Dodaj do ulubionych

pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera

30.01.13, 18:28
pisze z prośba o pomoc w załatwieniu jakiegoś transportu , pani z tego forum proponuj mi pomoc w postaci rzeczy dla synka itp ale jest z legionowa a ja z woj,podlaskiego okolice b-stoku . może ktoś ma pomysł lub kogoś kto mógłby to jakoś dowieść bliżej mojego miasta bądź ma znajomego kuriera który za parę zł zechciałby przewieść i pomóc nam , będziemy bardzo wdzieczni gdyż zależy nam na tej pomocy ale oczywiście jeśli nie uda się to trudno , pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • justyna198515 Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 30.01.13, 18:32
      jaki byłby koszt tej przesyłki?
      • mamakuby25 Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 30.01.13, 18:40
        właśnie nie wiem - jest tego ok 4 torb dużych . pani ta co pomóc chce mówi ze poczta dużo a kurier nie orientuje się , dla tego dałam ogl - może ma ktoś jakiegoś taniego kuriera bądź jakoś może w inny sposób pomóc .
    • madziulec Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 30.01.13, 18:46
      Ja wysyłałam z Legionowa właśnie na jakąś wies totalną 2 wielkie kartony dla osoby z tego forum za 30 zł.
      Jeśli ktoś by cos z Legionowa wysyłał to mam ch lopięce rzeczy ewentualnie i mogłabym może coś dołozyć, ale zalezy od rozmiaru (niestety kosztu wysyłki nei poniosę, przykro mi, u mnie krucho na maksa)
      • mamakuby25 Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 30.01.13, 18:53
        chetnie bym przyjela , ale czym pani wysyla i ile kg wazy ?
        • madziulec Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 30.01.13, 19:28
          Tu nie patrzyli ile wazy, zamawiałam przez internet kuriera, tu zresztą dziewczyny polecaja strony z tego co pamiętam. Ja wtedy zamówiłam na 2 paczki i tyle.
          Ale spacjalnie tworzyc paczki nei będe, dołoże się chętnie do czyjejś.
          • mamakuby25 Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 30.01.13, 19:38
            czyli co zamowic przez internet i nie trzeba podawac wymiarow itp ? a jak sie placi za taka przesylke ?
            • justyna198515 Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 30.01.13, 20:11
              Trzeba spakowac w karton lub kartony,podać ich wymiary,wagę i dopiero system obliczy cene wysylki.Bez wagi i rozmiarów nie da sie tego oszacować. Poza tym nikt tego w torbach nie przyjmie.Musi być opakowane.Ja już będzie wiadomo chociaż jakie wymairy i ile kg dajcie znac.
              • mamakuby25 justyna198515 06.02.13, 15:39
                mam wymiar i wage tak ok
            • chynia Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 30.01.13, 21:07
              Musisz wejść na sendit i założyć konto, jak masz konto na allegro to możesz z tego konta się logować.Wymiary paczki możesz podać" na oko" ja zawsze piszę 60x60x 40 i waga 30kg, bo płaci się tyle samo np za list, czy paczkę 5kg ,10 kg czy 30kg, powyżej 30kg jest wyższa cena.Tak jest najbezpieczniej pisać,bo do 30kg jest jednakowa cena,a jak napiszesz mniej, a przekroczysz nawet o 1 cm wymiar to automatycznie liczą 50kg i przychodzi dopłata nawet po kilku miesiącach.
              Wypełniasz odpowiednie rubryki system liczy ci kwotę , którą potem płacisz przez internet i za chwilę po opłaceniu przychodzi ci na maila list przewozowy, który drukujesz i przyklejasz na paczkę (więc ta osoba , która wysyła musi mieć drukarkę). Ja wysyłam kilka paczek miesięcznie i zawsze korzystam z UPS, bo chłopaki przyjeżdżają późnym popołudniem i tak mi pasuje.U innych przewoźników chyba nie trzeba drukować tylko kurier daje pokwitowanie, ale dokładnie nie wiem , bo nie korzystałam. Paczka do 30kg kosztuje 16,45 UPS, a DHL ma chyba parę groszy taniej (ale nigdy nie wysyłałam to na 100% nie wiem).

dhl
        • madziulec Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 30.01.13, 23:57
          Zaraz ale co???
          Jaki rozmiar????

Powiedziałam, że moze będe cos miec, zalezy od rozmiaru, a tu juz mam info na priv, że szybko i wychodzi, że ja wysyłam.
          NIE WYSYŁAM. Moge dołozyć. I byłabym wdzięczna za nie załatwianie spraw na priv. dziekuję.
          • mamakuby25 Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 31.01.13, 07:44
            madziulec napisała:

> Zaraz ale co???
            > Jaki rozmiar????
            >
            > Powiedziałam, że moze będe cos miec, zalezy od rozmiaru, a tu juz mam info na p
            > riv, że szybko i wychodzi, że ja wysyłam.
            > NIE WYSYŁAM. Moge dołozyć. I byłabym wdzięczna za nie załatwianie spraw na priv
            > . dziekuję.

spokojnie pani madziulec ... chodzilo mi ze jesli pani chce cos dolozyc to ta pani jest z pani osiedla ,ze moze pani jej cos pozduzic- zaniesc nie ponoszac zadnych kosztow , tamta pani ma zalatwic kartony i spakowac i dac znac co i jak ,
            moze zanoszac te rzeczy pomoglaby pani jej zalatwic tego kuriera ?
            potrzebuje dla synka 104 wzwyz , damskie to tylko jakies sportowe rzeczy na L. meskie xxl . przyjme rowniez jakies srodki czystosci lub zywnosc dlugo terminowa , bede wdzieczna pozdrawiam
            • madziulec Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 31.01.13, 08:08
              Nie, nie mogę pomóc w załatwianiu kuriera.
              Napisałam wyraźnie, że mogę dołączyć do paczki w zalezności od rozmiarów ubrań.
              Damskich rzeczy nie mam żadnych. Srodków czystości równiez.

Na dziecięce popatrzę.

Jeśli ta moja sąsiadka będzie organizowała wysyłkę i będzie i jej i mnie pasowało, by się zgadać i ja bede cos miała dla dziecka to wtedy żaden problem.
              • mamakuby25 Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 31.01.13, 16:17
                czy była by jeszcze jakaś pomocna e mama która dorzucić by się kwota paru zł do paczki ?
              • madziulec Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 31.01.13, 17:01
                W związku z tym wątkiem forum.gazeta.pl/forum/w,615,140936563,,przyjme_dla_rodziny_do_domu_oraz_na_swieta.html?v=2&wv.x=2 i dość niemiłym nagabywaniem mnie na priv ja się jednak wstrzymuję.
                Sorki, ale nie podoba mi się ta sytuacja.
                • prochottka1 Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 31.01.13, 19:14
                  madziulec napisała: i dość niemiłym nagabywaniem mnie na priv ja się jednak wstrzymuję. Sorki, ale nie podoba mi się ta sytuacja.

zglos do moderatora
                  takie zachowanie nie jest zgodne z zasadami forum

autorko chcesz zeby ktos sie dorzucil ale nawet nie wiesz jaki jest koszt wysylki?
                  • mamakuby25 Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 31.01.13, 19:37
                    prochottka1 napisała:

>
                    > autorko chcesz zeby ktos sie dorzucil ale nawet nie wiesz jaki jest koszt wysy
                    > lki?
                    >

nie wiem ile kosztuje wysyłka - tak to prawda ale czekam na odp tej pani odnośnie wymiarów i wagi , wtedy obliczymy dokładnie koszt , a zapytałam czy ktoś się jeszcze dołoży gdyż ta pani spakuje i będzie chciała to oddać szybko (zależy jej na czasie ) gdyż ma teraz urlop . jeśli kogoś uraziłam swoimi postami to przepraszam .
                  • mawitka Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 31.01.13, 19:51
                    Przecież Madziulec sama zaoferowała, że dorzuci ubranka to paczki. To chyba normalne, ze szczegóły uzgadnia się prywatnie, a nie na forum.
                    Poza tym ja przed świętami wysłałam mamie Kuby paczkę i nigdy poźniej mnie nie 'nagabywała' o pomoc. Wcześniej zresztą też nie.
                    • mamakuby25 Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 31.01.13, 19:56
                      mawitka napisała:

> Przecież Madziulec sama zaoferowała, że dorzuci ubranka to paczki. To chyba nor
                      > malne, ze szczegóły uzgadnia się prywatnie, a nie na forum.
                      > Poza tym ja przed świętami wysłałam mamie Kuby paczkę i nigdy poźniej mnie nie
                      > 'nagabywała' o pomoc. Wcześniej zresztą też nie.

Dla tego właśnie pisałam do tej pani na priv żeby zapytać co i jak , (jedna wiadomość ) po tym jak napisała na forum - wcześniej nie . troszkę nie zrozumiale jest dla mnie to ale oczywiście nie będę tego rozpisywać bo to jest mało ważne .
                      • madziulec Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 31.01.13, 22:24
                        maila:
                        No to oto treść maila:
                        "Użytkownik mamakuby25 wysłał Ci wiadomość:

witam , czym pani wysyla i ile kg ? gdyz musze tej pani dzis dac odp "

Napisałam, że DOŁOŻE do paczki, a nie że wysyłam, nie napisałam, że w kilogramach (cholera, nie waże tego, nie mam jak).

Poczte odebrałam następnego dnia. Przykro mi. Szczegolnie, ze tu na forum zostało mi napisane, że mam się odezwać. Wydano mi polecenie (tak to odebrałam).

Nie pasuje mi to i koniec. Dołoże się do paczki z rzeczami (czyli zaniosę do sąsiadki rzeczy) nie oznacza organizowanie, zamawianie kuriera ito. (to sugerowano mi tu na forum, że mam to zrobić lub załatwić, cokolwiek ma to załatwianie oznaczać)

Powiem tak, wysyłałam raz paczkę do forumowiczki z tego forum (spora przesyłkę jak pisałam, rzeczy dla jej dzieci) Nie było problemu z kosztami, prosiła tylko o podanie jaki to koszt (wyniosło ok. 30 zł).
                        Wybaczcie, ja rozumiem, że ktos cienko przędzie, ale nawet w lumpku za 2 kartony ciuchów dla dzieci zapłaci się więcej. No chyba za przesyłke dostarczoną pod nos to już mozna zapłacić.

Tak jak ktos napisał: pomaganie jest dobrowolne. Autorka tego wątku gdzies pisała, że jej sytuacja jest na tym forum potwierdzona. Tym bardziej jakoś mi to nie leży.

Stąd moja decyzja.
                        • mamakuby25 Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 01.02.13, 07:44
                          madziulec napisała:

> maila:
                          > No to oto treść maila:
                          > "Użytkownik mamakuby25 wysłał Ci wiadomość:
                          >
                          > witam , czym pani wysyla i ile kg ? gdyz musze tej pani dzis dac odp "
                          >
                          > Napisałam, że DOŁOŻE do paczki, a nie że wysyłam, nie napisałam, że w kilograma
                          > ch (cholera, nie waże tego, nie mam jak).
                          >

Proszę pani - nie oczekuje tego , źle pani to odebrała i z góry przepraszam . ja również parę zł dokładam się . Napisałam w tym poście tak - gdyż ja i ta pani nie orientujemy sie jak to załatwić by wyszło taniej . Nie zmuszałam pani do odzewu na priv - może zle sie określiłam a wyszlo inaczej .
                          • madziulec Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 01.02.13, 07:54
                            forum.gazeta.pl/forum/w,615,109469462,138418887,Re_Tani_kurier_moze_wam_sie_przyda.html?wv.x=2
                            Wyszukiwarka to zawsze twój wróg.

No i nadal nei rozumiem dlaczego nei możesz zapłacic tych 20 zł. Ale to juz jakby nie moja sprawa. Widać niemowlak Cię absorbuje
                            • mamakuby25 Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 01.02.13, 08:04

>
                              > No i nadal nei rozumiem dlaczego nei możesz zapłacic tych 20 zł. Ale to juz jak
                              > by nie moja sprawa. Widać niemowlak Cię absorbuje

smile mogę zapłacić te 20zl tylko czekam na rzeczywiste wymiary .
                • mamakuby25 Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 31.01.13, 19:32
                  madziulec napisała:

> W związku z tym wątkiem forum.gazeta.pl/forum/w,615,140936563,,przyjme_dla_rodziny_do_domu_oraz_na_swieta.html?v=2&wv.x=2 i dość niemiłym nagabywaniem mnie na priv ja się jednak wstrzymuję.
                  > Sorki, ale nie podoba mi się ta sytuacja.

nikt pani nie zmusza do pomocy , i nie nagabuje pani - wyslalam tylko jedna wiadomosc na priv i wiecej nie pisze gdyz pani napisala zebym pisala na forum i uszanowalam pani decyzje .
                • bj32 Mamakuby... 04.02.13, 20:26
                  Ale zdajesz sobie sprawę, że możesz nękaniem ludzi na priv narobić sobie niechętnych? I mieć problem w Akcji, bo koordynacja nie przyjmuje ludzi, o których wiadomo, że na mailu kręcą osobne lody...
                  • mamakuby25 Re: Mamakuby... 04.02.13, 20:47
                    bj32 napisała:

> Ale zdajesz sobie sprawę, że możesz nękaniem ludzi na priv narobić sobie niechę
                    > tnych? I mieć problem w Akcji, bo koordynacja nie przyjmuje ludzi, o których wi
                    > adomo, że na mailu kręcą osobne lody...

Zdaje sobie sprawę z tego ale ta pani napisała ze pomoże -dołoży się do paczki tylko nie wiem jaki rozmiar itp wiec napisałam na priv i tyle , z tego powstała afera ze nękam . przepraszam ale moim skromnym zdaniem nie wszystko trzeba pisać publicznie gdyż powinno się załatwić cześć spraw na priv . Jeśli kogoś uraziłam to najmocniej przepraszam ,,,
      • mamakuby25 Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 30.01.13, 21:53
        madziulec napisała:

> Ja wysyłałam z Legionowa właśnie na jakąś wies totalną 2 wielkie kartony dla os
        > oby z tego forum za 30 zł.
        > Jeśli ktoś by cos z Legionowa wysyłał to mam ch lopięce rzeczy ewentualnie i mo
        > głabym może coś dołozyć, ale zalezy od rozmiaru (niestety kosztu wysyłki nei po
        > niosę, przykro mi, u mnie krucho na maksa)

odezwie się pani do mnie na priv . PS- ta pani jest z pani osiedla (która chce nam pomóc )
    • trixii Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 30.01.13, 22:31
      Jestem w stanie dołożyć na kuriera.
      • mamakuby25 Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 31.01.13, 07:45
        trixii napisała:

> Jestem w stanie dołożyć na kuriera.

przekaże tej pani ze jest już jedna osoba która pomoże i dołoży się . ślicznie dziękujemy ,
        • mamakuby25 Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 31.01.13, 19:52
          forum.gazeta.pl/forum/w,834,142180382,142180382,Rzeczy_dzieciece_dla_rodziny_z_Legionowa_lub_okoli.html
          to jest pomoc od tej pani , jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości to może do niej napisać .
          • mamakuby25 Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 02.02.13, 11:38
            mam jeszcze takie pytanie - ktora z firm kurierskich ma druczki lub moze wydrukowac i przy odbioze paczki przywiesc ? gdyz ta pani nie ma sprawnej drukarki .
            • chynia Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 02.02.13, 12:56
              Z moich doswiadczeń z kurierami to tylko firma GLS przywozi i nakleja .
            • prochottka1 Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 02.02.13, 12:57
              wpisz sobie w googlla "przesylki kurierskie"
              wybierz kuriera i zadzwon do tej firmy zeby sie dowiedziec
              znajdziesz opcje zeby wpisac wymiary kartonu i kilogramy i bedziesz wiedziala ile kosztuje przesylka:
              np tutaj
              www.superpaczka.pl/
              www.paczka-24.pl/
              www.sprintkurier.pl/
              • mamakuby25 Re: pomoc w zalatwieniu przewozu rzeczyNpKuriera 02.02.13, 15:49
                juz mam opanowane szukanie i wycenianie - dziekuje wszystkim za pomoc . teraz musze tylko popytac badz zadz o te druczki ,
                • mamakuby25 Re: spakowane i mam wymiary 06.02.13, 14:48
                  karton- dl 56 cm, szer. 50 cm, wysokość, 46 cm ale jest problem z wydrukowaniem tego druczku bo z tego co wiem to trzeba mieć już wydrukowane . mam czas na załatwienie kuriera by odebrał to od niej do końca tego tyg .
                  • justyna198515 Re: spakowane i mam wymiary 06.02.13, 17:13
                    Ja mogę dorzucić się do tego kuriera, ale nikt nie wydrukuje listu przewozowego.
                    • mamakuby25 Re: spakowane i mam wymiary 06.02.13, 17:44
                      ta pani zamowila kuriera - wybrala opcie brak drukarki wiec oni przywiaza (0.50gr ) kosztuje taki larytas .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka