725

Aby przekazać 1% podatku Pawełkowi należy w zeznaniu PIT podać:
          Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" KRS 0000037904

w rubryce informacje uzupełniające podać nr ewid. oraz imię i nazwisko
          8725, Paweł Mateusz Jesionek
    • escribir 1 % podatku dla drużyny 174 WDH-ek DRIADY 24.01.12, 19:46
      Dlaczego warto?
      Przekazując swój 1% Hufcowi ZHP Warszawa Ochota wspierasz harcerki i harcerzy z terenu Ochoty, Włoch i Raszyna. Środki te pomogą organizować atrakcyjny program, który jest jedną z podstaw naszej pracy. Poprzez gry, wyjazdy, zbiórki i wycieczki wychowujemy młodych ludzi na zaradnych, pewnych siebie, kierujących się w życiu ideałami służby, patriotyzmu i pracy nad sobą. To tu nawiązują się przyjaźnie.
      Dlatego my, RODZICE członkiń 174. Warszawskiej Drużyny Harcerek „Driady”, zwracamy się do Was z prośbą o wsparcie działań ochockiego hufca, a w szczególności przedsięwzięć 174 WDH-ek DRIADY.

W rubryce PIT „Wniosek o przekazanie 1% podatku należnego na rzecz organizacji pożytku publicznego” wpisujemy nazwę nr KRS 0000268913.

W rubryce PIT „Informacje uzupełniające” podajemy „Cel szczegółowy 1%”: Hufiec ZHP Warszawa Ochota-174 WDHek. Ten wpis jest istotny, aby Państwa dyspozycja trafiła do tej, „Naszej”, konkretnej Drużyny.

I to wszystko! Tylko tyle potrzeba, żeby wspomóc DRIADY! Ale w razie potrzeby służymy pomocą w wypełnieniu całego zeznania rocznego, dla wszystkich, którzy zadeklarują 1% na rzecz 174. Warszawskiej Drużyny Harcerek „Driady”.
    • nioma Re: Fundacja VIVA! 25.01.12, 12:21
      Przekaz 1% podatku dla Fundacji VIVA! pomagającej Zwierzętom

KRS 0000135274
    • misia21k7 1% na leczenie Bartusia 01.02.12, 23:26
      Bartosz Krystian Zygmunt - ur. 02-10-2006r.

Zaburzenia neurorozwojowe
      Liczne zaburzenia integracji sensorycznej
      Nadpobudliwość psychoruchowa (ADHD)
      Zaburzenie emocji i zachowania
      Epilepsja (Podejrzenie, obserwacja)
      Zaburzenia koncentracji
      Nieprawidłowa pionizacja języka
      Skolioza neurogenna
      Przykurcze mięśni
      Nieprawidłowe napięcie mięśniowe
      Płaskostopie

Nasz syn Bartosz urodził się 10.02.2006 roku w 37 tygodniu ciąży. Od urodzenia jest pod opieką specjalistów, a od 3 miesiąca uczestniczy w rehabilitacji, ponieważ ma nieprawidłowe napięcie mięśniowe, płaskostopie oraz przykurcze w nóżkach. Rehabilitacja przynosi korzystne efekty, jednak syn nadal wymaga intensywnej rehabilitacji, która przyczyni się do poprawy jego stanu zdrowia oraz rozwoju psychoruchowego.
      W wieku 7 i 15 miesięcy wystąpiły u niego drgawki gorączkowe, w wieku 2 lat- bezgorączkowe, dlatego lekarze zaczęli u niego podejrzewać epilepsję. Do tej pory jest diagnozowany w tym kierunku.
      W kwietniu ubiegłego roku u Bartka rozpoznano liczne zaburzenia integracji sensorycznej, nadpobudliwość psychoruchową z zaburzeniami emocji i zachowania, zaburzenia neurorozwojowe, zaburzenia koncentracji, nieprawidłową pionizacje języka oraz skoliozę neurogenną. Lekarz zalecił mu systematyczne usprawnianie neurorozwojowe. Obecnie syn uczęszcza na terapię wczesnego wspomagania, hipoterapię, dogoterapię, rehabilitację oraz terapię integracji sensorycznej, a także zajęcia z logopedą i psychologiem. Jeździmy z Bartusiem 3-4 razy w tygodniu na zajęcia, które mają mu pomóc wrócić do zdrowia. Niestety terapie, które najbardziej by mu pomogły są bardzo kosztowne.
      Na to potrzebne są pieniążki:
      Terapia Tomatisa - Koszt ok. 3.000 - 5.000 zł,
      Terapia EEG Biofeedback - Koszt od 600 zł wzwyż, w zależności od tego ile seansów będzie mu potrzebne
      Terapia cranio-sacralna - Koszt ok. 1.500 zł.
      Turnus rehabilitacyjny - Koszt ok. 4.000 - 5.000 zł

Zwracam się w związku z tym z ogromną prośbą o wsparcie finansowe w formie przekazania 1% podatku lub wpłaty darowizny na konto Bartosza w Fundacji Dzieciom "Zdążyć z Pomocą", gdyż nie stać nas, aby zapewnić mu kompleksową rehabilitację, która jest jedynym sposobem na poprawę jego zdrowia.
      Jeżeli ktoś z Państwa chciałby przekazać 1% swojego podatku lub choćby tę symboliczną złotówkę, można to uczynić wpłacając na konto:
      Ul. Łomiańska 5
      01-685 Warszawa

41 1240 1037 1111 0010 1321 9362
      Koniecznie z dopiskiem: "7299 Zygmunt Bartosz Krystian darowizna na pomoc i ochronę zdrowia"
      lub
      Bank BPH S.A.
      Koniecznie z dopiskiem: "7299 Zygmunt Bartosz Krystian darowizna na pomoc i ochronę zdrowia"
      Wpłaty zagraniczne:
      Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" (Foundation for Children 'Help on Time')
      Łomianska 5, 01-685 Warszawa, Poland
      SWIFT (BIC): PKOPPLPW
      IBAN: PL 31 1240 1037 1978 0010 1651 3186 (EUR)
      IBAN: PL 86 1240 1037 1787 0010 1740 2700 (USD)
      Postscript: '7299 Zygmunt Bartosz Krystian - donation for help and health care'

Aby przekazać 1% podatku, wystarczy w rozliczeniu rocznym, w rubryce "WNIOSEK O PRZEKAZANIE 1% PODATKU NALEŻNEGO NA RZECZ ORGANIZACJI POŻYTKU PUBLICZNEGO (OPP)"
      W polu "KRS" wpisać: 0000037904,
      W polu "Wnioskowana kwota" - kwotę, którą chcemy przekazać, czyli nie więcej niż 1% podatku należnego.
      W polu "Cel szczegółowy 1%": "7299 Zygmunt Bartosz Krystian"
    • babcia_marysia Re: 1% dla Zuzanki 03.02.12, 19:18
      POMÓŻMY ZUZI !!

2 listopada 2011r urodziła mam się córeczka Zuzanka z wadą: Całkowity jednostronny rozszczep wargi , podniebienia miękkiego i twardego oraz wyrostka dziąsłowego. Czeka ją szereg operacji, przeszczep i długa rehabilitacja. Zuzanka ma założone subkonto w Fundacji Dzieciom "Zdążyć z Pomocą", bardzo prosimy o przekazanie 1% podatku lub dobrowolne wpłaty dla Zuzi.
      Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" KRS 0000037904 BPH S.A Oddział w Warszawie 15 1060 0076 0000 3310 0018 2615 z dopiskiem darowizna na leczenie i rehabilitacje 16416 Zuzanna Skoczeń
      • alessia27 Re: 1% dla Nadii coreczki moich dobbrych znajomych 06.02.12, 16:37
        14348 Sitarz Nadia Wiktoria
        Data urodzenia: 2007-05-10
        Schorzenie: rozszczep kręgosłupa, wodogłowie, pęcherz neurogenny, kończyny końsko szpotawe,

Link fundacji Nadii Sitarz...

www.dzieciom.pl/14348
        Bardzo prosze o pomoc...

Ty masz prawo miec swoje zdanie.Ja mam prawo miec je w dupie.
    • klara1985 Re: Przekaż swój 1% 23.02.12, 13:24
      zpokrzywaczka.sulkowice.pl/news.php?readmore=161
    • ankap33 Podaruj 1%=100% nadziei dla Dawidka 01.03.12, 11:13
      Dzięki Wam jesteśmy (możemy być) o jeden krok bliżej do pierwszego
      kroku Dawidka!
      Dlatego z całego serduszka chcę prosić Was o POMOC.

W związku z rozliczeniem dochodów za 2009 rok, wszystkich
      zainteresownych pomocą naszemu synkowi przestawiam w jaki sposób
      można przekazać 1% podatku dochodowego.
      Aby tego dokonać należy w swym rozliczeniu rocznym PIT za 2009 rok w
      części

„WNIOSEK O PRZEKAZANIE 1% PODATKU NALEŻNEGO NA RZECZ OPP" wpisać:

1. Nazwę Organizacji Pożytku Publicznego(OPP)

FUNDACJA DZIECIOM „ZDĄŻYĆ Z POMOCĄ" UL. ŁOMIAŃSKA 5 , 01-685
      WARSZAWA

2. Numer Krajowego Rejestru Sądowego (KRS): 0000037904

3. Wnioskowaną kwotę podatku, nie wyższą niż 1% należnego podatku
      (po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół).

4.W części" INNE INFORMACJE..." lub "Informacje uzupełniające"
      Proszę wpisać : 1% dla Dawida Połajdowicza

*Pole to w zależności od formularza PIT ma numer:
      (proszę sprawdzić - może coś się zmienić)

PIT 28 - poz.133,
      PIT 36 - poz.309,
      PIT 36L - poz.109,
      PIT 37 - poz.128,
      PIT 38 - poz. 62.

Za każdą, nawet najdrobniejszą pomoc serdecznie dziękujemy.
      Pieniądze zebrane na koncie fundacji przeznaczymy na rehabilitację
      Dawidka, zakup niezbędnego sprzętu i leczenie. Zwiększy to szanse
      naszego synka na samodzielne życie. Moim marzeniem jest aby w 2010
      roku Dawidek, zaczą siedzieć lub nawet stanęła na własnych nóżkach.
      W tym celu niezbędna jest intensywna rehabilitacja i leczenie. Bez
      1% nie dalibyśmy rady... Dziękujemy za okazane serce!

Jednocześnie zapewniam, że żadna złotówka nie będzie zmarnowana.
      Fundacja zwraca nam tylko i wyłącznie za rehabilitację, sprzęt
      ortopedyczny, leczenie i wyjazdy na turnusy.
      www.dzieciom.pl/7658 Stronka Dawidka w FUNDACJI

Z poważaniem rodzice i Dawidek
      Dziękujemy!!!
    • goga1979 Re: Przekaż swój 1% 12.03.12, 09:48
      "Pomoż nam pomagac"podaruj 1%podatku dla Oli Szczyrbak podopiecznej fundacji "Zdążyć z pomocą"
      KRS 0000037904
      NR: 12465
      lub na konto 15 1060 0076 0000 3310 0018 2615

Ola ma 10 lat stwierdzono u niej guza szczeki prawej,od 2-ch latleczona jest w uniwersyteckim szpitalu w Krakowie Prokocimiu. Przeszla radioterapie,kilka chemioterapii i kilka operacji.Jest pogodnym dzieckiem potrzebuje naszych pieniazkow na dalsze leczeniei rehabilitacje.W grudniu 2011 przeszla operacje w szpiatlu Czerniakowskiego w Wrszawie a przed nia kolejne.
      Proszimy o pomoc...
      • pikadooor Re: Przekaż swój 1% 21.03.12, 13:50
        Zachęcam do oddania 1% podatku Fundacji Spełnionych Marzeń, jako pielęgniarka mam okazję widzieć ile Ci ludzie dobrego robią dla podopiecznych naszego oddziału
        • kajluna84 Re: Przekaż swój 1% 29.03.12, 10:36
          Witam, ja również prosze o pomoc w leczeniu mojego synka Dawidka.. tutaj zamieszczam link do jego strony na stronie fundacji...

www.dzieciom.pl/16228
    • mamawojtuska79 Wojtuś-wcześniak z 24 tc 09.04.12, 16:29
      Wojtuś jest skrajnym wcześniakiem urodzonym 1 października 2009 r. w 24 tygodniu ciąży z wagą 790 gram. Pierwsze 6 miesięcy życia spędził w szpitalu, z czego ponad 4,5 miesiąca na Oddziale Intensywnej Terapii i Anestezjologii. Nikt nie dawał mu żadnych szans na przeżycie a jednak jego ogromna siła walki (jak przystało na małego żołnierzyka) dokonała cudu. Wojtuś w ciągu tego okresu przeszedł 4 razy sepsę, zapalenie martwicze jelit z perforacją jelita, krwawienia dokomorowe w główce III/IV stopień, retinopatię wcześniaczą (dwukrotnie poddany zabiegowi laseroterapii w celu ratowania wzroku), osteopenię wcześniaczą, miał 7 razy przetaczaną krew, przez 100 dni był podłączony pod respirator, przyczyniło się to do powstania dysplazji oskrzelowo-płucnej. Obecnie nawet zwykły katar jest dla niego niebezpieczny i prowadzi do zapalenia płuc. Wojtuś podczas pobytu w szpitalu miał podawane antybiotyki ototoksyczne, uratowały mu one życie ale uszkodziły słuch, obecnie nosi aparaty słuchowe i wymaga zajęć z surdologopedą, który nauczy go mówić. Cały czas walczymy z jego niepełnosprawnością a także uczymy się z nią żyć. Historię Wojtusia i jego zmagania z wcześniactwem opisuję na blogu
      Mój mały rycerz Wojtuś

Prosimy o przekazanie 1% podatku na rzecz Wojtusia, wystarczy wypelnić zeznanie podatkowe wskazując:
      KRS 0000037904
      w polu informacje uzupełniające- cel szczegółowy wpisując : 13606 Hałas Wojciech Adam

a to filmik o Wojtusiu

• iza0affelt Podaruj 1% podatku na leczenie Dawida 17.01.13, 13:26
      Dawid ma 11 lat, urodził się z Zespołem Downa który ogranicza jego codzienne życie. Cierpi też na wiele schorzeń z tym związanych, jest pod opieką wielu lekarzy specjalistów. W 2008 roku zdiagnozowano u synka ostrą białaczkę limfoblastyczną. Przeszedł 2-letnie leczenie chemioterapia, obecnie jest w stanie remisji. Leczenie nie obyło się bez komplikacji, synek ma znacznie obniżoną odporność organizmu. Dawid wymaga też intensywnej rehabilitacji psycho-ruchowej aby w przyszłości móc jak najbardziej samodzielnie funkcjonować w otoczeniu. Koszt 2 tyg turnusu wynosi ok 5 tyś zł. Ja samotnie wychowuję Dawidka, jestem na świadczeniu pielęgnacyjnym, jest nam bardzo trudno. Bez pomocy fundacji, w której Dawid ma subkonto nie było by mnie stać nawet na leki dla niego. Dlatego zwracam się z ogromną prośbą o przekazanie Dawidkowi 1% podatku na leczenie oraz jeśli starczy funduszy także na rehabilitację. Wszystkim, którzy do tej pory darowali Dawidkowi swój 1% z całego serca dziękuję i proszę aby również i w tym roku Państwo pamiętali o moim synku. Natomiast Ci, którzy rozliczają się z US i nikomu nie przekazują swojego 1% bardzo proszę aby przeznaczyli go Państwo na leczenie i rehabilitację mojego synka. Dawidek jest podopiecznym fundacji: przyszloscdladzieci.org/podopieczny/127/Dawid
      Wypełniajac PIT wystarczy wpisać: KRS: 0000 14 87 47, cel szczegółowy 1%: DAWID AFFELT, oraz wnioskowaną kwotę 1%
      Wszystkim i każdemu z osobna za każdy przekazany 1% podatku z całego serca DZIĘKUJĘ!
      Izabela Affelt
      • mond33 1% dla Martynki i Szymona 17.01.13, 16:44
        Witam,
        jestem mamą dwójki niepełnosprawnych dzieci: córki Martynki i syna Szymonka.
        Zwracam się z związku z tym z ogromną prośbą do Państwa o przekazanie 1% z podatku na rzecz moich dzieci. Córka choruje na postępujący zanik mięśni, syn ma zdiagnozowany autyzm dziecięcy. Sytuacja na co dzień jest bardzo trudna, obydwoje z dzieci potrzebują szeregu rehabilitacji i terapii adekwatnych do ich chorób. Staram się jako rodzic nie poddawać, dążę do spełnienia choć tych malutkich marzeń moich dzieciaków, każdy zły i ciężki dzień zamieniam na radosny i pełen optymizmu. Jeśli ktoś z Państwa mógłby, chciałby, jeśli ktoś z Państwa znajomych, rodziny, sąsiadów, kolegów z pracy mógłby i chciałby, proszę o przekazanie 1% wpisując w PIT następujące dane:

1- nr. KRS- 0000037904; cel szczegółowy 1%- 16924 Kaczmarek Martyna Pabianice
        lub
        2- nr. KRS- 0000037904; cel szczegółowy 1%- 16925 Kierski Szymon Marcin

Strony dzieci w Fundacji Zdążyć z Pomocą:

www.dzieciom.pl/16924
        www.dzieciom.pl/16925

Dziękuję ogromnie. Być może nie uda nam się już zmienić kierunku wiejącego wiatru, ale z pewnością wciąż możemy ustawić żagiel tak, by sobie z tym wiatrem radzićsmile

• malinowe_lody Maja apel o pomoc 17.01.13, 20:58
      W poniższym linku Mama Mai na ich blogu napisała wszystko o tym, jak Maja zmaga się z białaczką limfoblastyczną od kilku lat. Jest też apel o pomoc - o wpłaty na konto Fundacji. Ja nie opiszę tego lepiej, więc proszę kliknijcie w link.
      ksiezniczka-maja.blogspot.com/
      • bozena515 Re: Maja apel o pomoc 17.01.13, 22:07
        Dobry wieczór.
        Ja również bardzo proszę o przekazanie 1%podatku na leczenie naszych dzieci z Zespołem Marfana z przeznaczeniem na leczenie i rehabilitacje.
        Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą
        ul.Łomiańska 5
        01-685 Warszawa
        nr konta:1510600076000033100018 2615
        KRS 0000037904
        tytułem:18142-Sokół Adrian,Sebastian,Kamil,Emilia - darowizna na pomoc i ochronę zdrowia.
        dzieciom.pl/podopieczni/18145
        dzieciom.pl/podopieczni/18144
        dzieciom.pl/podopieczni/18143
        dzieciom.pl/podopieczni/18142
        Za wszelkie wpłaty serdecznie dziękujemy.
        Rodzice.
    • bozena515 Re: Przekaż swój 1% 17.01.13, 22:15
      Dobry wieczór.
      Ja również bardzo proszę o przekazanie 1%podatku na leczenie naszych dzieci z Zespołem Marfana z przeznaczeniem na leczenie i rehabilitacje.
      Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą
      ul.Łomiańska 5
      01-685 Warszawa
      nr konta:1510600076000033100018 2615
      KRS 0000037904
      tytułem:18142-Sokół Adrian,Sebastian,Kamil,Emilia - darowizna na pomoc i ochronę zdrowia.
      dzieciom.pl/podopieczni/18145
      dzieciom.pl/podopieczni/18144
      dzieciom.pl/podopieczni/18143
      dzieciom.pl/podopieczni/18142
      Za wszelkie wpłaty serdecznie dziękujemy.
      Rodzice.
    • ale_to_ja Przekaż swój 1% 19.01.13, 13:33
      Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą” zwraca się z prośbą o wsparcie finansowe dla Piotra Józefa Zdzienickiego.

Piotruś urodził się 29.01.2003 r. z ciąży z powikłaniami. Stwierdzono u niego autyzm. Dziecko jest na diecie bezglutenowej, bezmlecznej i bezcukrowej. Jego kuracja jest wspomagana suplementami poprawiającymi pracę układu trawiennego oraz mózgu. Piotruś robi postępy, jednak wymaga – oprócz diety – intensywnej rehabilitacji psychologicznej i ruchowej. U dziecka zaburzona jest koncentracja uwagi, motoryka mała i duża, zaburzenia zachowania. Piotruś mógłby być rehabilitowany w domu, lecz sytuacja materialna rodziny nie pozwala na przystosowanie mieszkania do potrzeb dziecka.

Będziemy niezmiernie wdzięczni ludziom wielkiego serca za pomoc dla Piotra.

Przekaż 1% podatku

W formularzu PIT wpisz numer:
      KRS 0000037904

W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
      6619 Zdzienicki Piotr Józef
      • ale_to_ja Re: Przekaż swój 1% 19.01.13, 13:36
        Zdzienicki Mateusz Józef

Dane podopiecznego:
        Nr subkonta:
        13047

Data urodzenia:
        2006-03-19

Schorzenie:
        autyzm

Wpłaty prosimy kierować na konto:

Bank BPH S.A.

Bank BPH S.A. (darowizny w ramach zbiórki publicznej)
        61 1060 0076 0000 3310 0018 2660

Tytułem:
        13047 - Zdzienicki Mateusz Józef - darowizna na pomoc i ochronę zdrowia
        Przekaż 1% podatku

KRS 0000037904

13047 Zdzienicki Mateusz Józef
        • dlakacperka Re: Przekaż swój 1% 19.01.13, 15:33
          Podaruj nam swój 1%

W tym roku razem z córką proszę Was o Wasz 1%.
          Weronika jak i ja jesteśmy podopiecznymi Fundacji Dzieciom Zdążyć z Pomocą
          dzieciom.pl/podopieczni/18646
          dzieciom.pl/podopieczni/8853
          Przekaż 1% podatku
          KRS 0000037904

8853 Sekular Katarzyna lub 18646 Sekular Weronika

Pieniążki zasilą nasze subkonto, dzięki temu będę mogła kontynuować leczenie neuroboreliozy, a Weronika będzie miała zapewnioną odpowiednią terapię i leczenie, wspomaganie i odpowiednie pomoce dydaktyczne.

Każdy grosik ma wielkie znaczenie.
    • wawrzek0 Przekaż swój 1% na leczenie córek 22.01.13, 16:26
      Witam bardzo proszę o 1% na leczenie córek Fundacja Dla Dzieci "DAR SERCA" Bielsko Biała ul. Powstańców Śląskich 6 nr KRS 0000121785 z dopiskiem Grażynka,Ewa, Wiktoria Ożóg.
      Dziękuję.
    • lilyane 1% dla chorego 2letniego SZYMKA 30.01.13, 11:37
      zbliza sie czas rozliczen podatkowych . prosze po przekazanie 1% na tego chlopczyka . smutna jest jego historia , potrzebne sa pieniazki na rehabilitacje . poznalam w niedziele jego mame . bardzo mnie to ruszylo . jedyne co moge to tak troche rozpowszechnic .
      moze nie macie gdzie przekazac tego % ... byloby milo jakby ktoras z was pomogla.
      www.serceszymona.pl/
      z gory dziekuje .
      pozdrawiam
      Aniela
    • natalek79 Re: Przekaż swój 1% 12.02.13, 09:45
      Przypadkiem trafiłam w to miejsce i bardzo się cieszę smile
      1,5 roczny synek naszych znajomych walczy z nowotworem, jest pod opieką fundacji Wyspy Szczęśliwe, poniżej link do jego stronki, gdzie wszelkie informacje
      www.michaltryka.pl
      będziemy wdzięczni za każdy, choćby najmniejszy procencik.
      • natalek79 Re: Przekaż swój 1% 14.02.13, 10:44
        www.michaltryka.pl/pl/ poprawny link, bo nie zauważyłam, że źle się wkleił
    • joa261 Przekaż swój 1% dla Kamilka 24.02.13, 23:43
      Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą” posiada status organizacji pożytku publicznego. Jednym z podopiecznych Fundacji jest mój siostrzeniec Kamil.
      Kamil jest dzieckiem autystycznym z dodatkowymi niepełnosprawnościami sprzężonymi.
      W 2001 roku przeszedł operacyjny zabieg leczenia wodogłowia wewnętrznego.
      W 2002 roku potwierdzona została diagnoza autyzmu.
      Od tego czasu rodzaj i intensywność terapii znacznie poszerzyła się – Kamil uczęszcza na zajęcia logopedyczne, rehabilitację ruchową (między innymi metodą SI, terapia ręki, kinezyterapia i basen), prowadzona jest również terapia psychologiczno-pedagogiczna oraz EEG Biofeedback. Wskazany byłby również udział w turnusie rehabilitacyjnym, który swoją ofertą zapewniłby Kamilowi kompleksową rehabilitację ruchową, oraz specjalistyczną opiekę z zakresu autyzmu. Dotychczas prowadzona terapia przynosi korzystne efekty, widać ciągły, choć powolny, postęp w jego rozwoju. Koszt wizyt lekarskich, leków, wprowadzanej stopniowo diety, terapii i rehabilitacji ruchowej (sprzętu rehabilitacyjnego, basenu, masaży) jest wysoki. W związku z powyższym zwracamy się z prośbą o przekazanie 1% podatku na leczenie i rehabilitację Kamila.
      Wystarczy tylko w PIT wpisać : 8544- Kamil Jędrach, oraz numer KRS:0000037904.

Dziękuję. Joa
      • annniul Re: Przekaż swój 1% dla Kamilka 01.03.13, 18:51
        Ja wspieram Fundację SPełnionych Marzeń. Jest tyle fundacji/potrzebujących dzieci że ciężko się zdecydować...
    • balaganewy Re: Przekaż swój 1% 26.04.13, 14:12
      Drogie Mamy! jak to większość Mam ma w zwyczaju( czyli co możesz zrobić do końca kwietnia- zrób w marcusmile), pewnie większość już rozliczyła swój PIT, ale jeśli jakimś trafem któraś z Was ma to jeszcze przed sobą to proszę o rozważenie oddania 1% na rzecz rehabilitacji i leczenia mojej córeczki Ewy, która przyszła na świat ze sporym bałaganem! Numer KRS: 00 00 03 79 04 Cel szczegółowy 1%: 18940 Raban Ewa ! Dziękuję!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka