Dodaj do ulubionych

PROŚBA O POMOC

28.09.12, 15:07
Kochane emamy , ponownie zwracam się do Was o pomoc.Bardzo Was proszę o wsparcie żywnościowe dla mnie i moich dzieci .W chwili obecnej znalazłam się w bardzo trudnej sytuacji finansowej i psychicznej .Miesiąc wrzesień pochłonął masę pieniędzy na zakup książek do szkoły dla 3 dzieci, opłaty w szkole (ubezpieczenie)i miesięczne opłaty w domu (czynsz, prąd, gaz,internet,bilety miesięczne na autobus dla dzieci do szkoły, leki dla mnie i syna + rata zadłużenia) .Artykuły szkolne dla brata starałam się kupować wcześniejszych miesiącach , ale zakup książek dla niego wyczerpał mój budżet , chodzi do pierwszej klasy liceum ogólnokształcącego .Córka otrzymała wyprawkę szkolną tu z forum od Pani wrzesniowamama07 za co ogromnie jestem wdzięczna.Mam kłopoty z mieszkaniem , nie została mi przedłużona umowa na mieszkanie socjalne , czekamy na zamianę mieszkań , a z uwagi że zamieszkuję mieszkanie bez prawnie , bez tytułu prawnego został mi podniesiony czynsz o 100 zł . Chodzę i pytam kiedy ta zamiana będzie , ale niestety trzeba czekać nawet do 2 lat , choć mówią że na pewno szybciej , ale chyba tylko dlatego żeby mnie uspokoić .Z uwagi że nie mam tytułu prawnego nie mogę się postarać o dodatek mieszkaniowy .Bardziej mnie martwi że to mieszkanie będzie bez łazienki i ubikacją na korytarzu , postarałam się z uwagi że mój najmłodszy syn leczy się na drogi moczowe ,aby mieszkanie było z ubikacją .Cała ta sytuacja przyczyniła się podupadłam na zdrowiu , pod koniec sierpnia wylądowałam w szpitalu na oddziale kardiologii i jestem pod opieką kardiologa do chwili obecnej.Jakoś radziłam sobie w poprzednich miesiącach , bo pracuję jestem na stażu w Urzędzie , ale obawiam co będzie od grudnia staż mi się kończy , na pewno będę szukać pracy i rozwiązania z trudnej sytuacji .Proszę o jednorazową pomoc w postaci żywności , staram się zrobić dzieciom do jedzenia z tego co mam ,ale już nie wiele mi zostało , a do otrzymania pieniążków jeszcze długie dwa tygodnie sad.
Również bardzo chętnie przyjmę ubrania dla dzieci , szczególnie dla synka i córki.
Dla synka spodnie , bluzy na wzrost 116 do przedszkola , a dla córki buty zimowe bo nie ma nr 38 i spodnie do szkoły .A może , któraś e-mama miałaby kurtkę dla mnie rozm.44 .
Bardzo chętnie z kimś porozmawiam i usłyszę dobre słowo.

Tu link do poprzedniej moje prośby :

forum.gazeta.pl/forum/w,615,135538053,135538053,Bardzo_prosze_o_pomoc_dla_mojej_rodziny.html
Jeśli będę dokumenty potwierdzające zmianę mojej sytuacji to wyślę do Pani moderator .
Obserwuj wątek
    • korag1000 Re: Prośba o pomoc 28.09.12, 19:05
      Ja mam dużo ciuchów w Twoim rozmiarze i ubrania po synku

Napisz do mnie na priv
      • marzenam32 Re: Prośba o pomoc 28.09.12, 19:16
        napisałam na pocztę
    • bj32 Re: Prośba o pomoc 28.09.12, 23:02
      Jak będziesz miała najnowsze decyzje o świadczeniach, to może wrzućsmile
      • apple_isle Re: Prośba o pomoc 29.09.12, 15:34
        Ja chciałabym pomóc w zakupie żywności, najłatwiej byłoby mi wysłać bon, w ramach którego w markecie możesz kupić to , co będzie Ci potrzebne. Napisz do mnie na pocztę gazetową czy taka forma byłaby ok, jeśli tak to na jaki adres wysłać.
    • claudel6 Re: 30.09.12, 02:22
      napisz do mnie na priv proszę, ubranek nie mam, ale postaram sie pomóc z zywnością
    • wrzesniowamama07 Re: 30.09.12, 18:56
      Mam adres z wysyłki paczki, zamówię zakupy - proszę o maila na gazetowego, jakie byłyby najważniejsze potrzeby żywnościowe, może coś z chemii? Zakupy będę mogła zamówić już jutro, jak tylko dostanę informację.
      • aurinko Re: 30.09.12, 19:10
        Wrześniowa wrzuć mi numer konta na priv, dorzucę się do zakupów.
        • claudel6 Re: 30.09.12, 20:24
          ja tez sie z chęcią dorzucę, prosze wyslij mi nr konta
      • wrzesniowamama07 Re: 30.09.12, 22:33
        Aurinko, Claudel6 - poszło pw wink

Marzena - zaglądnij jeszcze do skrzynki proszę
    • astrum-on-line ubrania 30.09.12, 19:44
      Witam serdecznie.
      Mam trochę ubrań w rozmiarze 44 - 46, chętnie się podzielę. Tylko niestety wyślę jakoś w połowie października, bo teraz nie dam rady robić przeglądu. Proszę o mail na adres stenia_a@tlen.pl
    • gk102 PROŚBA O POMOC 30.09.12, 21:21
      Marzeno, proszę podać mi na maila gazetowego dane adresowe, mogłabym wysłać ciuchy dla córki, i bony sodexo do realizacji w różnych marketach.
    • atena12345 Re: 01.10.12, 09:47
      Marzena wyślij mi swój adres na priv. Czy masz coś przeciwko odwiedzeniu Ciebie?
    • marzenam32 Serdeczne podziękowania dla emam 02.10.12, 13:43
      Serdecznie podziękowania dla pomocnych emam - wrzesniowamama07 , claudel6 , aurinko za ogromną paczuszkę z żywnością , dziękuję za okazanie mi i moim dzieciom wielkiego serducha smilesmilesmile
    • marzenam32 atena12345- ślicznie dziękuję 02.10.12, 13:54
      Serdecznie podziękowania również dla atena12345 za okazanie mi pomocy smile
    • marzenam32 podziękowania gk102 04.10.12, 19:30
      Ślicznie dziękuję za paczuszkę i bony od Pani gk102 córka zadowolona z ubrań .
    • marzenam32 missmiriam1 04.10.12, 19:34
      Dziękuję ślicznie za kurteczkę Pani missmiriam1 , pozdrawiam .
    • mamatin Re: 06.10.12, 00:19
      jesli jeszcze potrzebujesz jakies ciuchy dla siebie to napisz mi na maila swój wzrost i zmierz jakąś bluzke koszulowa np. pod pachami i długośc od ramienia, spodnie w biodrach i napisz co tam potrzebujesz. poszukam.
    • missmiriam1 Lubinianka 06.10.12, 08:15
      Lubinianka, ale to chyba nie w tym wątku, co?
    • mamatin Re: 13.10.12, 18:36
      spr. poczte
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka