Dodaj do ulubionych

Pomoc dla Ani i Nikodema

06.01.13, 01:09
Witam, moze sie juz komus obila o uszy poniedzialkowa tragedia w Udaninie, pozar, w ktorym zginal strazak, ratujacy swoja rodzine i 7/latek?
poniewaz 4/letni Nikodem jest autystyczny, od forum dla autystow i zdarzenia na FB staramy sie zorganizowac celowa pomoc dla Ani i jej synka. Stracili doslownie wszystko, choc z autystyczmym laluchem i tak nie mieli latwego zycia. Jesli ktos mialby ochote sie przylaczyc do wspolnej akcji, zapraszam na FB:
www.facebook.com/events/318903401554175/
Na forum Inny Swiat jest watek, w ktorym staram sie na biezaco uaktualniac, co juz mamy, co by sie przydalo. sa tam wszystkie informacje z danymi, kontaktami, adresami, numerem konta Ani i strona Nikodemka, gdzie mozna wplacic darowizje na jego terapie.
forum.gazeta.pl/forum/w,10034,141543491,141543491,Pomoc_dla_Ani_i_Nikodemka_ofiar_pozaru.html
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Pomoc dla Ani i Nikodema 07.01.13, 02:07
      Wlasnie aktualizowalam liste na Innym Swiecie. Jesli ktos zechcialby pomoc, moze wspolnie zorganizowac jakas paczke, zapraszam, kazda pomoc jest baaaardzo potrzebna, rodzina Ani jest bardzo biedna i naprawde nie ma na kogo liczyc.
    • slonko1335 Re: Pomoc dla Ani i Nikodema 07.01.13, 08:54
      o rany ale tragedia...Ania wiesz jaki jest teraz stan tego starszego chłopca?
      Mam już wypłatę na koncie, dorzucę się oczywiście do Waszej zbiórki. Nie otwierają mi się niestety wszystkie linki bo mi komp blokuje. Napisz mi tylko gdzie najlepiej wpłacić pieniądze albo skieruj do kogoś kto robi zbiórkę.
      To ten Udanin niedaleko Wrocławia?
      • tijgertje [...] 07.01.13, 09:20
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • payuta Re: Pomoc dla Ani i Nikodema 07.01.13, 11:46
          Czesc ci tutaj tygrysie kochany smile
          Sluchaj pierwsza sprawa najwazniejsza!
          Nie i nie,nie podajemy na forum adresow,kurcze Ania,ty nawet sobie nie wyobrazasz jakie tu grasuja podle potwory sad Zglosze do usuniecia,a jesli ktos bedzie chcial pomoc ,to po prostu zglosi sie do ciebie na priw.
          Serdecznie cie pozdrawiam smile Fajnie ze tu jestes smile
          • payuta Re: Pomoc dla Ani i Nikodema 07.01.13, 12:05
            TU KLIKAC
            forum.gazeta.pl/forum/w,10034,141543491,141583068,7_01_2013.html
    • tijgertje Re: Pomoc dla Ani i Nikodema 07.01.13, 14:37
      inny Swiat jest forum prywatnym.
      Qrde, zapytam dziewczyn co z tym zrobic. Dane adresowe umiescila rowniez gmina na swojej oficjalnej stronie, wiec nie wiem, jak to wyglada? Tu jest nielegalnie a tam tak?
      ale dzieki za pouczenie smile
      • slonko1335 Re: Pomoc dla Ani i Nikodema 07.01.13, 14:54
        Niezupełnie chodzi o to, że nielegalne jeżeli jest zgoda rodziny...ale podajesz dane jakiejś osoby, całe dane, adres, nazwiska, numery kont, różni są ludzie i do różnych celów te dane mogą wykorzystać....nie tak dawno była akcja z podszywaczem pod jedną z potrzebujących, ktoś porozwieszał apele o pomoc w rożnych miejscach ale zmienił numer konta na inne, ile osób na nie przelało, kto wie....więc stanęło na tym aby danych osobistych nie podawać publicznie żeby potrzebującemu więcej szkody niż pożytku nie narobić...
        • tijgertje Re: Pomoc dla Ani i Nikodema 07.01.13, 15:00
          ok, obgadam z dziewczynami co z tym fantem zrobic. Odsylac wszystkich na strone gminy???
          • tijgertje Wyjasnienie 07.01.13, 17:38
            Odnosnie upubliczniania danych osobowych Ani:
            wlasnie otrzymalam informacje, ze zlozyla w gminie pisemna zgode na upublicznianie swoich danych, wiec info na forum Inny Swiat zostawiamy. Mam nadzieje, ze tam sie mniej potworow internetowych pojawi.
            • slonko1335 Re: Wyjasnienie 07.01.13, 18:57
              Jak ktoś pyta o konto to w tym układzie najlepiej do strony gminy z tymi danymi odsyłać, przynajmniej nikt się nie podszyje ze swoim numerem konta. Jednak warto też śledzić gdy pojawią sie na jakichś portalach prośby o pomoc tej rodzinie i sprawdzać jak ktoś podaje dane czy aby się zgadzają.
              A zbiórkę pieniędzy ktoś jakąś na forum na zakupy dla rodziny czy bieżące wydatki robi? czy raczej dary rzeczowe a wpłaty na tamto konto?
              • tijgertje Re: Wyjasnienie 07.01.13, 19:06
                Nie, pieniedzy nikt na forum nie zbiera, mozna przelewac na konto, tak samo paczki wysyla sie bezposrednio do Ani. Mozna sie umawiac miedzy soba na cos zbiorowego z jednej miejscowosci na przyklad, my tylko pilnujemy, zeby dostali to, czego faktycznie potrzebuja, a nie na hura 40 kurtek i 500 podkoszulkow . Ania Aniola gada na miejscu z wszystkimi w Udaninie i Wroclawiu, sama tez jezdzi i odbiera rzeczy, jesli ktos da cynk, ze cos chce podarowac. Wieksze rzeczy z okolicy przewoza strazacy. Teraz mi troche namieszali, bo rano bylo ustalone, ze gmina i Gops z nami wspolpracuje i trzymamy sie jednego harmonogramu, ale rozne zaklady pracy robia spontaniczne zbiorki , ania jedzie jutro w kilka mniejsc ale bladego pojecia nie mamy, co tam bedzie. Na odziez juz w sobote robilismy szlaban, bo ta poszla na pierwszy ogien i najchetniej ludzie cos oddawali, ale ciagle slychac o nowych zbiorkach. jedyny plus tego, ze Ania Kwas nie mysli wylacznie o sobie, robi przeglad, zatrzymuje to co potrzebne, a cala nadwyzke przekaze dalej innym potrzebujacym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka