Dodaj do ulubionych

Ubrania dla Kasi i jej synka

10.01.13, 08:48
Dziewczyny piszę tu za zgodą bj, bo potrzebna jest szybka pomoc rzeczowa w postaci ubrań.
W poniedziałek do mojej wioski trafiła dziewczyna z 3-letnim synkiem, która uciekła z domu od męża sadysty. Wyszła z domu tak jak stała, życzliwy sąsiad przywiózł ją do babci, która tu mieszka i udzieliła jej schronienia. Próbowaliśmy odzyskać jej rzeczy, niestety na chwilę obecną jest to niemożliwe (dziś ruszą wszystkie niezbędne procedury zmierzające do wydania rzeczy).Najgorzej, że nie mają ubrań. Trochę pożyczyłam po sąsiadkach, u siebie w stowarzyszeniu po świętach zostało tylko to co mam zawieźć do naszych forumowych potrzebujących w piątek. Najgorsze jest to, że na miejscu nie dam rady nic zorganizować, bo od dziś zaczynam serię konsultacji z lekarzami z wyjazdem w piątek do Gdańska włącznie. Do tego przed świętami robiłam dużą zbiórkę ubrań i teraz trudno będzie tu na miejscu w takim szybkim czasie coś znaleźć.
Dlatego proszę, gdybyście miały zbędne ubrania dla chłopca na 98-104 rozm. buta 25 i na Kasię rozmiar 38 rozm. buta 37 to chętnie przyjmiemy. Potrzebne jest wszystko do ubrania, z resztą sobie poradzimy. Dziewczyna na szczęście może mieszkać u babci, więc będzie mieć spokój i czas na pozbieranie się. Gdyby któraś mogła nas pilnie wspomóc to będę wdzięcznasmile
Obserwuj wątek
    • sabka22 Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 10.01.13, 09:51
      Poszukam po synku i dam znać do wieczora co mam.
      • justyna198515 Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 10.01.13, 10:28
        Ja również posprawdzam dla synka co mogę wysłać i wieczorem dam znać.
        • sabka22 Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 10.01.13, 10:43
          Na pewno będę miała dwie ciepłe bluzy,sweterek golf,bluzka z dł rękawem i rajstopy.
          Jeśli znajdę coś jeszcze to dołożę i dopiszę,proszę o adres wysyłki na gazetowego maila.
          • brysia0 Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 10.01.13, 12:14
            Na szybko jest coś znajdę i dla chłopca i dla mamy. Czy Ty może z okolic Trójmiasta jesteś?
            Jeśli tak, to mogę podrzucić. Napisz na gazetowego.
    • justyna198515 Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 10.01.13, 17:30
      Aga wyslij mi swój adres albo Kasi na maila: junka15@wp.pl. Na pewno mam rajstopy, adidasy, jakieś bluzki,zobacze za spodniami, majtkami. Mam też bezrekwanik i dres, ale to pod katem wiosny raczej.
    • dorotkak Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 10.01.13, 18:47
      moge wyslac pizame, jeasnsy, jakas bluzeczke, sweterk, majtki dla Pani Kasi -tylko poprosze o informacje czy te rzeczy sa potrzebne - jesli cos innego to tez poprosze o wiadomosc, oraz na adres na jaki wyslac.
      Niestety najwczesniej dam rade w poniedzialek udac sie na poczte
      • justyna198515 Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 10.01.13, 19:37
        Wysyłam:

dla chłopca- 2 pary bucików: jedne sportowe,jedne półbuciki skórzane, bezrękawnik, rajstopy szt. 3, skarpetki szt. 4, piżamy 2 szt, majtki 3 szt, spodnie dresowe 2 szt, 6 bluzek z długim rękawem,być może cały dres( muszę odnaleźć) czapka.
        • brysia0 Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 10.01.13, 19:48
          Przekazuję jutro Aguli dla małego: 1 spodnie dresowe, 2 bluzki z długim rękawem, 2 podkoszulki, 2 pary majtek, skarpety, gerty ciepłe, 2 kamizelki, 2 pary rękawiczek, czapka, 1 koszulka z krótkim rękawem, 2 golfy z długim rękawem. i dwa pluszaczki małe.
        • justyna198515 dokładam 14.01.13, 10:37
          piżamkę ,5 bluzek z długim rękawem( ciut wieksze), rajstopy, kapcie, 2 pary spodni dresowych,, czapkę zimową, paczkę wysyłam dziś , na jutro pewnie będziesmile
    • agula30-2006 Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 10.01.13, 19:51
      Dziewczyny bardzo dziękuję za odzew, ratujecie nas bardzo. Myślę, że dla Antka już wystarczy tych rzeczy, bo to chodzi o chwilę obecną. Później będę już szukać na miejscu, no i mamy nadzieję mimo wszystko na odzyskanie rzeczy, choć obawiamy się, że z mieszkania może wiele zniknąć. Ciągle jeszcze potrzebuje czegoś dla Kasi, bo ona to na razie nosi moje rzeczy, choć są za duże. Jutro wyjeżdżam, ale będę zaglądać zarówno tu, jak i na pocztę, więc informacje będą w miarę na bieżąco. Jeszcze raz dziękuję.
      • agula30-2006 Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 10.01.13, 20:30
        Aha i jeszcze jedno. Podaję Wam swój adres do wysyłki, ponieważ nie chcę udostępniać adresu babci Kasi. Mam nadzieję, że rozumiecie...
    • soniaaa Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 11.01.13, 08:34
      Poprosze o adres, wysle jeszcze dzisiaj pare rzeczy w rozmiarze 38.
      • annika1801 Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 11.01.13, 09:25
        ja przekażę Aguli sniegowce dla małego i trampeczkismile
    • atena12345 Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 11.01.13, 09:42
      powinnam mieć coś w rozmiarze 38. Wrzuć adres na priv
      • trixii Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 11.01.13, 12:09
        Płaszcz rozmiar M
        Dwie bluzy rozmiar 104
        Sweterek H&M rozmiar 104

Dzisiaj paczkę kurier zabierze
    • dabrowicz90 Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 13.01.13, 22:48
      jak jeszcze potrzeba ubrań 38 to mogę jutro wysłać - we wtorek będą
      • agula30-2006 Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 14.01.13, 10:24
        Napisałam na priv.
    • atena12345 Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 14.01.13, 07:11
      Wysłałam w sobotę:
      dwie pary spodni
      bluzę sportową
      koszulę-tunikę
      bezrękawnik ocieplany
      żakiet

wszystko rozmiar M/38
    • agula30-2006 Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 14.01.13, 16:14
      Dziewczyny jeszcze raz dziękuję wszystkim za wsparcie. Pierwsze rzeczy zaniosłam dzisiaj Kasi i myślę, że po spłynięciu wszystkich deklarowanych przesyłek i rzeczy, które jeszcze chce wysłać forumka dabrowicz będziemy mieli już wystarczająco. Wiedziałam, że można na Was liczyćsmile Pozostałymi sprawami zajmujemy się już na miejscu, pierwsze pisma wpłynęły do sądu, prokuratury a babcia dała Kasi i Antkowi spokojną przystań.
      • dabrowicz90 Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 24.01.13, 03:00
        Serdecznie przepraszam nie udało mi się dotrzymać słowa i wysłać paczki. Miałam pilny wyjazd do pracy
        • agula30-2006 Re: Ubrania dla Kasi i jej synka 24.01.13, 11:18
          Nic się nie stało, dajemy radęsmile dziękujemy za chęcismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka