sion2
03.09.12, 21:20
Witam
jestem znana tutja głownie z okazji współorganizowania akcji typu Gwiazdka czy Wyprawki co robię na tym forum od 6 lat.
Od wielu lat staram sie też organizowac rozsadna pomoc dla pewnej rodziny z Pruszkowa gdzie jest 7 dzieci. To jest patologia, wszyscy mieszkaja w 1 pokoju z kuchnia, bez bieżacej wody = łazienki, bez gazu, jedynie prąd mają. Nie bede tutaj opisywac calej historii, dla zainteresowanych chetnie odpowiem na priv.
Wszystkie dzieci z tej rodziny mają kłopoty z nauką z powodu zaniedban srodowiskowych. Jedno dziecko ma stopien lekki uposledzenia umysłowego. Kiedyś pomagałam w nauce dwójce z tych dzieci, były przywożone do mnie do domu (jestem niepelnosprawna) i uczyłam je. Posiadam umiejetnosci do reedukowania dzieci w klasach 0-3. Umiem cwiczyc z dzieckiem tak aby umozliwić mu nauke czytania i pisania, orientowania sie wokol siebie, zapamietywania ortografii itd.
Obecnie chcialabym objąc pomocą 9-latka z tej rodziny który idzie własnie do 2 klasy. Powtarzał 1 klase bo sobie nie radził. Mogłabym zabierac go do siebie do domu raz w tygodniu na 2-3 godziny i odrabiac z nim lekcje, dawac jesc, pewnie także kąpać i dawac czyste ubranie jak bylo w przypadku jego starszego rodzenstwa. Mam nadzieje że choroba pozwoli mi to zrealizowac - pewnosci nie mam.
Chlopiec mieszka 4 km ode mnie wiec musi byc dowieziony do mnie. W poprzednich akcjach rozwiazywalam ten problem w taki sposob że znajomy zaprzyjazniony takswókarz woził dzieci do mnie za połowe ceny a pieniadze na to dawali mi sponsorzy. Potrzeba do tego celu mi 4 x 25 zł czyli 100 zł miesiecznie. To duża kwota wiec szukam kilku sponosrów którzy mogliby/chcieliby wplacac mi na konto kase a ja bede placila taksówkarzowi. To dla niego bylby zarobek na czarno wiec nie bede miala kwitków za to... ALE:
Z chęcia bym udowadniala że zajmuję się chłopcem. Będe prowadzila zeszyt gdzie bedzie zapisana kazda lekcja. Bede kreciła krótkie filmiki z chłopcem u mnie i jako ukryte udostepnie tylko sponsorom. Bede regularnie wysylac zdjecia i omawiac postepy/trudnosci chlopca wedlug umowionego schematu ze sponsorami np raz na miesiac.
Moja osobe moze uwiarygodnic bj-32 i slonko1335. Znamy sie od 4 lat. Kilka osob z tego forum także poznalo mnie osobiscie.
Proszę, pomóżcie mi pomagać.