Dodaj do ulubionych

w czasie burzy wysiadły spaliłi się wszystkie agd

05.07.04, 09:15
kochane moje ,
nigdy nie przypuszxczałam, że będę musiała o coś prosić, ale stało się coś
strasznego, w zeszłym tygodniu w czasie burzy błyskawica trafiła w komin obok
domu moich rodziców i wszytskim sąsiadom spaliły się telewizory, lodówki...
moim rodziocm też, stad moja prośba, jeżeli ktoś z Was ma, nieważne jaki,
byle chciał się pozbyć stary telewizor, ale najbardziej zależy na
najmniejszej chociaż lodówce, cokolwiek, byle można było scować kupione
jedzenie, moi rodzice mieszkają na wsi, więc tego jedzenia zawsze musi być
trochę, ze względu na odległości od sklepów. proszę Was, bardzo serdecznie,
nie stac nas na to, by w tej chwili kupić wszystko, szukam na allegro, ale
sama jestem w ciąży, nie chodzę do pracy i wszystko się jakoś tak
skomplikowalo.
mieszkamy pod Poznaniem, ale Tato jest kierowca, jeździ do Czech, więc gdyy
była tala potzeba, to możre podjechać.

proszę o pomoc
monika2512@tenbit.pl lub 0-689 989 689

pozdrawiam monika
Obserwuj wątek
    • mama.razy.cztery nie tędy droga :-( 05.07.04, 11:33
      wiecie, tak czytam te posty i chyba wszyscy zaczynamy traktowac forum
      oddam/przyjme jak lokalny bazarek czy sklep ze starociami. przyjme stary
      telewizor, używaną lodówkę etc. przepraszam, nie chciałam nikogo urazić, ale
      jest to forum dla dzieci. a po cóż istnieje gazeta wyborcza? oferta? w
      lokalnych wydaniach tych gazet można się ogłosić, że potrzebuję, że mi cieżko i
      przyjme, jest sporo ogłoszeń, że ktoś oddaje meble, kuchenki, żelazka, gruz i
      tym podobne. nie zasmiecjamy tego forum, bo nagle się okaże, ze w powodzi
      innych ogłoszeń, nie związanych z naszymi pociechami giną posty dotyczące
      bezpośrednio i tylko i wyłąćznie dzieci.

moderatorze, myślę, ze podobne posty powinno się od razu usuwać, wiem, że
      nikomu nie jest dzisiaj łatwo, każdy szuka możliwości uzyskania pomocy. ale czy
      tutaj jest właściwe ku temu miejsce?

jestem za tym, aby zamieszczano tutaj posty dotyczące tylko dzieci, mam w ciązy
      oczywiście. i chyba nie ma potrzeby opisywania dokłądnie jacy jesteśmy biedni,
      że mąż drań nas zostawił. bo sama nie wiem czasami czy płakać, czy współczuć,
      czy się wkurzać

• moniaxyz Re: w czasie burzy wysiadły spaliłi się wszystkie 05.07.04, 15:45
      vglupio sie poczułam, prosiłam tylko o pomoc, zawsze czytałam takie posty i
      sama jak mogłam to pomagałam, oddałam dużo lekarstw, gazet czy nawet kwiatki, a
      po Twojej odpowiedzi poczułam się jakbym dostała w twarz, wiem, że już nigdy
      nikogo nie poproszę o pomoc.
      Jestem tak bardzo przerażona sytuacją moich rodziców, tymbardziej, że oprócz
      lodówki, telewizora, pieca od wody, grzejników olejowych, kontaktów, telefonów
      i wielu innyh rzeczy mogło sie stać coś któemu z nich, młodsza siostra akurat
      się kąpała, gdyby tylko miała włączoną wodę.... wolę nie myśleć co by się
      stało. nie stać ani nas, ani rodziców, by od razu kupić wszystko, nawet
      używane, dlatego napisałam tego posta, ale chyba jednak nie trzeba było.
      Czuję się okropnie i jest mi wstyd. Na forum jestem od kilku lat, byłam tu
      codziennie, gdy poprzednim razem byłam w ciąży /niestety obydwie starciłam/,
      teraz o tzrech latach znowu jestem w ciąży i jestem z Wami codziennie, traktuję
      Forum, jak "drugi dom", jak lekarza i przyjaciółkę, tym bardziej, że nie mogę
      wstawać z łóżka, do końca musze leżeć, męża nie ma od 7rano do 22
      wieczorem /dwa etaty/, gdy stała się ta tragedia od razu pomyślałam o forum,
      ale to był chyba błąd.
      przeparszam
      • mama.razy.cztery Re: w czasie burzy wysiadły spaliłi się wszystkie 05.07.04, 16:31
        Monia, ja nie chciałam Cię urazić, po prostu kiedys już moderatorki wspominały,
        iz jest to forum dla dzieci i stąd mój post. zauwazyłaś pewnie, że teraz na tym
        forum jest coraz więcej właśnie takich ogłoszeń i przez to traci ono swój
        prawdziwy charakter i cel, w jakim zostało stworzone.

rozumiem Twój ból i tragedię, bo dwa lata temu również i moim rodzicom spalił
        się dom. ale powinnas myśleć pozytywnie i sie nie poddawać, podobno to co nas
        nie załamie to nas wzmocni.
    • mama_sebusia Re: w czasie burzy wysiadły spaliłi się wszystkie 05.07.04, 19:31
      Moniko kiedyś pewien tatuś prosił o kuchenkę gazową na tym forum przeczytaj jego post i napisz do osób które mu chciały dac kuchenkę bo może to nadal aktualne.
      Spytaj te osoby.
      Ten post jest na stronie trzeciej.
      Przeczytaj może te osoby Ci pomogą.
    • gabi2.5 Re: w czasie burzy wysiadły spaliłi się wszystkie 09.07.04, 09:02
      Moniko
      Ja nadal mam mały piekarnik elektryczny który chętnie ci oddam. Nie jest wielki
      (wielkość kuchenki mikrofalowej) ale i ciasto i pieczeń spokojnie mozna w nim
      upiec. Jestem niestety z Warszawy, ale jeżeli masz jakis transport to chetnie
      ci go oddam. Niestety sprawa jest dość pilna gdyż wyjezdzamy na stałe za
      granicę za niecałe 2 tygonie. Proszę daj znać na priv, jeśli jesteś
      zainteresowana.
      Pozdrawiam
      B.
      • moniaxyz Re: w czasie burzy wysiadły spaliłi się wszystkie 09.07.04, 10:35
        Gabi - jestem oczywiście zainteresowana i baaaardzo Ci dziękuję za odzew. Nie
        mogę (chyab, nie umiem) napisać na priva, więc jeśli możesz proszę daj mi znac,
        odezwę się do Ciebie :
        monika2512@tenbit.pl

jeszcze raz baaardzo dziękuję - jesteś wspaniała

pozdrawiam monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka