Dodaj do ulubionych

Nieśmiało znowu się odzywam

13.12.12, 12:11
aż mi strasznie wstyd,ale wyczerpałam wszystkie mozliwości.....
Jakoś szło,jakoś było,na życie wystarczyło i znowu jak to zimą.....najgorzej.
Mąż pracował cały czas na czarno,niestety,pracował do połowy listopada,potem a to pogoda nie taka,a to materiału brak,a to w końcu pieniędzy nie dostali na dalszą pracę.Dostał 400zł,oki jakos przeżyliśmy do konca miesiaca.Potem schody,szukanie i pożyczanie,teraz nie mamy od kogo.
Złożyliśmy wniosek do MOPS,pieniędzy na celówki nie ma,dostaliśmy zasiłek okresowy na grudzień w wysokości 600zł do tego kołdrę i poduszkę,bo córka pod oklepkami spała.
Tu mamy problem,bo zasiłki okresowe będą wypłacane za tydzień a my w chwili obecnej mamy 15zł.Starałam się pośredniczyłam w sprzedaży ciuszków od koleżanek brałam,miałam kilka złotych,ale teraz przed świętami nie ma......
Mąż poszedł dziś pytać o jakąkolwiek pracę..........
Do tego ma straszny problem z zębem,żaden stomatolog nie chce go przyjąć w ramach NFZ a zżera tabletki z prędkością światła...a jest wrzodowcem i nie wiem,ile tak się dasad
jestem umówiona na 22 na sprzątanie u dwóch starszych pań to będę miała 80zł,dałam ogłoszenia,ale zero odzewusad
Ślicznie proszę,moze ktoś mógłby podzielić sie żywnością,kaszą,makaronem,ryzem,cukrem......W domu mam zapas warzyw,to coś poradzę.....
Jeśli ktoś również znalazłby poszewkę na poduszkę 70x80cm na nową podusę córciowasmile
Dokumenty wysłałam bjsmilektórą pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • mawitka Re: Nieśmiało znowu się odzywam 13.12.12, 12:26
      Jak BJ potwierdzi sytuację to miałabym trochę ubrań dla Twojego syna. Napisz tylko jakie ma wymiary (wzrost, rozmiar buta)
      pozdrwiam
      • annika1801 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 13.12.12, 15:51
        mały ma 93cm wzrostu,noga 24 nosi ubranka na 98
      • oskar377 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 08.01.13, 20:29
        napisz co jest ci potrzebne to wysle ci paczke.
        • annika1801 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 08.01.13, 23:37
          na chwilę obecną to mleko,pasztet czy konserwy,dżem,mam zapas suchej zywnoścismile
    • claudel6 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 13.12.12, 12:38
      poszewkę mam, wyślę ok?
      • claudel6 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 13.12.12, 12:40
        i napisałam na priv
        • apple_isle Re: Nieśmiało znowu się odzywam 13.12.12, 14:36
          Annika, wysłałam maila na gazetową pocztę, sprawdź proszę.
          • annika1801 Claudel6 13.12.12, 14:50
            ślicznie,ślicznie dziękujęsmileapple napisałam
            zapomniałam dodać,że mamy zasiłek rodzinny na dzieci,część długu spłacimy,reszta pójdzie na jedzenie świąteczne z zasiłku okresowego,mam wielką nadzieję,że coś uda sie załatwić.....
            martwię się jednak,że czeka nas wydatek na stomatologa,bo już ledwo maż wytrzymujecrying
            Na dodatek córka ma ospę i syn pewnie tez będzie miałsad
            Jeśli można jeszcze to zapytam,czy ktoś nie znalazłby męskich traperków r.40?
            • penelopa40 Re: Claudel6 13.12.12, 14:59
              nie wiem jaka to poszewka 70x80, ale jak taka standardowa duża to też mam niepotrzebne...
              nie rozumiem jak dentysta może nie przyjąć pacjenta z bolącym zębem ??? z tego co wiem takich przyjmują nawet bez kolejki! czym motywują niechęć pomocy mężowi?
              • annika1801 Re: Claudel6 13.12.12, 15:13
                penelopa")to takie własnie większe poszewki,co do stomatologa,wszędzie słyszę,że wykorzystali punktu na ten rok,niektórzy już kilka miesięcy temu......Jeden kazał jechać do Słupska na dyżur stomatologiczny.Zraz maż jeszcze idzie spróbować do jednego gabinetu..
                • penelopa40 Re: Claudel6 13.12.12, 15:59
                  massakra z tymi limitami...jak można robić limity na bolące zęby lub np poród...
                  a jakiś szpital? rozumiem, że najbliższy w Słupsku...
                  poszewki wyślę, + książka o dinozaurach i jakieś drobiazgi...
            • pitahaya1 Re: Claudel6 13.12.12, 16:11
              Ktoś chciał oddać dla Ante. Może będzie chciał przekierowaćsmile
              Wieczorem odszukam.
            • mamatin Re: Claudel6 22.12.12, 18:42
              > Jeśli można jeszcze to zapytam,czy ktoś nie znalazłby męskich traperków r.40?

nie mam traperków, ale mam skórzane brązowe osiołki, niestety nieocieplane ale z braku laku... powinny sie przydac. prosze adres
              • annika1801 Re: Claudel6 23.12.12, 10:39
                potrzebujemy grubszych butkówsadtakie normalne półbuty teraz nosisad
            • seren.dipity trapery 04.01.13, 20:22
              Mam do oddania wcale nie chodzone brązowe skórzane trapery duża 40, ale chyba trzeba wymienić wkładki, bo pies zjadł pół jednej, chociażwink Odezwij się na maila do jutra g.16.
              • seren.dipity Re: trapery 05.01.13, 08:58
                Dzisiaj dokładnie je obejrzałam i tam jest rozmiar 39, ale duże, bardzo przepraszam za te pomyłkę, jednak oferta jest aktualna, gdybyś się zdecydowała.
    • hugo43 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 13.12.12, 14:49
      ania,przypomnij mi sie z adresem,jak cos bede miala dla synka to ci podesle
    • bj32 Mam dokumenty: 13.12.12, 15:55
      Rodzinny, okresowy, pomoc w postaci pościeli - pościeli, nie bielizny pościelowej, i zaświadczenia o rejestracji w UP.
    • penelopa40 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 13.12.12, 16:04
      Narodowy Fundusz Zdrowia Pomorski Oddział Wojewódzki
      ul. Podwale Staromiejskie 69, Gdańsk
      tel. 58 321 86 35, fax 58 321 85 51
      Narodowy Fundusz Zdrowia Pomorski Oddział Wojewódzki w Gdańsku Delegatura
      ul. Poniatowskiego 4, Słupsk
      tel. 59 840 03 85, fax 59 840 03 85
      może zadzwoń do NFZ i zapytaj gdzie (za swoje opłacone składki) ma się mąż udać z bólem zęba???? na serio piszę, ja bym zadzwoniła....może mają jakieś wykazy gdzie są jeszcze miejsca, ewentualnie niech coś wymyślą jak tacy mądrzy i limity wprowadzili...
      • bj32 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 13.12.12, 16:10
        Mają wszystkie przychodnie, z którymi mają umowy. Właśnie kilka dni temu szukałam innej profesji medyka i pani przez telefon czytała mi nazwami ulic i podawała te adresy i telefony, które mnie ciekawiły.
        • annika1801 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 13.12.12, 16:30
          w dwóch gabinetach stwierdzili nawet,ze limity już w czerwcu mięli wyczerpane,ehhhh,z małym byłam dwa miesiące temu,to tez za samo obejrzenie zębów skasowali mi 30zł,za to,że powiedziała iż nie będzie miał górnych dwójek,kazała do ortodonty(gdzie jak dzwoniłam to tez tylko pw)i rtg panoramiczny prywatnie,na razie jego problem też trza było odłożyć.......
          jutro podzwonię do nfz
          • aqua696 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 13.12.12, 16:55
            Anika - z skierowaniem od dentysty, do ortodonty na nfz sie dostniesz.
            Jak zadzwonisz do NFZ w spr meza odrazu zapytaj gdzie jest orto z podpisana umowa i ma trg panoramiczny-wtedy za jedna wizyta zalatwisz.
            Orto wystawia skierowanie na panoramicznyrtg.
            Co do 2 roznie bywa mojemu wyszla jak mial 3,5 roku, a mleczne 3 ma do dzis...ztym bywa roznie.
            Napisz na priv.
            • annika1801 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 13.12.12, 18:24
              nie przyjęła dziś,bo gabinet krócej czynny ma,ale kazała jutro przyjść..........
              • lizbetka Re: Nieśmiało znowu się odzywam 13.12.12, 21:29
                Witam ! Annika napisz do mnie na gazetowy i podaj swój adres.
                • alin9 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 13.12.12, 22:29
                  Aniu sprawdź pocztę.
                  • annika1801 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 13.12.12, 23:18
                    odpisałamsmile
                    • annika1801 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 14.12.12, 11:01
                      Ząb zatruty,na razie spokój,ale kazała przyjść za 10dni,bo trzeba leczyć kanałowo a to tylko prywatnie i kicha.........
                      • lizbetka Re: Nieśmiało znowu się odzywam 14.12.12, 11:34
                        Annika odbierz pocztę, proszę
                        • ula-35 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 14.12.12, 12:11
                          Napisałam na gazetowego.
    • annika1801 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 14.12.12, 15:08
      jeśli mogę tylko dodać,ze z chęcią przyjme ciepłe kapciuchy dla córki r.32
      • gismol77 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 15.12.12, 22:52
        Tak jak napisałam na priv w poniedziałek wyśle paczkę z żywnością.

Ninka 2004, Lilka 2007
      • trixii Re: Nieśmiało znowu się odzywam 15.12.12, 23:09
        kozaczki na futerku rozmiar 32 oraz tanisowki białe rozmiar 33 ? Przydadzą się ?
        • annika1801 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 16.12.12, 00:03
          ślicznie dziękuję,ale raczej za duże,na tą zie mamy kozaczki,a na następną mogły by te być za małe,może komuś innemy bardziej się przydadzą,tenisówki też szkoda,zeby leżały,bo młoda wchodzi dopiero w 31,dziękuję za chęci i pozdrawiamsmile
          • lizbetka Re: Nieśmiało znowu się odzywam 16.12.12, 01:46
            Annika, w piątek wysłałam paczkę z żywnością kurierem, być może we wtorek będzie u Ciebie. Mam nadzieję że Wam się przyda. Pozdrawiam . Lizbetka
            • penelopa40 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 17.12.12, 09:54
              3 poszewki i 2 prezenciki dla dzieci wyślę dziś, najdalej jutro rano...
      • koza_w_rajtuzach Re: Nieśmiało znowu się odzywam 17.12.12, 11:14
        > jeśli mogę tylko dodać,ze z chęcią przyjme ciepłe kapciuchy dla córki r.32

Podaj mi adres na priv. Mam nowe kapcie w tym rozmiarze, w ogóle nie noszone.
        Co prawda nie są to "ciepłe kapciuchy", tylko bardziej balerinki domowe, ale jeśli je chcesz, to wyślę Ci je.
        • annika1801 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 17.12.12, 11:39
          penelopka,śliczne dzięki,koza bardzo ci dziękuję,ale Julka już będzie miała kapciesmilepozdrawiam serdecznie
          • crea.tura Re: Nieśmiało znowu się odzywam 17.12.12, 19:19
            dzisiaj wysłałam kapcie r.31 i rajstopki dla młodszej latorośli, tylko że bez ABSów sad więc jeśli ktoś miałby z ABSami to pewnie zapotrzebowanie dalej jest.
            • gismol77 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 17.12.12, 19:49
              Kurier właśnie zabrał paczkę. Daj proszę znać jak dotrze.
              • penelopa40 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 17.12.12, 20:57
                a moja koperta wysłana na poczcie o 18.00
                • annika1801 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 17.12.12, 21:03
                  dziękuję kochane jesteście,dam znać oczywiście
                  • mawitka Re: Nieśmiało znowu się odzywam 18.12.12, 10:29
                    Nie mam czasu czytać wszystkich postów, ale zakładam, że skoro jest ich tyle to sytuacja została potwierdzona.
                    Tak jak obiecałam wyślę paczkę z ubrankami dla syna (większość rzeczy na 3 lata: spodnie, kurtka, bluzki itd). Proszę tylko o adres na prv.
                    • annika1801 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 19.12.12, 16:23
                      napisałamsmilePenelopko Julka zachwyconasmile
                      • annika1801 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 21.12.12, 22:06
                        Chciałam podziękować za dotychczasową pomoc:claudel,alin,creatura,apple,uli,jutro idę na sprzątanie,za okresówke zamówiłam 3worki węgla,oddałam część długów,troszkę sytuacja się skomplikowała,bo jednak trzeba było za dentystę wczoraj zapłacić,za usunięcie niestetysad
                        Synek się pochorował,ospa go wysypała,że nie widać centymetra ciałka bez krost........Oby wszystkie złe chwile szybko minęły.
                        • usia432 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 21.12.12, 23:24
                          wysłałam ci maila z mojego konta prv. odezwij się
                          • annika1801 usia 24.12.12, 15:06
                            z całego serducha dziękuję usi za pomoc finansową na dentystę,dziewczynom za zywność,jestem bardzo wzruszona i brak mi słówsmileWesołych i spokojnych Świąt życzę wszystkim e mamom
                            • gismol77 Re: usia 27.12.12, 10:37
                              Napisałam do Ciebie. Zerknij proszę.
                              • annika1801 Re: usia 27.12.12, 15:25
                                gismol dziękuję za przepiękną paczkę z żywnościąsmile
                                Usia buty dla meża doszły,są cudne,dziękuję smilesmile
                                • annika1801 mam prośbę 03.01.13, 15:29
                                  moze któraś z pomocnych e mam,ma w swoim posiadaniu niepotrzebne elementy do wyrobu biżuterii,sznurki,koraliki itp.........
                                  Nie wiem już co robić i chciałabym chociaż może rękodziełem przetrwać tą zimę,bo niestety nasza sytuacja wciąż bez zmian..................
                                  • agula30-2006 Re: mam prośbę 03.01.13, 17:15
                                    Annika widzę, że jesteś z Lęborka a ja z okolic Słupskasmile Napisz rozmiar córki i czy jeszcze potrzebujesz czegoś dla dzieci. Może jeszcze swój i męża rozmiar podaj to popatrzę za ubraniami. W następny piątek będę jechać do Gdańska, więc mogę Ci podrzucić kuleczki kakaowe Bobovity takie do mleka dla dzieci, trochę własnych przetworów typu dżemy, ogórki itp no i popatrzę za koralikami. Odezwij się tu albo na priv.
                                    • trixii Re: mam prośbę 05.01.13, 17:14
                                      Agula jesteś z Lęborka ? poszukuję kogoś z okolic Nowej Wsi Lęborskiej podaj adres email prosze.
                                      • annika1801 Re: mam prośbę 05.01.13, 18:20
                                        Agula jest z okolic Slupska,ja jestem z Lęb.
                                      • agula30-2006 Re: mam prośbę 05.01.13, 21:47
                                        Jestem z okolic Słupska, ale jak coś trzeba dawaj na gazetowy albo aga.zablocka@op.pl
                                        • trixii Re: mam prośbę 06.01.13, 10:27
                                          wysłałam na aga.zablocka@op.pl
                                          • atena12345 Czy ubranka na syna potrzebne jeszcze? 06.01.13, 21:36
                                            Mam trochę rzeczy po moim 4-latka, 98, 104. Letnie i cieplejsze. Mogę wysłać jeśli potrzebne.
                                            A córka jaki rozmiar nosi?
                                            • annika1801 Re: Czy ubranka na syna potrzebne jeszcze? 07.01.13, 08:20
                                              bardzo chętnie przyjmę w tym rozmiarze bo zaczął nosić 98smile
                                              • atena12345 Re: Czy ubranka na syna potrzebne jeszcze? 07.01.13, 08:53
                                                Wrzuć adres na priv.
                                          • miarka71 trixii 07.01.13, 11:09
                                            obecnie przebywam w nowej wsi lęb. jak coś ważnego to napisz
                                            • annika1801 paczka od kogo?? 08.01.13, 13:41
                                              Witam
                                              chciałaby się dowiedzieć i serdecznie podziękować.......dostałam paczkę z zamowieniem z dbsklepu mąkę,cukier,makarony,ryż,kasza..............
                                              • annika1801 Re: paczka od kogo?? 08.01.13, 13:42
                                                Acha moje kochane pomocne e mamy dziękuję już wszystkim za pomoc żywnościową,mamy zapas ryżu,kaszy,maki,oleju to z pewnością nam wystarczy do przetrwania.
                                            • trixii Re: trixii 08.01.13, 21:16
                                              Dzieki za pomoc już znalazłam osobe ktora za zbierane przez nasz pieniążki zrobi im chodź postawowe zakupy. Szkoda płacić 15 zł za wysylkę ze sklepu internetowego tym bardziej ze za dużo nam sie nie udalo zebrać. Ale dzieki za chęci smile
                                              • annika1801 podziękowania 10.01.13, 09:58
                                                Chciałam jeszcze raz gorąco podziekować osobom,które nam pomogły,wreszcie chyba będzie lepiej,bo prawdopodobnie od poniedziałku mój M zacznie pracęsmilepozdrawiam serdecznie wszystkie e mamy.
    • agula30-2006 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 10.01.13, 20:09
      Jutro spotkam się z Anią i przekażę jej ubrania dla córki: kurtkę taką lżejszą na polarze, 4 bluzeczki, 3 spódniczki, 5 par spodni, 2 koszulki, bluza oraz 3 koszulki dla męża i 2 paczki kulek do mleka.
      • atena12345 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 11.01.13, 09:55
        mam przygotowana paczkę dla ani z ubraniami dla dzieci:
        chłopiec:
        kurtka letnia (nie jest przeciwdeszczowa) raczej będzie jeszcze za duża - 1 szt.
        bluzy rozpinane - 3 szt.
        rajstopy - 4 szt. (2 pary nowych)
        majtki (nowe) - 1 szt.
        skarpety - 1 para
        skarpetokapcie - 1 para
        pulowery - 2 szt.
        kamizelka dresowa - 1 szt.
        spodnie dresowe (raczej takie do "ciorania") - 2 szt.
        Dżinsy - 2 szt.
        golf ciepły - 1 szt.
        krótkie spodenki bawełniane - 8 szt.
        krótkie spodenki dżinsowe - 3 szt.
        bluzki z długim rękawem - 7 szt.
        bluzki z krótkim rękawem - 15 szt.

Dziewczynka:
        kurtka letnia (nie jest przeciwdeszczowa) raczej będzie jeszcze za duża - 1 szt.
        bluzy rozpinane - 3 szt.
        szlafrok polarowy
        czapka (większa raczej)
        bluzki z długim rękawem - 8 szt.
        leginsy - 1 szt.
        spodnie dresowe - 4 szt.
        tuniki/sukienki letnie - 4 szt.
        dżinsy - 3 szt. - jedne nowe, ale większe i na szczupłe nogi nie wiem czy będą pasowały
        spódniczki - 3 szt.
        bluza nierozpinana (większa) - 1 szt.
        bluzki letnie krótki rękaw i na ramiączkach - 18 szt.

Wysyłka najpóźniej w poniedziałek
        Aaa... wkladam tez nauszniki pluszowe króliki, ale nie wiem czy córka nie uzna ich za dziecinne, oraz nowy piórnik z psami bez wyposażenia.

• annika1801 atenko 11.01.13, 20:47
          z góry dziękuję,moja córa to chudzina i szczerze to ciezko jest dobrać spodniesad
          piórniki mamy,więc podziękujemy,może komuś innemu się przydasmile
          Mój M wyjeżdża do pracy w delegacje i jest mi cięzko........dostał umowę na pół roku i wynagrodzenie najniższe w tej chwili będzie,ale lepszy w tej chwili wróbel w garsci niż.......w międzyczasie będzie się rozglądał,do pierwszej wypłaty daleko,ale chociaż świadomość jest i to pociesza
          • atena12345 Re: atenko 14.01.13, 07:14
            dorzuciłam jeszcze do paczki kombinezon zimowy dla syna
            • annika1801 Błagam:( 20.03.13, 11:28
              kochane e mamy,naprawdę nie śmiem już się odzywaćsad
              mój mąż w styczniu pracował dwa tygodnie,dopóki pogoda była,w lutym dorywczo,teraz nie mamy znowu nic,śnieg i mróz zrujnował nam plany,zniszczył finansowo.Za pasem święta,nie mamy nic na święta,jeśli ktokolwiek ma jakąś choć odrobinę nadwyżkę żywności i zechciałby się podzielić,będę wdzięczna dozgonnie.
              Praca bedzie u tego samego pracodawcy,ale jak nie będzie śniegu i mrozu,z MOPSU w czwartek otrzymaliśmy pomoc w wysokości 220zł,bo niestety nie mają pieniążków,ja podpisałam kontrakt z MOPSEM,by brać udział w projekcie unijnym,więc będę uczestniczyła w szkoleniach,ale też dokładnej daty nie znają.Mamy zasiłek rodzinny na dwójkę.
              Bardzo,bardzo proszę o pomoc,miałam nadzieję,że nie będę musiała już nigdy prosić,nigdy nie korzystać z MOPSU,ja naprawde nie mam sił,byłam wczoraj u psychologa,bo cieżko mi się odnaleźć w tej sytuacji.Czuję się jak nieudacznik.
              Może znajdzie się ktoś kto mógłby moim dzieciom podarować"czekoladowego zajączka".Już nie chodzi o nas,byle tylko dzieci cokolwiek miały.Zaraz dokumenty przesyłam do bj.
              • bruy-ere Re: Błagam:( 20.03.13, 13:27
                Nie martw się, prześlę Wam słodycze dla dzieci na święta, dołożę też trochę żywności. Adres mam smile
                Gdyby ktoś chciał przyłączyć się do paczki - proszę na prv.
                • annika1801 Re: Błagam:( 20.03.13, 16:33
                  strasznie dziekuję z góry,dla mnie to wiele znaczy
                • apple_isle Re: Błagam:( 20.03.13, 21:32
                  bruy-ere napisała:

> Gdyby ktoś chciał przyłączyć się do paczki - proszę na prv.

Napisałam smile
                  • bruy-ere Re: Błagam:( 20.03.13, 22:34
                    apple_isle, odpisałam smile
              • bj32 Mam dokumenty: 20.03.13, 18:51
                zgadza się wszystko.
                • annika1801 Re: Mam dokumenty: 20.03.13, 23:04
                  kochane,dziękujemy.
                  Na dodatek mam kolejny stres,bo młody gorączkuje i nie wiem od czego,zobaczymy rano jak będzie i do lekarza chyba......
                  • annika1801 Szary-Ludź 21.03.13, 18:13
                    dziekujemy z całych sił
    • bruy-ere Zakupy 22.03.13, 10:34
      Gdyby ktoś jeszcze chciał przyłączyć się do zakupów, zapraszam na priv, do jutra (sobota) do końca dnia. Święta już w przyszłym tygodniu, więc nie zostało wiele czasu smile

• annika1801 Re: Zakupy 22.03.13, 20:40
        zaczęłam swoją przygode z biżuterią hand made,może ktoś byłby chętny?tu wystawiłam na początek allegro.pl/listing/user.php?us_id=13254576
        • annika1801 bransoletki 24.03.13, 18:08
          może ktoś byłby zainteresowany bransoletkami typ shamballa?mogę zrobić z różnymi koralikami,w różnych kolorach
          plus.google.com/photos/113289562618582005964/albums/5858249367216532673?authkey=CIOtvLqbztDL3AE
          • anngam8388 Re: bransoletki 24.03.13, 19:44
            annika1801 napisała:

> może ktoś byłby zainteresowany bransoletkami typ shamballa?mogę zrobić z różnym
            > i koralikami,w różnych kolorach
            > plus.google.com/photos/113289562618582005964/albums/5858249367216532673?authkey=CIOtvLqbztDL3AE

mi sie ta podoba smile jaki bylby jej koszt z wysylka ?
            plus.google.com/photos/113289562618582005964/albums/5858249367216532673/5858249394348520194?authkey=CIOtvLqbztDL3AE
            • annika1801 Re: bransoletki 24.03.13, 19:49
              z wysyłką poleconym niech będzie 15złsmile
              • anngam8388 Re: bransoletki 24.03.13, 21:40
                annika1801 napisała:

> z wysyłką poleconym niech będzie 15złsmile

ok zrobie sobie prezent na zajączka , a pomoge i troszke Tobie tongue_out prosze o dane na pw
                • penelopa40 Re: bransoletki 25.03.13, 10:55
                  ja akurat biżuterii nie noszę... ale mam te obiecane petshopy i całą torbę różnych gadżetów, drobnych zabawek, pluszak, kubeczek na kredki itp - córka robiła porządki wczoraj, postaram sie wysłać przed świętami, ale nie wiem kiedy pensja spłynie
                  co to jest shamballa???
                  pozdrowienia penelopa
                  • annika1801 Re: bransoletki 25.03.13, 12:25
                    Dzięki PenelopkosmileJulka się ucieszy,na starość na pet shopy ją wzięło,ale cóż.młody po niej odziedziczy.
                    Shamballa to taki splot,w który się wplata różne koraliki(chyba)hehesmile
                    • annika1801 Re: bransoletki 26.03.13, 17:01
                      turkusowa z krzyżykiem sprzedanasmilezapraszam,mogę zrobić z różnymi koralikami,na zamówienie wedle życzeniasmilemoze ktoś się skusi?
                      Dziekuję naprawdę,za wszystko.
                      • annika1801 bruy ere i apple isle 26.03.13, 20:00
                        z całego serducha dziękujemy za paczkę,jesteśmy bardzo,bardzo wdzięczniwinkPozdrawiam w imieniu całej rodzinki
        • gosssia_g biżuteria 26.03.13, 20:47
          poszukam , wyślę Ci trochę koralików i półfabrykantów -tylko potrzebuje czasu. Proszę wyslij mi na gossssia@poczta.fm swój adres.
          • annika1801 do gosssia_g 26.03.13, 22:52
            Gosssiu nie udało mi się wysłać maila,on wraca......jak możesz napisz do mnie na gazetowego
    • anngam8388 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 28.03.13, 12:50
      własnie dostałam branzoletke jest slicna i warta swojej ceny smile polecam wyroby anniki tongue_out
      • annika1801 Re: Nieśmiało znowu się odzywam 28.03.13, 18:03
        bardzo się cieszęsmiledziękujęsmile
        tu zaktualizowane,codziennie coś nowego dorabiam picasaweb.google.com/102697231054976060535/Bizuteria?authkey=Gv1sRgCOzmk8qVicXvbw#5858251436294305106
        • gosssia_g Re: Nieśmiało znowu się odzywam 28.03.13, 18:19
          piękne rób dziewczyno, i pisz ceny koło nich , ja coś kupię po 10tymsmile
          • annika1801 Kochane czy ktoś by miał garnitur? 28.03.13, 18:43
            Dziewczyny,dziś znajomi oddali nam po roku garnitur mojego męża(zlitował się i pożyczył na egzaminy ich synowi gimnazjaliście),wyć mi się chce..........oni go przerobili........(wszystko poskaracane i zwężane)nie chcą zwrócić pieniędzy!!Co robić?U nas w maju córa ma komunię a mąż bez gajera....
            Może komuś zalega?Wzrost 172,szczupły pas 84-86cm,mogę coś w zamian zaoferować.Ehh normalnie w szoku jestem.Dobry zwyczaj...........nie pożyczaj.
            • annika1801 Wesołych Świąt 30.03.13, 10:56
              Drogie e mamy,życzę wszystkim radosnych,pogodnych Świąt Wielkanocnych,troszku mokrych,ale chyba od śniegusmile
              Pozdrawiam i dziękuję za wszystkosmile
              • annika1801 Re: Wesołych Świąt 01.04.13, 11:45
                z góry przepraszam za podciąganie wątku bzdurami,ale zaktualizowała galerię z bransoletkami
                picasaweb.google.com/102697231054976060535/Bizuteria?authkey=Gv1sRgCOzmk8qVicXvbw
                • gosssia_g Re: Wesołych Świąt 04.04.13, 11:53
                  wysłałam trochę koralików dzisiaj-pozdrawiam gosssia_g
                  • annika1801 kursy z MOPS 05.04.13, 20:39
                    czy któraś z e mam brała udział w projekcie,gdzie organizowane są kursy?Zgłosiłam się by choć tak zdobyć jakieś nowe umiejętnoścismileale do końca nie wiem czy są one jakoś płatne?wiem,że moge w trakcie uzyskać pomoc ehh
                    • gosi78136 Re: kursy z MOPS 06.04.13, 15:27
                      ja brałam udział w takich projektach ''wiedza-najlepsza inwestycja na przyszłość ''
                      system organizacji szkoleń sp.z.o.o w ramach projektu ukończyłam szkolenia nabyciem lub poprawa umiejętności posługiwania się językiem angielskim i nastepe szkolenie było zdobycie umiejętności w zakresie obsługi klientów obiętym szkoleniem profesjonalny pracownik recepcji . U nas nie płacili nic za kursy ale i my żeśmy nic nie płaciły kiedyś przyda się taki kurs. byłam też słuchaczką (za kogoś ) kursu florystyka ale to z zamiłowania też się przyda na wszystkich świętych sama robię wiązanki dla siebie i znajomych Gosia .
                      • jaka-ja Re: kursy z MOPS 07.04.13, 22:13
                        witaj
                        interesuja mnie bransoletki nr 8 i 13 (ta bez ceny)
                        prosze o info na priv
                        masz jeszcze jakies inne?
                        pozdrawiamsmile
                        • annika1801 Re: kursy z MOPS 07.04.13, 22:51
                          w środe powinam mieć nowe,bo czkam na produktysmilenr.13 5zł
                          • mawitka Re: kursy z MOPS 08.04.13, 20:52
                            Annika, kiedyś zamówiłam trochę koralików (głównie kryształków svarowskiego), bo planowałam robić sobie biżuterię. Niestety zadanie mnie przerosło wink Jestem kompletnym antytalenciem jeśli chodzi o wszelkie prace manualno-artystyczne. Ponieważ to się raczej nie zmieni chętnie wyślę Ci te koraliki. Napisz tylko czy ten typ kryształków Cię interesuje.
                            • annika1801 Re: kursy z MOPS 08.04.13, 22:10
                              jak najbardziej,strasznie bym się ucieszyłasmileJa uwielbiam pleśc,ja tylko smyk mi da chwilę spokoju,hihi,właśnie sznurek mi się skończył i mam chwilę zastoju......
                    • gosssia_g bransoletki 09.04.13, 23:05
                      cieszę się ze koraliki dotarły
                      proszę zamiesć zdjęcia nowych bransoletek wraz z cenami.
                      • annika1801 Re: bransoletki 10.04.13, 16:32
                        zaktualizowałam fotki,chwilowo mam zastój do piatku,czekam na sznurek,
                        • gosssia_g Re: bransoletki 10.04.13, 19:20
                          podasz linka jeszcze raz?
                          • annika1801 Re: bransoletki 10.04.13, 19:39
                            picasaweb.google.com/102697231054976060535/Bizuteria?authkey=Gv1sRgCOzmk8qVicXvbw
            • hania3gwiazdki Re: Kochane czy ktoś by miał garnitur? 10.04.13, 23:16
              I co z tym garniturem? Coś się dało załatwić?
              • annika1801 Re: Kochane czy ktoś by miał garnitur? 11.04.13, 08:33
                niestety nic jeszczesadna all nie mogę nic wylicytować na miarę swoich teraźniejszych możliwościsad
                • hania3gwiazdki Re: Kochane czy ktoś by miał garnitur? 11.04.13, 11:37
                  Nic nie obiecuję, ale wydaje mi się ,że to sa mniej więcej takie wymiary, jakie mój ślubny nabytek nosił przed tym ,jak się z deka upasł na małżeńskim wikcie big_grin .....więc sprawdzę , zmierzę i dam znać .... ale najwcześniej w niedzielę .
                  • annika1801 Re: Kochane czy ktoś by miał garnitur? 11.04.13, 16:21
                    super,cieszę się,wymiary mogą nieznacznie się róznic to najwyżej da się coś wykombinować u krawcowejsmilemam przemiłą znajomą
                    • hania3gwiazdki Re: Kochane czy ktoś by miał garnitur? 15.04.13, 00:00
                      Znalazłam jakieś dwa różne. Napisz mi proszę dokładniejsze wymiary ( może być na gazetowego)szerokość w ramionach , długość spodni , dopasuję może któryś z nich .
                      • annika1801 Re: Kochane czy ktoś by miał garnitur? 15.04.13, 11:21
                        napisałam na gazetowego
                        • pitahaya1 Re: Kochane czy ktoś by miał garnitur? 15.04.13, 17:42
                          Gdyby Hania jednak nie dała rady to daj mi znać, bo właśnie mi młodszy przeleciał przez garnitur. Schudł i po garniturzesad
                      • penelopa40 Re: Kochane czy ktoś by miał garnitur? 15.04.13, 15:07
                        garnituru nie mam ale wreszcie po 2 tygodniach wożenia w bagażniku wysłałam paczuszkę z pet shopami, różnymi gadżecikami i drobnymi zabawkami, plus spodnie na córkę, pewnie za duże i bluza damska, jak nie na ciebie to na kurzołap...
                        pozdrowienia serdeczne - penelopa
                        • annika1801 Re: Kochane czy ktoś by miał garnitur? 15.04.13, 17:14
                          dzięki,dzieki penelopko za pamięc,Julka się uraduje hihi
                          zapraszam nadal do galerii z bransoletkami
                          • hania3gwiazdki Re: Kochane czy ktoś by miał garnitur? 15.04.13, 21:01
                            Wysłałam dokładne wymiary jednego z garniaków na gazetowego (ten drugi zupełnie za mały) . Jeśli odpowiadają , wyślę w tygodniu, jeśli nie , to może ten , który zaproponowała pitahaya będzie pasował smile
                            • mawitka koraliki 18.04.13, 11:53
                              wysłałam dziś paczuszkę z koralikami. mam nadzieję, ze się przydadzą do tworzenia biżuterii. powodzenia życzę i kreatywności smile
                              • annika1801 Re: koraliki 18.04.13, 12:40
                                dziękuję,moje wyróbki można zerknąć w galeriismilejak mam czas robię codziennie cosik
                                • jaka-ja Re: koraliki 18.04.13, 12:55
                                  witam ponownie
                                  nie dostałam maila z danymi,o ktore prosiłam,ale teraz zobaczyłam Twoje nowe bransoletki i poprosze nr 3 i 19,to razem 28zł i ile zaprzesyłke?
                                  prosze podaj dane do przelewu na maila
                                  pozdrawiam
                                  • annika1801 mawitka 23.04.13, 08:43
                                    koraliki doszły,dziękujęsmile
            • chynia Re: Kochane czy ktoś by miał garnitur? 23.04.13, 14:01
              Czy masz już garnitur?Przeglądając szafę syna natrafiłam na marynarkę ,która już za mała na niego.Jest wprawdzie trochę większa(176/96) jak dobrze odczytałam metkę
              • annika1801 Re: Kochane czy ktoś by miał garnitur? 23.04.13, 16:21
                narazie czekam na garnitur hani,potem pitahaya ma w razie razie czego jeszcze,dziekujęsmile
                • hania3gwiazdki Garnitur wysłany 23.04.13, 21:36
                  Mam nadzieję,że będzie pasował .
                  • annika1801 witam 24.04.13, 17:33
                    na jednym z forów na którym się udzielam,zostałam oskarżona o oszukiwanie was.........
                    sprawę wyjaśniłam sobie z Blanką
                    osoba szykanująca mnie twierdzi,że oszukuję,bo sprzedaję rzeczy po swoich dzieciach i jak kiedyś pisałam w jakimś wątku,staram się zarobić kilka złotych pośredniczac w sprzedaży ubrań czy innych rzeczy po koleżankach i ich koleżankach,teraz zaczęłam robić bransoletki.
                    Zwróciłam się o pomoc tu w okresie przeważnie zimowym,gdy było tragicznie,bo mąż był bez pracy,obecnie pracuje na czarno a ja staram się nadal jakieś kilka złotych zarobić,dokóki nie zaczną się kursy.
                    Jeśli ktokolwiek czuje się przeze mnie oszukany to proszę o kontakt,bo źle się czuję z takim oskarżeniem.
                    • gdanszczanka07 Re: witam 24.04.13, 20:55
                      Wiedziałam że napiszesz tu od razu aby się bronić, śledzę tamten wątek z ciekawości.

Powodzenia życzę w sprzedaży i to nie jest już ważne czy swoich czy czyichś rzeczy, sama jestem matką i dla dzieci zrobiłabym wszystko.

Powodzenia i nie warto w internecie aż tak się uzewnętrzniać.
                      • mawitka Re: witam 25.04.13, 09:12
                        Annika, ja uważam, że to świetny pomysł z tymi bransoletkami. I popieram każdą formę czy próbę dorobienia sobie. Jeżeli daję komuś potrzebującemu ubranka i ten ktoś je później odsprzeda, odda, wymieni i dzięki temu zarobi parę groszy na następne ubranka czy zabawki dla dzieci to też mi to nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie! Lepiej samemu się starać i dorabiać niż prosić. Także trzymaj się!
                        • bruy-ere Re: witam 25.04.13, 10:25
                          Ja też nie mam nic przeciwko temu, jeśli będziesz chciała odsprzedać rzeczy, które przekazłam Ci dla synka w momencie, kiedy on z nich wyrośnie. I bransoletki również uważam za świetny pomysł.
                        • annika1801 Re: witam 25.04.13, 10:28
                          dzięki
                          jest tak,że przewaznie rzeczy otrzymane,potem oddaję dalej,czasem oczywiście są wyjątki,że staram się sprzedać,co już niepotrzebne a jest w świetnym stanie,ale ZAWSZE na pw pytam osobę o pozwolenie czy nie ma nic przeciwko.Ktoś chciał mnie upokorzyć,ale ja nie mam nic do ukrycia.
                          Poza tym napiszcie czy to zbrodnia kupić coś np.w lumpku za 3-5zł a odsprzedać za 10-15zł?każda złotówka jest na wagę złota.........
                          • renata.36 Re: witam 25.04.13, 10:44
                            Żadna zbrodnia.Kupuje na szmatkach rzeczy dla mojego syna.Głownie po prortki tam latam, bo ma deficyty w kolanach i dziura na dziurze ciągle, nawet łaty przetrze,Zbankrutowałabym jakbym nowe musiała kupic.No i własnie tam ludzie hurtowo kupuja za grosz i sprzedaja potem dalej,Znam takich i absolutnie nie potepiam.Każda inicjatywa,żeby dorobic jest ok.Oczywiście jesli przy tym nikogo nie krzywdzimy.
                            • penelopa40 Re: witam 25.04.13, 10:57
                              nie wiem jakie i gdzie padły oskarżenia, ale co innego jest odsprzedać kilka sztuk ubrań które sie dostało z forum , dziecko nosiło, wyrosło a ubrania jeszcze w dobrym stanie lub te, które okazały się za małe - a co innego otrzymywać z forum i odsprzedawać natychmiast czyli jakby brać na handel ... nie przejmuj się oskarżeniami, które nie mają podstaw...
                              a propos coś się dało zrobić z tych spodni dla córki co były w paczce ? jak nie możesz je śmiało odsprzedać (hi,hi)... penelopa
                              • annika1801 Re: witam 25.04.13, 11:05
                                hihi penelopko spodnie ja na siebie wcisnęłam:smile
                                • penelopa40 Re: witam 25.04.13, 11:10
                                  yyyyyyyyyy, w takim razie w bluzie się utopiłaś, ha, ha,ha....
                            • bj32 Re: witam 25.04.13, 11:17
                              Ja również popieram inicjatywę i maksymalną samodzielność. Temu na donos zareagowałam pytaniem, a nie dziką awanturą. Szczególnie, ze miła donosząca jest u nas nowa, ma dwa wpisy, z czego jeden to czepienie się innej potrzebującej - mało uzasadnione.
                              Annika stara się sobie sama radzić i nie "wymienia torebki na papierosy", jak to miała jedna z naszych gliwickich podopiecznych suspicious Znamion przestępstwa nie widzę wink

Renata, "deficyty w kolanach" mnie powaliłybig_grin
                              • renata.36 Re: witam 25.04.13, 12:02
                                Wreszcie Cię cos powaliło, bom myslała zes nie do ruszenia.Nie chciałam tłumaczyc a widze,że mogłamsmile Tak gadamy z terapeutami " na skróty" i mnie poniosło.Jesli kogos to rozbawiło, to sie ciesze, bo smiech to zdrowie dzieci drogiesmile
                                • bj32 Re: witam 25.04.13, 12:09
                                  Nie no, ja generalnie rozumiem, co to znaczy, ale deficyt w połączeniu z dziurami skojarzył mi się z brakami materiału na wysokości kolan szczególnie - co też jest prawdą big_grin
                                  Pani dyrektor - Twój doradca finansowy nigdy tego nie miała wink
                                  • renata.36 Re: witam 25.04.13, 12:11
                                    Bo jest wyjatkowa,Co zostanie w mojej pamieci do końca moich dnismile Weż Bkanka, bo jak se przypomnę to atak smiechu mam w sekundzie.Teraz tezsmile
                                    • bj32 Re: witam 25.04.13, 12:14
                                      A jest, jest big_grin Teraz już gada z sensem, ale ja to pokazałam kilku osobom - wybacz - i każdy się bardzo ucieszył big_grin
                                      • renata.36 Re: witam 25.04.13, 12:21
                                        Zdziwiłabym sie, gdyby było inaczej smile
                                        • penelopa40 Re: wysłałam maila na priva 06.05.13, 13:59
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka